פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה

הפורום יעסוק בהסרת משקפיים ובשיפור הראייה: הסרת משקפיים בלייזר, טיפולים כירורגיים וטיפולים לא ניתוחיים, במגוון שיטות. לציבור הגולשים יינתנו תשובות על-ידי רופאי רשת "עיניים", מומחים בתחום הקרנית ומנהלי מחלקות עיניים ורופאים בכירים בעלי ניסיון רב בתחום. התשובות יינתנו תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, לקבלת מידע: 3122*
4010 הודעות
3886 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה

הפורום יעסוק בהסרת משקפיים ובשיפור הראייה: הסרת משקפיים בלייזר, טיפולים כירורגיים וטיפולים לא ניתוחיים, במגוון שיטות. לציבור הגולשים יינתנו תשובות על-ידי רופאי רשת "עיניים", מומחים בתחום הקרנית ומנהלי מחלקות עיניים ורופאים בכירים בעלי ניסיון רב בתחום. התשובות יינתנו תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, לקבלת מידע: 3122*

שלום רב, עברתי אינטרלאסיק במכון עיניים לפני חודש. אני סובלת מיובש מוגבר כנראה גם לאור שינויי מזג האוויר. 1. האם אפשר להשתמש בדמעות שונות מאלה שקיבלתי אליהן מרשם (טירס נטורל פרי)? למשל דמעות על בסיס הומאופטי כדוגמת Similasan? מרגישה שהטירס נטורל פרי לא אפקטיביות למרות שאני משתמשת בהן כל שעתיים. 2. האם הדמעות חייבות להיות בקפסולות ולא בבקבוק טיפות מרוכז שאקפיץ להשליך לפי ההמלצה שכתובה עליו? המלצה לסוג אחר תתקבל בברכה. אשמח להתייחסות גם לתום 8 השבועות מהניתוח וגם לתקופה שלאחר מכן. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש אפשרות כמובן להחליף את תחליפי הדמעות באחרות. אני ממליץ על בדיקה ויעוץ בכל מקרה של הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

28/11/2017 | 17:35 | מאת: לילך

שלום, נדבקתי בדלקת עיניים שעברה לקרנית והשאירה עכירויות. הסימפטום היחיד שמפריע לי הוא עפעף קצת כבד ובגלל זה אני לא מטופלת בסטרואידים. בזמן האחרון אני חוששת שהעפעף ישאר כבד לנצח בדיוק כמו שהעכירויות יכולות להצטלק לנצח. האם זו השוואה הגיונית? האם שווה לחזור לסטרואידים בגלל השוואה זו? אין לי בעיה שהעפעף שלי יהיה כבד לעוד חצי שנה ולסבול בשקט אבל כאמור אני חוששת שזה יהיה לנצח

שלום רב, ככל הנראה המדובר ביובש של הקרנית. בכל מקרה יש צורך בבדיקה של רופא עיניים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

26/11/2017 | 15:05 | מאת: אילנה

היי, אני חודשיים וחצי אחרי ניתוח בשיטת prk, ביומיים האחרונים צורב לי כשאני שמה טיפות (משתמשת כרגע בFML ובדמעות מדי פעם). מה יכול להיות הסיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

אילנה שלום, בד"כ מדובר ביובש שמופיע באופן זמני לאחר ניתוח לייזר. ניתן להשתמש בתחליפי דמעות. בברכה, ד"ר אורי מלר

23/11/2017 | 08:14 | מאת: גבעתי

שלום כמה זמן לאחר הניתוח (בשיטת השיוף) ניתן לנהוג?

שלום רב, קשה להעריך. הדבר תלוי במספר גורמים. ברוב המקרים ניתן לחזור לנהיגה אחרי כשבוע אך קשה לי להתחייב. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

21/11/2017 | 08:38 | מאת: רוני

בעוד כחודש וחצי אני עתידה לעבור את הניתוח בשיטת השיוף. הניתוח מתבצע ביום שלישי, האם מניסיונכם יש מניעה מכך(כמובן שאצל כל אחד זה שונה וכו') שביום שישי בערב אלך למופע סטנדאפ באולם סגור? שאלה שניה- כמה זמן לאחר הניתוח אי אפשר להסתכל בפלאפון?

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, קשה לי להעריך, יתכן וביום שישי עדיין יהיה קושי עקב חוסר תחושה נעימה בעיניים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

17/11/2017 | 12:34 | מאת: מאיה

שלום, היה לי קוצר ראייה עם מספרים גבוהים. עברתי ב9.11 ניתוח לייזר (PRK), היום קצת יותר משבוע אחרי, הראייה לרחוק משתפרת מיום ליום אבל הטשטוש כשאני מסתכלת על דברים קרובים קיים וכרגע אני רואה יותר טוב כשאני מסתכלת על עצמים רחוקים מאשר על עצמים קרובים. האם זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום, א. שבוע הוא זמן קצר מידי על מנת לקבל תוצאות סופיות ב. לפני הניתוח היה קוצר ראיה שתוקן בניתוח. המטרה היא שיפור הראיה למרחק. החל מגיל 40 בערך יעלה צורך בהרכבת משקפי קריאה, כמו כל אדם המגיע לגיל זה. ג. שאר הפרטים אמורים להיות מבוררים דרך הרופא המנתח. תשובות דרך הפורום אינן פתרון ללא בדיקה בפועל. בברכה, ד"ר אורי מלר

15/11/2017 | 08:33 | מאת: משה

שלום לאחר שנה וחצי מהניתוח שעשיתי שיטת השיוף יש לי כחצי מספר בשתי העניים ועם חצי צלינדר בכל עין השאלה היא אם אני עושה משקפיים לראייה מרחוק כי בלילה קצת קשה לי בעיקר בנהיגה האם אני יגרום לכך שהעין תתרגל למשקפיים ואז המספר עלול לגדול במשך הזמן? אני מדבר לא להרכיב משקפיים קבוע אלא בזמנים מסויימים שאלה שניה האם מקובל לעשות תיקון למספרים כאלה לאחר ניתוח ראשון או שנישארים עם זה ככה? שאלה שלישית האם צלינדר בין חצי לשלושת ריבעי נחשב לסביר שאפשר לחיות עם זה או שזה מתחיל להיות גבוה הגיל 52

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון על מספרים כל כך קטנים לא כדאי לבצע תיקון. במידה ויש קושי בנהיגה בלילה ועם משקפיים הדבר קל יותר ובטוח אז יש לשקול זאת. בנוסף כל עוד אין השפעה תפקודית משמעותית לא משנה מידת המספר. צריך תמיד לזכור שיש אפשרות שהמספר ישתנה ללא קשר לגיל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

12/11/2017 | 22:42 | מאת: שקד

בעוד 3 שבועות אני עתידה לעבור ניתוח לייזר בשיטת אינטראלאסיק. והשאלות שלי הן כאלה: כשבועיים אחרי הניתוח אני עתידה לטוס לאירופה ובפברואר לטיול אחרי צבא. ● האם אסור לטוס בגלל לחץ או הבדלי גובה? ●תוך כמה זמן אוכל כבר להכנס לים ואם אוכל אחרי חודשיים כבר לעשות אטרקציות ספורט למינהם? צלילה וכד'. ●מתי יהיה אפשר לגרד/לשפשף את העיניים? ●ומבחינת פארק שעשועים ומזג אוויר מותר לעלות על מתקנים בהתחשב שתהיה רוח ואולי גשם האם ישפיע לרעה? ואם כן אם ישנה דרך לשמור על העיניים ולא לוותר על אטרקציות למינהן.

לקריאה נוספת והעמקה

שקד שלום, 1. אין בעיה לטוס. 2. כניסה לים או לבריכה לאחר 3 שבועות 3. אטרקציות לאחר חודש וחצי בברכה, ד"ר אורי מלר

12/11/2017 | 13:33 | מאת: בר

היי, לפני כחודשיים נמצאתי מתאימה לניתוח לייזר אצל ד"ר מלר (לאסק ואינטרלאסק). בבדיקת ההתאמה נמצא לי צילינדר (רבע). האופטומטריסט ציין שזה לא משמעותי ואוכל לבצע את הניתוח. המספרים בשתי העיניים הם 1.5. הניתוח נדחה לעוד כמה חודשים וכעת יש לי שאלה- היום הלכתי לאופטומריסט, וכפי שאז נאמר לי בבדיקה, אכן יש לי צילנדר רבע בשתי העיניים ועוד עלייה של רבע בעין ימין. (כלומר, המספר עלה מ1.5 ל1.75) הבנתי שתנאי מקדים לניתוח הוא מספר קבוע במשך שנה.. האם עכשיו לא אוכל לבצע אותו בגלל הצילינדר ועלייה ברבע מספר? האם אני צריכה לחכות שנה? תודה בר

לקריאה נוספת והעמקה

בר שלום, שינוי בבדיקה של רבע מספר לא מוגדר כשינוי שאינו מאפשר ניתוח. אם יעברו מספר חודשים, בכל מקרה יהיה צורך בבדיקה חוזרת ואז נוכל גם להעריך האם אכן היה שינוי אבל מירב הסיכויים שהמצב ישאר יציב ולכן אני לא רואה סיבה להמתין שנה. בברכה, ד"ר אורי מלר

09/11/2017 | 15:53 | מאת: ישראל

כולי דיכאון שלא שמעתי לאנשים שהתנגדו לבצע ניתוח והרבה שהתחרטו על שביצעו את הניתוח אבל אמרתי לי זה לא יקרה ..היה לי מספר יחסית גבוה לאחר שהרופא התחייב שיוריד את כל המספר ביצעתי את הניתוח וכיום לאחר יותר מחצי שנה יש לי מינוס 0.75 בערך ובאמת אני לא רואה טוב בפרט בלילה ..אחרי חודשים של כאבים טיפות וכספים רבים זה התוצאה לצערי שלא אצליח לבצע כנראה תיקון לאחר שעובי הקרנית דקה מדי האם לא הגיע הזמן לומר את האמת בפנים לכולם שכל המנתחים רודפי בצע כסף ומרמים את כולם ורבים מהם סובלים לאורך שנים ????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האם זו שאלה/ הצהרה? אין לי יכולת להתייחס באופן אישי. אני ממליץ לגשת לבדיקה חוזרת אצל רופא ולבחון מחדש את מצב העיניים. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

07/11/2017 | 14:51 | מאת: אלון

שלום, לפני כשבועיים עברתי ניתוח PRK להסרת משקפיים. הראיה שלי לפני הניתוח הייתה -2.75 בשתי העיניים, כאמור אני לאחר שבועיים מהניתוח, ולאחר הסרת העדשות. כרגע בעין אחת רואה חד, ובעין אחרת רואה מטושטש. לא מיובש, ולא מטיפות, מטושטש כי הראיה לא חדה מספיק בעין. האם יכול להיות שהלייזר בעין אחת לא עבד כראוי מסיבה כלשהי? אני מודע לכך שההחלמה יכולה להתמשך כחודש ואף יותר, אך גם אם אמתין כמה שבועות נוספים, אני בספק שהראיה בעין תתחדד כ"כ. הפערים בראייה בין שני העיניים מפריעים, והדבר היחיד שבא לי לעשות כדי לאזן את זה הוא לרכוש משקפיי ראיה לעין זו בלבד. אשמח מאוד למענה מקיף עבור הנ"ל, אלון

לקריאה נוספת והעמקה

אלון שלום, ראשית תיקון קטן - חדות הראיה לא היתה -2.75. המספר היה -2.75. לגבי השאלה עצמה, בכל ניתוח לייזר יש זמן החלמה מסוים שתלוי בסוג הניתוח ומשתנה מניתוח לניתוח. שבועיים וחצי לאחר ניתוח PRK אינו זמן מספיק להחלמה מלאה ולכן לא ניתן לדבר על תוצאה סופית עדיין. זה יכול לקחת שבועיים, חודש, חודשיים ואפילו יותר אין מה להציע בשלב זה אלא להמתין בסבלנות. בברכה, ד"ר אורי מלר

03/11/2017 | 15:45 | מאת: דניאל

שלום, עברתי ניתוח אינטרלאסיק לפני 16 יום אך שטף הדם שנוצר בניתוח עדיין לא עבר. בביקורת שנעשתה שבוע אחרי הכל נראה תקין. האם זה נורמלי שמשך השטף כה ארוך? והאם ניתן לזרז את ההחלמה של זה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב דימום תת לחמיתי מאוד שכיח לאחר הניתוח. הוא עובר בערך לאחר 3 שבועות והדבר תקין לחלוטין. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

02/11/2017 | 17:48 | מאת: אליסה

עברתי ניתוח לייזר בשיטת ASA לפני כחודשיים. נאמר לי לשים טיפות פלרקס כ4 חודשים וכל חןדש להוריד מינון. עין אחת רואה 6/6 ואילו העיו השניה עדיין חסרת מיקוד ורואה קצת מטושטש. לאחרונה שמתי לב שהאישונים שלי כמעט באופן קבוע בגדלים שונים והחל כאב ראש. מבדיקת ביקורת אצל הרופא המנתח נאמר שהכל תקין וגם אצל רופא העיניים במכבי. אך עדיין התופעה מאוד מציקה ויש כאבי ראש. האם זה יכול להיות משימוש ממושך בפלרקס? והאם זה תקין שאחרי חודשיים עין אחת עדיין לא רואה טוב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחר ונבדקת על ידי שני רופאים אני מניח שהכל בסדר. בכל מקרה ממליץ לחזור שוב לבדיקת רופא עיניים. אפשר לשקול בהמשך החלפה של הטיפות. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

01/11/2017 | 09:14 | מאת: איתן

היי עברתי היפרדויות רשתית בשתי העיניים יבוצעו באקל וויטרקטומיה, המספר שלי הוא 6 ו7. זה מגביל אותי מלעשות תיקון ראייה...?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם לאחר הויטרקטומיה לא התפתח קטרקט, אני לא סבור שיש מניעה מוחלטת מניתוח לייזר אם התפתח קטרקט, זה כבר סיפור אחר בברכה

שלום רב לפני שאנה וחצי עשיתי ניתוח לתיקון ראיה בעקרון הניתוח עבר בהצלחה אני מרכיב משקפי קריאה לראיה מקרוב הגיל שלי 52 היום אני נימצא עם כחצי מספר בשתי העיניים לאחרונה פתאום הופיעו לי כמו חוטים שחורים כאלה בעין ימין שעולים ויורדים יחד עם התזוזה של העין אני יודע שזה קורא להרבה אנשים מידי פעם אבל אצלי זה ממש חזק ומציק מאוד לא מהרגיל ניגשתי לרופא עיניים ממוחה גם לקרנית הוא בדק אותי בצורה מקיפה עם הרחבת עישונים ואמר לי שברוך השם אין לי קרע ברשתית והעניים בריאות לחלוטין ואין מה לעשות עם זה וזה יכול לקחת חודשים או שנים מה כבודו אומר זה פשוט מציק לי וקשה לי עם זה יש ניתוח לדבר כזה?אני מקווה שתענו לי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום, לצערי אין ניתוח למצב זה. ממליץ על המשך מעקב הרופא המטפל לפי הצורך. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

היי קראתי איפשהו באינטרנט שיש טיפול שמונע את ההמשך של הקוצר ראייה שהמספר לא יגדל יותר. האם זה נכון? שאלה שנייה, אני בת 20 וכבר מידה -4 במשקפיים עם גנטיקה של קוצר ראייה גבוהה אצל כל המשפחה.. האם המספר יעלה לי עד איזה מספר בערך? ואם כן באיזה גיל מומלץ לי לעשות ניתוח לייזר, והאם בניתוח יש סיכונים/סיבוכים?

לקריאה נוספת והעמקה

עינת שלום, לא ידועלי על טיפול המונע המשך התפתחות קוצר ראיה. מומלץ לבצע טיפול אך ורק כאשר המספר מתיצב. לא ניתן לקבוע עד כמה המספר יתקדם. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

אני בן 26. מתוכנן לצאת לטיול לדרום אמריקה לחצי שנה בעוד 40 יום. האם מומלץ לבצע ניתוח ליזר . ביצעתי בדיקה ונמצאתי מתאים . בעיקר חושש מזיהום בעין בשל הטיול שאני מתכנן.

שלום רב, אין מניעה מטיסה מספר שבועות לאחר הניתוח. הסיכון לזיהום נמוך מאוד ועוד יותר נדיר כעבור שבוע. אני לא בעמדה האם מומלץ לעשות ניתוח או לא. אני רק יכול לומר בבדיקה אם מטופל מתאים או לא, ואם כן לאיזה ניתוח. אם אתה מאושר עם המשקפיים שלך, מי אני שאמליץ לך לבצע ניתוח? החלטה על ניתוח היא ע"י המטופל, ותלויה ברצונו להוריד את התלות במשקפיים. בהצלחה! ד"ר מלר.

שלום, לפני ארבע שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים (מספר שמונה). מלבד יובש בעיניים שפגע לי מעט בראייה כשהופיע, התוצאות היו טובות. לאחרונה לעומת זאת, שמתי לב שראייתי מדרדרת יותר, בעיקר בלילה. אני רואה מטושטש כמו כשיש יובש בעיניים, אבל התדירות יותר שכיחה ודמעות מלאכותיות עוזרות פחות ופחות. יש מה לעשות בנושא? האם זה אומר שהמספר שלי חזר? כשנבדקתי לאחר הניתוח נאמר לי שכעת אני רואה 6-6. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. הסיכוי לנסיגה במספרים שהיו לך הוא עד 5%. רק בבדיקה ניתן יהיה לקבוע אם ישנו מספר או לא. בתודה, ד"ר מלר.

25/10/2017 | 15:34 | מאת: מנשה

שלום, עברתי ביום חמישי האחרון ניתוח מסוג אינטראלאסיק ב-2 העיניים. מאז לעיתים אני רואה בצורה חלקה ולעיתים טיפה מטושטש והרגשה של יובש. יש לציין שאני עובד מול מחשב , כ-9 שעות ביום, אבל מקפיד על טיפות טירס נטורל פרי כל שעה בזמן העבודה. האם התופעה הזאת מוכרת ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מנשה שלום, כן, כאמור זהו יובש ככל הנראה ממחיץ לבצע הפסקות במהלך העבודה מול המחשב. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

25/10/2017 | 15:01 | מאת: נדב

שלום שוב, משום שעברתי בדיקת התאמה במכונכם (אמנם לפני מס' שנים) אשמח לתשובה מדוייקת יותר כדי שאוכל לקבל החלטה: באיזה פרופיל WAVEFRONT אתם משתמשים בניתוחי הסרת משקפיים בלייזר במכון "עיניים"? האם ב-WAVEFRONT OPTIMIZED או ב-WAVEFRONT GUIDED? האם ה-WAVEFRONT OPTIMIZED מבוצע במרפאתכם בכל המנותחים ללא תוספת תשלום (כלומר מובנה במכשיר הלייזר) ואילו ה-WAVEFRONT GUIDED אינו מובנה במכשיר הלייזר ולכן דורש תוספת תשלום? לי אישית כאמור הוצע אצלכם WAVEFRONT GUIDED בתוספת תשלום, אולם אני רואה שבמכונים אחרים שביררתי הWAVEFRONT בעצם מובנה במכשיר הלייזר ולכן לא מבקשים תוספת מחיר עבור כך, ולכן מעניין אותי אם אצלם זה בעצם WAVEFRONT OPTIMIZED. בן 29. מספרים (בערך) 3- בשתי העיניים וצילינדר 1.5 בעין אחת ו1.75 בעין שניה. בעבר לאחר בדיקה במכונכם נמצאתי מתאים הן לPRK והן לאינטרלאסיק (לפני 4-5 שנים). הומלץ לי תוספת של WAVEFRONT (בתוספת מחיר) לדברי הרופא בגלל הצילינדר למנוע ראיית לילה לא טובה וסינוורים והילות. בתודה בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

נדב שלום, מכשיר הלייזר שלנו יכול לבצע טיפול בשני סוגי הטיפול. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום רב בן 29. מספרים (בערך) 3- בשתי העיניים וצילינדר 1.5 בעין אחת ו1.75 בעין שניה. בעבר לאחר בדיקה במכונכם נמצאתי מתאים הן לPRK והן לאינטרלאסיק (לפני 4-5 שנים). הומלץ לי תוספת של WAVEFRONT (בתוספת מחיר) לדברי הרופא בגלל הצילינדר למנוע ראיית לילה לא טובה וסינוורים והילות. שאלתי היא: אני רואה שיש מכונים שה-WAVEFRONT אצלם מובנה בתוך מכשיר הלייזר, ושכולם מקבלים תוספת WAVEFRONT (כברירת מחדל וללא תוספת תשלום). רציתי לשאול האם מדובר בפרופיל ווייבפרונט אחר מאצלכם? האם הוייבפרונט המובנה נקרא OPTIMIZED ואילו הווייבפרונט שמוסיפים נקרא WAVEFRONT GUIDED? האם אתם מבצעים את שניהם? בתודה רבה מראש

שלום רב, טיפול ה WF אינו שונה מהפרופילים שהוצאו לך במכונים האחרים. על מנת לקבוע איזה פרופיל מתאים לך יש צורך בנתונים נוספים של הבדיקה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום, אני בת 31 ומזה כ12 שנה מרכיבה עדשות מגע. פלוס משקפיים אבל רק בבית. אני מספר 7 פלוס. פעמיים היה לי כיב בקרנית. בבדיקה האחרונה לקחו לי תרבית מהעין עם מחט כזאת. חשבתי לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים או עדשה תת עינית. מה מומלץ יותר לעשות (לייזר או השתלת עדשה) עם הנתונים שהבאתי? תודה לכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן עקרוני, תמיד עדיף ניתוח פחות חודרני. מכיוון שלייזר פחות חודרני מהשתלת עדשה, זה עדיף במידה וניתן לבצע את שני סוגי הניתוחים. בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין זוקן ראיה לרוחק ראיה ואיך יודעים מאיזו בעיה האדם סובל? שנית, האם למי שיש זוקן ראיה יכול לעבור ניתוח לייזר לתיקון ? האם תיקון הראיה ימנע למשל גם פזילה סמויה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר בכלל בין זוקן ראיה לרוחק ראיה. ברוחק ראיה מדובר בתיקון מספרי פלוס למרחק. בזוקן ראיה מדובר בהחלשה בגמישות עדשת העין הטבעית, מגיל 40 ואילך המצריכה תוספת של מספרי פלוס לקריאה. אם אדם רואה היטב למרחק וזקוק רק למשקפי קריאה, אני אישית ממליץ לא לעבור ניתוח לייזר. בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום דוקטור. אני בן 24 לפני שנה עשיתי ניתוח prk באסותא. הניתוח הסתיים בהצלחה. בהתחלה סבלתי מיובש בעיניים ומצאתי את עצמי שם כמה פעמים ביום טיפות. במהלך הזמן, המצב השתפר. אך עדיין נשאר יובש בעיניים. האם עדיין המצב ילך ויישתפר או שלא סביר כי כבר חלפה שנה? שנית, אני שוקל להתחיל טיפול בראוקוטן. הבנתי שהתרופה גורמת ליובש בעיניים. האם התרופה עלולה לפגוע בתהליך השיפור ביובש? האם יכול להיות שהעיניים יישארו יבשות יותר גם אחרי הטיפול בראוקוטן? (כתוצאה מהראוקוטן)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א) לאחר כשנה-שנה וחצי המצב כבר אמור להתייצב. ב) טיפול בתכשירים מסויימים כמו רואקוטן עלולים להחמיר מצבי יובש כך שיש לקחת זאת בחשבון ולעיתים עולה צורך להשתמש בתכשירי סיכוך תקופה ארוכה. בברכה, ד"ר אורי מלר

תודה ד"ר! האם מצב העיניים מבחינת יובש יחזור לקדמותו אחרי הטיפול בראוקוטן? כלומר האם הפגיעה של הראוקוטן תיהיה זמנית?

18/10/2017 | 00:24 | מאת: סינוורים והילות בלילה

שלום, אני עברתי לפני שנה וחצי ניתוח לייזר טראנס PRK. מאז אני סובלת מסינוורים והילות שאמרו לי שזו תופעת לוואי זמנית אבל עד היום התופעה הזו לא נעלמה. האם ניתן לתקן את הבעיה הזו? האם וובפרונט יכול לתקן את הבעיה או שאני אסבול כל החיים מסינוורים והילות? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי להעריך את הסיבה או הגורם לסינוורים. ממליץ לפנות לרופא המטפל לבדיקה חוזרת. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

17/10/2017 | 22:32 | מאת: איפור ושפשוף עיניים לאחר prk

היי עברתי לפני כשבועיים ניתוח prk. 1. מתי מותר להתאפר? (עפרון בתוך העין, אייליינר ומסקרה) 2. מתי מותר לגעת בעין ולשפשף את העיניים? (גם הוצאת האיפור כרוכה בשפשוף העיניים כך שזה מתחבר לשאלתי הקודמת) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאחר שבועיים ניתן להתאפר בעיניים יחד עם רחיצה של הפנים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

17/10/2017 | 19:59 | מאת: בר נ

היי עברתי בדיקת התאמה אצלכם שבסופה הייתי מיועדת לעבור ניתוח אצל ד"ר אורי מלר :) הניתוח לצערי נדחה בכמה חודשים ועכשיו אני תוהה לגבי 2 דברים - א. המספר שלי הוא 1.5 בשתי העיניים, עובי הקרנית שלי גבוה מהממוצע ואני לא מרכיבה עדשות. השאלה הראשונה: 1. על אף שאני מתאימה לשני הניתוחים, הייתה העדפה שאעשה את ניתוח הLASEK. (הוסבר לי שזה קשור לעובדה שאני לא רגילה לעדשות) אבל באתר שלכם כתוב על ניתוח האינטרלאסיק ממנו ההחלמה מהירה יותר, לא כואב, וממנו אפשר לראות ישר יותר טוב. האם אוכל לעבור בכל זאת את האינטרלאסיק אם נמצאתי מתאימה? 2. בבדיקת התאמה נמצא לי צילינדר קטן בעיניים. האופטומטריסט אמר שזה לא משמעותי אבל במידה ואחליף כרגע את המשקפיים למשקפיים עם צילינדר (לא היה לי לפני צילינדר), האם זה בעיה לעבור את הניתוח בערך בחודש יוני? כיוון שבין התנאים לעבור את הניתוח זה מספר שחייב להיות יציב... תודה רבה בר נחמיאס

לקריאה נוספת והעמקה

בר שלום, מאחר ועבר זמן רב מבדיקת ההתאמה יש צורך כעל הנראה בבדיקה חוזרת. במעמד הבדיקה אני ממליץ לשוב ולשאול על האופציות הניתוחיות השונות. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

הבדיקה הייתה לפני שבועיים.

15/10/2017 | 16:05 | מאת: אורי ראובני

שלום רב אנא עזרו לי בשאלות בבקשה!!! עברתי ניתוח prk+wf ואודה לעזרתכם האדיבה במספר שאלות. לפני הניתוח עובי הקרנית היה בשני העיניים 570. חצי שנה אחרי 480כאשר המספר שלי היה -1.5 וצילינדר 0.75 בשני העיניים. היום אני לא רואה טוב לרחוק בעיין שמאל הצבעים גוון הצבעים נראה שונה + שהכל נראה יותר קטן בעיין זו. ביצעתי אחרי שנה וחצי מהניתוח בדיקת טפוגרפה שהצביעה על חשד לקרטקונוס בעיין שמאל. הרופא המנתח שלי אמר כי יש לי בשני העיניים צילינדר של 1.25 (הפוך) אין מושג מה זה אומר ושזה יעבור עם הזמן.. בלילה אני ממש לא רואה טוב לרחוק! הילות במכל מכל אור ואין סינורים. קושי לנהוג. יש לציין שרופא מרגיע ואומר שהכל יחלוף בכל פגישה... והאמש שמפגישה לפגישה המצב רק מחמיר!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא שהעלת מאוד ספציפי וטוב יעשה הוא הוא ידון בארבע עיניים מול רופא ומול נתוני הבדיקה והטופוגרפיה. לא ניתן לייעץ דרך הפורום ללא כל הנתונים. אני מציע לחזור לרופא המנתח ולקבל יעוץ ספציפי על המצב והאפשרויות. בהצלחה!

10/10/2017 | 18:05 | מאת: שיראל

שלום, בילדות סבלתי מפזילה סמויה. יש לי מספר -6 בראייה מרחוק. האם זה אומר שאיני יכולה לעבור ניתוח להסרת המשקפיים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שיראל שלום, אני ממליץ על ניסיון של הרכבת עדשות מגע על מנת לקבוע האם הפזילה יכולה להשפיע. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום אני עם עדשות אורטו קיי כ-7 שנים. הבנתי שכהכנה ללייזר צריך להפסיק 3 חודשים לפני. השאלה היא תוך כמה זמן מההפסקה, חוזר המספר המקורי שהיה? על מנת לקנות משקפיים לתקופת ביניים.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אסף שלום, קשה להעריך את קצב חזרת המספר יתכן תוך כמה ימים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

10/10/2017 | 00:54 | מאת: יעל

שלום, האם הניתוח מתאים למי שסובל מצילנדר ואם כן כיצד? הרי הקרנית תצמח שוב אז היא לא תגדל שוב עם אי אחידות בשבירה? שאלה נוספת- האם הניתוח מתאים למי שסובל מקוצר ראייה יחד עם זוקן ראיה? הניתוח הוא רק שיוף הקרנית ולא מתעסקים עם העדשה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פעולת הלייזר מתקנת גם מספר וגם צילינדר. קרנית היא לא ציפורן או שיער והיא לא "צומחת" שוב. הניתוח מתאים לבעלי קוצר ראיה, רוחק ראיה ואסטיגמציה. זוקן ראיה הוא נושא אחר שקשור לעדשת העין והלייזר לא מטפל בזה. לעיתים ניתן לשקול טיפול חלקי בעין אחת - מונוויזיין

09/10/2017 | 15:12 | מאת: דנית

שלום, האם ניתן לחזור לעבודה באופן מלא שבוע לאחר ניתוח PRK? עבודתי דורשת נהיגה רבה (גם בלילה) וסביבת מפעל. בנוסף, האם יש מניעה לעבור את הניתוח אם אני מתכננת הריון בשנה הקרובה? תודה, דנית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ ניתן לחזור לתפקוד מלא כעבור שבוע מהניתוח אבל צריך לזכור שהחלמה היא עניין אינדיבידואלי העשוי להשתנות מאדם לאדם.. אין מניעה מתכנון הריון. רק לא מקובל לבצע ניתוח לייזר לאישה בזמן ההריון בשל שינויים הורמונליים.

07/10/2017 | 21:23 | מאת: סוזנה

שלום רב. אני סוזנה. מעוניינת לעשות ניתוח הסרת משקפיים בליזר. אבל יש חשד שיש לי קריטוקונוס. בעיין ימין. למרות זה שיש חשד קטן אמקו שאני מתאימה לניתוח ושהם עושים לי בדיקה נוספת ביום הניתוח לדעת אם יש כן קרוטוקונוס. האם אסור לעשות ניתוח אם יש לי קריטקונוס. או לא אני ךא יודעת מע להחליט ותודה לכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בכל מקרה אם יש חשד לקרטוקונוס אסור לבצע ניתוח לייזר. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

שלום עברתי ניתוח intralasik לפני 5 ימים. בבוקר הייתי בביקורת אצל המנתח, בבדיקת הראיה היה לי 6/6- ראיתי מצויין. בערב פתאום הרגשתי שבעיין ימין אני רואה פחות טוב מאשר בעין שמאל. לא הצלחתי לקרוא שלטים מרחוק, דבר שבעין שמאל הצלחתי בקלות. רציתי לשאול האם אני צריכה לדאוג? האם יש סיכוי שזה ישתפר שוב בחזרה למה שהיה בבוקר? האם אני צריכה לחזור לבדיקה? (כעקרון הרופא אמר לי לחזור עוד 3 חודשים) אני מודאגת מאוד. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ככל הנראה מדובר ביובש. אבל בכל מקרה אם את מודאגת אני ממליץ לבקש ביקורת מוקדם יותר. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

29/09/2017 | 16:18 | מאת: אילנה

שלום, עשיתי ניתוח בשיטת prk לפני שבועיים וחצי, ומאז שהפסיקו הכאבים יצא לי פעמיים לחוות צריבה בעין ימין אחרי טפטוף טיפות (פעם אחת אנטיביוטיקה ופעם אחת דמעות,בהפרש של שבוע). אני לא חושבת שהיה מגע בעין בזמן הטפטוף. האם זה נורמלי? בנוסף, לפעמים יש לי תחושה של כפילות, כאילו אני רואה בעין אחת יותר טוב מבעין השניה. מתי זה אמור להתייצב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תחושות של צריבה מעת לעת שכיחות. זה יסתדר במשך הזמן. כך גם לגבי הכפילות. בהצלחה! בברכה , ד"ר אורי מלר.

28/09/2017 | 16:46 | מאת: ליאת

הייתי בינתיים בשני מכונים במכון אחד אמרו לי לא ובשי כן. אך הפעולה היכ אותה פעולה בשני המכונים, שבוע הבא הולך לייעוץ בעוד מוכן. אגב המספרים שלי מעל 8

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהצלחה! בברכה, ד"ר אורי מלר.

שלום הערב כשחזרתי הבייתה, ילדים מהשכונה ששיחקו בלייזר ירוק, כיוונו את הלייזר ישירות לתוך העיניים שלי למשך כשניה וחצי,שתיים מה הנזק ממצב כזה? האם אני צפוי להתעוור עכשיו? ומה לעשות כעת? תודה

שלום רב, אם אין שינוי בראיה אין סכנה לעיוורון. הנזק מאקדח לייזר הוא מידי.

25/09/2017 | 08:30 | מאת: מירי

האם אפשרי לטבול במקווה שלושה שבועות ויומיים אחרי הניתוח? ראיתי שההנחיה היא רק חודש אחרי אבל בעקרון באופן פשוט יש בעיה לדחות את זה.

שלום רב, אין לי מושג באיזה ניתוח מדובר. בד"כ מומלץ לקבל הנחיות מסוג זה מהמנתח שלך או הצוות שלו. באופן כללי אני אישיתץ ממליץ על איסור של 3 שבועות. בברכה, ד"ר אורי מלר.

שלום, בני בן 19.5 וכבר חמש שנים מרכיב בלילות עדשות אורתו-קיי. המספר שלו כמעט שלא עלה בכל השנים האלה. עכשיו הוא מתעניין בניתוח לייזר. כמה זמן יהיה עליו להיות ללא עדשות לפני הניתוח? האם יש להמתין שנה ללא עדשות כדי לראות שהמספר יציב גם ללא העדשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צריך להסיר עדשות לפחות 3 חודשים לפני בדיקת התאמה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

13/09/2017 | 12:27 | מאת: ישראל

לפני כ 4 חודשים עברתי ניתוח מסוג prk וכל הזמן היה לי הילות וסינוורים בלילה עד כדי אי אפשרות לנהוג כלל בבדיקות אמרו לי שהעין לא ב התרפאה לגמרי לכן יש סינוורים לפני כחודש הלכתי לבדיקה שוב ואמרו לי שהעין כן החלימה רק שעדיין לא התרגלו האישונים למבנה הקרנית ..משהו כזה האם זה באמת יכול להיות כה ממושך או שזה בלבול מח והניתוח פשוט לא הצליח ..???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הילות וסינוור עלולים להופיע לאחר ניתוחי לייזר אבל לרוב זה חולף תוך מספר חודשים. לא סביר שהניתוח לא הצליח ואני משוכנע שאף אחד לא "מבלבל לך את המוח". החלמה מהירה!

שלום, אני תלמיד מכינה שמתגייס לשירות קרבי בקרוב. בבדיקת התאמה לא ציינתי זאת וקבעו לי ניתוח מסוג אינטרלאסיק לשני הקרוב 18.9 האם אמורה להיות בעיה? האם זה אמור להשפיע על סוג הניתוח שאני צריך לקבל? תודה ויום טוב

שלום רב, אני מציע להפנות את השאלה ישירות לרופא שמנתח אותך.

09/09/2017 | 11:16 | מאת: לי

שלום, רציתי לשאול האם ניתן לבצע ניתוח הסרת משקפיים, כל עין בנפרד? האם זה מקובל כיום? תודה ! לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לבצע כל עין בניפרד, אך כיום הניתוח מבוצע בו זמנית בשתי העיניים. נשאלת השאלה למה לסבול פעמיים?

שלום. לפני יומיים עברתי את הניתוח prk, ויש לי תחושה של דופק בעפעף של עין ימין. כאילו מן קפיצות של העין. האם זה משהו תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זוהי תופעה שכיחה אין צורך להיות מודאג. מצד שני אם ובמידה ויש החמרה יש לפנות לבדיקה

06/09/2017 | 01:32 | מאת: אייל

לפני 4 שנים עברתי ניתוח לייזר PRK. סבלתי מקוצר ראיה היום יש לי מספרים חיוביים OS +1.25 OD +0.5 בשתי העיניים יש לי צילינדר 0.5- האם אני יכול לעבור ניתוח לייזר חוזר לתיקון? האם הסיכוי נמוך שהתיקון יצליח? אני מצרף מיפוי קרנית בתקווה שזה יוכל לעזור. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ברור האם יש צורך בתיקון בכלל ממליץ בכל מקרה אם יש פעיה לפנות לרופא המנתח לבדיקה ויעוץ.

שאלה: האם יש לכם פרוטוקול מיוחד לביצוע CXL כאשר קרניתו של המטופל דקה מהדרישה בפרוטוקול הרשמי (נאמר לדוגמא, 350 לאחר הסרת אפיתל)? קרי, האם משתמשים אצלכם בטיפות hypoosmolar riboflavin על מנת "לנפח" את הקרנית או בכל שיטה אחרת על מנת להבטיח את בטיחות הפרוצדורה? תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן עקרוני התשובה היא – כן. ניתן להשתמש בטיפות ריבופלבין היפואוסמולריות על מנת לקבל קרנית מעט עבה יותר. אך כל מקרה נשקל לגופו בהצלחה בברכה, ד"ר אורי מלר

04/09/2017 | 00:41 | מאת: מירי

כשבועיים לאחר prk. בימים הראשונים לאחר הניתוח סבלתי בעיקר מעין ימין שכאבה מאוד, התנפחה והיתה אדומה. מאז הראיה בעין ימין מטושטשת מאוד בהשוואה לעין שמאל. האם זה תקין? הראייה אמורה להשתוות בשתי העיניים? מפריע לי מאוד. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום, תופעות לוואי שכיחות בתקופה הראשונה אך ללא בדיקה לא ניתן להעניק יעוץ ספציפי. אני ממליץ להפנות את השאלה למכון המנתח. בברכה, ד"ר אורי מלר

עשיתי ניתוח לפני שבועים בקר ואני עם עין אחת טשטוש ממש ובשניהם יש לי סינור אם זה נורמלי שיש באחת ממש וחד פחות ואם יש מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

אהרון שלום, תופעות לוואי שכיחות בתקופה הראשונה אך ללא בדיקה לא ניתן להעניק יעוץ ספציפי. אני ממליץ להפנות את השאלה למכון המנתח. בברכה, ד"ר אורי מלא

איך אני משיגה אישור לרישיון שאני כבר לא צריכה משקפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. במידה ועברת ברשת עיניים בביקורת של כחודש מבוצעת בדיקה בחנות האופטיקה המסונפת ואז מונפק האישור יחד עם העדכון במשרד הרישוי. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

27/08/2017 | 23:22 | מאת: דן

שלום בן 70 בשתי העניים בערך 5- וצילנדר +- 1 משתמש איתם בתוך הבית לקריאה, לאכול, ולטלויזיה כאשר מעקם אותם. בשנה האחרונה אולי יותר , באוכל קצת מרחיק אותם . כי אחרת מטושטש שמקרב לבדוק קליפה וכ"ו . האם קריטי להחליף או אפשר כך להישאר לא מזיק אם לא תמיד מרחיק ורואה מטושטש באוכל ובקריאה אותיות קטנות ..כי אם אוריד מספר, אצטרך שתי זוגות לבית ונוח יותר כל הזמן באחד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי הסבא, הוא יכול להמשיך עם המשקפיים האלה, הוא לא גורם לעצמו נזק ואם הוא רוצה הוא יכול להחליף אבל אז כפי שאומר אולי יצטרך עוד זוג ועדיף לו להשאר עם מה שיש. בברכה ד"ר היימס

בני עבר ניתוח לייזר בשיטת PRK ביום רביעי (לפני 3 ימים) כעט הוא טוען שהוא רואה בעין אחת כאילו אין מספר ובשניה שיש מספר חשוב לציין שטרם הוסרו העדשות רואה מטושטש בשתי העיניים האם יש סיבה לדאגה שמא הניתוח בעין אחת לא הצליח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי הילד יכולה להיות חוסר סימטריה בין שתי העיניים חסר משמעות וקצת סבלנות הכל יסתדר בברכה ד"ר היימס