שריר קרוע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה בשיתוף מדיקס

24/09/2009 | 13:48 | מאת: מרדכי

האם שריר בייספס שאובחן בו קרע ע"י אולטראסאונד רקמות רכות , אמור להתחבר מעצמו או שיש צורך בטיפול ? אין לי כאבים למעט תחושה של עיפות בשריר במאמץ קטן יחסית. האם עלולה להחמיר הבעיה ללא טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה
26/09/2009 | 15:27 | מאת: ד"ר רון ארבל

שלום רב. קריעה של מספר סיבים איננה דורשת טיפול מיוחד למעט פזיוטרפיה לעומת זאת קרע גדול ונרחב של השריר מומלץ על טיפול ניתוחי כמובן בהתחשב בפעילות הנדרשת מהנפגע. הבכל מקרה השריר מתחבר מעצמו אך יש ל"עזור" לו ע"י טיפולי פזיוטרפיה. לאנשים פעילים במיוחד כגון ספורטאים ניתן להוסיף טיפול בהזרקת פקטורי גדילה לריפוי מהיר יותר של השריר.