BPD נמוך שבוע 32

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

27/04/2022 | 10:55 | מאת: דנה

היי אנחנו בשבוע 32+1d וביצענו אולטרסאונד להערכת משקל. בבדיקה יצא BPD מאוד נמוך 70.6mm המתאים לשבוע 28 ופחות מאחוזון 1 לשבוע שלנו. לעומת זאת היקף הראש HC יצא תקין 292.8 ובהתאם לשבוע. האם יש ממה לחשוש וצורך להמשיך לעקוב? תודה רבה

שלום, זה נקרא מבנה ראש דוליכוצפלי. מבנה כזה בדרך כלל תקין (תבדקו את מבנה הראש שלכם) אבל לעיתים רחוקות יכול להיות קשור לבעיות נוספות. ממליץ בדיקה מכוונת לשלילת בעיות נוספות. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה