מחפשת אבחנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה בשיתוף מדיקס

12/10/2009 | 17:54 | מאת: מיכל

שלום רב, תלונות: חולשות ב-2 הרגלים יותר מימין . נקודות כאב רגישות במסלול הסכיאטיק. זרמים מעין רטט לאורך ירך ימין לפעמים נימול אצבעות רגל ימין ולפעמים כאב שורף בירכיים הפנימיים ולאורך הרגל לפעמים קושי בהליכה. לפעמים קפיצות של השרירים בעיקר ברגליים גם במנוחה. ממצא: EMG-תקין C/T בלט אחורי של הדיסקית המוחק את השומן האפידורלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי. הדיסק הבולט משיק למוצא העצב הימני והשמאלי. קשריות שמורל בדיסקיות. בדיקה נוירולוגית -תקינה למעט התרשמות מחולשה 4/5 שאלתי:היש קשר בין הממצא והתלונות? האם חשוב לעשות MRI מותני להשוואה? ובגלל החולשות רצוי לערוך EMG חוזר? ומה עוד ניתן לעשות??ובנוסף בדיקת MRI צווארי מראה בלט דיסק מרכזי גבה c5-6 הלוחץ על השק הדורלי. תלונות: זרמים חשמליים מהראש{כמו מכת ברק} ,באופן פתאומי ,לפעמים מעירים אותי מהשינה,ומקרינים ל4 גפיים בצורה של חוסר תחושה ןחולשות קיצוניות {כאילו הידים נשמטות מהגוף}שנמשך כשעה וחוזר למצב הקודם. ,לפעמים גם הפרעות תחושה בלשון.לציין שמזה 3 חדשים סובלת מחולשות ברגלים וקושי בהליכה בהתאם למצב החולשה שאלתי: האם הממצא בהדמייה קשור לתלונות,ואם לא אילו בדיקות עלי לעשות ? האם זה שילוב של תחום אורטופדי ונוירולוגי? MRI מח: 3 מוקדים קטנים בלתי ספציפיים בחמר הלבן אשר לא תואמים לקליניק. MRI גבי-תקין. מה עלי לעשות? הקושי העיקרי בהליכה בברכה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום הממצאים בהדמיה של עמוד שדרה צווארי ואלו בעמוד השדרה המותני בהחלט יכולים להסביר את מכלול התלונות שתיארת. אין שום נזק בביצוע גם MRI מותני אולם לא בטוח כי יש צורך בכך.EMG נוסף לא נראה נחוץ. לגבי הממצאים בMRI של המח-במידה ונורולוג חושב כי יש להם רלבנטיות לתלונות שלך -אז יש מקום להמשך בירור נורולוגי. אחרת-נראה כי הבעיות שזוהו בעמוד השדרה הצווארי והמותני שלך בהחלט מסבירות את התלונות. לסיכום-הייתי פונה במקביל לנורולוג ( שבוודאי שלח אותך ל MRI מח מלכתחילה) ולאורטופד-ששם נראית הבעיה והוא זה שיעזור לך לקבוע תכנית טיפול. תרגישי טוב. ד"ר קינן