פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה

ההתמודדות עם גידול מוחי - אצל החולה, המשפחה והסביבה הקרובה – מלאה בשאלות, תהיות וחששות. בשביל זה אנחנו כאן. זה המקום לשאול על גידולי מוח – שפירים או ממאירים. הפורום עוסק בגידולי מוח ראשוניים, בדרגות ממאירות שונות. נעסוק גם בגידולים של קרומי המוח, כולל מנינגיומות ושוואנומות, ובגידולים משניים – גרורות של סרטן ממקור אחר בגוף. הפורום עוסק גם בדרכים שונות לטיפול וניהול גידולי מוח, בעיקר ביופסיות, ניתוחי כריתה, ניתוחים בערות, קרינה מוחית (בעיקר בנוגע לקרינה ממוקדת - רדיוכירורגיה) ועוד. הבהרה: הפורום לא נועד להחליף התייעצות ובירור עם הצוות המטפל. בכל מקרה של ספק יש לפנות לחדר מיון או לרופא המטפל, לפי דחיפות העניין.
45 הודעות
44 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה

הבהרה: הפורום לא נועד להחליף התייעצות ובירור עם הצוות המטפל. בכל מקרה של ספק יש לפנות לחדר מיון או לרופא המטפל, לפי דחיפות העניין.
01/03/2021 | 09:21 | מאת: יואב

שלום דר האם בסיטי אנגיו ראש אפשר לראות יתר לחץ תוך גולגולתי? והאם אפשר לראות את גמישות העורקים והורידים? תודה

בכל הדמיה אפשר לראות רמזים ללחץ תוך גולגולתי מוגבר, הכוללים סימנים ברקמת המוח, סימנים בכלי דם ועוד. לאלה מוסיפים את הסימנים שהמטופל מרגיש, כולל כאבי ראש, בלילות והקאות, ועוד. בסופו של דבר ניתן למדוד באופן ישיר את הלחץ, אבל מדובר בפעולה כירורגית, שצריך לשקול את התועלת שלה מול הנזק

25/02/2021 | 09:45 | מאת: ג

שלום יש לי את תסמונות העצב המשולש - הטריגמנלי וקיבלתי כדורי אלטרולט לחודשיים. קראתי שזו תסמונת עם בעיה מכנית שכלי דם דוחפים את העצב המשולש וזה מה שגורם לכאב. האם אחרי חודשיים של כדורים זה בעצם יפסיק את הפעולה שכלי הדם מזיזים את העצב? לא הבנתי איך כדורים אמורים להפסיק את זה. זה מרגיע כאב או שזה גם יפסיק את הפעולה המכנית הנ"ל? אני אמורה לקחת אותם חודשיים ומה אחכ? זה אמור להפסיק ולהסתדר? האם קרה שלקחו כדורים לחודשיים וזה הפסיק או שזה לכל החיים? זה מגיע ליום יומיים למספר שעות ואז נעלם ליום יומיים ואז שוב חוזר, מה גורם לזה לחזור?

25/02/2021 | 09:55 | מאת: ג

האם מגנזיום ציטראט שמרפה שרירים יכול לעזור במקום לקחת אלטרולט?

זו שאלה מורכבת. אכן, בחלק מהמקרים הכאב נובע מלחץ מכאני של כלי דם על העצב הטריגמינאלי, ויש ערך בניתוח לדקומפרסיה. בדרך כלל בתחילה הכאב מטופל על ידי נוירולוג, באמצעים תרופתיים. יש מקרים שבהם הכאב נפתר על ידי התרופות, ואז אין מקום לשקול ניתוח. הגורמים שאנחנו שוקלים בזמן ניתוח הם: 1. רצונו של החולה, וההפרעה למהלך חייו. גם גילו ומצבו הבריאותי, כמובן. 2. עמידות של הכאב לטיפול תרופתי - כלומר שהתרופות לא עוזרות בכלל או לא עוזרות מספיק 3. תופעות לוואי של התרופות. 4. תלות בתרופות - מצב שבו החולה מצליח לשלוט בכאבים עם תרופות, אבל ברגע שמפסיק אותן הכאב חוזר. 5. המראה ה הדמייתי, כלומר אם רואים לחץ ב-mri או CT. חשוב לציין שיש מקרים שבהם לא רואים לחץ בצילומים, ובכל זאת האדם מפיק מניתוח, או להיפך - נראה לחץ והניתוח לא מועיל. בסיכום, אני חושב שצריך לראות אם יש שיפור בטיפול התרופתי, וכמה המצב הקיים מפריע לאיכות החיים. אני מציע לך לחשוב על השאלה הבאה: המצב הזה לא מסכן חיים באופן ישיר. בד"כ לא מתים מזה, והניתוח לא מציל חיים. השאלה היא האם הכאבים, תחת הטיפול התרופתי, הם מספיק גרועים כדי לקחת את הסיכונים (הקטנים, אך משמעותיים) בניתוח מוח.

לא חושב, אבל זה לא באמת התחום שלי. צריך לשאול נוירולוג.

21/02/2021 | 07:19 | מאת: ירון

שלום דר אני בן 35 בזמן הורדת הראש מטה בזמן ישיבה או לפעמים הזזת הראש בזמן שכיבה מרגיש סוג של טשטוש ראייה או סוג של ראייה כפולה וסחרחורת, האם זה יכול להיות פסאודטומור צרברי? והאם גידולים גם יכולים לגרום לזה? תודה

תמיד יתכן, אבל מה שאתה מתאר הוא לא ביטוי נפוץ של פסאודו-טומור צרברי או של גידולי מוח. הייתי מציע להיפגש עם נוירולוג, שיבדוק אותך וימליץ על המשך בירור, אם יחשוב שנדרש.

16/02/2021 | 11:41 | מאת: מודאג

לכבוד הד"ר, שלום רב! לא בטוח אם זה המקום המתאים אבל בכל אופן אולי אתה תוכל לעזור לי. היה לי צרבות ועשו לי שתי בדיקות אנדוסקופיה שהראו שיש לי בקע סרעפתי(4 ס"מ) ודלקת בוושט בבדיקה הראשונה דלקת בדרגה חמורה ולאחר חודשיים עם PPI דלקת נמוכה. הייתי מועמד לניתוח בקע סרעפתי אך לפני כן ביקש ממני הרופא לעשות בדיקת PH לאחר תוצאות הבדיקהPH התבטל לי הניתוח רציתי לשאול מה זה אומר hypersensitive esophagus ? כיצד מטפלים בזה? התור שלי לרופא הוא לעוד המון זמן אם תוכל לפחות לתת לי את הרקע מה זה אומר, כיצד מטפלים. בתודה מראש

מצטער, אני לא כל כך מתמצא בזה.אני לא מומחה בקיבה או בוושט. בכל אופן אני מאחל לך בריאות והצלחה בבירור ובטיפול.

26/02/2021 | 15:26 | מאת: מודאג

תודה רבה, הלוואי וכל הרופאים היו אנושיים כמוך. פורים שמח!

חג שמח

13/02/2021 | 09:44 | מאת: ס

שלום, יש לי כבר כמעט שנה לחצים שבאים והולכים בצד הימני של הראש, לחצים מאחורי האוזן הימנית, הרקה, הלחי המצח, הכל רק בצד ימין.בצד שמאל הכל תקין, עשיתי סיטי מוח ויצא תקין וגם mri תקין. נוירולוג המליץ לקחת אלטרולט, אבל מה זה ההתקפים האלה? והאם זה יעבור מתישהו? הם מגיעים למספר שעות, חולפים למספר שעות וחוזרים, לפעמים נעלמים ליומיים - שלוש ושוב חוזרים. קראתי שאולי יש לחץ של כלי דם על שורש העצב האם ניתן לראות את זה בסיטי או בmri? והאם אלטרולט יכול לעזור ולתקן את המצב? הרי הוא לא יכול להפסיק את הלחץ של כלי דם על שורש העצב הוא רק משכך את הכאב. במשך השנה עוצמת הכאב נשארה אותו דבר, קלה עד בינונית. לא לקחתי עד כה את הכדור, האם יש כדור קל יותר? או טיפול אחר, האם נגרם נזק גדול יותר אם לא לקחתי את הכדור, האם לחץ של כלי דם זה מסוכן? הם יכולים להתפוצץ? אני נמצאת במצב שבמשך שנה יש לי התקפים כמעט כל יום ועדיין אינני יודעת ממה זה נובע, איך עדיין אני נשארת ללא תשובה לתופעה הזו? ואם אכן יש לחץ של כלי דם על שורש העצב אז למה זה לא כאב קבוע וזה בא והולך? מה בעצם גורם לזה לחזור? מה מעורר את זה? איך אני מונעת את זה? אני בת 46. רזה בריאה ולא מעשנת

כאבים בצד אחד יכולים להיות מטעמים של נוירלגיה. הדרך הנכונה לעשות את זה היא להיפגש עם נוירולוג שיחליט על סמך התיאור ואופי הכאבים האם הוא חושב שזה כאב נוירלגי. אם כן, יש מספר טיפולים תרופתיים אפשריים לטיפול הזה. במידה וחושבים שהכאב בא ממקור נוירלגי, יש כמה מקרים שבהם מטפלים בניתוח. למשל אם הטיפול התרופתי לא מועיל, אם יש תופעות לוואי קשות ממנו או אם האדם לא מעוניין לקחת את הטיפול התרופתי לאורך זמן. ברוב המקרים מעדיפים לנתח אם רואים את הלחץ על העצב, אבל בהחלט יש מקרים שבהם הכאב נראה מאוד מתאים, ואז עושים נסיון ניתוחי גם אם לא רואים את הלחץ בהדמיה. בסופו של דבר זה שיקול של רצונו של המטופל, המלצות הנוירולוג והמלצות הנוירוכירורג.

האם ניתן לראות את זה בסיטי או בmri שעשיתי? והאם טיפול תרופתי יכול לעזור ולתקן את המצב? או שהוא רק משכך כאבים? הרי הוא לא יכול להפסיק את הלחץ של כלי דם על שורש העצב הוא רק משכך את הכאב. לא לקחתי עד כה את הכדור, האם נגרם נזק גדול יותר אם לא לקחתי את הכדור, האם לחץ של כלי דם זה מסוכן? הם יכולים להתפוצץ? ואם אכן יש לחץ של כלי דם על שורש העצב אז למה זה לא כאב קבוע וזה בא והולך? מה בעצם גורם לזה לחזור? מה מעורר את זה? איך אני מונעת את זה? האם יש לי את התסמונת של העצב הטריגמינלי? אני בת 46. רזה בריאה ולא מעשנת

27/01/2021 | 16:57 | מאת: יובל

שלום דר רציתי לדעת סיטי אנגיו ראש עם חומר ניגוד אייך מבצעים כלומר ברגע שאני שוכב על מכשיר הסיטי מזרקים לי תחומר וישר מתחילים תבדיקה ואני משוחרר או שמזרקים חומר וצריך לחכות זמן ואז עושים תבדיקה תודה

29/12/2020 | 13:20 | מאת: סמי

שלום דר האם יתר לחץ תוך גולגולתי יכול לגרום לסחרחורת של מספר שבועות או חודשים תודה

בהחלט. כמעט כל דבר יכול לגרום לסחרחורות, ובוודאי שיתר לחץ תוך גולגולתי יכול לגרום לזה. רק צריך לזכור שזה מאוד לא ספציפי, ויתכנו הרבה גורמים שונים לסחרחורת.

בסד שלום רב בה 42 לאחר כריתה מלאה בגלל גידול פפלירי ב 2013. עד כה ב.ד תקינות אולטרסאונד תקין - אחת ל 6 חודשים בממוצע. לפני כחודש נמצא thyroglobulin מדיד 1.2 כארש עד כה הי נמוך מ 0.8, לאחר בדיקה חוזרת השבוע אחר כך התוצאה חזרה להיות נמוכה מ 0.8. באולטרסאונד מהיום - במיטת אונה שמאלית בבסיס הצוואר קדמית לרמה הודגמה קשרית תת הדעת זעירה בקוטר 3.7 מ''מ . הדולר צבע לא הודגמה בה זרימה. באבחנה מבדלת בלוטת לימפה פרהטראכלית או הישנות מקומית . בסריקות לאורך בלוטות לימפה צואריות דוצ לא הוגדרו בלוטות מוגדלות או בעלות מבנה פתולוגי . אודה על עזרה בםיענוח - האם הסלוטה שהודגמה תקינה ? בשיחה הרופאה הבוגרת אמרה לי שהתוצאה תקינה, לעומת זאת במכתב כותבת אבחנה אופציונלית של הישנות - האם זה מה שעולה מהתוצאה?

בלוטת התריס היא לא כל כך התחום שלי. מציע לפנות למומחה בתחום. בכל אופן נע מאחל לך בריאות שלמה

24/12/2020 | 21:29 | מאת: משה

הי 3 שנים לאחר ניתוח להוצאת גידול שפיר נותרה שארית שבבדיקת mri מעט גדלה כעת 13 מ״מ ללא האדרה.  דר, האם מנסיונך שאריות גדלות שוב ונדרש ניתוח חוזר? לא הוציאו את השארית כי הייתה קרובה לאזור מוטורי ושפתי .

אחרי שארית גידול צריך לעקוב. אם השארית גדלה בחולה צעיר, מקובל לטפל - בקרינה או בניתוח. בחולים מבוגרים צריך לשקול את הסיכון בטיפול לעומת הסיכון בהמשך גדילה, בהתחשב בתוחלת החיים של המטופל.

22/12/2020 | 15:05 | מאת: ליאב

שלום אני בן 20 בחודש יוני עברתי ניתוח ראש להוצאת דיספלזיה מקווה שאמרתי נכון לאחרונה כבר איזה חודש עין ימין שלי (צד של הניתוח) יש לי ירידה עניין של מילימטרים כאילו קצת נסגרת וכבדות בעין .... איפה שאני מסתכל מביא אותי לגידול מוחי התסמין הזה .. האמת שלפני הניתוח נאמר לי שיכול להיות שזה גידול אבל גם דיספלזיה .. ויצא שזה דיספלזיה בסוף ...כל הממצא היתה בקוטר 13 ממ ... השאלה שלי דוקטור האם זה באמת תסמין ממשי שמרמז לגידול ? והאם משהו שהיה בקוטר 13 ממ יכול לעשות השפעה כזאתי או שזה לא קשור לגודל הממצא תודה רבה לך

באופן עקרוני כל תהליך במוח יכול לגרום לחסרים נוירולוגי ים. זה נכון על תהליכים זיהומיים, תהליכים דלקתיים, תהליכים דיספלסטיים והתפתחותיים, גידולים שפירים וגידולים ממאירים. לעניין הפגיעה העצבית יותר חשוב המיקום מאשר אופי התהליך. נשמע לי שכדאי לבצע הערכה מלאה של הראייה - כולל חדות ראייה, שדות ראייה, תנועות גלגלי עיניים ועוד, ואז לפנות לנוירוכירורג המטפל להתייעצות לגבי החסר (אם יש) והקשר שלו לתהליך ולניתוח.

22/12/2020 | 08:29 | מאת: ס

שלום בצעתי סיטי מוח והוא תקין MRI בעוד חודש. האם לחצים מאחורי האוזן בצד ימין ובכל האיזור הימני של הפנים(רקה. לחי, עין) נחשבים לכאבים נוירופטיים/נוירולגיים? אף על פי שכנראה מדובר בשריר לחוץ בצוואר שמקרין לאזורים הנ"ל? ואיך ניתן לדעת ממה נובעים הלחצים האלה?

יש הרבה גורמים שעליהם צריך לברר בהקשר של כאב. ביניהם - מיקום הכאב, האופי שלו, הקרנה, חומרה, גורמים מחמירים ומקלים, תגובה לטיפולים ועוד. התיאור של כאב, למשל כנוירלגיה, מסתמך על גורמים כאלה ועוד. בחלק מהמקרים, יכולה הדמיה לעזור במציאת הסיבה לכאב, ובחלק (אני מעריך שברוב המקרים אפילו) ההדמיה לא עוזרת למציאת הסיבה לכאב, ואז בדרך כלל הטיפול הוא בתסמיני הכאב, ולא בגורם.

30/12/2020 | 17:56 | מאת: ס

מיקום כתבתי, מאחורי האוזן הימנית יש עצם אז באיזור הזה, גם האוזן לפעמים כואבת וחמה, הרקה הימנית, הלחי הימנית , המצח הימני והעין הימנית, אלה לחצים/כאבים שמגיעים כמעט כל יום, בעבר בתדירות נמוכה יותר, העוצה בדכ בינונית, זה התקפים של 4 שעות לפעמים פחות לפעמים יותר. ההתקפים התחילו בחודש אפריל כבר 9 חודשים. האם אלה כאבים/לחצים שמפסיקים אי פעם, האם חייבים לטפל בהם או להניח להם? הנוירולוג אמר שאפשר לנסות כדורי אולטרלט אבל אני חוששת מהכדור הזה, האם זה כדור לכל החיים או זמני? איך ניתן לדעת מה יש לי באמת? למה שאקח כדור כזה חזק אם אני לא יודעת מה בעצם גורם ללחצים האלה? לפני חיסון קורונה אני אמורה להגיד שיש לי בעיות נוירולגיות או נוירופטיות? מה ההבדל בינהם?

20/12/2020 | 07:31 | מאת: ניב

שלום האם בסיטי אנגיו ראש אפשר לראות גם גידולים?תודה

כן. אבל פחות אמין לגידול מאשר סי טי מכוון עם חומר ניגוד, או מ-mri

20/12/2020 | 14:40 | מאת: ניב

תודה דר,האם רואים גם בצקות?

17/12/2020 | 22:49 | מאת: קארין

שלום רב, בני 2.5 שנים לאחר ניתוח להוצאת הגידול . במעקב mri נמצא שיש המשך גדילה של נודול לא האדרתי בשולי המיטה הניתוחית וחשוד להישנות מקומית. יש לציין כי מאז הניתוח הנודול גדל בכ 4 מ"מ מהו הנודול האם הוא סוג של גידול? האם יש ממה לחשוש?

יש ממה לחשוש, במובן הזה שכדאי ללכת לנוירוכירורג המטפל ולהתייעץ איתו. זה יכול להיות כל מיני דברים, וצריך להתייעץ עם מישהו שמכיר את המקרה, ושיכול להגיד מה הוא חושב שזה, ומה הוא מציע לעשות.

07/12/2020 | 12:40 | מאת: ס

שלום בת 46, רזה, לא עישנתי מעולם. יש לי לחצים בצד ימין של הראש מחודש אפריל, סיטי מוח תקין.הלחצים מאחורי הגולגולת ליד אפרכת האוזן, יש גם לחץ ברקה, בגבה, בעין בלחיים וכל זה רק בצד ימין של הראש. נוירולוג אמר לי שכנראה נתפס לי משהו בצוואר, בשריר, אולי קרע בשריר, אולי עצב לחוץ ושרירים תפוסים יותר מידי יכולים לגרום ללחץ בעצב. שאין מה לעשות עם זה וגם לדיסקים ולניוונים אין מה לעשות, משהו שנתפס בין הגולגולת לצוואר, איזור אוקציפטל, בחיבור בין שרירי הצוואר לגוגלולת , בעיה צווארית או שרירית ואם זה חד צדדי זה צוואר. וזה באמת רק בצד ימין. ושאולי זה בעמוד השדרה הצווארי. אם לא כואב לי עמוד השדרה למעלה זה עדיין יכול להיות זה? שני נוירולגים לא שלחו לMRI ונוירולוג פרטי כן שלח אך עדיין לא עשיתי. הוא גם המליץ על מגנזיום להרפיית השרירים. ההתקפים באים בגלים,גם בלילה וגם בבוקר, יום כן יומיים לא. לאחרונה הם מופיעים כל יום, האם 9 חודשים לבעיה שלי זה הרבה זמן וזה כבר היה צריך לעבור?

לא יודע לענות. מה שלא נפתר בשלוש פגישות פנים-אל-פנים במרפאת נוירולוגיה, לא סביר שיוכל לקבל מענה בהודעה בפורום.

24/11/2020 | 14:05 | מאת: RUT

שלום, בת 50. לפני כ3 שבועות עברתי טיפול קרינתי לאזור הראש. נתוני הקרינה היו כדלקמן: מספר מרכזי קרינה : 1 isocenters מספר קשתות דינמיות: 4- למטרה מנה להיקף כל מטרה: cGy 3200 ב-4 מנות 800 שניתנו ב-3 ימים עוקבים ומנה נוספת ,בדילוג יום אחד. הנפח המטופל היה 23.6 סמ"ק . 34X32X38 מ"מ לפני יומיים התחילה נשירת שיער חזקה ונוצרה קרחת באמצע הגולגולת. לאור נתוני הקרינה, מהי דעתך, האם המצב הוא בלתי הפיך? השיער לא יחזור לצמוח בכלל? מהן המלצות ,כיצד להתמודד עם המצב? תודה רבה על התייחסותכם

אובדן שיער יכול לקרות לאחר טיפול קרינתי. במרבית המקרים זה לא הפיך, לצערי.

22/11/2020 | 18:01 | מאת: יוסי

שלום דוקטור מה משמעות של ביופסה לא הבחנתית ? אם רשום אין עדות לגידול ויכול להתאים למשהו מולד בתשובות של ביופסיה זה נקרא תשובה הבחנתי או לא ? תודה רבה לך מראש

הביטוי "ביופסיה לא אינפורמטיבית" מתאר מצב שבו לא התקבלה אבחנה לאחר הביופסיה. לפעמים זה קורה בגלל שהביופסיה היתה מהמקום הלא נכון, ולפעמים בגלל שאין במקום הנכון (שנראה בהדמיה)בעיה. זה קורה בין 2-15% מהמקרים, ונתון לשיקול דעת הרופא המטפל, האם לחזור על הביופסיה, להמשיך מעקב או לעשות נסיון טיפולי בלי תוצאת ביופסיה.

24/11/2020 | 13:48 | מאת: יוסי

קודם כל אני מודה לך על התשובה דוקטור אז מה זה אומר שרשום לי נגיד שמתאים לקורטיקל דיספלזיה ואין עדות לגידול ... זה נקרא לא הבחנתי דוקטור ? כתוב ככה [)escripuoi I ; Fragments of gray and White matter demonstrating subtle morphologic abnormatlies. Blood vessels are within normal li Cellularity is within normal limits, and IDHI Rl32H is negative. There is an increased Number of misplaced neurons in the white matter. The gray matter gives an impr ession of slight disarray in certain areas, which altogether may correlate with focal cortical dysplasia. There is no evidence of a neoplasm.

05/11/2020 | 06:37 | מאת: נאוית

שלום רב לסבתי בת 83 יש דקירות נוראיות באצבעות כף הרגליים. קשה לה לתפקד בגלל הכאבים. נראה לה שזה קשור לציפורניים שם אך נויירולוג שמתעסק בתחום זה בוודאי יוכל לתת לנו עיצה וישועה. מצ"ב תמונות הרגליים והמשחה היחידה שמקלה עליה מעט בצבע שחור

לא כל כך התחום שלי. מקווה שהכאב יוקל!

שלום, ילדתי לפני חודשיים בניתוח קיסרי לפני חודש התחילו לי כאבי בטן באיזור הטבור,בצד שמאל. עם הזמן הכאבים התפשטו מעל התבור בצד שמאל ולכיוון החזה. הכאבים בתבור הם קבועים והכאבים שהתפשטו באיזור לפעמים נרגעים ולפעמים מחמירים. אני ממש מרגישה שאני נשרפת מבפנים. אני ממש מתקפלת מכאבים ומזיעה. הכאבים מידי פעם מחמירים בזמן אוכל או אחרי. הכאבים גם מחמירים לקראת הערב. זה ממש מקשה עלי כי זה גם מחמיר בהליכה,מה שאומר שאני לא יכולה ללכת הרבה. עשו לי סיטי לבטן ולאגן עם חומר ניגוד בשתייה והזרקה ואלו התוצאות: יש קולקציה קטנה שנסוגה כמעט לחלוטין. יש שארית סמיכה קטנטנה באספקט הקדמי של סגמנט 5. יש הסננה דיפוזית קלה של השומן האומנטלי,ללא גושים ובשיפור. יש מרכיב דלקתי. יש הסננה קלה של שומן סביב הטפולה הימנית. בטפולה השמאלית יש ציסטה כנראה שחלתית. נאמר לי שכל הממצאים בסיטי לא מצביעים על הכאב שלי וזה לא נובע מזה. כירורג בדק אותי ואמר שהוא לא רואה שום בעיה. מה אני עושה מכאן? אני כבר חודשיים אחרי הקיסרי ולא מצליחה לתפקד כי הכאבים ממש חזקים ואני פשוט חיה על משככי כאבים. אשמח לעזרה. תודה.

תודה על השאלה. אני מקווה שיוקל לך, או שיימצא מענה לסבל ולכאבים שאת סובלת מהם. אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לבעיה שאת סובלת ממנה. זה לא נראה לי כך כך בתחום שאני מתמצא בו. אם לא הבנתי, אנא הסבירי למה נראה שמומחה בגידולי מוח וברדיוכירורגיה יתן מענה לבעיה?

03/10/2020 | 09:31 | מאת: מאיה

בת37 במהלך כ 20 שנה עברתי כ 6 סיטי ראש.האחרון היה סיטי אנגיו לפני כ 10 חודשים לערך. כיום עם כאב ראש ודיזינס,ועם זרמים בשכיבה על איזור מסויים בראש שמקרין לצוואר וגב עליון צד ימין. יתכן שגדל משהו בגלל כל הסיטי? ביצעתי קרקעית עין לפני כשבוע. לחוצה מכמות הקרינה

אכן חשיפה לקרינה מגבירה את הסיכון לפיתוח חלק מגידולי המוח. אבל עדיין, אפילו עם חשיפה גדולה יותר ממה שאת מתארת, הסיכון נמוך.

03/09/2020 | 20:25 | מאת: ניר

שלום דר יש לי שאלה טכנית האם בבדיקת mri מוח רואים גם את מערכת שיווי המשקל באוזניים וכשבודקים צילום מסתכלים גם עליהם,תודה

רואים את המערכת, אבל זה נותן מעט מידע על התפקוד שלה, אם בכלל. כמו שישלחו לך תמונה של מיקרוגל. למעט מקרים חריגים, לא תדע להגיד על סמך תמונה אם הוא עובד.

29/08/2020 | 11:48 | מאת: ט

שלום רב בת 49 עם שנתיים של מעט נמל שחלף ברגל ימין ודקירות לעיתים במאמץ החמרת כאב גב מטופלת במשחות הדמיות הראו דברין אך לא ברור אם זה הסיבה.אמראי מח הראה חשד לכיארי נשלל אך במעקב.יש מאז מעט חוסר תחושה בהשוואה לשמאל ברגליים. הייתי במיון אתמול עשיתי סיטי מח עקב תחושת נפיחות קטנה בפנים ליד הפה מימין וכמו רדום נראה לי,התוצאה היתה שיש מחיקה יחסית של הסולצי והגירי שיכול להעיד על בצקת.השאר תקין. נרשמה המלצה לאמרטי בלי לרשום מה השאלה והאן לממצא זה או בגלל הנפיחות בפנים בפענוח של הרדיולוגית לא נרשם אמראי בשיחה עם מזכירתה אמרה לעשות אמראי למרותשבדיקת עיניים היתה תקינה.עם כל הבלבול הזה בלי לקבל הסברים מר.מיון ושחרור נורמלי הביתה שחררו הביתה.במצב כזה בלחץ ואי הבנה לאור כל ההתנהלות איתי והממצאים אני במצב לא מבינה מהם ולמה כל זה קרה ומה עלי לעשות.מה פרוש הממצאים?נשמע לי מסוכן מה עלי לעשות האם האמראי בגלל הממצא או הנפיחות מבקשת הסבר שלך בבקשה.וכשאקח דיסק למי עלי ללכת להסברים בנוסף נוירוכירוג או נורולוג בבקשה.רק הסבר כי עד שאמצא בפרטי בתוך כל המערבולת ובעיות בריאות נוספות יקח זמן.האן מצבי מסוכן או יכול להיות מה כל זה אומר וכמה דחוף לפנות לנרולוג או נוירוכיר?אודה לתשובתך מאד דואגים מה עלינו לעשות.

31/08/2020 | 20:32 | מאת: ט

דר אני מוסיפה כי המלצה לאמאראי לא נרשמה,מה שנרשם זה שיש לי בלי קשר לזה כבר מלפני חודשיים לעשות אמאראי כמעקב אחר כיארי לא משמעותי שאובחן בעבר ועקב סחרחורת כמו נופלת שיש לי תקופה.השאלה שלי מה אומר ממצא כזה של מחיקה יחסית של הסולצי והגירי שיכולים לתאר בצקת.הפונדוס היה תקין.ההלם ששחררו ואמרו תקין עד שהבחנתי בזה בכלל הר.מיון רצה לתת לי מכתב בלי לקבל אותי ורשםשהכל תקין אחריששלח לפונדוס כי התעקשתי להתקבל בצורה נורמלית הבחנתי בממצא אני המומה לא ישנה צריכה לחפש נורולוג פרטי שיראה את הדיסק זה לוקח זמן לחפש.מבקשת לדעת מה הממצא אומר והאן מסוכן כי נראה לי ומרגיש שכן אין אפילו מידע בטינטרנט מה זה אומר.

קשה לענות בנתונים האלה. אני מציע לבצע mri בהקדם ואז להגיע לנוירוכירורג

29/08/2020 | 09:18 | מאת: מרדכי

שלום בן 36 הופנתי עי ניורולוג לבדיקת mri מוח בשאלה של עצב טריגמינלי עכב כאב ונימול בפנים .אני לא מאובחן עם טרשת ! השאלה שלי כזאת ..האם בבדיקת mri מתייחסים אך ורק לשאלת הטריגימינל ?אם יש לדוגמא ממצאים במוח של טרשת .או סיבוך של כלי דם או נגיד גידול במערות הפנים או כל ממצא אחר האם זה גם מצויין בבדיקה ומקבל התייחסות ?

בוודאי. הרופא המפענח מתייחס לכל מה שהוא רואה שאינו תקין. ברור שכמו כל אדם, הוא ישים לב יותר לאיזורים ששאלו עליהם. אבל יציין כל ממצא חריג וגס שהוא רואה

28/08/2020 | 09:47 | מאת: ג

שלום בת 45, בריאה רזה ולא מעשנת. באיזה מקרים מחליטים על סיטי מוח ובאיזה על MRI? סיטי מוח תקין אצלי, אבל הבעיה נמשכת כבר 5 חודשים והיא לא נפתרת. לחצים בצד הימני של הראש. באוזן - תחושה של לחץ ותחושה כאילו יש שם משהו, היא לפעמים מתחממת ולפעמים רדומה, אני שומעת בה טוב, רופא אא"ג אומר שהיא תקינה ואולי זה TMJ אך רופא פה ולסת שלל TMJ. הלחצים גם קרובים לרקה הימנית וגם בעורף בצד ימין ובכלל יש רגישות בראש בצידו הימני , ובצד שמאל אין לחצים ורגישות. בחודשיים האחרונים נוספו לחצים שקרובים לעין הימנית וגם לעצם הלחיים הימנית והמצח בצידו הימני. וגם בעיות שינה בחודשיים האחרונים, מתעוררת קבוע בשתיים בבוקר ומתקשה להרדם. רופא אף אוזן גרון חושב שצריך MRI אבל נוירולוג לא שולח ונתן כדור אלטרולט שעדיין לא לקחתי כי אני רוצה לעשות צילום פנורמי לבדוק אם באמת יש בעיה במפרק. מה עוד ניתן לעשות? הלחצים מטרידים אותי ומציקים בלילה, הם לא חזקים מאד אבל מכניסים אותי לחרדות ופחדים משום שזה לחצים בראש ולא מצליחים לפתור את זה כבר כמעט חצי שנה. הלחצים האלה באים והולכים במשך היום והם יכולים להעלם ליום - יומיים ואז שוב לחזור וגם העוצמות משתנות. מדוע לא מאפשרים לי לעשות MRI? אני כבר לא יודעת מה מקרין על מה, האוזן על הראש, או הצוואר על האוזן ושאר חצי הראש, המפרק על חצי הראש. והעיניין הוא שכל דבר זה תורים ואני עם הבעיה הזו כבר המון זמן ואני מתחילה לאבד את סבלנותי. מה עוד ניתן לעשות?

אני מסכים שהשאלה האם להתקדם להדמיה ואיזו הדמיה זו צריכה להיות, היא החלטה של נוירולוג. נשמע שאת מקבלת טיפול וניהול טוב. צריך להבין שחלק מהאבחון הוא ניסיונות טיפול, למשל באלטרולט, לפי שיקול הנוירולוג המטפל. אני מציע לעשות את מה שממליצים לך. במידה וניסיונות הטיפול לא מועילים, או לא מועילים מספיק, הנוירולוג יחליט מה לעשות, והאם להתקדם לעוד הדמיה. בקיצור - מטפלים בך טוב, תמשיכי עם מה שממליצים לך.

28/08/2020 | 19:11 | מאת: ג

תודה. אלטרולט הוא כדור המטפל גם בחרדות ודיכאון. החשש שלי שאם אני לא סובלת מחרדות ודכאונות ואחרי חודש אסיים את הכדורים, ייתכן שיופיעו לי דיכאונות וחרדות בעקבות סיום הטיפול? כי הכדור מדכא מצבי רוח שליליים וגורם למצב רוח טוב ואולי אחרי חודש המוח שלי יתרגל אליו ואז אמצא את עצמי נמצאת במצב אחר. כלומר פותרת בעיה אחת ומחליפה באחרת. איזה תופעות הכדור הזה עושה והאם הוא מטפל באמת בכאבים ניורופתיים? והאם כדאי לחכות עד שאעשה צילום פנורמי כי ייתכן שיש לי בעיות במפרק הלסת שגורם ללחצים

11/08/2020 | 08:14 | מאת: ג

יש לי כבר 4 חודשים לחצים בצד ימין של הראש, צד שמאל תקין. הכאבים באיזור הרקה וימינה ממנה, לפעמים לחץ באוזן וגם לחץ בעצם שנמצאת מאחורי האוזן ובכלל בכל אזור הגולגלת האחורית בצידה הימני כאמור, לאחרונה התווספו גם לחצים בלחי הימנית בעין הימנית ובמצח באזור הימני. סיטי מוח תקין, TMJ נשלל,. לפני הלחצים הללו שבראש חוויתי חצי שנה של מתחים, פחדים וחרדות אולי גם דכאון, בחצי שנה הזו התווספו עוד ועוד מתחים וחרדות ברמות בינוניות - גבוהות. האם סוג הלחצים האלה בראש יכולים להיות סימפטומים לחרדות? נוירולוגית אומרת שזה כנראה מתח עצבי או שנתפס שריר בצוואר שמקרינים על כל הצד הימני של הראש, על האוזן, הרקה, הגולגולת האחורית, העורף ושפיזיותרפיה יכולה לעזור. פיזיותרפיה לא עוזרת. העניין הוא שהצוואר האחורי בכלל לא כואב וגם לא הקדמי. האם רצף אירועים המלווים במתח/חרדה יכולים לפגוע בשרירי הצוואר? מה בעצם נפגע בצוואר? ומה רצוי לעשות? הנוירולוגית לא רוצה לשלוח לMRI ולא לצילום צוואר. ביקשתי צילום בצוואר לבדוק אם זה באמת נובע משם אך היא התנגדה ואני לא יוצאת מזה כבר 4 חודשים.

נשמע לי שצריך לנסות טיפול תרופתי, עדיף ממישהו שמתמצא בטיפול בכאבים. במקביל הייתי מתקדם ל-mri אם הכאב לא השתנה במשך 4 חודשים.

11/08/2020 | 10:20 | מאת: ג

זה לחצים בראש יותר בשעות אחה"צ לא חזקים מאד אבל מציקים ברמה בינונית, זה יכול להיות חצי שעה וזה יכול להיות יותר, ישנם פעמים שזה מדלג על יום אחד אפילו יומיים. אין לי בחילות ושתי בדיקות של נוירולוגית תקינות, האם זה בכל זאת יכול להיות גידול? היא לא רוצה לשלוח לMRI וגם התורים לשם ארוכים. מה עושים?

בת 63 אשמח לפענוח ממצאים בMRI , מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה,מודגם אוטם לקונרי בתלמוס מימין, בחומר לבן מודגמים שינויים נרחבים באות גם בחומר הלב הפריונטריקולרי וגם התת קורטיקלי פרונטלי משמאל, מה זה אומר? תוד

לא יודע. אני חושב שנכון לטפל באדם, לא ב-mri. מציע להיפגש עם הרופא המטפל.

שלום יש לי ב4 חודשים האחרונים לחצים/כאבים בצידו הימני של הראש, ברקה ובנוסף ימינה יותר, גם בעצם האוזן הימנית, בגולגולת בצד ימין, לאחרונה הצטרפו לחצים/כאבים באיזור העין הימנית, מצח בצידו הימני, האף בצידו הימני והלחיים הימניות. ב4 החודשים זה היה בא והולך ומגיע אחת לשבוע בערך, לפעמים בבוקר ולפעמים בערב. בשבוע האחרון זה 4 ימים ברצף מהבוקר עד הערב ואופטלגין לא ממש עוזר, סיטי מוח תקין. מה עוד ניתן לעשות ומה זה יכול להיות?

לא יודע. במרפאה נראה לי שהצעד הבא הוא לקבוע תור לנוירולוג שיבדוק ויתן טיפול או יפנה לעוד בדיקות. רופא המשפחה צריך לראות אותך, כדי להחליט אם יש סימני אזהרה שמצריכים התייחסות דחופה יותר. אני לא חושב שאפשר לענות על זה בפורום באינטרנט.

נוירולוגית שלחה לסיטי מוח והוא תקין

19/07/2020 | 15:18 | מאת: סימונה

שלום לפני יותר מחצי שנה הבן שלי עבר ניתוח מוח תשובה פתלוגית היתה דיספלזיה אני לא מזמן קראתי כתבה על ביופסות שגויות שזה דבר שקורה ולא מעט... מה סיכוי שדבר כזה יכול באמת לקרות דוקטור ...מניסיונך האם זה באמת משהו שקורה הרבה ? זה הכניס אותי קצת לסטרס שאולי בכלל זה גידול היה ולא דיספלזיה יש לנו לעשות עוד חצי שנה אמ אר איי כביקורת אחרי ניתוח

לא נשמע לי סביר. גם דיספלזיה קורטיקל ית היא ממצא לא תקין. זה לא גידול, אבל זה לא נורמלי. כלומר לחשוב שלקחו ביופסיה מהמקום הנכון, ויש שם ממצא לא תקין וחוץ מזה יש לו גידול? אל תדאגי. קרוב לוודאי שאם זו התשובה הפתולוגית אז אין לו גידול.

17/07/2020 | 09:15 | מאת: אליאס

היי דוקטור אחותי עברה ניתוח ראש לממצא שפיר .. ככה חזר מביופסה .. רק שקבלנו את התוצאות של הסיטי שעשתה מיד לאחר הניתוח אלו התוצאה שרשום שמה " מודגמת היפודנסיות " וזה קצת מלחיץ אותי ..יותר מאשמח אם תוכל לאמור לי מה זה אומר דוקטור הנה תוצאה : מצב לאחר קרניוטומיה טמפורלית מימין. קיים אוויר חופשי בכמות קטנה, בעיקר באזור פרונטלי מימין ומעט אוויר במיטת הניתוח. אין לראות דמם תוך גולגולתי. מודגמת היפודנסיות, בחלקה עם אוויר ובחלקה עם המוסטזיס באזור הניתוח הטמפורלי מימין, ללא סימני דמם או בצקת סמוכים. קו האמצע שמור, רוחב החדרים והחריצים שמור. סיכום: מצב לאחר ניתוח רצנטי עם אוויר חופשי תוך גולגולתי כמתואר. אין לראות דמם תוך גולגולתי או סימני לחץ.

היפודנסיה או היפודנסיות היא תיאור הדמייתי שמציין שהאיזור הזה הוא כהה ביחס למוח. יש הרבה דברים שיכולים להיראות כך, כולל אוטם, בצקת, הסננה של גידול, מצב אחרי ניתוח ועוד. בחלק מהמקרים זה יכול לחלוף לבד ובחלק לא.

17/07/2020 | 08:39 | מאת: קובי

שלום דוקטור.. ראשית אני מצטער על הודעה כו ארוכה .. אני אחרי ניתוח ראש עשיתי את הניתוח לפני שבועיים לממצא שפיר מיקום הניתוח זה ליד האוזן בצד הימין של הראש ודוקטור מאז אני תחת כאבים שאי אפשר להסביר לוקח 50 טיפות של אופטלגים בוקר צהוריים וערב ועדיין אין שיפור ... אם יש משהו חזק יותר שאת מכירה וממליצה לחולים שלך במקרים כאלה .. וגם אשמח לדעת כמה זה נורמלי שיש ככה כאבים או שזה מסוכן ?אני גם רושם את התוצאת של הביופיסה אשמח אם תוכלי קצת להגיד לי מה זה אומר : Description: Fragments of gray and white matter demonstrating subtle morphologic abnormatlies. Blood vessels are within normal limits. Cellularity is within normal limits, and IDHI R132H is negative. There is an increased Number of misplaced neurons in the white matter. The gray matter gives an impression of slight disarray in certain areas. which altogether may correlate with focal cortical dvsnlasia. There is no evidence of a neoplasm.

אני חושב ששתי השאלות מצריכות דיון עם הנוירוכירורג. כאבי ראש אחרי הניתוח יכולים לנבוע מדברים שונים, החל ממהלך חולף שאחרי הניתוח, וכלה בבעיות יותר רציניות. לגבי תשובת הפתולוגיה, זה לא נושא לדיון בפורום. זו שיחה רצינית, עם משמעויות לכל כיוון, שצריך לקיים פנים אל מול פנים עם הנוירוכירורג המטפל.

17/07/2020 | 15:34 | מאת: קבי

תודה דוקטור אבל הביופסה לא מראה כאן focal cortcal dysplsya ? שזה מצב שפיר ולא גידולי ?

17/07/2020 | 15:40 | מאת: קובי

שאתה אומר משמעיות לכל כיוון דוקטור האם זה יכול להיות אף גידולי למרות שרשום אין עדות לגידול ?

14/07/2020 | 14:34 | מאת: טל

שלום דוקטור אחותי לאחר ממצא במוח עשתה ניתוח היה דילמה בין lgg ל דיספלזיה התשובה פתולוגית חזרה בסוף כ focal cortical dysplzya אבל בכל זאת המנתח ביקש ממנה לעשות עוד שנה mri מוח ולחזור אליו ..אני חשבתי שאם יוצא דיספלזיה לא צריך עוד לעשות mri בעוד שנה כמו שעושים מעקב אחרי ממצא גידולי ... ! האם זה דבר מקובל וידוע שלמרות שיצא דיספלזיה לעשות בכל זאת עוד שנה אמ אר איי ?

לשיקולו של המנתח. יתכן שרוצה לעקוב אחר שינויים לאחר ניתוח.

22/06/2020 | 10:21 | מאת: אבישי

דוקטור אני אחרי אמ אר אס של המוח שחשוד לגליומה דרגת ממאירות נמוכה האם זה יכול להיות גם דרגה 1 ? או לפי האמ אר אס זה רק דרגה 2... ? כי בהרבה מקומות אני רואה בדרגת ממאירות נמוכה 1 ו 2 באותו קבוצה .. גיל 27 ..והאם קורה שאמ אר אס לא תמיד קולע ? תודה מראש

לא יודע. אני צריך לראות

18/06/2020 | 10:14 | מאת: סרגיי

היי אני רוצה לדעת בבקשה מה הבדל בין גידול שעובר האדרה ובין גידול שלא עובר... ? ב 2 mri הראשונים היה רשום תהליך תופס מקום עם הדארה קלושה ושרופא המטפל ראה את הצילומים אמר לי שאינו רואה האדרה בכלל !! ובאמת שבmri השלישי והאחרון שעשיתי היה רשום את אותו תהליך תופס מקום אבל ללא האדרה כמו שהרופא הניוכוריג טען !!! אז אני רק רוצה לדעת מה משמעות אם זה עובר האדרה ואם לא ... זה טוב או לא טוב ? או שאין לזה כל כך משמעות

שלום סרגיי. האדרה יכולה להיות סמן לדברים שונים בגידולים שונים. באופן עקרוני זה מסמן שאספקת דם, ולכן חומר ניגוד, מגיע אל הגידול באופן יעיל יותר מאשר לרקמה שמסביב לגידול. בגידולי מוח ראשוניים האדרה יכולה להיות סימן (לא לחלוטין מדויק) לדרגת ממאירות גבוהה יותר. בנגעים מוחיים אחרים היא יכולה לסמן דברים אחרים. אני מציע לדבר עם הנוירוכירורג המטפל לגבי המשמעות שלה בנגע הספציפי שחשוד אצלך.

שלום דוקטור אני ליפני ניתוח לממצא בגודל 11*7 במוח טמפורלי ולא תסמינית לאחר מעקב של שנה ללא שינוי בכל זאת הוחלט לנתח ולהוציא .. הממצא יכול להתאים גם לדיסלזיה קורטקלי וגם לגליומה דרגה נמוכה 2 שלפי הרופא 95 אחוז שזה גידול דרגה נמוכה השאלה שלי גם אם אחרי הוצאה רואים נגיד שמבחינת בדיקות גנטיות וכל הבדיקות שזה גידול " חלש " מה סטטיסטי חזרה של התהליך אחרי כמה שנים נגיד .. אני יודע כל דבר לגופו אבל השאלה שלי היא שאלה סטטיסטי .. אשמח מאוד לשמוע ממך .... תודה רבה

יש חלק מגידולי המוח הראשוניים - גליומות - שהם גידולים שפירים.הם נפוצים בעיקר בילדים, ומוגדרים בדרגה 1. גליומות, בדרגות ממאירות שאינן שפירות (דרגות 2-4) חוזרות בדרך כלל בסביבת המיקום הקודם של הגידול, ויכולות להתקדם לדרגה ממאירה יותר. שיהיה בהצלחה.

אני מודה לך על התשובה דוקטור השאלה שלי מבחינת סטטיסטי אחרי כמה שנים יש חזרה של התהליך עם הגידול בדרגה 2 אבל גנטית היא חלשה זה יכול גם רק אחרי 30 שנה נגיד או שזה נדיר

08/06/2020 | 22:44 | מאת: קארין

שלום רב ד״ר , בני עבר לפני שנתיים ניתוח להוצאת גידול שפיר low grade Dent. ב1.6 ביצענו כביקורת mri נכתב כי ישנה צמיחה עדינה של החלק העמוק. יש לנו ביקורצ במרפאה נירוכירוגית באיכילוב בתחילת יולי . אך עד אז שאלה : האם יתכן שגידול מסוג זה יגדל שוב

יש דרגות שונות של ממאירות בגידולי מוח, אבל כולם יכולים לגדול מחדש - שפירים או ממאירים.

07/05/2020 | 09:13 | מאת: ס

האם ייתכנו גידולים בראש עם תסמינים רק בחצי ראש הימני? לחצים קלים ברקה הימנית בצוואר הימני, באוזן ימין יש תחושה של לחץ כמו בטיסה והיא גם חמה לפעמים. בצד השמאלי הכל רגיל. רמת הלחצים בין 1 ל10 כאשר 1 הוא נמוך, הרמה של הלחץ בין 3 ל5 כבר חודש, כדור טריבמין- ויטמין בי הוריד את העוצמה, לפני הכדור היה בעוצמה של 5-6 הלחצים הם בשעות הערב לא כל יום והם חצי שעה עד שעה. במשך היום אני לא מרגישה דבר. האם יש תסמינים כאלה לגידול?

מניסיוני גידולי מוח יכולים להתבטא בכמעט כל דבר, ולפעמים בשום דבר. עדיין, צריך לזכור שכמעט כל תסמין בודד קורה יותר בלי גידול מאשר עם גידול. כך למשל, לרוב האנשים שסובלים מכאב ראש (אפילו בכל הראש) יהיה mri ראש תקין. לרוב האנשים שסובלים מחולשת יד או רגל לא יהיה גידול בראש, וכו'. הדרך הנכונה היא לפנות לנוירולוג/ית שמתמחה בכאבי ראש. אצל הנוירולוג תעברי הערכה, ואם יראו סימנים מחשידים, יפנו אותך להדמיה מוחית.

05/05/2020 | 09:39 | מאת: יוני

היי דוקטור אני במעקב אחרי חשד לאסטרוציטומה דרגה ממאיר נמוכה אני בן 34 ורציתי לדעת כמה דברים האם גם אחרי ניתוח של הגידול החזרה של התהליך זה בלתי נמנע ? וגם אם יש חזרה זה מחייב או שלרוב בצורה יותר אגרסיבית או שיכולה להיות שוב פעם בדרגה נמוכה נגיד ?וכמה זה נכון שחיי ההשרדות זה עד 10 שנים מרגע ההבחנה ? או ש יש אנשים שחיים עם זה גם חיים מלאים נגיד ? מצטער על הרבה שאלות פשוט ממש רוצה לדעת את הדברים האלה ... תודה

אני מעדיף לא להתייחס למקרים ספציפיים בפורום הזה. באופן כללי, אי אפשר לרפא אסטרוציטומה. גם אחרי כריתה שלמה של התהליך, הגידול חוזר. טווח הזמן עד לחזרה הוא מאוד משתנה מאדם לאדם. יש אנשים שאצלם יש חזרה מהירה, עמידות לטיפול ומהלך מהיר. מאידך יש חולים שהמחלה אצלם שקטה למשך זמן רב. חלק מגורמי הסיכון להתפתחות מהירה ידועים, ובחלק מהמקרים אנחנו לא יודעים למה המחלה מתנהגת כך או אחרת. לפי ההתקדמות ומהלך המחלה אנחנו מחליטים מתי להשתמש בכלים הטיפוליים שיש לנו, בהם ניתוח, קרינה, כמותרפיה ועוד.

05/05/2020 | 11:19 | מאת: יוני

תודה דוקטור ...החזרה של התהליך לרוב באופן יותר הגרסיבי שכבר עולה שלב ?

לפעמים כך ולפעמים באותה דרגה

06/05/2020 | 14:50 | מאת: יוני

אני הכי מודה לך על התשובה הכנה שאלה אחרונה דוקטור כמה זה מדויק התשובה של אמ אר אס ? כי לפי האמ אר אס שזה חשוד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה אומנם יכול להתאים לדיספלזיה .. הסיבה שנשלחתי לאמ אר אס זה בגלל שבmri הראשון כתבו הממצא אינו ברור ודורש מעקב עצם העובדה שרשום חשוד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה זה הופך את זה לסיכוי גבוה יותר ?

מציע לדבר על מקרה ספציפי בפורום מצומצם יותר.

24/04/2020 | 13:42 | מאת: ס

1. האם סטרסים שעברתי לאחרונה יכולים לגרום ללחצים בראש? לפני 3 שבועות הרגשתי לחצים בצד ימין של העורף, רקה, אוזן, גולגולת ועורף ,כל זה בצד הימני ובנוסף תחושת חום בעורף ובאוזן הימנית, לפעמים האוזן היתה רדומה ולפעמים כל האיזור הימני רדום, היו בהתחלה סחרחורות ועכשיו לא , אח"כ הגיעו גם טיקים- רעדים ברגל השמאלית(אולי מחרדה עקב הלחצים בראש), נוירולוגית הפנתה אותי לסיטי מוח ורשמה לי טריבמין -ויטמין בי ואמרה שזה כנראה מלחץ בעצב שנמצא בין החוליות בצוואר לגולגולת, אולי דיסק בגב, היא לא שלחה לסיטי של הצוואר והגב ולא שלחה לבדיקות דם של ויטמין בי. אני לוקחת טריבמין כבר שבועיים ומרגע שלקחתי המצב השתפר , הלחצים שנשארו קלים וכמעט וכבר לא מורגשים , גם בהתחלה הם לא היו חזקים הם קורים בעיקר בשעות אחה"צ או הערב אך לא בבוקר. עד לפני 3 שבועות אכלתי רק פעמיים- שלוש בשבוע בשר ועכשיו כל יום. 2. האם זה נכון שכאשר עוברים סטרסים נשאבים מן המאגר של ויטמין בי כמויות שיכולות להביא לבעיה נוירולגית? שמתי לב בנוסף שכשאני יוצאת לסידורים הלחצים בראש נעלמים לגמרי באותו יום וכשאני לא יוצאת מהבית אני מרגישה אותם קלות, גם הסגירות של הקורונה מדכאה אותי ולא יצאתי מהבית שבועיים ברצף למעט קניות ואח"כ שוב נסגרתי לשבועיים בגלל הסגר. 3. האם יש קשר ללחצים שעברתי? 4. סיטי נקבע לי ליום ראשון הקרוב האם אני צריכה לעשות ?

השאלה היא לא כל כך בתחום שלי. נשמע לי שאת מטופלת היטב על ידי נוירולוגית מצוינת. חלק גדול מהנושאים שאת מתייחסת אליהם הם מאוד לא ספציפיים. כאב ראש ולחץ בראש יכול לנבוע מהמון סיבות, יותר ופחות מדאיגות. סטרס יכול לגרום לתופעות שונות, וכך גם הבידוד הכפוי על כולנו. גם ויטמין b הוא שם כללי לקבוצה של שמונה חומרים שונים, שטריבמין מכיל שלושה מהם (b1, b6, b12). בסה"כ נשמע לי שאם קיבלת טיפול והוא מועיל לך, כדאי להמשיך עם תוכנית הבדיקות והטיפול של הנוירולוגית המטפלת.

13/01/2020 | 18:48 | מאת: ליטל

שלום . אני רוצה לדעת מה חוכמה בלהיות במעקב לגליומה בדרגה ממאיר נמוכה במקום שאפשר לנתח גם לפי דבריו של הרופא ... מחכים שזה יעלה לדרגה 3 ????? בעלי אמרו לו להיות במעקב למרות שmri נותן כיוון של גידול 90 אחוז בדרגה ממאיר נמוכה .לאחר שהיינו ב2 חוות דעת שאחד מהם המליץ על ניתוח כי לדבריו זה יכול לעקב התקדמות ..והפרופסור השני המליץ להיות במעקב ואמר שכרגע לא ניראה כזה מסוכן בגלל שזה דרגה ממיאר נמוכה ..עדיין לא מבינה את הנושא של המעקב למה זה ?..אשמח להחכים בנושא בזכותכם

אני מעדיף שלא לענות על שאלות של מקרים ספציפיים בפורום הזה. אני מוכן לתת את דעתי בשמחה לך ולבעלך, אבל תצטרכו לבוא למרפאה. באופן עקרוני אני חושב שבכל ניתוח כדאי לשקול את התועלת הפוטנציאלית מול הנזק הפוטנציאלי מהניתוח. אם ממליצים שלא לנתח, אני מניח שהרופא המטפל חושב שהסיכון לנזק גדול מהסיכוי לתועלת.

13/01/2020 | 20:55 | מאת: ליטל

אני מודה לך על המענה אבל יש לי עוד שאלה קטנה בזמן מעקב אם זה גודל זה גם אומר שבטוח כבר גם שינה צורה ועלה דרגה ? או שזה יכול לפעמים גם לגדול ללא לשנות צורה ?

לא. שתי האפשרויות קיימות. תיתכן גדילה בלי התקדמות של דרגת הממאירות, ותיתכן גדילה עם התקדמות.

14/01/2020 | 12:20 | מאת: ליטל

תודה על תגובתך דוקטור ברשותך עוד משהו קטן מה משמעות של עלייה של כולין לעומת קראטנין , רושם לעליית במיאויזנטול בבדיקה הזו של MRS ?

צריך לראות את הבדיקה, ולהשוות ל-mrs קודם, אם יש

שלום אם מוציאים את כל הגידול בניתוח בגידול אסטרוציטומה דרגה ממאיר נמוכה 2 מה סיכוי ההחלמה מלאה של זה ? לגיל 30... ומה סיכויים שזה יחזור באופן יותר אגרסיבי כי כרגע הומלץ לחברי הוצאת גידול שהממצא 14 ממ אבל במוח טמפרולי לפי מה שאני מבין פה מהפורום לרוב זה חזר כבר אחרי שנה או שנתיים

אסטרוציטומה דרגה 2 לא ניתנת לריפוי. היא חוזרת גם אחרי כריתה מלאה. הזמן הממוצע עד לחזרה תלוי במאפיינים שונים של הגידול והחולה, והזמנים מאוד משתנים בין חולה לחולה.

היי דוקטור האם נוירוכירורג מומחה יכול להגיע להבחנה מלהסתכל על הדיסק מכיוון שהרדיולוג לא בטוח אם זה גידול או קורטיקל דיספלזיה. והשאלה שנייה האם אפשר לעשות ביופסה לממצא של 13 ממ באונה ימנית תודה רבה

אבחנה סופית נעשית תמיד בדגימה. אפשר לעשות ביופסיה מכל נגע. השאלה אם צריך, מה הסיכונים ומה התועלת, היא נושא לשיחה פנים אל פנים.

דוקטור אני יותר ממודה לך עוד משהו קטן במחילה .. שרשום בפענוח שלmriעםmrs חשד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה אולם יכול להתאים גם ל קורטיקל דיספלזיה. בעצם שמדגישים ככה ואומרים חשד לגליומה זה בעצם ההבחנה הקרובה יותר למציאות ? כי באותה מידה יכלו לרשום גם הפוך לדוגמה חשד ל קורטיקל דיספלזיה אולם מתאים גם לגליומה ..?

דוקטור פשוט לא הצלחתי להגיב על תגובתך אז קודם כל תודה לתגובתך הקודמת .. הבנתי שלמי שיש קורטיקל דיספלזיה אז הוא אמור לסבול מאפילפסיה ואני אכן לא סובל מזה האם זה מחייב באמת לסבול מאפילפסיה מי שמאובחן עם קורטיקל דיספלזיה.

לא מחייב

01/01/2020 | 19:13 | מאת: משה

סיבת ההפניה: בן 32 ,ברקע IBD .ממצא היפראינטנסי ב- T2 ו- FLAIR בהיפוקמפוס הטמפורלי מזיאלי מימין, לצורך הערכה. בוצעה השוואה לבדיקת MRI מתאריך 2019/11/5. .T1,T2,FLAIR,DWI,SWI,MRS משוקללות בסדרות בוצעה הבדיקה בדומה לבדיקה הקודמת מודגם תהליך תופס מקום טמפורלי מזיאלי מימין, בעל אות חריג ב-T2 ו- FLAIR, היפואינטנסי ב- T1. מוקד האדרה עדינה בתוכו בסידרה המאוחרת , אינו מוגבל בדיפוזיה ואינו מכיל תוצרי דם בתוכו, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. התהליך בקוטר של 13 מ"מ. בבדיקת MRS מדגים עלייה של כולין לעומת קריאטנין , רושם לעלייה במיואיזינטול בבדיקה זו. חשוד לגליומה בדרגת ממאירות נמוכה, אולם יכול להתאים אף לקורטיקל דיספלזיה. במפת הפרפוזיה ללא עלייה בפרפוזיה. לא הודגמו תהליכים תופסי מקום אחרים במוח. חדרים, חריצים וציסטרנות תקינים. ללא עדות לאוטם או דימום מה זה אומר ממאיר דרגה נמוכה ?אפשר לטפל בזה זה שפיר או שזה סרטן אבל קטן ? ומה זה קורטיקל דיספלזיה

קורטיקל דיספלזיה זה מבנה לא תקין של קליפת המוח. המפענח של הבדיקה הזו אומר שהוא לא בטוח אם זה גידול או לא. אני מציע להתייעץ עם נוירוכירורג שמתמחה בתחום

30/12/2019 | 20:11 | מאת: אבי

שלום דוקטור בגלל סחרחורות (שהתגלה סוג של כהתקפי פאניקה ) עשו לי סיטי ראש וצוואר שיצא תקין והשתחררתי להמשך בירור לmri מוח כמשהו כללי ... אחרי שעשיתי mri זה מה שרשום בסיכום של הבדיקה : לסיכום: מוקד אות חריג קורטקלי ותת קורטקלי בקדמת האונה הטמפורלי מימין המקבל האדרה קלושה לאחר הזרקת גדוליניום בגדול כמו מה זה נשמע לך.. מה סיכוי שזה משהו סרטני או משהו מולד אולי זה שמקבל הדארה קלושה זה הופך את זה לגידול ברוב הפעמים ? זה שזה באונה ימנית זה רומז למשהו... אשמח לקבל ממך תשובה וחוות דעת כמה שניתן כמובן ..אני מודה לך מראש תודה

אני חושב שזה דיון שצריך לקיים פנים אל פנים ולא בפורום. אני גם רוצה לראות בעצמי כל הדמיה לפני שאני מחווה עליה דעה. טווח האפשרויות של מה שאתה מתאר הוא רחב מאוד. מדברים קלים ועד דברים רציניים. כל תשובה כללית במצב הזה תהיה לא רצינית.

30/12/2019 | 20:54 | מאת: אבי

אני מבין דוקטור אבל האם בכללי דוקטור הממצא מקבל הדארה אפילו קלושה זה רוב הסיכויים שגידול שפיר /ממאיר ? השאלה שלי היא שאלה כללית דוקטור ולא למצבי הנוכחי

10/11/2019 | 20:02 | מאת: קרפה דיאם

שלום רב ד"ר פלדור . אחי נפטר בגיל 45 מGBM האיום והנורא מכל. האם לנו- האחים, האחיות, יש סיבה לדאגה-האם זה גנטי? עשוי להיות גנטי? תודה רבה!

לא. אני לא ממליץ על בדיקות כלשהן לבני משפחה של חולי גליובלסטומה, כי אני לא חושב שאתם בסיכון מוגבר. תנחומי על אחיך.

06/11/2019 | 14:44 | מאת: ברק כהן

שלום לך לפניי כשלוש שנים עברתי ביופסיה דרך הראש סיבות גידול שפיר ההיפופיזה הניתוח נעשה על ידי פרופ ספקטור כיום אני במעקב עיניים ואנדיקרינולוג מחר עובר mri לפי פרופ ספקטור שעזב את הדסה בינתיים האפשרות להוצאת הגידול קיימת רק עם הוצאת בלוטת יותרת המוח במלואה כיום מטופל על ידי נבו מרגלית (חודש הבא פגישה ראשונה) שאלתי היא איך אפשר לחיות ללא הבלוטה ? איך החיים יהיו בלעדייה ?הבנתי שהחיים לא יהיו אותו דבר והאם יש רופא מומחה שאתה ממליץ לי תודה רבה

חולים שאצלם אין תפקוד של בלוטת יותרת המוח, למשל אם היא נכרתה, צריכים לקבל באופן קבוע טיפול תרופתי להשלמה הורמונלית. כדאי לשקול עם הרופא המטפל את היתרונות והחסרונות של כריתה כזו, כי במקרה של כריתת הבלוטה הטיפול המשלים נדרש לכל החיים. אני לא ממליץ בפורום על רופאים ספציפיים.

06/11/2019 | 17:26 | מאת: ברק כהן

תודה רבה על תגובתך המהירה והיעילה האם אהיה אותו אדם עם התחליפים איך אתפקד אני מאוד לחוץ מהמצב הזה כי לפי מה שהבנתי אהיה מין חצי סיעודי תודה

06/11/2019 | 17:30 | מאת: ברק כהן

שאלה נוספת אני בן 42 האם יש סיכוי שהגידול יהיה יציב לאורך תקופה או שידול כזה גודל לאורך הזמן תודה

הלחץ הוא מובן מאוד, אבל זו שיחה שכדאי לקיים פנים אל פנים עם רופא, ולא בפורום