קיפוזיס גבית קלה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה בשיתוף מדיקס

15/08/2008 | 20:53 | מאת: ניר

שלום,מאז ומתמיד הייתי הולך עקום כלומר לא מבחינה שאני הולך בקו עקום אלא שאני עקום הגב שלי לא ישר ומאז ומתמיד היו לי כאבי גב שהשפיעו על הצוואר והרגליים.לאחרונה הלכתי לאורטופד ועשיתי צילום התוצאות היו קיפוזיס גבית קלה ,עקמת דורסלומבלית קלה קמורה ימינה באיזור גבי.הוא שלח אותי לפיזטורפיה שאמר שזה יקל על הכאב ולא יבטל את העקמת אין משהו שאפשר בשביל להחזיר את העמוד השדרה לקדמותו? כמו כן הכאבים קיימים והם תמידיים ומשפיעים עלי האם זה יוריד לי פרופיל[אני כמעט בן 17]? כי אני לא רואה את עצמי בקרבי רץ והולך כי תמיד היה לי בגלל זה בעיות בספורט .. הם הצבא מודע לעקמת?או מתעלם ממנה?וכמו כן לא שאלתי את האורטופד מה זה בדיוק עקמת דורסלומבלית קלה קמורה ימינה? תודה רבה מראש ומצטער על אורך ההודעה

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2008 | 12:09 | מאת:

ניר שלום יש 2 סטיות עקריות במבנה עמוד השדרה . האחת -נקראת סקוליוזיס שבה -עמוד השדרה במבט מלפנים- אינו נראה ישר אלא בצורת S . השניה - קיפוזיס - בה עמוד השדרה במבט מהצד -נראה בעל גיבנת גדולה מהרגיל( במבט מהצד -עמוד שדרה אינו אמור להראות ישר ) . גם קיפוזיס וגם סקוליוזיס משפיעים על הפרופיל הרפואי - על מנת לדעת עד כמה - יש צורך לבצע מדידה של זווית הסקוליוזיס/קיפוזיס ע"ג הצילומים שלך. אז לשאלתך - הצבא חייב לדעת / למדוד ולהחליט אם יש צורך להוריד פרופריל ועד כמה - בהתאם למדידות. בהצלחה ד"ר קינן

20/08/2008 | 01:22 | מאת: ניר

תודה רבה על התשובה. אך האם הצבא לא מתחשב גם בכאבים?כי יכול להיות עקמת שמכאיבה יותר ואחת שפחות לא?כי יש לי כאבי גב נוראיים[וזה עקמת קלה] שאפילו מפריעים לי לישון,א%F

20/08/2008 | 01:23 | מאת: ניר

תודה רבה על התשובה. אך האם הצבא לא מתחשב גם בכאבים?כי יכול להיות עקמת שמכאיבה יותר ואחת שפחות לא?כי יש לי כאבי גב נוראיים[וזה עקמת קלה] שאפילו מפריעים לי לישון,א%F