נגישות
נגישות

פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה

הפורום יעסוק בהסרת משקפיים ובשיפור הראייה: הסרת משקפיים בלייזר, טיפולים כירורגיים וטיפולים לא ניתוחיים, במגוון שיטות. לציבור הגולשים יינתנו תשובות על-ידי רופאי רשת "עיניים", מומחים בתחום הקרנית ומנהלי מחלקות עיניים ורופאים בכירים בעלי ניסיון רב בתחום. התשובות יינתנו תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, לקבלת מידע: 3122*
4095 הודעות
3970 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה

הפורום יעסוק בהסרת משקפיים ובשיפור הראייה: הסרת משקפיים בלייזר, טיפולים כירורגיים וטיפולים לא ניתוחיים, במגוון שיטות. לציבור הגולשים יינתנו תשובות על-ידי רופאי רשת "עיניים", מומחים בתחום הקרנית ומנהלי מחלקות עיניים ורופאים בכירים בעלי ניסיון רב בתחום. התשובות יינתנו תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, לקבלת מידע: 3122*
26/07/2017 | 10:29 | מאת: אורי ראובני

שלום עברתי ניתוח prk לפני 5 חודשים בשני העיניים. אני עדיין לא רואה טוב... כלומר לא ברמה של המשקפים. הרופא שלי אמר לי להמשיך טיפות לוטמקס גם אחרי 5 חודשים! לי זה נראה המון, חברים שעשו את הניתוח הפסיקו אחרי חודש חודשים. יש לי הרגשה שהרופא שלי לא מספר לי הכל. הוא רק אומר להמשיך עם זה. ורציתי להבין למה הוא רוצה שאני ימשיך עם הלוטמקס כי אני יודע שיש לו תופעות לאוי שיכולות להיות חמורות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים יש צורך בטיפול ממושך בסטרואידים לאחר PRK. צר לי לשמוע שיש חוסר אמון בניך ובין הרופא המטפל. אני ממליץ בכל מקרה לפנות שוב לרופא ולברר שוב מה מצב העיניים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

המספר שלי קצת יור מ1 בשתי העיניים, עם צילינדר 1 בשתיהן. כבר כמה שנים בערך אותו מספר.. אולי עם עליה של רבע מספר... עשיתי בדיקה דרך אסותא ונמצאתי מתאימה לשתי השיטות. אציין שאני לא מרכיבה משקפיים בכלל חוץ מבנהיגה - לא מסתדר לי עם המראה שלי והנוחות שלי בהתנהלות (אני בת 33 ורק בגיל 25 גיליתי שאני צריכה. אז זה היה 3/4 מספר. היום זה 1 או 1 ורבע) מצד שני כן מרגישה יותר ויותר שזה מפריע לי כי לא מזהה אנשים, כי לא רואה מה כתוב על הלוח מרחוק ובכלל כי מתאמצת לראות.. בכל אופן זה המצב כרגע. ולכן רוצה כבר לעשות ניתוח. השאלה היא מה כדאי.. בינתיים קראתי על Z לאסיק..והתרשמתי שהיא יחסית בטוחה. האם יש גם ברשת עיניים Z לאסיק? אשמח למידע. אציין שיש לי גם ביטוח מכבי שלי אם זה משנה ובגדול מבינה היום שהכי חשוב לי זה הבטיחות והסיכונים ופחות המחיר. אשמח למענה מהיר ומדויק. תודה רבה רבה הדס

לקריאה נוספת והעמקה

הדס שלום, בעיניים השיטה שאת מדברת עליה נקראת אינטרא-לאסיק. המכשיר הוא אינטרא-לייס. השיטה טובה ובטוחה אבל המלצות ומידע נוסף לא ניתן להעביר בפורום ללא בדיקה. בברכה, ד"ר אורי מלר

20/07/2017 | 17:18 | מאת: טל

פניתי למכון לניתוח לייזר ונאמר לי שאין לי בעיה לעשות את שתי השיטות. prk שיוף חיצוני בלייזר או לאסיק חיתוך ושיוף פנימי בלייזר. אני בן 37 ולא ברור לי מה השיטה המומלצת עבורי. ידוע שבשיטת prk יש סיכון קטן לזיהום ולהצתלקות ובלאסיק סיכון קטן לדלקות. מה המלצתכם בעניין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מקובל להמליץ ולייעץ ללא בדיקה וצפיה בכלל הנתונים. בגדול שני הניתוחים טובים אבל יעוץ ספציפי זה רק בשיחה מול המנתח. בברכה, ד"ר אורי מלר

16/07/2017 | 22:08 | מאת: משה ...

רציתי לדעת עד כמה הזמן המקסימלי של ההחלמה לגמרי מהניתוח מסוג פי אר קי בכדי להגיע לראיה מושלמת ? האם אחר כ 3 חודשים ועדין אין ראיה טובה של 6/6 וראיה טובה בלילה זה אומר שהניתוח כשל ???

שלום רב, התייצבות המספר יכולה לארוך כ 3 חודשים. זה לא אומר שבכל משך התקופה הזו לא ניתן לתפקד אלא איכות הראיה משתפרת עד המקסימום. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

16/07/2017 | 21:18 | מאת: נטלי

שלום ביום חמישי עברתי ניתוח אינטרלאסיק בזמן ששמתי טיפות עיניים נגעתי בטעות עם הבקבוק בעין . מאז יש תחושה שמשהו מציק בעין האם יש ממה לחשוש ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כנראה שאין מקום לדאגה. אם יש החמרה ממליץ לפנות לבדיקה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

13/07/2017 | 12:51 | מאת: רוני

האם ניתן להסיר משקפיים בלייזר עבור מספר משקפיים 13- ו- 2.5 צילינדר? בנוסף יש לי זבוב (floaters) בכל עין

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום רב, 1. לא ניתן לתקן קוצר ראיה כה גבוה באמצעות לייזר 2. "זבוב" (פלוארטס) בעיניים הוא מצב של עכירות בג'ל העין ולא קיימת דרך לטפל בכך בברכה ד"ר אורי מלר

12/07/2017 | 17:14 | מאת: אילי

לפני מספר שנים עברתי ניתוח לייזר בשתי העיניים. אחת לרחוק ואחת לקרוב. עם השנים הראיה בעין לקרוב לא רואה כל כך טוב. עברתי בדיקה והרופא ראה שיש קטרקט בעין זו והמליץ על ניתוח קטרקט. מה קורה עם העין אחרי הניתוח? האם ישתפר הראיה לקרוב, כי הבנתי שאני אראה טוב לרחוק ואצטרך משקפיים . אני פשוט כל השנים לא סבלתי להרכיב משקפיים ואחרי הניתוח רווח לי אך אני פוחדת שאני לא אראה טוב מקרוב בעין של הקטרקט. האם זה נכון או שהניתוח לא יפגע בקריאה ובקרוב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדבר תלוי האם המנתח יבחר בתיקון לרקוב או לרחוק. אני ממליץ לפנות לרופא המטפל ולשוחח איתו על האפשרויות העומדות בפניך יחד עם היתרונות והמגבלות של כל תיקון בברכה ד"ר אליה לוינגר

11/07/2017 | 11:27 | מאת: נטי

שלום רב, כ3 ימים אחרי ניתוח prk ראיתי מעולה, הורידו לי את העדשות הטיפוליות ואז הראיה התחילה שוב להידרדר,לאט לאט זה משתפר אבל אני חודש אחרי הניתוח ועדין לא רואה כמו לפני שהורידו לי את העדשות, האם המצב יחזור לעצמו? האם החדות תחזור לי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כחודש לאחר הניתוח ישנה החלמה אך עדיין לא מלאה. החלמה היא עניין אינדיבידואלי המשתנה בין מטופל למטופל. להחלמה סופית בניתוחי PRK או LASEK לוקח מספר שבועות עד מספר חודשים לכן אני מאמין שגם אצלך הכל יסתדר, רק צריך סבלנות ולהיות בקשר עם המכון בו עברת את הניתוח בהצלחה ד"ר אורי מלר

10/07/2017 | 18:41 | מאת: מיכה

אני חקלאי (תכף בן 30) ונמצא הרבה בשמש ובעיקר באבק. איזה סוג ניתוח מתאים לי? וכמה זמן ייקח עד שאוכל לחזור לעבוד?

שלום רב. את הטכניקה הניתוחית ניתן לקבוע רק לאחר בדיקת התאמה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

07/07/2017 | 20:45 | מאת: ניר

שלום רב, אני מאוד מעוניין לעשות את הניתוח בשיטת PRK ונמצאתי מתאים, אבל אני חושש מאוד מסיבוכים של אקטזיה. בדקתי את הנושא ואקטזיה יכולה להופיע גם בPRK. הסיכון הוא באיזור ה 0.03 אחוז אבל עדיין אף אחד לא רוצה שזה יקרה לו. יש לציין שאני חושש מזה עקב מספרים גבוהים אצלי(באיזור ה6 מלווה בצילינדר קל ולא סימטרי בין שני העיניים). לאחרונה גיליתי שבחו"ל מבצעים PRK עם קרוס לינקינג מזורז (דקה וחצי של טפטוף ריבולפאבין ודקה וחצי של חשיפה לUV). התוצאות מעולות במיוחד לטווח הארוך כי הקרנית מתקשה ויציבה יותר עם פחות נסיגה של מספרים וכמובן סיכון מופחת ביותר. האם אתם מציעים את הניתוח הזה אצלכם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב עדיין לא הוכח מדעית שטיפול משולב של prk עם קרו סלינקינג מונע אקטזיה. אנחנו לא מבצעים בשלב זה טיפולים מושלבים כאלה עד אשר תוכח היעילות בצורה ברורה בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

לפני כחודש וחצי עשיתי ניתוח פי אר קי ועד היום אני לא רואה טוב בפרט בלילה .הלכתי לבדיקה אמרו לי שהעין לא החלימה לגמרי ולכן הראיה לא טובה ומטושטשת השאלה אם זה אמור להחלים באמת או שזה תירוץ שהניתוח לא הניב תוצאות טובות ומדויקות ???

שלום רב, יתכן שגם אחרי חודש וחצי תהליך הריפוי לא הושלם. ברוב המקרים יהיה שיפור נוסף בראיה ונדרשת עוד קצת סבלנות. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

29/06/2017 | 21:49 | מאת: ניב

עברתי בדיקת התאמה במספר מכונים -בשניים מהם התאימו לי את הלאסיק+ווייבפרונט ובאחד התאימו לי רק אינראלסיק. בשיחה עם המכונים קיבלתי שתי תשובות שונות- אחד: מאוד כדאי לעשות תמיד את הוויבפרונט, זה מאפשר נתונים יותר מדוייקים ונכונים לכל אחד לפי העין שלו וכדאי להוסיף. שתיים:אמרו לפי נתוני העין שלי אין צורך בביצוע הוויבפרונט,ושזה מיותר. שאלותי הן: 1. מה התפקיד של הוויבפרונט? 2. מתי בוחרים להשתמש בו? 3. האם באמת בכל ניתוח כדאי להשתמש בו בכל מצב? 4. אם אני מוכנה לשאת בעלויות הנוספות של הוייבפרונט זה נותן ערך מוסף או שאין צורך ? בתודה מראש

שלום רב, השיקול בשימוש בווייבפרונט תלוי במיפויי הקרנית. לעיתים יש צורך וכך ולעיתים אין חובה, הכל תלוי במצב. באופן עקרוני מדובר בפרופיל ליטוש הכולל לא רק את נתוני המספרים אלא גם נתונים נוספים של מבני הקרנית ואברציות אופטיות בהצלחה ד"ר אורי מלר

02/07/2017 | 08:51 | מאת: ניב

תודה על התשובה במידה אין שיקול כלכלי ההמלצה היא להוסיף את זה ? זה יכול לעזור לכל ניתוח ? גם אם מדובר בתרומה מזערית ? תודה

שלום ד"ר, אני בן 51 בריא ומעוניין לעשות תיקון ראיה בלייזר. האם בעתיד יכולה להיות בעיה בהתאמת עדשה תוך עינית בניתוח קטרקט ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רוב האנשים יעברו בבא העת ניתוח קטרקט, גם אנשים שעברו בעבר ניתוחי לייזר להסרת המשקפיים. לא אמורה להיות בעיה מיוחדת כל עוד תדאג לספק למנתח הקטרקט מידע על כך שעברת ניתוח לייזר בעבר. מאוד מומלץ להעביר למנתח את הנתונים המספרים של בתיקון האופטי שנעשה ונתונים על הקרנית לפני ניתוח הלייזר אבל גם אם לא יהיו לך נתונים כאלה יש למנתח אפשרות לחשב בצורה טובה את מספר העדשה התוך עינית המיועדת. בברכה, ד"ר אורי מלר

18/06/2017 | 13:01 | מאת: שולי.

שלום רב לצוות הפורום, ברצוני לשאול: במידה ועושים תיקון ראיה בשיטה החדשה "אינתראלאסיק" במידה והמתלה נפתח (רק במקרה) כתוצאה מהניתוח, באיזה שלב זה יכול לקרות לרוב? והאם יכול לקרות גם בשלב מאוחר, שלאחר הניתוח (כגון ימים וחודשים)? תודה מקרב לב על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גם לאחר זמן רב למרות תהליך הריפוי אם יש חבלה חזקה לעין יש אפשרות לפתיחה של המתלה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

15/06/2017 | 20:59 | מאת: ניתוח לאסיק

שלום. יום רביעי ביצעתי ניתוח לאסיק ב 2 העיניים. לאחר תחושה לא נעימה יום למחרת (חמישי)באחת העיניים חזרנו למנתח שטען שיש הפרשות מתחת לעדשה וביצע שטיפה ל 2 העיניים .היום לאחר כ 8 שעות לאחר השטיפה אני עדיין רואה ב 2 העיניים מטושטש..תוכלו להסביר לי למה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחר והמתלה הורם יש להתיחס כאילו בוצע הניתוח מחדש. בהמשך אם עדיין יש טישטוש בראיה וללא שיפור יש להבדק שוב בהקדם על ידי הרופא המנתח. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

אהלן חברים ומומחים, עברתי ניתוח לייזר בשיטת PRK באמריקן ליזר בתאריך 21.3.17 (פחות מ3 חודשים) עדיין יש לי לעיתים טשטוש ראיה והראיה לא 100 אחוז מספקת, האם גם אתם חוויתם את זה וזה הגיוני? למומחים, כמה זמן אחרי ניתוח PRK אמורים להגיע לתוצאה המושלמת? בתודה רז

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החלמה ותוצאה סופית היאנאינדיבידואלית. בד״כ בסוג זה של ניתוחים לוקח מספר חודשים להגעה סופית. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

10/06/2017 | 19:26 | מאת: יותם

שלום , שמי יותם בן 27 , בגיל 19 ביצעתי ניתוח לייזר בשיטת prk מספרים 1.75 בכל עין. באותה תקופה התחילה לי אורטיקריה . תקופת ההחלמה הייתה קשה מנשוא שכן הייתי עם דלקות קשות כעבור מס חודשים מביצוע הניתוח . כיום אני עם דלקות לחמית כרוניות בעיניים מטופל בזדיטן והילו קומוד . המספרים הנוכחיים הם 1 ו1.25 . השאלה שלי האם יש קשר בין האלרגיה שהייתה לי טרם הניתוח לייזר להשפעת ההחלמה / ההחמרה ? כרגע אני מועמד לניתוח חוזר האם הינך ממליץ על כך ? והאם ביצעתי בשיטת prk עליי לבצע את הניתוח הבא באותה שיטה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראשית אם יבוצע ניתוח נוסף הוא יבוצע ככל הנראה באותה השיטה ברור שאם העין מודלקת לא בטוחשכדאי לבצע ניתוח עין עין כזאת אלה להמתין לרגיעה/ בברכה, ד"ר אורי מלר.

08/06/2017 | 10:07 | מאת: דרור

שלום עברתי ניתוח לאסיק לפניי שבועיים, בימים הראשונים שלאחר הניתוח הראייה הייתה מצויינת, אבל כרגע אני רואה סוג של "מריחה" של מקורות אור \ ראיה כפולה. לא קיבלתי מכה בעין והקפדתי להזליף את כל הטיפות עד כה יש לי ביקורת בעוד 3 שבועות, האם זה משהו שמחייב בדיקה מיידית ? האם זה משהו שצריך להתחיל לדאוג לגביו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ומדובר רק ביובש אך בכל מקרה ממליץ להקדים את הביקורת. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

האם יש יתרון לבצע את הניתוח בשתי העיניים יחד, או אפשר לבצע ניתוח באחת העיניים והשניה בשלב מאוחר יותר

שלום רב, הנטיה היא כיום לבצע את הניתוח בשתי העיניים יחד. יש כמובן אפשרות לסבול פעמיים בכל עין בניפרד. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

שלום . לפני שבועים וחצי עברתי ניתוח מסוג ptk לאחר שחל שיפור הראיה שלי טושטשה לחלוטין וכן כל לילה אני קם מכאבים בעיניים ..הלכתי לבדיקה במכון אמרו לי שיש לי לחץ גבוה בעינים שגורם לטשטוש ואיבוד ראיה כנראה כתוצאה מהטיפות של הסטרואידם אמרו לי להפסיק לקחת אותם והביאו לי טיפות מסוג קומביגן השאלה שלי האם זה טבעי או שזה צריך להדליק נורה אדומה ? ומתי זה אמור לחלוף ? אגב בבדיקה של הלחץ העין השמאלית לא הצליחה להקלט במספר מרוב הלחץ הגבוה ...?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית נתחיל מהסוף, במידה והלחץ עדיין גבוה יש לפנות בהקדם לבדיקה חוזרת. לעיתים יש תגובה לטיפול בסטרואידים. על ידי הפסקה של הסטרואידים וטיפול בטיפות ניתן להקטין את הלחץ התוך עיני. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

שלום רב, ראשית נתחיל מהסוף, במידה והלחץ עדיין גבוה יש לפנות בהקדם לבדיקה חוזרת. לעיתים יש תגובה לטיפול בסטרואידים. על ידי הפסקה של הסטרואידים וטיפול בטיפות ניתן להקטין את הלחץ התוך עיני. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

07/06/2017 | 06:25 | מאת: אור

שלום לפני כמה שנים עשיתי השתלת עדשה מסוג ארטיזן אצל דר מלר והמספר עלה האם ניתן לעשות תיקון בלייזר ללא תשלום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליץ לפנות לבדיקה אצל הרופא המטפל ולבדוק אפשרות של טיפול. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

05/06/2017 | 15:54 | מאת: ליעד

שלום , אני אחרי 14 ימים מניתוח הprk. ושום דבר לא משתפר... אני עובדת בעבודה שדרושה ראיה טובה וצורל בנהיגה . מה אני אמורה לעשות ? ללכת לרופא לבקש להבדק לפני הביקורת של החודש ? או להמשיך להיות בחופשת מחלה ? מה יכול לזרז את תהליך ההחלמה. אני נימצא בדיכאון ואני לא יודע איך להתנהג ומה לעשות... אולי זה לא הניתוח לא הצליח ? לחזור להרכיב משקפיים ? הראיה שלי מטושטשת וזה מתסכל מאוד תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

1 שלום רב גם לאחר שבועיים מניתוח PRK עדיין יש סיכוי לכך שהראיה לא מספקת. בכל מקרה אפשר לבקש בדיקה על ידי הרופא המטפל על מנת להיות רגוע בלבד. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

שלום, משך הזמן המומלץ להפסקת השימוש בעדשות מגע (רכות) לפני בדיקת ההתאמה והניתוח משתנה מאוד בין מקורות שונים. בעיניים ממליצים לפחות 72 שעות לפני, מקומות אחרים ממליצים 24 שעות לפני, ה-FDA ממליץ על הפסקה של שבועיים (https://www.fda.gov/MedicalDevices/ProductsandMedicalProcedures/SurgeryandLifeSupport/LASIK/ucm061270.htm). (א) מדוע הזמן המומלץ בעל שונות גבוהה במיוחד? (ב) האם בזמן הבדיקה ניתן לדעת האם צורת הקרנית "חזרה" לצורה הטבעית שלה? (ג) האם אין חשש ממצב שבו צורת הקרנית ממשיכה להשתנות בין בדיקת ההתאמה והניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הכי מומלץ זה בכלל בלי עדשות מגע. ברור שהפסקה ממושכת עדיפה אבל זה לא תמיד ראלי לדרוש שבועיים של הפסקה. 3 ימים זה מספיק לרוב המקרים. אם בבדיקה ובצילומים עולה צורך בבדיקות חוזרות אז לפי הצורך הרופא יכול לבקש בחלק מהמקרים הגעה חוזרת לאחר שבוע שבועיים לצילומים חוזרים אבל זה לא ברוב המקרים אלא במקצתם/ בברכה

שלום רב, הייתי רוצה לדעת מהם היתרונות של הסרת משקפיים בשיטת לאסיק לעומת לאסק חוץ מגורם להחלמה מהירה... הבנתי גם כי קיים שיוף נוסף של הקרנית לפי שיטת לאסיק... בנוסף, מהו העובי המינימלי של הקרנית שאיתו עדיין ניתן לבצע תיקון במקרה ואצטרך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב היתרון העקרי של אינטראלאסיק לעומת לאסק הוא באמת ההחלמה. הליטוש מבוצע באותו מכשיר לייזר וגם התוצאות זהות אלא אם מדובר במספר מש גבוה שאז אולי התוצאות של האינטרא מעט צפויות יותר לגבי תיקון עתידי לא תמיד ניתן לקבוע לפני הניתוח וזה לא רק עניין של עובי אלא של נתונים נוספים (קימורהקרנית, מספר ראשוני, סוג הניתוח ועוד) בהצלחה

האם נשא hiv יכול לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הדבר אפשרי אך יש לידע את הצוות מראש על כך. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

עברתי ניתוח לאסק לפני כשבוע.. הורידו לי את העדשות הטיפוליות ואני רואה מטושטש יותר גרוע ממה שהיתי רואה בלי משקפיים... האם הניתוח לא הצליח ? גם מקרוב וגם מרחוק הראיה מטושטשת. תודה לעונים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש להעזר בסבלנות. החלמה מניתוח כזה אורכת יותר זמן אבל מדובר בניתוח מצויין שאני מאוד אוהב.

האם בנתוח מסוג אינטראלאסיק כאשר עושים שימוש במכשיר האקסיימר, בהכרח עושים שימוש בתוכנת wavefront או שזה אופציונלי? האם תמיד יש תרומה בשימוש בתוכנת הwavefront?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני לא מכיר שיטת ניתוח הקרויה אינטראקטיבי. אולי הכוונה לאינטרא לאסיק. בכל אופן לפעמים הדבר חשוב ולפעמים פחות תלוי במצב

26/05/2017 | 14:09 | מאת: אופיר

שלום, ביקרתי במס' מכונים, ואני מנסה להבין את יעילות תוכנת ה-Wavefront. חלק מהמכונים מציעים אותה כברירת מחדל וחלק לא מדברים עליה כלל. המס' שלי הוא סביב ה-5 בשתי העיניים וצילינדר נמוך (סביבות 1). למיטב הבנתי טכנולוגיית ה-Wavefront מעלימה תופעות לוואי כגון סינוורים ובעיות אחרות ומבטיחה תוצאה איכותית יותר. האם לא כך הדבר? מתכנן לעשות את שיטת האינטראלסיק. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה לא תלוי רק במספר אלא בצילומים ובצילינדר לכן לא ניתן כך סתם לקבוע. לפעמים שימוש בטכנולוגיה זאת עשוי להועיל ולפעמים לא לשנות דבר.

שלום. במכון עיניים הוצע לי מפאת גילי (41) לבצע נתוח בשיטת מונוויז'ן- אינטראלאסיק וכך לפתור גם את הצורך במשקפי קריאה בעוד מספר שנים. לטענת הרופא לא אזדקק כלל למשקפיים קריאה גם למשך 30 שנה. הלכתי גם להדסה ושם הפרופ' טען שאין אפשרות לתקן ראיה לקרוב וזה שטויות. מתקנים ראיה לרחוק מאה אחוז בשתי העיניים ובעוד 4-5 שנים אצטרך בוודאות משקפי קריאה. מי צודק? יש אפשרות לתקן לקרוב? האם המוח באמת מסוגל להסתגל? תוך כמה זמן מסתגלים? אשמח להכוונה. מאוד מבולבלת...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה לדעתי נמצאת באמצע: עם הגיל עולה צורך במשקפי קריאה. על מנת לדחות את זה ניתן לבצע בעין אחת רק תיקון חלקי ובכך לאפשר ראיה לקרוב. בשלב מסויים גם זה לא יעזור ובכל זאת יהיה צורך במשקפי קריאה אבל בגיל מבוגר בהרבה לעומת האפשרות לא לבחור במונוויזן. אני אישית מאוד מאמין בשיטה ומבצע מונוויזיין בהרבה מטופלים אבל מדגיש בפניהם שיום אחד בכל זאת הם יזדקקו למשקפי קריאה

היי, עוד שבוע אני אמורה לעשות ניתוח לייזר. בבדיקת התאמה אמרו לי שאני מתאימה לשני סוגי הניתוחים. הבעיה היא שיש לי אלרגיה כרונית 3 שנים שהתפתחה לי עוד בתקופת הצבא וזה מגיע בתקופת הקיץ והעיניים שלי פשוט נהיות אדומות ושורפות כאילו יש לי משהו בעין ולפעמים אני מושכת חוטים כאלה לבנים מהעין כי זה מה שמפריע לי וכמו שזה בא ככה זה נעלם. הרופא שאמור לנתח אותי יודע מהאלרגיה הזאת.. השאלה אם יש סיכון כלשהוא או שאין סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ובבדיקת ההתאמה לא נתגלתה סיבה לא לבצע את הניתוח אני די סומך על השיקול של הרופא הבודק. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

22/05/2017 | 02:14 | מאת: דוד

שלום. עברתי ניתוח לייזרלהסרת משקפים מסוג לאסיק. היום אני כבר אחרי 8 חודשים מהניתוח ואני עדיין מרגיש יובש חזק בעניים. רציתי לדעת אם זה הגיוני שעבר זמן רב . יש לציין שהמנתח טוען ששלא קשר לניתוח התעלות בעני סתומות.. לכן זה מה שגורם ומוסיף ליובש.. רציתי לשמןע את דעתך בנ"ל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ויש יובש לאחר תקופה ארוכה מהניתוח. בכל מקרה יש צורך בהמשך מעקב של הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

אני אחרי ניתוח, אמרו לי לשים דמעות מלאכותיות כמה פעמים ביום. האם זה משפר את הראיה ומזרז את תהליך הריפוי? או שזה רק להקלה ביובש? כי לא תמיד אני מרגיש צורך בזה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטיפול בדמעות הוא לשיפור מצב היובש מכיוון שיובש עלול לגרום להפרעות בראיה הטיפות עשויות להקל גם בכך

שלום אני שבועיים אחרי ניתוח לייזר לאסק בעיניים, לקחתי טיפות כרגיל: בעין ימין רואה ממש טוב. בעין שמאל חסר טיפה חדות. זה יכול להשתפר? יכול להיות שלוקח זמן רק עם עין אחת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ההחלמה אורכת זמן ולפעמים ההחלמה שונה בין עין לעין לאחר מספר שבועות צפוי המשך בשיפור

16/05/2017 | 11:17 | מאת: נטשקה

שלום רב, אני צפויה לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים בעוד כשבועיים, למזלי הרע התפתחה לי דלת בעין ימין, וכרגע אני מטופלת בטיפות אופלוקס ומקסיטרול, הדלקת עוברת והמצב משתפר. האם יש בעיה לעשות את ניתוח הלייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא מקובל לבצע ניתוח בעין מודלקת אני ממליץ להמתין לפחות שבועיים לאחר חלוף הדלקת בהצלחה

16/05/2017 | 10:21 | מאת: יוסי

שלום רב, נמצאתי מתאים לניתוח prk יחד עם זאת התברר לי שיש לי פסוריאזיס קלילה מאוד ״באזור מוצנע״, האם יש מניעה או בעיה לעבור את הניתוח? תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במצב כזה לרוב אין מניעה מניתוח לייזר בעיניים בהצלחה

שלום וברכה רציתי לדעת למה אני צריכה לקחת ויטמין c אחרי הניתוח ואיך זה משפיע על העיניים? ועד כמה כדאי וחשוב להקפיד על זה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ויטמין c טוב בתהליכי ריפוי פצעים וגם לאחר ניתוחים בעיניים מומלץ טיפול של חודש

14/05/2017 | 23:03 | מאת: אילנית

בני בן 17.5 האם כבר ניתן לבצע בגיל זה הסרת משקפיים? או שכלל מיותר כעת לפנות לבדיקת התאמה

שלום רב, אני מעדיף על בדיקה בגיל 18. בברכה, ד"ר לוינגר

14/05/2017 | 12:50 | מאת: אורטל

אני בת 34, לפני 12 שנים עשיתי ניתוח לאסיק בשתי העיניים, המספר שלי היה גבוה -5.5 , מזה 3 שנים שאני שוב לא רואה טוב, המספר שלי כרג הוא -1 בערך. החלטתי לבצע תיקון ראיה ונאמר לי שעדיף לתקן רק עין אחת בכדי להקטין את הסיכויים שלי לצורך במשקפי קריאה בעתיד. האם זה נכון? באמת יקטנו הסיכויים לצורך במשקפי קריאה? האם יש יעילות בתיקון רק עין אחת? אני חוששת שתיקון בעין אחת יפגע בעין השניה? האם החשש שלי מוצדק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תיקון עין אחת מתאים יותר למטופלים לקראת גיל 40 מצד שני תיקון עין אחת לא פוגע בעין השנייה. בברכה, ד"ר לוינגר

09/05/2017 | 20:41 | מאת: שרית

אני חמישה ימים אחרי ניתוח לייזר לאסק- שמתי טיפות אנטיביוטיקה בעין ובטעות נגעתי עם בקבוק בעין? האם זה בסדר? יש לחשוש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אמנם הדבר לא רצוי אבל לא סביר שנגרם נזק מכיוון שהאזור מוגן בעדשת מגע טיפולית אם בכל זאת תהיה החמרה יש להבדק. בברכה

09/05/2017 | 12:25 | מאת: אבלין

היי שלום , ניקבע לי ניתוח בעוד חודש בשיטת הלסקט . רציתי לדעת האם תוך חודש הראיה שלי יכולה להחמיר ואני לא איהחה מתאימה יותר לניתוח ? אולי זו שאלה קצת מצחיקה אבל אני דואגת לגבי זה. ואם יש לי קצת שריטות על העדשה המישקפיים הראיה יכולה להחמיר ? תודה

שלום רב, תוך חודש לא סביר שיחול שינוי בראיה ולא סביר שפתאום לא תהיה התאמה לניתוח בברכה,

שלום. ב4.4 עברתי ניתוח לאסק - מאז אין חדות בראיה. כלומר:מקרוב עדיין לא רואה חלק וברור ומרחוק אני רואה אך יש טשטוש קל ומרגיש כאילו אני צריכה משקפיים - האם זה מסתדר? האם העין עדיין בתהליך החלמה או שיש מצב שזה נשאר כך? ציפיתי לראיית 6/6 ולא ציפיתי לתהליך החלמה והתייצבות ראיה כה ממושך...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בניתוח זה ההחלמה איטית יותר. ללא בדיקה קשה לקבוע אם יש בעיה. אני ממליץ לחזור לרופא המנתח שיוכל להשיב על סמך ממצאי הבדיקה

לפני שנתיים וחצי בערך עברתי לייזר לתיקון הראייה בשתי העיניים, ומאז אני מרגישה שאני רואה טוב בסך הכול אבל הראייה שלי של אובייקטים טובה יותר מאשר של כיתוב (בין אם מספרים ובין אם כתוביות של מילים).. רציתי לשאול אם דבר כזה הוא בכלל הגיוני שיקרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני שמח על תוצאות הניתוח. מהתיאור שלך קשה לומר מה בדיוק מפריע מכיוון שחסרים הרבה נתונים. באופן כללי מאוד ניתן לומר שהטיפול מתקן את הרטייה בעיקר למרחק. אם קודם היה קוצר ראיה שכעת תוקן, הראיה לקרוב עשויה להשתנות במקצת וצריך להסתגל למרחקים חדשים. הדבר גם תלוי בגיל. בכל מקרה גם ללא ניתוח יעלה צורך בהרכבת משקפי קריאה בגיל 40-50

04/05/2017 | 14:42 | מאת: קובי

שלום לפני שבוע ויום עברתי ניתוח אצלכם lasek ou , הראייה עצמה לא טובה ,לקחתי בחשבון שזה יקח קצת זמן הסוג הזה של הניתוח אבל נאמר שלאחר שבוע כבר יהיה ניתן לראות לפחות לקרוב בצורה סבירה , הראייה עצמה מטושטשת קצת מטריד העניין הזה מאחר והעבודה שלי היא כל היום בסביבת מחשב פשוט לא מצליח לראות יותר מ5 דקות רצוף , אין מיקוד בראיה , יש גם קפיצה כזאת מוזרה שהעין מנסה להתמקד , כמו קפיצה של פוקוס במצלמה , כבר שלושה ימים שאני מתעורר באמצע הלילה וכאב חד בעין שם טיפות סיסטין וזה מסתדר עד כה לא חזרתי לעבודה כי פשוט לא מצליח לתפקד בסביבת מחשב , לאחר הוצאת העדשה הרפואית נאמר לי שביקורת הבאה היא בעוד חודש

שלום רב, ככל הראה מדובר בשינויים בראיה על רקע יובש. ממליץ על טיפול הדוק בתחליפי דמעות ואם הדברים לא מסתדרים להבדק לפני חודש מהניתוח.

04/05/2017 | 10:56 | מאת: ענת

האם אכן קיים ניתוח הסרת משקפיים בסל הבריאות? ואם כן, מישהו יודע כמה ההשתתפות? והאם קופ"ח לאומית משתתפת גם? תודה לעונים.

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום, יש לנו השתתפויות שונות עם קופות החולים, נשמח לענות לשאלותייך, מוזמנת לצור קשר ב3122* יום טוב

02/05/2017 | 02:14 | מאת: ישראל

שלום לכם ביצעתי ניתוח lasek ou במרפאה שלכם אני שבוע לאחר הניתוח אני לא רואה לא לרחוק וגם לא לקרוב , הראיה מטושטשת לא מצליח להתמקד ותחושה של קפיצה כזאת ברגע הניסיון למיקוד הרופא שעשה לי את הביקורת והוריד לי את העדשה הרפואית אמר שיקח לזה זמן בינתיים אני לא יכול לנהוג ככה , וגם לא לבצע פעולות יומיומיות מתי בדרך כלל מתחילים לראות שינוי בראיה ?

שבוע הוא זמן קצר מידי להתייצבות סופית. ההחלמה אינדיבידואלית ומשתנה ממטופל למטופל. אני מקווה שבימים הקרובים יחול שיפור בראיה שתאפשר לך חזרה לפעילות יום יומית בברכה, ד"ר אורי מלר

25/04/2017 | 11:34 | מאת: הדס

3 שבועות לאחר ניתוח לאסק - האם הגיוני שעדיין מתקשה לראות מקרוב? האם לוקח הרבה זמן עד להתייצבות הראיה מקרוב? גם לרחוק עדיין אין חדות....יכול להיות שכך זה יישאר או שהעין עדיין בתקופת החלמה?

שלום רב, כן הדבר אפשרי. אני ממליץ להמתין עוד קצת ובהמשך גם ביוקרת רופא מטפל.

24/04/2017 | 08:02 | מאת: אנונימי

מה הסיכון בביצוע ניתוח להסרת משקפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סיכונים וסיבוכים בניתוחי לייזר להסרת המשקפיים אינם רבים אבל התשובה לכך אינה בשורה אחת או שתיים. עדיף שדיון במצב העין, סיכויי ההצלה והסיכונים או תופעות הלוואי יעלו בשיחה מול הרופא המנתח שיכל לכוון ולהשיב על שאלות ספציפיות בהצלחה.

אני חודש לאחר ניתוח להסרת משקפיים,השאלה שלי אם בעת חשיפה לשמש בעיניים עצומות (כשאני משתזף לדוגמא) יש צורך להרכיב משקפי שמש?

לקריאה נוספת והעמקה

נדב שלום, לא אין צורך, אך בכל מקרה עם או בלי ניתוח ממליץ על הרכבת משקפיים להגנה על העיניים כמה שניתן. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

20/04/2017 | 14:27 | מאת: rz

עשיתי לפני שנה ו7 חודשים משקפיים (ומאז אני אתם) המספר היה 8 - בשתי העיניים. ולפני שבועיים עשיתי בדיקת התאמה ,והמספר שלי עלה ל 9- בשתי העיניים, אמרו לי שזאת לא עליה משמעותית, במיוחד כי עבר מאז שנה וחצי. השאלה היא איך ניתן לדעת שהעלייה לא הייתה בחצי שנה האחרונה? כדאי לחכות עוד שנה ולראות אם יש עליה, או שזה באמת לא משמעותי כמו שאמרו בבדיקה? (אני בן 20 אם זה משנה). תודה רבה

שלום רב, קשה לי לקבוע במידה ויש ספק לשקול להמתין. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

19/04/2017 | 00:37 | מאת: שמוליק

שלום רב במרשם שקיבלתי לאחר הניתוח. כתוב להזליף טיפות 4 פעמים ביום ובסוגריים כתוב כל 4 שעות. כל 4 שעות יכול להיות גם 5 פעמיים ביום. האם תקין להזליף חמש פעמים ביום?

שמוליק שלום, אין הבדל משמעותי בין 4-5 פעמים ביום בהזלפה בברכה, ד"ר אליה לוינגר