שאלה של שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

26/05/2022 | 13:07 | מאת: אני

שלום, אני כמעט בת 34 הריון שני עם עובר זכר. קיבלתי תוצאות כאלו בבדיקות: 1. שקיפות עורפית שבצעתי בשבוע 12+4 בצורה בטנית הייתה תקינה (1.7 ), סקר ביוכמי בשילוב תשובות בדיקת דם וגיל עמד על 1:2100 לתסמונת דאון (רק לפי גיל עומד על 1:490). 2. בסקירת מערכות מוקדמת שבצעתי בשבוע 14+5 באופן פרטי (וגינלי), הכל היה תקין מלבד (ציטוט מהבדיקה של הרופא) : ""העורף נמצא מעט מעובה לגיל ההריון. שקיפות עורפית נמדדה בשלב זה 3.7 מ"מ". כאמור כתב שמדובר בשקיפות ולא בקפל עורף. 3. היום בשבוע 15+6 בצעתי סקירה מוקדמת דרך הקופה (גישה בטנית), כאשר יידעתי את הרופא שקבלתי לפני כשבוע תוצאה שאינה תקינה- הכל היה תקין לפי הבדיקה שלו, הוא לא מצא עיבוי בעורף. למרות זאת הוא אמר שהולכים לפי הבדיקה המחמירה שראה הרופא הקודם. יש לציין שאני בשבוע 17 אעשה מי שפיר. 4. יש לי תור לייעוץ גנטי אבל אני מנסה להבין את פשר הבדיקות: 5. האם ייתכן שלפני כשבוע הייתה התעבות בנוזל בעורף (בשבוע 14+5) והיא לאחר כשבוע (ב15+6) נעלמה והייתה תקינה? האם תתכן "השתלשלות" כזאת של בדיקות- בדיקת שקיפות עורפית תקינה , לאחר מכן התעבות של הנוזל ולאחריו ספיגה בטווח כזה של שבועות? האם ייתכן שאחת המדידות של הרופאים הייתה לא טובה? האם יש סיבה להיות אופטימית ולהרגע? אשמח לדעתך המורחבת. תודה רבה

שלום, מרבה בדיקות מרבה דאגה. בשבוע 14+5 נמדד קפל עור צוארי ולא שקיפות שניתן למדוד רק עד שבוע 14, והערך שכתבת תקין. בהצלחה בדיקור מי השפיר. ד"ר יוסי הר-טוב

27/05/2022 | 09:01 | מאת: אני

אתה צודק אני דואגת. אני יודעת שמעבר לשבוע 14 כבר לא מודדים שקיפות, אבל הרופא בפירוש מדד את השקיפות ולא את קפל העור בשבוע 14+5כי זה נראה לו חריג ועבה. מדובר בראש מחלקה בכיר של אולטרסאונד בבית חולים גדול. האם להערכתך מדובר בערך תקין בשבוע זה?( ייתכן והבדיקה שבוצעה בשקיפות הראשונה אולי לא הייתה תקינה?) א. תודה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה