אולטרסאונד בדיקת אגן קטן

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

15/07/2022 | 15:03 | מאת: איילת

שלום רציתי לברר לגבי בדיקת האולטרסאונד האם תקינה? הבדיקה בוצע ביום הרבעי לווסת, לקראת סיום הדימום, האם עובי הרירית תקין או עבה? גודל הרחם? 57*49*58. רירית בעובי 7.7 מ"מ. רירית סדירה בתוכה נוזל בעובי 4.2 מ"מ. דוגלס ללא נוזל. שחלה ימינית: גודל 26*30 מבנה תקין מספר זקיקים קטנים. שחלה שמאלית: גודל 20*25 מבנה תקין מספר זקיקים קטנים. האם עובי הרירית תקין לשלב כזה? האם תמיד יש מספר זקיקים קטנים או שעלול להצביע על שחלות פולסיצטיות? תודה

שלום, רירית 7.7 בסיום בוסת הינה עבה ולא תואמת מצב שמיד בסיום הוסת. בדרך כלל יש זקיקים . בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה