מבנה ראש דוליכוצפאלי

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

20/04/2022 | 07:02 | מאת: בר

שלום ד״ר. אני בשבוע 32+5. במעקב גדילה לפני שלושה ימים נצפה מבנה ראש דוליכוצפלי. לפני חודש במעקב נוסף זה לא נצפה, למרות שאפשר לראות בתמונות שהטכנאית הדפיסה שאכן הראש מעט יותר אליפטי. התינוק לא במנח עכוז אלא במנח ראש, אין מיעוט או ריבוי של מי שפיר, וכל הבדיקות עד כה יצאו תקינות (לפני שנצפה ראש דוליכוצפלי - מדובר בכל הסקירות + דיקור מי שפיר.). אני קצת לחוצה. מה זה אומר? מציינת שלא העירו לי על זה או אמרו לי לעקוב, במקרה שמתי לב שזה כתוב בדו״ח הבדיקה. ראיתי תמונות של זה בגוגל וקצת הזדעזתי לא אשקר, למה זה קורה פתאום? והאם זה משהו שמשתנה אחרי זה? מה גרם לזה?

20/04/2022 | 07:05 | מאת: בר

אוסיף ואגיד שהכל בגדר הנורמה. משקל של 2 קילו על אחוזון 50, בדיקות גנטיות - הכל תקין ב״ה. מה גרם לזה פתאום ? 😞

20/04/2022 | 07:11 | מאת: בר

סליחה אבל לא בטוחה שהייתי ברורה. מעקב גדילה לפני חודש רואים בתמונה ראש בצורה תקינה. בבדיקה שלפני שלושה ימים אפשר לראות שהוא מעט יותר אליפטי מלפני כן. התינוק מעולם לא היה במנח עכוז (לפחות לא בזמן הבדיקות שנעשו) תודה.

שלום, מבנה ראש דוליכוצפלי יכול להיות מבנה גנטי (תבדקי מבנה ראש של שני הורי העובר) או לעיתים קשור לסגירה מוקדמת של התפרים בגולגולת או תסמונות אחרות. ממליץ על בדיקה מכוונת לראש. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה