המתנה ושקילת החלפת תרופה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/08/2020 | 15:13 | מאת: נריה

שלום רב ד"ר. ברקע הפרעת חרדה כרונית. לפני 10 שנים בניסיון לטפל עצמאית בחרדות באמצעות צמחי מרפא שונים, פרצו התקפי חרדה ואז לראשונה פניתי לפסיכיאטר מיוזמתי. הוא רשם לי ציפרלקס 10 מ"ג וכבר באיבחון הראשוני אמר שסביר שאזדקק ל-2 כדורים כיון שמדובר בעוצמת חרדה גבוהה. אכן כך היה, לא הייתה השפעה משמעותית ל-10 מ"ג ולצערי גם לא ל-20 מ"ג. הוא הוסיף מירו עד 30 מ"ג ללא שינוי. ניסה לתת לי ויאפקס XR עד 225 מ"ג ללא שינוי משך כמה חודשים. בסוף קבע כי הכדור המתאים ביותר למצבי הוא קלונקס 2 מ"ג. עם הויאפקס XR אמר להמשיך כי זה "מכסה" את הבעיה מכיון שונה. אכן הקלונקס העלים את התקפי החרדה הקשים והייתה יציבות משך 6 שנים. לפני שנה, נעלמה השפעת הקלונקס ויש לי שוב התקפי חרדה וחרדות. פסיכיאטרית בקופת חולים ניסתה להעלות לי מינון הויאפקס ל-300 מ"ג וזה לא עוזר! עכשיו נתנה לי תוספת אריפלי 2.5 מ"ג משך 4 שבועות וגם זה לא עוזר. האם נכון עדיין להמשיך בטיפול ללא שינוי לפחות עוד תקופה של חודש כיון שהאיזון המוחי הוא תהליך שלוקח זמן והוא אינו מיידי או תוך שבוע כפי שהיה עם הקלונקס?שנית היות וציפרלקס, פאקסט, וויאפקס, רמרון לא עזרו לי בעבר, יש סיכוי שתרופה דומה כמו פבוקסיל או סרנדה כן תעזור לי למרות שהן גם SSRI ? אודה לתשובותך.

29/08/2020 | 00:06 | מאת: משה מומחה

בגלל שהחלפת הרבה תרופות ללא הצלחה אולי כדאי להתייעץ על בדיקה גנטית להתאמת תרופות הבעיה שהיא עולה המון כסף ולא מסובסדת בכל הקופות. אפשר לנסות פבוקסיל וניתן לשלב אותו בהמשך עם נוגדי דיכאון מהדור הישן להשפעה מחוזקת . תרגיש טוב

שלום רב. הפרעות חרדה הן לעתים עמידות לטיפול תרופתי ודורשות שילוב של מספר תרופות. כמו-כן ממליץ מאוד על שילוב טיפול פסיכולוגי מסוג CBT יחד עם הטיפול התרופתי. לגבי התרופות עצמן- ממליץ לנסות סרטלין או פבוקסיל יחד עם תרופות כמו סרוקוול עד 100 מ"ג, או רספרידון עד 1-2 מ"ג. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה