חוליות עמו"ש

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/06/2008 | 16:58 | מאת: נח

שלום רב. לאחר מספר חודשים של כאבים חדים ברגל ימין,ביקשתי בדיקות ולאחר רנטגן,EMG ו-CT האבחנה היתה של פריצת דיסק וטופלתי בפיזיוטרפיה שלא עזרה בסופו של דבר. פניתי להתייעצות ושם הברר לי שאין לי פריצת דיסק אלא בעיה אחרת, בצילום ה-CT אובחן ליסטזיס איסטמי דרגה ראשונה של L5-S1 עם היצרות תעלת השורש הימנית. כתוצאה מכך ישנה המלצה לטיפול ניתוחי שיכלול דקומפרסיה וקיבוע. בינתיים קיבלתי זריקה אפידורלית רגילה ומתוכננת זריקה נוספת מכוונת לשורש L5 תחת שיקוף. הכאבים אמנם פחתו והם מופיעים בעיקר כאשר אני עומד. שאלתי היא לאור המימצא הנ"ל והמיגבלות של כמות הזריקות האם הניתוח הנ"ל אמור לעזור ומה מידת הסיכונים הידועים ברפואה היום? בתודה נח

לקריאה נוספת והעמקה
02/07/2008 | 14:06 | מאת: ד"ר אורי קינן

נח שלום הטיפול היחיד היעל לטווח ארוך בספונדילוליזיס/ליסטזיס סימפטומטי הינו ניתוח. שאר הטיפולים, כולל זריקות, נועדו לתת פתרון זמני בלבד. לגבי סיכויי הצלחה בניתוח/סוג הניתוח/מהלך צפוי-זה לא לכתיבה במספר שורות אלא לשיחה נינוחה ומפורטת עם המנתח שלך. ד"ר אורי קינן מומחה לכירורגיה אורתופדית וניתוחי עמוד שדרה

מנהל פורום אורתופדיה