יצאתי מהטינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

02/03/2011 | 00:03 | מאת: עדי מ

לכל באי הפורום, אני מבקש לשתף אתכם שאחרי יותר מ- 3 שנים "יצאתי מהטינטון" ומהרגישות לרעש ממנה סבלתי. יש לי קושי אמיתי לשתף את העולם בסיפור שלי, אבל יש לי חובה מוסרית והחלטתי למלא אותה: ההצלחה שלי בהתמודדות עם הטינטון (שאגב, לא נעלם לחלוטין, אולם הוא נמוך מאוד ובכל אופן לא מפריע לי כמעט בכלל), נובעת משילוב רב של שיטות. אין לי מושג מה עזר יותר ומה לא עזר כלל, אולם אני בטוח שבחירה בשיטה אחת או שתיים אינה מספיקה ויתכן כי דווקא השילוב של השיטות השונות הוא שהביא לתוצאה המוצלחת מבחינתי. אין לי פטנט על טיפול רב מערכתי זה ולמדתי אותו מקריאה בספר של KEVIN HOGAN אותו המנתי מה - EBAY. עשיתי זאת באמצעות TRT שפתר לי תוך זמן קצר מאוד את הרגישות לרעש (ב- 100% עזר לרגישות לרעש). אני חושב שלטיפול הייתה תרומה נכבדה גם להפחתה וההתמודדות עם הטינטון, ואם זה כך אז זה לקח יותר משנתיים!!! מכל מקום השתמשתי בטכניקות הבאות, כולם ביחד: TRT פעילות גופנית ספורטיבית בבוקר מדי יום - 6 ימים בשבוע היפנוזה (בה בצעתי אוטוסוגסטיה למה שלמדתי ב - TRT). ביופידבק. קסנקס (0.5MG פעם ביום בשחרור מושהה), לאחר מכן קלונקס 0.5MG לפני השינה ולאחר מכן הפסקתי את שניהם ועברתי להיפריקום 250MG פעמיים ביום (שם בישראל רמוטיב, תרופה צמחית שבארץ נמכרת במרשם). הרמוטיב היה לדעתי הקש ששבר את הטינטון, וזאת אחרי שהחלטתי לנסות אותו דווקא כשהייתי אחרי שיפור ניכר. גינקו - לקחתי ועדין לוקח TEBONIN 120MG (מיוצר בגרמניה מאוד יקר). 5 טיפולים כירופרקטים הכוללים מניפולציות צוואריות. שינוי אורח חיים להפחתת לחצים. אציין כי לפני הכל הייתי אצל ד"ר שמש. האיש נחמד מאוד, אולם משאבד הקשר הנחוץ בין המטפל למטופל הפסקתי את הטיפול באופן מיידי. ההסברים שקבלתי על השיטה לא נראו לי ולא יכולתי להמשיך בתהליך שנראה בעיני בלתי מובן לחלוטין. יחד עם זאת ראיתי שהנ"ל משתמש בצמחים שידועים כמרגיעים ובתוספי מזון שיש אמונה או חשד סביר שהם אכן מסייעים בהפחתת הטינטון (כך לפי חיפוש עליהם באינטרנט). אני לא פוסל את האפשרות שהטיפול הזה (שהבנתי שיכול להיות לו המשך בצורות שונות כמו טיפול תרופתי, היפנוזה וכו') יכול לסייע לקבוצה מסוימת, אולם אני לא הייתי בוחר בו באופציה הראשונה. לכל מי שסובל מהטינטון יש תקווה, רק צריך נחישות והתמדה, לצערי גם לא מעט כסף. חשוב מאוד לעשות TRT ולהפחית לחצים, הרבה סבלנות, לשקול עם רופא שימוש מושכל בתרופות (ואין מנוס מניסוי ותהייה) והרבה ספורט. מי שישאל שאלות בפורום אני אציץ מדי פעם לענות לו ואשקול גם להיפגש אם מי שירצה. אל יאוש! עדי

05/03/2011 | 20:03 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי עדי כמו שאני תמיד אומרת, לוקח זמן וצריך סבלנות, והמוח יודע לסנן טיניטוס כשעוזבים אותו בשקט וכששומרים על עקרונות שינוי צורת החשיבה והגישה שה TRT בנוי עליהם. הצורך בתרופות הוא ממש לא חיוני אלא מאוד אישי ומטופלים רבים שלי לא הצטרכו להם, אבל כשצריך - טוב לקחת ובעיקר את הקלונקס מידי פעם או כדורי שינה לעיתים - והכל תלוי במקרה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

28/04/2011 | 12:57 | מאת: כרמל

שלום עדי, תודה ששתפת אותנו בסיפור ההלצחה שלך. אני סובלת מרגישות לרעש, רציתי לדעת אם אחרי הטיפול אתה יכול ללכת למסיבות והופעות והרגישות לא חוזרת? תודה רבה

20/08/2011 | 19:06 | מאת: י

היי...פ גם אני בשלב הראשון של הטינטון אשמח לקבל ממך את התרשמותך מהנושא .דרך אימל או טלפון . תודה מראש

23/05/2011 | 09:16 | מאת: פ

אני בשלב ראשון של הטניטון ורציתי לדבר איתך מה לעשות. תשלח לי בבקשה טלפון או אימל . ממש מודה לך .

06/06/2011 | 08:43 | מאת: יעקב

נא ליצור קשר 0524230924.תודה רבה מראש.

10/06/2011 | 19:19 | מאת: איילת השחר

הייתי רוצה להתייעץ איתך באופן מפורט על הכדורים שלקחת. האם התכוונת שהם עזרו הכי הרבה (שברו את גב הטיניטוס)? ודרך אגב מה קורה עכשיו כשאתה נחשף לרעש גבוה? האם עדיין המצב טוב? בתודה, איילת (המאוד מיואשת!)

25/08/2011 | 09:33 | מאת: י

היי.. איילת השחר אשמח לשוחח איתך בנושא 0544856962

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס