MVP מי שפיר גבול עליון שבוע 24+5

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

25/04/2022 | 20:33 | מאת: ליאת

הי שלום, בת 41 שבוע 24+5 MVP שנמדד היה 7.5, שהטווח עד 8. מעבר לזה, ביומטריה תקינה, היקף הירך מתאים לגילף היקף הראש מקדים ב2-3 ימים והיקף הבטן מקדימה ב5 ימים. סקירה לפני שבועיים תקינה לגמרי כולל כמות מים אז כל המדדים התאימו ל3 ימים אחרי ברקע היה לי תמיד סוכר בצום גבוה אולם אוזן עוד לפני ההריון,התזונה שלי דלת פחמימות, המוגלובין A1C 5.2 אחוז, סוכר בצום כ- 88. עד כה ערכתי בדיקות גלוקומטר ורוב המדידו ת ממש מאוזנות (עשיתי 5 ביום בוקר צום, לאחר מכן לפני ארוחת צהריים, שעה אחרי וכן לפני ואחרי ערב, לא אוכלת בוקר). כאמור מאוזן ואני גם מקפידה על תזונה דלת פחמימות בכללי וספורט הליכה כ- 30 דקות 4 פעמים בשבוע. מחר לבקשת הרופא העמסת סוכר 100 (לא עושה 50 עקב גורן הסיכון). רציתי לברר לגבי MVP ובטן האם אכן מתאים לסוכרת? רציתי לברר אם זה MVP כזה האם יתכן והוא ירד או שזה רק יכול חלילה לעלות לריבוי מים? בנוסף אם חלילה אני עם סוכרת שזה מסביר ואני גם ככ מקפידה על תזונה ודלת פחמימות, ספורט, והבדיקות הביתיות תקינות מה עוד נותר לעשות מבחינת איזון כדי לאזן? האם יכול להשתנות ולרדת המים? לציין כי שתי סקירות תקינות, כמו כן מי שפיר ציפ וקריוטיפ תקינים תודה לאל. תודה

שלום, MVP עד 8 הינו תקין. לגבי ערכי הסוכר והמעקב- אנא היוועצי ברופא המטפל. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה