שיחזור סחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה בשיתוף מדיקס

21/10/2009 | 22:01 | מאת: הדס

שלום, שמי הדס ואני בת 21. אתמול עברתי ניתוח בברך (המבנה הטבעי של הפיקה לא בריא, פרקתי אותה כמה פעמים, ובניתוח היו אמורים להחזיר אותה למקום וכן צמח לי חלק מיותר בפיקה שאותו התכוונו להוציא גם כן בניתוח). במהלך הניתוח ביצעו ארטוסקופיה והרופאים ראו שחסר לי חלק נכבד מהסחוס. לכן לבסוף לא עשו לי את הניתוח המתוכנן, אלא לקחו לי דגימה מהסחוס והרופאים הסבירו ששמים את זה במעבדה מיוחדת ל-3 שבועות על מנת לעשות תרבית של הסחוס ואז ישתילו לי את הסחוס ביחד עם הפעולות הניתוחיות שהיו אמורים לעשות לי אתמול. ולשאלתי- מה ידוע לכם על ניתוח זה? מהם הסיכונים ומהם אחוזי ההצלחה? והאם לרפואה יש מספיק ניסיון בתחום? (הבנתי שזו שיטה די חדשה) תודה רבה מראש, הדס

27/10/2009 | 23:21 | מאת: ד"ר רון ארבל

שלום רב השיטה הינה טובה למרות שהשתלה בפיקה תוצאותיה פחות טובות מאשר באזורים אחרים בברך. אחוזי ההצלחה להשתלה בברך הינם 80-85% כמובן המידה והניתוח נעשה כיאות. בברכה ד"ר רון ארבל