שאלות לגבי מונוויז'ן

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

02/03/2023 | 22:30 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, כמה שאלות ברשותך: 1. קראתי שבמונויז'ן מתקנים בעין הדומיננטית את הראייה לרחוק שתהיה 6/6, ובעין השנייה משאירים מינוס קטן. מה לגבי ה ה ADD? בזה לא נוגעים בניתוח? 2. האם במקרה של ADD בלי SPH כן אפשרי לתקן את ה ADD ולבטל את הצורך במשקפיים לקרוב? 3. האם יש היום שיטות מתקדמות יותר שעשויות להתאים במקרה של מולטיפוקל? 4. לגבי מונויז'ן, קראתי שזה עשוי לפגוע בראיית צבעים, צמצום שדה ראייה, פגיעה בראיית עומק ואפילו סכנה בנהיגה בגלל הצורך במעבר מהיר בין ראייה מרחוק לראיית צד וראייה לקרוב. אז השאלה אם זה שווה את זה אם במילא כמה שנים לאחר מכן אצטרך משקפיים לקרוב ולא לרחוק - מה שלפעמים פחות נוח מלהרכיב כל היום מולטיפוקל, וגם לא אוכל להרכיב עדשות אם הבנתי נכון. תודה רבה!

שלום רב 1. Add זו תוספת אופטית נראה שיש כאן בילבול מושגים במונוויזיין משאירים מספר מינוס קטן בעין הלא דומיננטית תלוי בגיל 2. אפשרי אבל אז יהיה צורך במשקפי מרחק 3. יש שתי אפשרויות: מונוויזיין והחלפת עדשות עם השתלת עדשות מולטעםוקאליות 4. לא נכון מונוויזיין לא פוגע בראיית צבעים עומק או הפרעות בנהיגה אם כי בחלק קטן מהמקרים יותר נוח לאותם מנותחים להרכיב משקפים בעת נהיגה. לא אוכל להשיבבאם זה ״שווה״ או לא. מדובר בהעדשה ובחירה אישית. מרוויחים משהו ומשלמים במשהו אחר אבל ברוב המקרים מדובר בפשרה שרובם מסתגלים אליה תוך הקטנת התלות במשקפיים

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה