פורום גידולי מוח

הפורום יענה על שאלות ויספק מידע עדכני על אופני האבחון, הטיפול והמחקר בגידולים ראשוניים של המוח ומערכת העצבים, וכן בסיבוכים נוירולוגיים של מחלת הסרטן כולל גרורות למוח, לעמוד השידרה, פגיעה בעצבים הקפיים ושרירים כתוצאה מהגידול או תופעות לוואי מהטיפולים השונים.

אתם מוזמנים להפנות שאלות בתחומים אלו ונשתדל לענות עליהן בהקדם.

.
1239 הודעות
1117 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי מוח

ממצא ציסטי בפוסה עש רוזנמולר לאחר ניתוח אדומה בהיפופיזה

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה?

הסבר מקוצר? יש לי תור ב5/3 בירושלים אצל המנתח שלי האים סובל דיחוי עד אז?

הסבר קצר , האם סובל דיחוי עד 5/2 התור אצל אאג שניתח אותי

כן

31/01/2019 | 19:17 | מאת: ספיר

היי, לאחר ניתוח הסרת מארואדנומה לפני שנתיים. כיום מיננגיומה 5 ממ ופרולקטין שוב מעל 750. כמו כן גידולים בשחלה שמאלית ברחם, דימומים חזקים ווסת מעל שבועיים. לחץ דם גבוה וכולסטרול גבוה. ערכי ca125 מעל 58 האם הגידול בראש משפיע על הרחם או ההפך? האם יש סרטן ברחם? לאילו רופאים לגשת קודם?? וכמה דחוף?? אודה לתשובתכם בהקדם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניראה לי שמנינגיומה בגודל 5 מ"מ משפיעה על הרחם. את צריכה להיבדק ע"י גניקולוג ולהמשיך מעקב שיגרתי נוירולוגי/נוירוכירורגי.

שלום רב לך אמא שלי חולה באנראגולגיומה דרגה2 שעשו לה ביופסיה לפני 3 חודשים. החליטו לעשות גם סי טי לכל הגוף כנראה לבדוק האם יש עוד ממצאים. עכשיו במקרה ראיתי סיכום אשפוז ורשום שבחזה קשרית סובפיברלית 0.7 ס"מ. ממצא שפיר? , אחר? מומלץ מעקב. שאמא שלי השתחררה לא אמרו לה כלום על הסיטי או ממצא כלשהו. רציתי שלאול האם זה משהו מדאיג ? האם זה מהגידול במוח?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברורה לי האבחנה של אמא שלך, בכל מקרה גידולי מוח בדרך כלל אינם שולחים גרורות לגוף. לגבי טיבו של הממצא בחזה כדאי להתייעץ עם רופא משפחה האם יש צורך לעקוב או לברר.

30/01/2019 | 04:25 | מאת: יעלי

שלום רב, בת 32, לפני כ3.5 שנים עברתי ניתוח להסרת ציסטה אפידרמואידית בגודל 4 ס״מ מגזע המוח. שארית מזערית נותרה דבוקה לאזור רגיש והוחלט לא לגעת בה , כך שהגידול לא הוסר לחלוטין במלואו. אני עוברת mri שנתי לצורכי מעקב , הmri האחרון העלה ספק באשר להתרחבות מעטה/שינוי צורה של השארית...הנוירוכירורג ביקש שאחזור על הבדיקה בעוד כ9 חודשים כדי שיוכל להשוות. האם עליי לדאוג? ייתכן והציסטה גדלה מחדש ואעבור ניתוח נוסף? אני ממש בחרדות , אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יכולה לענות לך אם הציסטה גדלה או לא מבלי לראות צילומים. בכל מקרה זהו תהליך שפיר. מניחה שאם הנוירוכירורג ביקש בדיקת ביקורת בעוד תשעה חודשים השינוי ב MRI לא מאד מדאיג אותו.

17/01/2019 | 11:47 | מאת: מורן

שלום דוקטור. אני בת 27 לפני כ10 שנים אובחנתי עם מגרנות קשות שכללו איבוד הכרה לפני כחודשיים ילדתי ,לפני הלידה אובחן שיש לי אדנומה בהיפופיזה עלו על הגידול עקב התלונות שאני מרגישה לחץ ממש חזק בצד ימין שמקרין לעין אני מרגישה שהעין ממש נבלעת, וגם שיש את הלחץ המבנה של העין משתנה. הכאב רק הולך ומחמיר וכל רופא שהלכתי אליו אומר שאין קשר בין הגידול לבין הכאבי ראש חייבת עזרה דחופה איך לטפל בכאבים אני סובלת מהם כל היום וזה מעיר אותי משינה אודה להיתייחסותך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום גם אני חושבת שאין קשר בין האדנומה וכאבי הראש. מציעה שתפני לקבלת תשובות מנוירולוג/מרפאת כאב.

13/01/2019 | 15:42 | מאת: דן

שלום רב בת 61 מקבלת טמודל מחזור שני במינון של 290 מ"ג. היום עשיתי בדיקות דם יומיים אחרי 5 ימי טיפול בטמודל ויש לי מספר שאלות. תפקודי הכבד יצאו גבוהים ast got 56 alt 54 ובנוסף המדדי אלרגיה גם גבוהים eosinophis 0.76 eosinophis 11.1 זה מדאיג אותי ורציתי לשאול האם יש נזק חריף לכבד שמצריך טיפול דחוף? האם זה מהמטמודל? כי במחזור הקודם גם היו תפקודי כבד גבוהים אחרי 5 ימים וכעבור שבועיים המדדי כבד היו תקינים אך שמה לקחתי מינון של 200 מ"ג. האם יורידו לי את המינון של הטמודל? והאם זה מצב דחוף מדדי הכבד של היום? ובנוסף האם צריך לדאוג לגבי המדדי אלרגיה. אשמח לתשובה ולהסבר. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ההפרעה בתפקודי כבד היא לא חמורה. לדעתי בשלב זה יש לעקוב אחר הערכים. זה יכול להיגרם גם מתרופות אחרות- למשל נוגדי פרכוס.

13/01/2019 | 13:01 | מאת: רעות

שלום, אני בת28, מזה תקופה של חודש החלו לי כאבי ראש שמורגשים בעיקר בחלק האחורי של הראש כלחץ, תחילה שייכתי אותם לתוספות שיער שעשיתי שלאחר מכן הורדתי, כאבי הראש נחלשו במקצת לאחרונה חזרו שוב הכאבים עם כאבים באיזור הסינוסים וכאבים לוחצים בראש מאחור..מטופלת 4 ימים באנטיביוטיקה לדלקת סינוסים אך עדיין עם כאבי ראש..האם יש צורך לדאוג ? יש לציין שלא סבלתי מכאבי ראש בעבר.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מציעה שתפני לרופא מטפל. אם את רוצה להתייעץ בפורום- מתאים יותר פורום כאבי ראש.

דחוףף!! היי, אני בת 20, סובלת מכאבי ראש(מיגרנה) עם בחילות והקאות, וכאב שמעיר משינה במשך 5 חודשים, בגלל הכאבים והבחילות התמידיות סובלת גם מנידודי שינה. כל היום מרגישה עייפה, יש לי סחרחורות במיוחד כשאני קמה מכיסא או אחרי כל פעולה פשוטה. הייתי אצל נוירולוגית, נתנה לי כדור בשם ״אלטרולט״ ועדיין יש לי כאבי ראש עם בחילות ולוקחת בנוסף משככי כאבים. שלחה אותי ל-MRI והתור שלי עוד כמה חודשים. אני כבר לא יודעת מה לעשות, כל היום עייפה עם בחילות הקאות וסחרחורות, וכמובן כאבי ראש ובגלל זה לא ישנה בלילה. צריכה את עזרתכם דחוף.

לקריאה נוספת והעמקה

מציעה שתחזרי לרופאה שהפנתה אותך ל MRI, ותתיעצי איתה על דחיפות הבדיקה.

07/01/2019 | 19:08 | מאת: דן

שלום רב, אמא שלי בת 61 ואובחן אצלה הגידול בדרגה שנייה. היא מטופלת בטמודל 290 מ"ג וזה המחזור השני רציתי לשאול מה האם מעלים עוד את המינון כי היא התחילה עם 200 מ"ג האם כל מחזור יש עלייה במינון? ומה המינון המקסימלי? בנוסף רציתי לשמוע את דעתך לגבי קנאביס רפואי האם נותנים אותו כטיפול או רק אם הכל לא עזר ? והאם הוא מועיל בגידולי מוח תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום,מינון הטמודל נקבע על פי שטח הגוף שמחושב על סמך הגובה והמשקל. במחזור הראשון נותנים 75% מהמינון הרצוי כדי להעריך את תגובת הגוף. החל מהמחזור השני המינון הוא קבוע בתנאי כמובן שאין תופעות לואי המחייבות שינוי. לגבי הקנביס, במסגרת הרפואה הקונבנציונלית- המוכחת, הוא ניתן לשיפור סימפטומים אם ישנם.

אני בת 45 מזה כ3 חודשים אני עם כאביי ראש חזקים בעיקר ברקות ובמצח הכאב הולך וחוזר במקביל יש ירידה משמעותית בראייה ואני מוצאת את עצמי מתעצבנת הרבה יותר בכלות עם תיסכול קיצוני מלווה בבכי. כשהכאב הזה תוקף אותי אני מרגישה עייפות קיצונית וחולשה בגוף חשוב לי לציין שיש במשפחה תורשה של ארוע מוחי וסרטן ואמא שלי עם מיקרואדנומה בראש. לא פניתי עדיין לרופא כי אני גם חוששת מהתשובות אבל בעיקר חוששת שינפנפו אותי בתשובה הקבועה שזה כלום. מה עלי לעשות ואיזה בדיקה אתה ממליץ לי לעבור

לקריאה נוספת והעמקה

למרות החששות אין מנוס מבדיקת רופא.

שלום, עברתי לפני שנתיים ניצוח להסרת גידול במוח. נמסר לי שאינו ממאיר. עו אמרו לי שנשאר שארית גידול. לפני שנה עשיתי אם אר אי ושוב בימים האחרונים. אשמח להבין את הפענוח. עשיתי אם אר אי משום שהרבה זמן יש לי עיוותים בגפה עליונה. פיענוח: לאחר קרניוטומיה שמאלית להסרת תהליך תופס מקום אינטראקסיאלי. אנצלומציה באונה פרונטלית שמאלית ושינויים גליאלים במיטת ניתוח קמרונית. פארסיגבאלית משמאל ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת , לא ניתן לשלוח שארית גידולית. האדרה מינימלית של הדורה במיטת הניתוח פחות בולטת מבדיקה קודמת. קיימת הרחב. של exvacou של קרן פרונטלית שמאלית. חדרי המוח, הציטרנות, הפיס ורות , החריצים בגודל צורה ומיקום תקינים. הדיפוציה תקינה מבני קו המוח שמורים. אין סימני דימום. אין הגברה פתולוגית תוך מוחי לאחר הזרקת גלגיניום. עמדה נמוכה של שקדי המוחון. ארובות, סינוסים, פרטנואלים, עצמות הגולגולת ותאי מסטואיד ללא ממצא פתולוגי לסיכום : שינויים שלאחר ניתוח פורונטאלי שמאלי. אין שינויים בהקף האות החריג בסדרות t2 סביב מיטת הניתוח בהשוואה לבדיקה קודמת. הפיתה של האדרה של הדורה במיטת הניתוח.

לקריאה נוספת והעמקה

תיקון** בסיכום כתוב הפחתה של האדרה של הדורה במיטת הניתוח.

בתשובה נכתב כי יש שינויים לאחר ניתוח, לא ניתן לשלול שארית גידול. ללא החמרה בהשוואה ל MRI קודם.

תודה על המענה. מה הכוונה בפענוח ״הפחתה של האדרה על הדורה במיטת הניתוח״? והאם מה שניתן ללמוד מהפענוח יכול להסביר את העיוותים ביד שאני חווה אחת לשבוע ? או שאני צריך לעשות עוד בדיקות בירור? אציין שלפני הניתוח פרכוסים עם אובדו הכרה לדקה , שתיים

האדרה של הדורה- קרום המוח הינה בד"כ תוצאה של הניתוח וזה שינוי שהולך ופוחת עם הזמן. זה לא מסביר את העיוותים ביד שיש לך. תתיעץ לגביהם עם הרופא שלך.

06/12/2018 | 21:20 | מאת: אמיר

שלום, בעוד מספר ימים אלווה חולה תשוש נפש לבדיקת סי טי. אני חרד מקרינה, ועל אף שלא אני אעבור את הבדיקה- יש לי מספר שאלות: 1. האם אדם לאחר בדיקת סי טי פולט קרינה מגופו אל החוץ? 2. אם איאלץ להכנס לחדר עם אותו אדם (כדי לסייע בהעברתו למיטת הסי טי) - האם יש חשש מקרינה בחדר גם אם מכונת הסי טי אינה פועלת? 3. אם יוזרק חומר ניגוד- יוד- האם החומר מסוכן למגע ,והאם אסור למי שרגיש ליוד לבוא במגע עם אותו אדם? שאלות אולי קצת מצחיקות, אבל החרדה שלי גדולה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אמיר שלום 1. לא 2. לא 3. לא

10/12/2018 | 23:49 | מאת: אמיר

המון תודות!

מודגמים מוקדים הפראינסיים בחומר הלבן בהמיספרות המוקדים לא ספציפיים אין אפקט מסה אין האדרה חריגה אין רסטריקציה בדיפוזיה אין שרידי דימום שינויים ווסקולריים

מה השאלה? מה הקשר לפורום לגידולי מוח?

רציתי לדעת מה ז"א אין לי מושג לאיזה פורום לפנות זה ממש מלחיץ

במה שציטטת אין עדות לגידול מוחי, לגבי השאר כדאי להתייעץ עם הרופא ששלח אותך לבדיקה ומכיר את פרטיך.

שלום רב האם לאישה שסובלת מגליומה דרגה 2 שלוקחת חודש סטרואידים 2 כדור 3 פעמים ביום של 5 מילגרם וכדור נגד פירכוסים. האם הכולסטרול יכול לעלות בצורה משמעותית והכדוריות דם לבנות ונטרופילים ומדדי מערכת החיסון? והאם מצב כזה תקין בכלל? ובהפסקת הכדורי סטרואידים האם זה משתפר? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

סטרואידים יכולים להעלות את רמת הכולסטרול. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולנסות להוריד במינון הסטרואידים על פי מצבה.

24/11/2018 | 22:01 | מאת: וולף

שלום, אני בת 59, כבר שנים יש לי בעיית שמיעה באוזן ימין. מזה כמה חודשים מכשיר שמיעה ואז גם התחיל טנטון באוזן ימין. נשלחתי לבצע CT מוח ואוזניים והנה התוצאה(מוח). אשמח לקבל הסברים ממה שנראה בבדיקה. ללא דימום תוך גולגולתי חריף. ללא אפקט מסה. חדרים וחריצים ברוחב תקין צפיפות תקינה של פרנכימת המח. מערות הפנים - אורור תקין. ארובות העיניים ללא ממצא חריג. מבנה גרמי שמור. מספר תהליכים אקסטרא-אקסיאלים קטנים בי-המיספרלים, רובם מסוידים וחלקם עם מרכיב האדרתי ברור יותר, כגון התהליך הקמרוני פרונטלי אחורי גבוה מימין (סדרה 301 תמונה 95 ). ללא הדגמת בצקת או אפקט מסה משמעותי. לאיזור אנטומי זה. CT במגבלות בדיקת CPA- ללא הדגמת מסה ב הסתידויות מתונות של העורקים הקרוטידים. לסיכום: מספר תהליכים קטנים אקסטרא-אקסיאלים הפזורים בשתי ההמיספרות, רובם מעל הטנטוריום. מתאימים במקום ראשון למנינגיומות קטנות. .IAC ללא פתיחה של המבנה הגרמי של ,CPA- לא מודגמת בבדיקה זו מסה ב .MRI נדרשת בדיקת IAC- לצורך אפיון נוסף של הממצאים וכן אפיון ממצאים עדינים ברשת לא מצאתי את כל הפירושים, אודה למידע ועזרה תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מנינגיומות הן גידולים שפירים של קרומי המוח, יש מספר אפשרויות טיפול ולעיתים ניתן להסתפק במעקב בלבד. מציעה שתשלימי את ה MRI כמומלץ ותתיעצי עם נוירוכירורג ו/או נוירואונקולוג.

אחרי שעברתי מצב של הזיות קוליות,פתאום אין לי מחשבות ואני שקט כל היום כי אין מחשבות,ביצעתי בדיקת ct מח תקין ובדיקת eeg התקבל כתרשים לא תקין,לא זוכר שיחה ארוכה וממושכת אחת אפילו שהצלחתי לדבר מחצי שנה,יש לי היום בעיה רצינית בתפקוד בעבודה לא מצליח לתפקד כאילו לא יודע מה צריך לעשות אפילו בעבודה שעשיתי להרבה זמן,מה הפיתרון לבעיה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

תתיעץ עם רופא המשפחה לאן לפנות.

בבדיקת m.r.i כבד הודגם בסגמנט A4 מוקד 5 ממ אות מוגבר ברציפי 2T ואות נמוך ב1T. ברצפי B value גבוה. לאחר הזרקת חומר ניגוד האדרה קלושה בשלב מאוחר בלבד. אציין כי נשלחתי לבדיקה זו לאחר ממצא בכיפת הכבד שנצפא בפט סיטי לפני 3 חודשים. כביקורת לסרטן השד. בבקשה ..זקוקה לפיענוח. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אנא הפני את השאלה לפורום מתאים.

שלום מעוניין בפענוח Mri מוח לאחר כאבים וחולשה בפלג גוף ימין 1.א.תהליך תופס מקום אינטרה אקסיאלי באיזור פרי-צנטרלי משמאל , קוטרו כ 42 מ"מ. ללא בצקת מלווה ניכרת. אפקט המסה מקומי בעקרו עם סטייה קלה בלבד של האמצע לימין, יש האדרה היקפית עם מרכיב נודולרי ומשקעי דמם.התהליך היפרדנסי בדיפוזיה בהיקפו. ב.הממצא כאמור באיזור פרי-צנטרלי . הסולקוס הצנטרלי אינו ניתן לזיהוי לרוב אורכו. רושם אפשרי כי מרכזו של התהליך פוסט צנטרלי ג.הממצא לא הודגם בבדיקה הקודמת ד. לא נכרים קשרים האדרתיים אבנורמליים נוספים ה.התמונה חשודה כתהליך נאופלסטי משני בודד. באבחנה מבדלת תהליך נאופלסטי ראשוני לא שגרתי. המאפיינים פחות סוגסטיביים לאפשרות של תהליך דלקתי והם אינם תואמים אבצס 2.לאוקואריאוזיס סוב-קורטיקלי מתון בפרדילקציה סוב-קורטיקלית , בדומה לבדיקה הקודמת . יכול לבטא שינויים ישנים ממקור איסכמי , יתכן מיקרואנגיופתיים 3. אין רואים סימני כיארי או הידרוצפלוס תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בתשובה ייתכנו מספר אפשרויות. לא מסרת פרטים קליניים אשר יכולים לסייע באבחון. בכל מקרה יש ממצא לא תקין המחייב התייחסות מהירה. אנא, פנה לרופא שלך בהקדם האפשרי.

שלום רב, אני סובלת כבר קרוב לשנה מכאבי ראש על בסיס כמעט יומי, בחילות מטורפות, עלייה מהירה יחסית במספר המשקפיים.... עייפות ( לא חשוב כמה שעות ישנתי). חוסר תיאבון לעיתים ובעיות זכרון ( למשל הולכת לחדר להביא משהו, מגיעה לחדר ושכחת מה רציתי). בזמן הצבא ( לפני 8 שנים) עשיתי בדיקת mri עקב תחושת נימול בחצי פנים.. ראו ציסטה ולא המשכתי לעקוב.. הנימול עבר. השאלה מה אני אמורה לעשות עכשיו? אני ממש בחששות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

להתייעץ עם רופא משפחה ו/או נוירולוג

שלום, אבי בן 70 עבר לפני כשנתיים הוצאת מנינגיומה בהצלחה לאחר כשנה עבר SRS ומאז נוצרה בצקת אשר לא מגיבה לסטרואידים. סיימנו 5 סבבי סטרואידים ללא הצלחה בוצע שוב CT וMRI וההטענה שהבצקת היא הגורם לחוסר האפשרות שלו ללכת.יד ורגל חלשים מאוד. נושא ניתוח נוסף נשלל בטענה שלא יעזור אלו תרופות/טיפולים קיימים בכדי להקל או למגר את מהבצקת? תודה דני

לקריאה נוספת והעמקה

לא אופייני שבצקת לאחר טיפול קרינתי נמשכת זמן ארוך כל כך, ייתכן שיש מרכיב נוסף, נמק קרינתי? גדילה של המנינגיומה עצמה? ואז דרכי הטיפול הן שונות. כדאי להתייעץ עם נוירוכירורג או נוירו אונקולוג. בכל מקרה יש להיזהר בהורדת מינון הסטרואידים לאחר טיפול ממושך ולעשות זאת עם השגחת רופא צמודה.

שלום בני בן שנתיים וחצי ועבר אתמול סיטי ראש בשל חשד לדימום מוחי. תודה לאל הסיטי יצא תקין. כששאלתי את הרופא שהפנה לסיטי ואת מבצע הסיטי לגבי כמות הקרינה והשלכות בילד כה קטן נאמר לי שאין תשובה חד משמעית ויש צורך לבצע. קראתי כי חשיפה לקרינה כזו בגיל כזה עלולה לגרום בטווח הארוך, 10 15 שנים, לגידולים מוחיים/ לוקמיה וגדומה. אשמח לדעת האם זה נכון..האם תלוי בגורמים נוספים..ילד בריא מה הסכנות הנשקפות/ הסטטיסטיקה מבחינת קרינה בסיטי ראש בגיל זה( ברור לי עניין העלות מול תועלת) תודה רבה ובשורות טובות

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת CT אחת אינה גורמת לגידול. אבל חשיפה לקרינה בכמות של עשרות או מאות בדיקות מעלה את הסיכוי לכך. לכן, יש לשקול בזהירות את ההתויה לבדיקות ולבצען רק כאשר הן נדרשות.

04/10/2018 | 15:06 | מאת: נטע

אמא שלי בת 85, הגיעה למיון בעקבות פרכוסים ושבועיים שדיברה מוזר והפסיקה לדבר בסיטי עם חומר ניגוד נמצא גידול בגודל 5X 6 ס"מ ושני גידולים קטנים (שחשודים כגרורות) במוח. מאחר שאנחנו רוצים לחסוך לה סבל אנחנו נוטים שלא לעשות ביופסיה. בינתיים גם מצאו בסיטי תסחיף ריאתי בשתי הריאות. לא מצאו מקור אחר לגידול במוח. האם המצב הוא כזה שאין מה לעשות ופשוט להקל לה על הכאבים ככל שניתן? בינתיים את תוצאות הסיטי ראתה רק רופאה פנימית ומשום מה לא ניתן לנו ייעוץ אונקולוגי בבית החולים.

לקריאה נוספת והעמקה

אשר קובעים תכנית טיפול בהחלט יש מקום להביא בחשבון את גיל המטופל, מצבו הכללי ורצונותיו. אין לי יכולת על סמך הנתונים שהעברת האם ניתן/כדאי לעשות משהו אקטיבי. ממליצה להתייעץ עם נוירו-אונקולוג.

שלום רב, לפני חודשיים וחצי נחשפתי לחומר נדיף בשם פופרס חומר הנקרא ניטריט ומאז התחילו לי כאבי עיניים, ראיה עמומה, חולשת שרירים, קהות חושים,ירידה בזיכרון וקוגנטיבית פניתי לנוירולוג שלטענתו מדובר בחרדה אבל אני מרגישה שינויים פיזיים ופזיולוגיים ואני לוקחת כדורים נגד דיכאון כבר חודשיים אני צריכה עזרה מנוירולוג מומחה

לקריאה נוספת והעמקה

יש להניח שהנוירולוג שבדק אותך הוא נוירולוג מומחה, אך אם את לא רגועה את יכולה להתייעץ עם רופא נוסף.

16/09/2018 | 17:15 | מאת: Shimon

דר שלום וברכה. במהלך סרטן הקולטן מופשט בכבד אחרי סידרה של כימו ואווסטין בוצע פט סיטי ועלפי המלצת גריאטרי גם למח ( עקב חשש לדימנציה ) בפיענוח מופיע מח: מודגם איזור היפודנסי פריאטו-אוקציפיטלי מימין 2.1 ס"מ עם תת קליטה של fdg סימני אטרופיה. מודגמת קחצוה בולטת בהשוואה לבדיקה קודמת. ( לציין שלא ידוע לנו על בדיקה קודמת כלשהי שבוצעה). אודה לך אם תסבירי לי מה טיב הממצא. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי מה זה "קחצוה"- מניחה שזו שגיאת הקלדה, אין מונח כזה. תת קליטה של FDG מתאימה לאיזור שהוא פחות פעיל מבחינה ביולוגית, למשל אוטם ולא גרורה. בכל מקרה הבדיקה היעילה במקרה כזה היא MRI אשר יכול לתת אינפורמציה טובה יותר.

08/09/2018 | 14:53 | מאת: ליאל

שלום רב,אני בת 31,בריאה בדרך כלל..בערך כשנה אני מרגישה מין ערפול כזה ברוב שעות היום..בנוסף כאב ראש לפעמים,סחרחורת..ניבדקתי אצל נויורולוג פרטי והוא לא ראה איזשהי בעיה נויורולוגית וטוען שזה מחרדה..הנויורולוג של הקופת החולים שלח אותי לעשות mri..לפני מספר ימים עשיתי mri עם חומר ניגוד בשם גדוליניום..ואני ממש התלבטתי אם לעשות עם או בלי החומר..בסוף עשיתי עם החומר..ומאז שעשיתי אני ממש בחרדות..קראתי בגוגל שהחומר נישאר במוח ,בעור,עצמאות..ויכול להיות לפעמים איזשהו סיבוך נדיר..אני ממש מפחדת..האם באמת החומר הזה מצטבר במוח?את הבדיקה עשיתי באסותא והבנתי שהם משתמשים בחומר הלינרי שהוא יותר זול ונוטע יותר להצטבר במוח וכו'.אשמח לתשובה אני ממש בלחץ. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מצטערת, אבל לא בדיוק הבנתי את השאלה. האם ב MRI מצאו גידול?

05/09/2018 | 05:14 | מאת: רמי

ממה שקראתי באינטרנט, המכשיר הזה קיים ב-300 מרכזים רפואיים בעולם, כולל בלבנון, מצרים, ירדן, סוריה וטורקיה והוא נחשב למכשיר ההקרנות הטוב ביותר לטיפול בממאירויות מוחיות. האם אתה חושב שכדאי להגיש בג"ץ בנושא נגד משרד הבריאות? כמו כן, ראיתי תשובות ישנות בפורומים משנת 2013 שבהם נכתב שהמכשיר כן קיים בישראל, ובאתר האינטרנט באנגלית של HMC כתוב שהוא קיים. האם זה אומר שהמכשיר היה בישראל לפני כמה שנים והדבר הופסק? מדוע?

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא הכתובת לשאלות על מדיניות משרד הבריאות. לעניין סכין הגאמה- זוהי טכניקת הקרנה שיש דומות לה בארץ. יש מעט התוויות בהן לשיטה זו יש יתרונות ברורים על השיטה הנהוגה בארץ, במקרים כאלו המטופל נשלח למרכז מתאים.

01/09/2018 | 14:37 | מאת: ענבל

שלום רב דר אובחנתי על טרגמינל על ידי נוירולוג שהפנה אותי לmri לטענתו ישכלי דם שעלול ללחוץ על העצב, כששאלתי עם יכול להיות גידול הוא אמר שלא יכול להיות כי אין לי שום תסמינים נוירולוגים אחרים, בדיקה נוירולוגית תקינה, יש לציין שאני סובלת שנים מכאבים של העצב המשולש שאובחנו בטעות עיי הרופאים כהרפס זוסטר מאז ההתקפת כאבים האחרונה נשאר כאב קבוע מעל השיניים צמוד לעצם הלחי באוזן ובעין, לא היה בעבר, שאלתי היא האם באמת הנוירולוג יכול לדעת האם הטרמינג היא לא מישנית, ומה הם סוגי הגידולים שיכולים להופיע שם, יש לציין שהכאבים הקבועים נמשכים למעלה מארבעה חודשים ומעבר לא הופיעו תסמינים אחרים האם אני יכולה להיות רגועה באופן יחסי?

לקריאה נוספת והעמקה

הסבירות שמדובר בגידול נמוכה מאד. בכל מקרה את מופנית ל MRI, שיוכל לשלול זאת בוודאות.

31/08/2018 | 17:16 | מאת: יונתן

יש לי כאב כאילו קיבלתי מכה ליד האוזן בצד ימין בראש. כאשר אני נוגע באזור זה אני מרגיש שזה כואב אך כאשר אני לא נוגע אני לא מרגיש כואב ולפעמים יש לי כאב ראש באזור הזה. השאלה ממה זה יכול לנבוע?

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא חושבת שזה הפורום המתאים.

28/08/2018 | 23:42 | מאת: ענבל

שלום רב אני בת 33 בריאה בדרך כלל לפני כמה חודשים אובחנתי עיי אף אוזן גרון בדלקת העצב המשולש בעקבות כאבים עזים בלסת העליונה וברווח בין האף לשפתיים בצד אחד כולל כאבים וצלצולים באוזן קיבלתי טריגוטול שעשה לי תופעות לוואי נוראיות, קראתי שלפעמים תהליך תופס מקום גורם לתסמינים אלה יד לציין שאין לי סיפתומים נוספים מלבד הירדמות ונימול בראש, ועין דומעת באותו צד ונזלת באותו צד מלבד זאת אין עוד תסמינים האם בדרך כלל באבחון תסמונת זאת מתגלה גידול?

לקריאה נוספת והעמקה

במקרים רבים זה אינו קשור לגידול. אבל מומלץ לעבור הדמיה של המוח- עדיף MRI כדי לשלול אפשרות אנטומית כסיבה .

29/08/2018 | 09:20 | מאת: ענבל

מה זה סיבה אנטומית? מבנה? האם במקרים כאלה mri דחוף?

06/08/2018 | 00:48 | מאת: מתה מפחד

אני סובלת מסינוסיטיס ובעיות במפרק לסתכרקע . בחודשיים האחרונים כאבים בעצמות מעל העיניים וכמו לחץ בעיניים.כאב במפרק הלסתשמקרין על העין ועלהאוזן והצוואר.ממוקד בצד שמאל.בא והולך. מרוב כאב הלכתי לפיזיוטרפיסט שעשה לי טיפול חזק בצוואר. מאותו טיפול יש לי בחילןת.כאבים בכל הפנים.כאבים במפרק ובאוזן בצד,השני והרגשה כללית רעה. המטפל טוען שזאתבעיה קשה בעמוד שדרה  צווארי.התחלתי לפחד שישלי גידול מוחי כל הפנים והראש לוחצים לי.תחושה לא נעימה בגאון באוזניים ובפנים ןכמו בחילה. לא יודעת מה לעשות.משותקת מפחד. זה נשמע מאפיין של גידול מוחי??

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש לך שאלות קונקרטיות בקשר לגידולי מוח אוכל לסייע. ממה שאת כותבת החשד הוא לא גבוה, נראה שהבעיה נבעת מסיבות אחרות. מציעה שתתייעצי עם רופא המשפחה.

בסד שלום הרחבה קלה של חדרים ליטרליים פרט לכך הכל בנורמה. C3c4בקע םורמינלי ימיני קטן C5-c6 בקע מרכזי קטן דו םורמינלי בינוני. אני בת 60 אודה על קבלת תשובתכם מה אומר תוצאות mri. תודה שבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

על פי מה שאת כותבת, אין גידול. לגבי השאר התייעצי עם הרופא שהפנה אותך.

28/07/2018 | 19:06 | מאת: שירן

היי... יש לי את כל התסמינים שקראתי כאן וגם נעילת לסתות, אני נורא חוששת ללכת לבדיקות מה אני עושה?

לקריאה נוספת והעמקה

בפורום אני יכולה לסייע במתן מידע כללי. אם את זקוקה לעזרה רפואית מכל סוג שהוא עליך לפנות לגורם מטפל רלבנטי.

02/07/2018 | 23:36 | מאת: חוה

שלום רב התגלה אצלי בבדיקה mriכולסטרול גרנולומה בקוטר 10ממ אני במעקב אחרי כשנה הרופא שוקל לנתח אני סובלת מחוסר תחושה באוזן וחצי לחי סחרחורת ולעיתים איבוד שיווי משקל יושב על הפטרוס מה דעת הרופא מה הסיכון ??

לקריאה נוספת והעמקה

ניתוח במקרים כאלו הוא גישה מקובלת ברמת סיכון נמוכה. פירוט ספציפי יותר לגבי פגיעות אפשריות ניתן לתת רק עם הסתכלות על המיקום והגודל המדוייקים.

בגיל 15 היה לי גידול שפיר אסטרו ציטומה ,ניתחן ונישאר חתיכה על גזע המח . כיום בת 28 מה הסיכוי שזה גודל עים ביכלל,,???

לקריאה נוספת והעמקה

יש סיכוי שהתהליך גדל. מניחה שאם עד עכשיו לא היה שינוי הסיכוי לגדילה בעתיד הוא נמוך מאד.

שחום, לאבא שלי לפני 11 שנה עשו ניתוח מנגיומה בצד הימני העליון הראש וכעת שוב חזר הגידול עם שלוחות נוספות באותו אזור השאלה היא מה עדיף הקרנה לגידול הראשי או ניתוח חוזר יש לציין שאבי כעת בן 75 מתפקד כרגיל בריא בד״כ ומאוזן עם כדורים לאפילפסיה שהופיע שהופיע לאחר שנתיים וחצי היו לו 2 התקפות בלבד ומאז הוא מאוזן במינון נמוך של 100 מ״ג

לקריאה נוספת והעמקה

שתי הדרכים אפשריות, לכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות. תשובה מדוייקת יותר ניתן לתת רק לאחר עיון מדוקדק בצילומים ומצב המטופל.

28/05/2018 | 15:17 | מאת: אילנה

לרופאה שלום, בבדיקת mri נימצא שיש לי גלומס .(תהליך הקספנסילי עם plow void רבים בתוכו מתאדר באופן חזק ממלא את הסינוס סינוס הרוחבי הדיסטלי, הסיגמואידלי והווריד הגגולרי הפרוקסימלי מצד ימין עם מעורבות של תעלת האוזן התיכונה. אני מבינה שזה גידול די נדיר. שאלתי מי המומחה שעלי לפנות אליו . תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

זה אכן לא גידול שכיח. הטיפול נעשה ע"י נוירוכירורג או רופא אף אוזן גרון, - כמובן שמתמחים בכך, כאשר האפשרות הרצויה היא ללכת למקום בהם הצוותים הללו עובדים בשיתוף. בהצלחה

10/05/2018 | 18:17 | מאת: Shiro

שלום רב אני בת 30, עם רקע של ms ו ITP מזה שבועיים, אחרי חופשה בסינאי חזרתי עם שלשול חזק שהחליש לי את כל מערכות הגוף. ‏השלשול ‏נמשך ליומיים ואז אחרי אוכל תקין הוא חלף אבל כאבי הראש שהיו מלווים לא חלפו ומאז נשאר לי כאב ראש נוראי שלא משתנה בכלל. מדובר בשבועיים ואני יושנת ומתעוררת אם אותם כאבים בדיוק، שום דבר לא משתנה.הכאב ממוקם בחלק העליון של הראש ואני מרגישה שזה כאב נקודתית ואני יכולה להצביע עליו. הכאב גם מלווה בבחילות אך לא הקאתי ‏אבל הדבר מפחיד ביותר ואיני יודעת מה לעשות. האם כאב מסוג זה מפחיד לפי נסיונכם או יכול להצביע על משהו שהוא רציני؟ אציין כי טסיות הדם בבדיקה האחרונה היו 55,000, ערך שאני רגילה אליו בגלל ה ITP. אשמח לתשובה בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

את לא בפורום המתאים, אבל כדאי שתיבדקי בהקדם.

19/04/2018 | 22:16 | מאת: טלי

הבן של חברה שלי בן 4 גילו לו סרטן בזגע המוח והרופאים אופטימים לגביו מה זה אומר באיזה מצב הוא נמצא

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר ואין לי שום נתן על מחלתו ומצבו של הילד אין לי דרך להעריך את מצבו.

שום לפני שנתיים נעשה לי בלט בעיין ימין . עשיתי סיטי ראש היה תקין . עשיתי לפני שבוע MRI .ראש . שהיה תקין עם ממצא לוואי . כלהלן : "מוקד זעיר העובר האדרה מופחתת בבלוטת ההיפפיזה משמאל . יתכן מיקרו אדנומה קטנה " אני בן 62 בריא . לגמרי . אין לי שום סמפטומים נוספים. אין לי כאבי ראש ושדה ראיה תקין וגם יכולת מינית תקינה . מה אני צריך עכשיו לעשות עם הממצא הזה. אנא תשובתך תודה דרור

שלום רב שוב שכחתי לציין ממצא נוסף . שכנראה הוא יותר חשוב כדלקמן : "הודגמו מוקדים היפר אינטנסיים קטנים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרליים וסב קורטיקלית. דו"צ. לא מרובים. היכולים להתאים למוקדים לא ספציפיים . או שינויים איסכימיים כרונים קלים יחסית של החור הלבן . אני מאוד אודה לך אם תעזרי לי לדעת . כיצד לבצע בירור יסודי של הנושא . הרבה תודה יוסי דרור

יוסי שלום לא הבנתי למה בעצם עשית את ה MRI. בהסתייגות שאני עונה מבלי לראות את הצילומים נראה כי המיקרואדנומה של בלוטת ההיפופיזה היא חסרת משמעות קלינית- כדאי לבדוק תפקוד הורמונלי ושדות ראיה לוודא שאכן כך, המוקדים ההיפראינטנסים בחומר הלבן אכן יכולים להעיד על ארועים איסכמיים, כדאי לוודא גורמי סיכון אם יש: יתר לחץ דם, סכרת סמויה ועוד, ולשקול טיפול תרופתי באספירין או תרופות מקבילות. כדאי להתייעץ עם הרופא שהפנה אותך ל MRI.

תודה דוקטור הסיבה לMRI היא בלט בעיין ימין ונפיחות סביב שתי העיניים שהחלו לפני שנתיים. עד היום יש בלט בעיין. בדיקות OCT עיניים ושדה ראיה תקינים . אני בריא בדרך כלל. לחץ דם לפעמים עולה ל140 אבל חוזר חזרה. בדיקות לסכרת לא העלו דבר . בדיקות הדם שעשיתי לפני כמה ימים היו תקינות . אילו בדיקות הורמונליות כדאי לבצע ? ושוב תודה לך

17/04/2018 | 23:05 | מאת: סטודנט

שלום בהיעדר סיפטומים, ולאחר ש CT מוח היה תקין ועוד מלפני שנתיים ללא שיניים מאז, ביצוע ה MRI מיותר לחלוטין. הממצאים שאתה מתאר חסרי משעות קלינית! אני יכול להעיד כסוטודנט לרפואה, כי ב 40% מבדיקות MRI מוח שיבוצעו על אוכלוסיה מעל לגיל 60, יתגלו ממצאים חסרי משמעות קלינית. זו אחת הסיבות שיש להמנע מבדיקות שאין להם הצדקה רפואית, שלא לדבר על נזק שהם גורמות בצורת חרדה מיותרת אצל הנבדק. הרבה בריאות.

לסטודנט הנכבד. הנוירולוג המומחה וגם הפנימאי שלי חושבים אחרת ממך. הערה שלך לגמרי מיותרת ,על אף שאני מבין שיש לך כוונה טובה . אבל אל תעסוק בדברים שאינם בתחום המומחיות שלך .

תתיעץ עם הנוירולוג שלך הוא יידע איזה בדיקות נדרשות. הרבה בריאות.

אשמח בבקשה לייעוץ, אני בת 25, לאחר שתי תשובות של אולטרסאונד שביצעתי אינני יודעת לאיזה בדיקות ללכת כדי להבין מדוע הבלוטות קיימות לזמן ממושך מאוד. אני מודאגת מאוד ואין לי לאן לפנות אני חיילת ולכן הכל ממש קשה. תמליצו לי על בדיקה או רופא ואדאג להגיע אליו. מצורף תשובות של אולטראסאונד ראשון על הבלוטה בראש: הבדיקה בוצעה בתאריך: 07/12/2017 רקמות רכות לאזור : הגולגולת משמאל U.S הבדיקה 1. שטחי לעצם המסטואיד הודגמה קשרית לימפה תת-עורית תקינה בקוטר 0.7 ס"מ. 2. באזור האוקסיפיטלי הודגמה קשרית לימפה נוספת בקוטר 1 ס"מ. לסיכום: דרוש מעקב. וזוהי הבדיקת מעקב ובנוסף אולטראסאונד בבלוטת התריס: הבדיקה בוצעה בתאריך: 22/02/2018 US רקמות רכות לאזור הגולגולת מצד שמאל 1. באזור המסטואיד מצד שמאל הודגמה קשרית לימפה שיטחית היפואקוגנית בקוטר 0.8 ס"מ. 2. באזור האוקסיפיטלי הודגמה קשרית לימפה בקוטר 0.9 ס"מ. 3. בנוסף הודגמה אקזוסטוזיס מהמסטואיד בקוטר 1.2 ס"מ. לסיכום: הממצעים ידועים וללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. --------- להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן+צוואר אונה ימנית: בגודל רגיל, הודגמה קשרית היפואקוגנית זעירה בקוטר 0.2 ס"מ. אונה שמאלית: בגודל רגיל עם מרקם אחיד. איסטמוס תקין. בלוטת רוק - תת לסתיות ופרוטיס תקינות דו"צ. קשריות לימפה- הודגמה קשרית לימפה צוארית בתחנה 2 דו"צ בקוטר עד 2.5 ס"מ - ייתכן קשרית לימפה ריאקטיבית דו"צ. לסיכום: כמתואר. אשמח לייעוץ לאיזה בדיקה עלי לפנות, לאן שתגידו לי אדאג ללכת פשוט הרופאה שלי לא יודעת לאן לשלוח אותי אז מה שאגיד לה היא תביא לי ואני לא ממש מבינה בזה. קיים לי תור לנוירוכירורג לעוד חודשיים אבל אשמח לקבל חוות דעת נוספת בקשר לתוצאות הבדיקה ולאן אתם ממליצים לי לפנות. תודה רבה.

12/04/2018 | 01:38 | מאת: סטודנט

שלום פרום גידולי מוח זה לא פורום גידולי ראש וצוואר. בלי קשר, פורומים אונקולוגיים נועדו לתת ייעוץ לא פרטני לאנלו שכבר אובחנו כחולים אונקולוגיים עי רופא ולא לאלו שחוששים או אבחנו את עצמם... לגבי תוצאות ה US שלך, על פניו לא רואה שום סיבה לדאגה. קשריות מרובות ובגודל פחות מ 1.5 ס"מ הן ב 99% מהמקרים שפירות לחלוטין. עושה רושם שאת במעקב ושאין שינוי מהבדיקה האחרונה. בלוטת לימפה צוווארית בגודל 2.5 לפי הדוח נראית גם שפירה על רקע תגובה לזיהום. תחזרי לרופא שהפנה אותך להמשך מעקב. לא רואה שום סיבה לדאוג ובטח לא לשאול שאלות בפורומים כאלו. הרבה בריאות סטודנט לרפואה משועמם...

12/04/2018 | 12:26 | מאת: נועה

איזה חמוד אתה שאתה אומר לי שזה פורום רק לאנשים שכבר חולים ולא רוצים לשאול שאלה.. תהיה בטוח שלפני ששאלתי פה בדקתי וראיתי שיש אנשים שגם שואלים רק על כאב ראש וכאלה והם קיבלו פה מענה אז למה שאני לא אשאל? ובהמשך לתשובתך, אם קיימת לי בלוטת לימפה צווארית שהיא לא יורדת כבר תקופה וזה על רקע תגובה לזיהום שאין לי מושג איזה זיהום יש לי אשמח בבקשה לקבל הכוונה או המלצה איזה בדיקה לעשות כדי לגלות מאיפה הזיהום נובע. כמו שכתבתי, הרופאה שלי לא יודעת לאן לשלוח אותי כדי להבין ממה זה נובע אז לחזור אליה להמשך מעקב בלי שאני אומרת לה לאן לפנות זה חסר טעם. בנתיים נשלחתי שוב לבצע ביום ראשון הקרוב אולטרסאונד נוסף אבל שוב, זה רק יראה אם הגודל נשאר אותו דבר או גדל אבל לא כדי להבין ממה זה נובע או איך לטפל בזה, אז ממש אשמח להמלצות לאן לפנות לבירורים נוספים.

הפעם אני מסכימה עם הסטודנט. השאלה אינה בתחום ההתמחות שלי שהוא גידולי מוח. נסי לקבל מענה מהרופא שהפנה אותך לבדיקות.

05/04/2018 | 19:39 | מאת: יעוד

כיצד ניתן לעשות שינוי תזונתי (מעבר לתזונה קטוגנית או אחר) לחולה אונקולוגית בת ארבעים _(אפנדימומה ) האם חייב ליווי רפואי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שינוי תזונתי אינו נחשב כחלק מהטיפולים המקובלים ברפואה קונבנציונלית, כך שאיני יכולה לייעץ. דייטות משמעותיות- למשל קטוגנית כדאי לבצע בהשגחת רופא כיון שיכולה להיות השפעה ניכרת על המצב הגופני.

שלום, אני בן 36, סובל ב7 שנים האחרונות ממיגרנות וכאבי ראש און אנד אוף. כאבי הראש מופיעים אצלי ב99 אחוז מהמקרים בבוקר עם ההתעוררות מהשינה, וזה עובר במהלך היום, עם או בלי כדור. הבעיה שבשנה האחרונה נוספו 2 סממנים מדאיגים - האחד - נפיחות כמו בליטה מוזרה אך לא גדולה בצד ימין של הראש, בקו האוזן אבל יותר למעלה, הנפיחות לא יורדת כבר למעלה משנה. הסימן השני, בחודשים האחרונים אני מרגיש לפעמים חולשה ביד ורגל שמאל. ממש מרגיש שהן חלשות יותר לתקופה של כמה ימים ואז זה עובר, לא נימול או כאב. קבעתי תור לנוירולוג בקרוב אבל האמת שאני דיי בלחץ עד שיגיע התור. אשמח לדעת מומחה בינתיים... תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אתה צריך להיבדק על ידי רופא. לא ניתן לאשר או לשלול כל חשד על סמך הנתונים שנתת.

יש כמובן לעבור בירור\הדמיה. אבל אני רק יכול להגיד שנפיחות אינה קשורה בגידולי מוח. גידולי מוח מתפתחים בתוך הגולגולת ולא מחוצה לה, ולכן לעולם לא יגרמו לשום סוג של נפיחות. כאבי ראש אופיניים לגידולי מוח בדרך כלל מעירים מתוך שינה, ולא "מתעוררים" לאחר ההשכמה בבוקר. לא ההיתי דואג יותר מידי, אבל אם יש לך תור לנירולוג, מומלץ ללכת אליו עם תוצאה של הדמיה כלשהי, כגון CT או MRI בכדי לחסוך זמן. פנה לרופא המשפחה. הרבה בריאות.

מצב לאחר קרניוטומיה נרחבת פריאטלית קדמית וטמפורלית מימין עם אובדן נפח מסויים משנית לכך. הקליטה הקורטיקלית –קיימת הפחתת קליטה באזורי אובדני נפח כפי שתוארו קודם, בקוטב קדמי של אונה טמפורלית ימין וגם באזור האינסולה מימין הקליטה בגרעינים הבזליים – תקינה. הקליטה בצרבלום – תקינה וסימטרית. סיכום: ממצאים יכולים להתאים לשינויים פוסט אופרטיביים, פרט לכך לא זוהו אזורים תת-מטבוליים.

לקריאה נוספת והעמקה

שינויים מתאימים למצב לאחר ניתוח.

24/03/2018 | 20:59 | מאת: ורדה

שלום רב, בעלי עבר ניתוח לפני שנה להסרת מנינגיומה על כנף הספנואיד. הביופסיה הראתה שמדובר בדרגה 1.נותרו שאריות שאי אפשר היה חהוציא בשל מיקומם ובעלי במעקב. השבוע היינו אצל המנתח והוא אומר שאין צמיחה של שאריות הגידול למרות שבפענוח של הmri מצויין שיש גדילה. בשל כך, הופננו להתייעצות עם קולגה של המנתח לגבי טיפוליfsr. האם טיפולים אלו עוזרים בבלימה של הגידול? ומהם תופעות הלוואי שלהם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קרינה לצורותיה השונות יכולה לעצור במידה מסויימת גדילה של מנינגיומה. היתרון בקרינה סטריאוטקטית היא בכך שהיא ממוקדת ומדוייקת יותר. ישנן גישות שונות: כאלו המעדיפים לשמור את האופציה רק אם נראית גדילה ברורה של התהליך, ויש כאלו המעדיפים לטפל בכל מקרה של שארית גידול. אין עבודות המוכיחות שדרך אחת עדיפה על השניה. לגבי תופעות הלוואי- הן תלויות במיקום התהליך, גודלו וקירבה לאזורים חשובים במערכת העצבים. גם ההחלטה על מספר הטיפולים תליה בגורמים אלו. תשובות לשאלות ניתן לקבל מהרופא שמתכנן את הטיפול. בכל מקרה מומלץ להתחשב בגיל המטופל, מחלות רקע מצבו הכללי וכו'.

נתגלה תהליך פרונטלי באזור הקאודייט הימני המערב את הקרן הפרונטלית מימין וכן תהליך פרנכימטי נוסף פרונטלי משמאל. הומלץ ראשית טיפול כימו והקרנות. יש אופציה ניתוחית בשלב כלשהו?

לקריאה נוספת והעמקה

מבלי לראות את הצילומים: בד"כ אם הגידול מערב את הקאודייט לא ניתן לכרות חלק משמעותי שלו מבלי לגרום נזק נוירולדגי משמעותי ולכן זה לא רצוי.

04/03/2018 | 22:54 | מאת: זיו

לדר שלום לא יודע אם זה המקום לשאול, אבל אם בכן זאת תוכלי לתרום מדעתך זה בטח לא יזיק. אני בן 46 ובדרך כלל בריא. לפני כחצי שנה עברנו לדירה חדשה. מיד כאשר נכנסתי לדירה הרחתי ריח מוזר שלא הרחתי לעולם בעבר. מין שילוב בין ריח של קטורת לריח שלטונר של מדפסת. הריח הופיע באותה דירה בצורך גל רגעי שנמשך כמה דקות ואז נעלם. אשתי והילדים לעולם לא הריחו את הריח. מאז במשך 4 חודשים בהם גרנו בדירה, לפחות פעם אחת ביום אני מריח את הריח ממש חזק בתוך האף. שוב זה גל שנמשך דקות ונעלם. רק אני מריח את הריח. עד לפני חודשיים וחצי הנחתי שאכן קיים ריח מוזר בדירה שככל הנראה רק אני מריח בגלל חוש ריח מפותח. אבל מזה כמעט 3 חודשים, הופיעו סימפטומים נירולוגיים חדשים שמעולם לא היו. 1. כאבי ראש לא חזקים (עמומים) שההיתי מדרג 1 עד 3 מתוך 10 באופן יום יומי אשר באים והולכים במשך היום. נמשכים לא יותר משעה. מיקומם במצח וחלק עליון (משתנה). 2. תחושת סחרחורת רגעית ובחילה למשך שניות אשר מרגישה ממש כמו תחושת בחילה בעקבות נסיעה או קרוסילה. הטריגר לתחושה: התבוננות באובייקט קרוב כגון טלפון נייד, תוך כדי שהרקע נמצא בתנועה. למשל התבוננות במסך הטלפון תוך כדי הליכה (תמונה זזה בשדה הראיה ההיקפי), או למשך התבוננות במסך מחשב נייד בזמן מנוחה, כאשר מעבר למשך המחשב מסך הטלויזיה פועל ויש תמונה זהה מהר אותה אני רואה רק בשדה הראיה ההיקפה ללא התמקדות (התמקדות העניים רק באובייקט הקרוב). כתוצאה מפעולות פשוטות אלו אני מיד מקבל תחושה של MOTION SICKNESS כאילו זה הרגע ירדתי מקרוסה. מיד אני מפנה את המבט מהאובייקט, התחושה נעלמת. יש לציין שלא ניתן לשחזר אותה עי חזרה על אותה פעולה שגרמה לה! התחושה הינה בלתי רצונית ואקראית לחלוטין! בעקבות הסימפטומים החדשים, התחלתי לחפש ברשת וראיתי שזה יכול להגרם גם בגלל גידולים במוח. כעבור כמה שבועות של המשך הסימפטומים הנל, הריח המוזר שבמשל 4 וחצי חודשים היה מוגבל לגלים קצרים רק בדירה החדשה, התחיל להופיע כגלים של עד 10 פעמים ביום בכל מקום בו אני נמצא ולא רק בדירה! אז הבנתי שלא מדובר בריח פיזי אלא הזיות ריח. כאן כבר פניתי לרופא המשפחה ששלח ל CT מוח. כבר ההיתי בטוח שהולכים למצוא לי גידול, אבל ה CT שנעשה פעמיים עם וללא חומר ניגודי חזר תקין לחלוטין ללא כל ממצא פתלוגי. רופא המשפחה אמר לא סביר כלל שגידול מוחי שכבר פיתח סימפטומים לא יתגלה ב CT עם חומר ניגודי. הוא יותר סבור שמדובר בבעיה פיסיכלוגית על רקע חרדה. נתן לי כדורי קלונקס שיש ציין שהפחיתו את תדירויות הזיות הריח וגם את תדירויות כאבי הראש. אבל לא את התחושת בחילות התנועה המוזרות. כאבי הראש מופיעים עכשיו כמה פעמים בשבוע ולא כל יום עם הקלונקס. הזיות הריח מופיעות כפעמיים ביום, ושוב בעיקר בדירה ופחות במקומות אחרים. במקביל, נשלחתי לבדיקה את נירולוג, אבל התור רק בעוד חודש וחצי. כל התסמינים נמשכים כבר 3 חודשים או 7 חודשים אם מתחילים לספור מרגע המעבר לדירה והרחת הריח המוזר לראשונה. רופא המשפחה משוכנע שמדובר בתסמינים סומאטיים על רקע חרדה, ככל הנראה בעקבות רכישת הדירה והמעבר (בכל זאת משכנתא נלה לי על הראש.. :) אמר שהוא ישאיר את ההחלטה לביצע MRI לנירולוג, אבל סבור כי הנירולוג קודם יבצע בדיקת EEG שיותר מתאימה למקרה שלי, לאור העובדה שאין ממצא ב CT. לגבי הזיות הריח, הוא אמר שנדיר מאד שגידול מוחי יגרום לכך. יש אפשרות להזיות בעקבות פרקוסים של אונה טמפוראלית, אבל הוא מעולם לא שמע על פרקוסים שהתבטאו רק בהזיות ריח ובעיקר כאלו שמקובעות למיקום מסויים, גם אם למשך 4 חודשים... אמר שגם אפילפסיה לא עושה סלקציות גיאוגראפיות.. ולכן ההסבר הכי הגיוני הוא תסמיני חרדה קשים בעקבות רכישת הדירה החדשה... אשמח מאד לשמוע את דעתך. האם הסיפור שאני מתאר עדיין יכול להגרם מגידול מוחי שלא ניתן לראות כלל ב CT עם חומר ניגודי? תודה. זיו

לקריאה נוספת והעמקה

הגידול המוחי שבאופן אופייני גורם להזיות ריח נראה בד"כ ב CT היטב. העובדה שבדיקת ה CT תקינה מורידה באופן ניכר את הסיכוי שיש גידול. מאחר ואיני מומחית לענייני חרדה אני מעדיפה לא להביע דעה. מציעה שתמתין לבדיקה של הנוירולוג.

תודה. ראשית מעדכן שכאבי הראש והסחרחורות נעלמו מזה שבועיים. אבל לא הזיות הריח שממשיכות והפכו למטרד של ממש. אתמול סוף סוף נבדקתי עי נירולוג, שהסתכל על ה CT, שמע את התלונות, שאל כמה שאלות, וביצע בדיקה נירולוגית ידנית. לבסוף קבע שאין מדובר בבעיה נירולוגית. סירב לשלוח ל MRI או EEG. אמר שאין המקרה מצדיק בדיקות כאלו... המליץ המשך בירור מול רופא המשפחה או א.א.ג... אני יודע שזה לא ממש התחום שלך, אבל הודה לך אם יש לך רעיון כיצד אפשר להמשיך עם הבירור? האם CT מוח מחסה גם ממצאים בסינוסים ואף? האם כדאי לבצע CT מערות פנים? או לגשת לבדיקת MRI פרטית? מחר אני חוזר לרופא המשפחה עם מכתב סיכום מהנירולוג. אני חושש שרופא המשפחה גם יחליט שאין מה להמשיך בבירור... בנוסף קראתי שגם גידול נדיר מאד בשם נירובלסטומה יכול לעיתים להתחיל באזור באף אשר אחרי על חיישני הריח. האם גידול שכזה גם אמור להתגלות ב CT מוח? תודה זיו

לא ניתן ולא נכון לתת ייעוץ אישי במסגרת הפורום. אם אתה לא מסופק מהמענה שקיבלת זכותך לקבל חוות דעת נוספת. לגבי ה CT, בד"כ רואים גם את מערות הפנים אבל צריך להסתכל בצילומים ולראות כמה ואיך. אין לי נסיון עם נוירובלסטומה- כנראה מאד נדירה במבוגרים..

01/03/2018 | 00:44 | מאת: עדי

אימי אובחנה כחולת GBM לפני כשנה וחודשיים. היא קיבלה כבר הקרנות טמודל ןעןד תרופה ביולוגית במסגרת מחקר. הכליות שלה נפגעו כתוצאה מאחת מהתרופות הקרטנין עלה ל5. ב"ה עכשיו הוא סביב 1.5 MRI לפני ששלושה חודשים הראה החמרה ואז הוצע טיפול באבסטין אימי לא הסכימה לקחת. בוצע MRI נוסף לפני כשבועעים ושוב החמרה נוספת. כרגע מקבלת 6 מג דקסטמזון ומתפקדת טוב ביומיום. כמובן שיש הרבה בלבול אך הולכת אוכלת מדברת. הנוירואונקולוגית מדדה את הקוטר של 2 ה MRI האחרונים - הMRI האחרון הוא 9 סמ והקודם 6 - יעני גידול של 1 סמ לחודש בממוצע. כמה שאלות לי: 1 - האם כדאי לקחת האבסטין כשידוע שיכולות להיות תופעות לוואי חמורות... וכרגע היא מתפקדת טוב מאוד עם הדקסטמזון. ומה התופעות לוואי של הדקסטמזון מלבד השמנה? 2 - קצב גידול של 1 סמ לחודש זה הרבה? 3 - מניסיון - מה הצפי ? לאיזה כיוון המחלה הארורה הזו לוקחת אותנו? המון תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
01/03/2018 | 17:34 | מאת: לאה

סליחה שאני מתערבת, אבל עברתי את אותו התהליך עם אימי זל. מה בדיוק המטרה שלכם? להאריך לה את החיים על חשבון סבל וצער לה ולכם? למרבה הצער המחלה הארורה הזאת לוקחת רק לכיוון אחד - לקבר. כל הטיפולים מועילים רק לרופאים לשם הנסיון והמחקר וכמובן הסטטיסטיקה... לחולה זה קונה זמן מועט על חשבון סבל רב. ההיתי מפסיקה כל סוג של טיפול, דואגת רק לטיפול סימפטומטי, מעניקה כמה שיותר חום ואהבה, ומתחילה לשחרר... אין למחלה הזאת מרפא וגם לא יהיה ב 30 שנים הקרובות, בטח לא לאדם שנמצא בגיל השלישי. אם ידעתי מראש איזה גהינום אימי זל תעבור עם הטיפולים, ההיתי מסיימת לה את החיים במו ידי ברגע שהתגלתה המחלה הארורה ומונעת ממנה את הגיהינום הזה... זו כמובן רק הדעה שלי, וזכותכם להמשיך להאמין שיש תקווה. ואכן ב כ 3% מהמקרים היו חולים שאיך שהוא הצליחו לשרוד גם 10 שנים, אם כי בארץ שזה לא קרה עדיין למיטב ידיעתי.. שהיה בהצלחה ורק בריאות, לפחות לשאר בני המשפחה. לאה

04/03/2018 | 08:40 | מאת: עדי

שלום לאה, המון תודה על תגובתך מה הכוונה ל'דואגת רק לטיפול סימפטומטי'? הסטרואידים עושים לה עצירות וכאב בטן נוראי :( שוב המון תודה

עדי שלום אתחיל מתשובות לשאלות שבסוף, קשה להעריך בדיוק מה צפוי, אבל ידוע שזו מחלה קשה ביותר עם סיכויי החלמה קטנים מאד, כך שמטרת הטיפול צריכה להיות הארכת תוחלת החיים תוך הקפדה על איכות החיים. קצב הגידול שאת מתארת הוא מהיר. ובאשר לטיפולים אפשריים: לדקסמטזון יש שורה ארוכה של תופעות לוואי אשר באות לידי ביטוי במיוחד בלקיחה ממושכת, מאידך לא תמיד ניתן להוריד את המינון. באשר לאווסטין, הנסיון שלי איתו הוא טוב מאד, למרבית המטופלים אין תופעות לוואי משמעותיות ויש לו השפעה אנטי בצקתית כך שברוב המקרים ניתן להפחית את מינון הסטרואידים, ולהביא לשיפור מסויים באיכות החיים.

06/03/2018 | 09:24 | מאת: עדי

תודה רבה על תשובתך. החלטנו כעצתך לקחת אווסטין (אגב גם הנוירואונקולוגית של אימי אמרה שעם האווסטין אפשר לרדת ל1 מג סרואידים) שוב המון תודה

23/02/2018 | 13:01 | מאת: אורן

מה זה CT ראש בלי ח"נ ?????????

לקריאה נוספת והעמקה
24/02/2018 | 21:46 | מאת: דן

CT ראש או מח זו הדמיה מבוססת קרני X תלת ממדית של המוח והגולגולת. ללא חומר ניגודי יעילות הבדיקה בהדמייה של רקמות רכות במוח מאד מוגבלת. מדיקה ללא חומר ניגודי עושים לרוב במיון בכדי לשלול שדברים בגולגולת. היא יכולה לגלות גם דימום מסיבי או תהליכים תופסי מקום, אבל יעילותה בהשוואה לבדיקה עם חומר ניגודי פחותה יותר. לרוב מבצעים שתי בדיקות אחת ללא הזרקה והשנייה עם, וזאת בכדי לזהות טוב יותר ממצאים שונים כגון הסתיידויות, כי החומר הניגודי לפעמים עלול לדמות ממצאים שלא קיימים. למה בכלל נשלחת לבדיקה שכזאת? אם כבר עושים בדיקה שכרוחה בחשיפה לקרינה, עדיף לעשות אותה כמו שצריך עם חומר ניגודי. אם ידך משגת, תוכל לבצע בדיקת MRI מוח באופן פרטי (3500 שח כולל הפענוח). בדיקה זאת עולה על CT ואינה כרוחה בחשיפה לקרינה כלל, כך שאין מגבלה לבחזור עליה כמה פעמים שרק צריך במהלך חיים (להבדיל מ CT שלא מומלץ לבצע יור מ 3 פעמים בחיים, אלא אם כן גיל הנבדק עולה על 80 ואז אין ממש חשיבות לחשיפה..) בהצלחה

זוהי בדיקת CT ללא הזרקת חומר ניגוד. בהתוויות מסויימות זו בדיקה מספיקה, באחרות רצוי לבצע גם עם חומר ניגוד.

אודה לך על מעט אור והסבר על הממצא הזה הבן שלי בן 21 לאחר בדיקות ושיקלול Swi T2 Flair+fse ובשקלול t1 Se+3d Tfe

לקריאה נוספת והעמקה

אין באפשרותי לתת הסבר מבלי לקבל נתונים ולראות את הצילומים. ציסטה יכולה להיות ביטוי לדברים רבים ושונים לחלוטין זה מזה.

08/02/2018 | 21:48 | מאת: תוצר

בן 30 ללא מחלות רקע..חודש וחצי ימים סובל מכאב ראש לוחץ בקודקוק הראש ומבחילות שלא מפסיקות. הכוונה לבחילות ממש שכל רגע בא לי להקיא ביקור אצל נורולוג בדיקה תקינה מתרשם מכאב מתחי..מכל מה שקראתי באנטרנט ובפורומים כאב ראש מתחי לא מלווה בבחילה ..האם יכול להיות שמפספסים פה משהוא??

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יכולה לענות לך אם "מפספסים" או לא. ישנן סיבות רבות אפשריות לתלונותיך. אם זה נמשך תחזור לרופא להערכה נוספת.

11/02/2018 | 21:00 | מאת: דן

אני בן 35 במשל חודש וחצי סלבתי מאב ראש עם בחילה שמתחילה מהבוקר, ובנוסף גם סחרחורות קלות שבאות והולכות.. בקיצור, כל התסמינים הקלאסיים של גידול מוחי... למרות זאת, רופא המשפחה לא מיהר לשלוח לנירולוג ולא ל CT מוח. רשם לי קלונקס - תרופה נוגדת חרדה. התסמינים חלפו לאחר כמה ימי שימוש. לאחר מכן הוא הפסיק לי את הקלונקס בהדרגה ועד היו כבר חצי שנה ללא תסמינים.. מתברר שאלו יכולים להיות תסמיני חרדה ולחץ נפשי מסיבות שונות (אני החלפתי עבודה חודש קודם לכן). אם גם זה לא עוזר התסמינים נמשכים, אז כדאי לבצע בדיקת הדמיה (יש אינספור סיבות בתור לפני גידול מוחי אגב, שנחשב למצב רפואי דיי נדיר..) בהצלחה