פורום פגיעות ספורט ומפרקים

הפורום עוסק בנושאים הבאים: - מחלות ופגיעות של מפרק הברך, כגון: שחיקת סחוס ודרכי הטיפול השמרני והניתוחי הקיימות, ניתוחי החלפת מפרק הברך. פציעות ספורט, כגון: פגיעות במיניסקוסים וברצועות הברך ודרכי הטיפול השמרני והניתוחי בפגיעות אלו ,כגון ארטרוסקופיה ושחזור רצועה צולבת. - החלפות מפרק הירך, וסוגי הניתוחים הקיימים כיום. - מחלות כתף, פגיעות ספורט, פריקות של הכתף, קרעים בגידי הכתף, שחיקת סחוס מפרק הכתף. הסבר על דרכי הטיפול השמרני והניתוחי הקיימות כיום, ניתוחים לייצוב הכתף ותפירת גידים, בשיטה פתוחה או ארטרוסקופית.
2788 הודעות
2734 תשובות מומחה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים

17/10/2016 | 19:00 | מאת: מורן ארזי

שלום מכיוון שיש לי תור לרופא מומחה רק בחודש פברואר אשמח להתייעץ פה יש לי שחיקת סחוס וגם קרע קטן במינסקוס זה לאחר בדיקת mri השאלה שלי אם מותר לי לעשות הליכות (לא ריצות) ואני גם רשומה לסטודיו סי ספורט לנשים והולכת לזומבה לא עושה את הקפיצות האם כדאי לי להפסיק לגמרי או שזה בסדר? תודה מראש

19/10/2016 | 10:57 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום מורן. באופן כללי הליכות לא יחמירו את מצבך. יש ל"הקשיב" לגוף ולהתנהג לפי התגובה בברך. פעילות שגורמת להחמרת הנפיחות והכאבים יש להפסיק\למתן. בשלב זה עד השלמת הבירור מומלץ להימנע מריצה, אך אין מניעה מהליכה או פעילות גופנית שלא כוללת קפיצות או כריעות כל עוד לא גורמת להחמרה בכאבים.

19/10/2016 | 21:24 | מאת: מורן ארזי

האם זה בסדר לעשות סקווטים ופלאנק עם שחיקת סחוס וקרע במינסקוס? תודה מראש!!!

15/10/2016 | 12:05 | מאת: אסף

שבת שלום, שמי אסף, לפני חודשיים וחצי, כנראה לאחר מעמס יתר על הכתפיים כתוצאה מביצוע תרגיל מתח, התחלתי לחוש בכאבי כתף חזקים ולצערי בגלל עבודה באותו זמן גם לא הצלחתי לתת מנוחה לכתף למשך השבוע. הכאבים באו וחזרו, הלכתי לבצע אולטרהסאונד בעקבות המלצת אורתופד ולא נמצא קרע בשריר. במהלך החודשיים האחרונים, אני פעם בשבוע הייתי מבצע פעילות ספורטיבית לא ישירה על הכתפיים ואז שוב פעם היה לי כואב(תרגיל רק על הדו ראשי ידיים\יד אחורית) אתמול, התחלתי שוב להרים משקולות אחרי שבועיים וחצי שלא ביצעתי בכלל שום דבר. איך אפשר להתגבר על הפציעה בדרך הטובה ביותר ולחזור לפעילות של הרמת משקולות\ספורט מלאה לדעתך? תודה רבה מראש!

19/10/2016 | 10:54 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אסף. חשוב להשלם מספר פרטים כמו גיל, מחלות רקע, מתי הכאבים, באיזו תנועה. לאחר מכן להבדיל בין פגיעה הנובעת מהמפרק עצמו, גידים, רקמות סמוכות לכתף. באופן כללי הכתף מושפעת גם מעבודה של הדו ראשי - שאחד הראשים שלו עובר דרך הכתף. במידה והכאבים חוזרים יש להתייעץ עם אורתופד ולהבין מהיכן נובעים הכאבים ולפי זה לבנות את תוכנית האימונים\הטיפול.

שלום רב לפני שבועיים וחצי עברתי ניתוח בברך ימין עקב מניסקוס קרוע (מדיאלי לטריאלי).הקרע כבר היה די גדול להבנתי.התחלתי פיזיוטרפיה ומשתדל לעשות תרגילים.אך עדיין יש הגבלה וכאבים בכיפוף לא מצליח לרדת מדרגות המקום עדיין רגיש ונפוח.האם זה הגיוני שזה המצב ?אני אפילו מיישר את הרגל בהליכה כאילו שכחתי ללכת בגלל שיש נקודת כאב בשיפוע של הרגל.מה לעשות?

11/10/2016 | 11:26 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

יש להמשיך טיפולים פיזיותרפיים לפי הפרוטוקול שקיבלת מהרופא המנתח. טיפול בתרופות נגד דלקת לפי המלצת הרופא המנתח. אם יש ספק - הברך אדומה או חמה, הפרשה מהפצעים הניתוחיים או כאב שמחמיר במקום להשתפר יש לפנות לרופא המנתח.

08/10/2016 | 22:08 | מאת: אלי

גן /פרקי ירכיים הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי בחתכים דקים ורצופים וצולמה בחלון עצם ורקמות רכות. בוצעו ריקונסטרוקציות קורונליות וסגיטליות. מימין :ציסטות סבכונדרליות באספקט הקידמי של גג האצטאבלום. היצרות קלה של המירווח המפרקי באספקט עיליון – קידמי בשל שינויים ניווניים. משמאל : ציסטות סבכונדרליות באספקט מדיאלי ועליון של ראש הפמור . אוסטיופיטים מרגינליים קטנים בראש הפמור ובאספקט הלטרלי של האצטבולום מתאים לשינויים ניווניים . באספקט הלטרלי נראות הסתידות והתגרמויות פסיות בגידים שמקורם באגן משמאל. אטרופיה חלקית של שריר הפסואס השמאלי.

09/10/2016 | 00:24 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אלי. מה השאלה? הCT מתאר מצב של שינויים ניווניים במפרקי הירכיים. עד כמה המצב חמור? על מנת לקבל תשובה לשאלה זו יש להיבדק אצל אורתופד ולהראות לו את הCT עצמו

05/10/2016 | 13:07 | מאת: Chucha911

אומנויות לחימה - לפני כ4 שבועות קיבלתי מכה חזקה מאוד בשריר התאומים. נוצר סימן חום/כחול די גדול באיזור המכה וכאבים. הסימן נעלם לאחר כשבועיים אבל עדיין חשה כאב ונוקשות בשריר התאומים בעיקר בזמן מנוחה או עמידה ורגישות במגע במקום המכה... (בזמן פעילות מתונה יש הטבה בכאב). הגיוני שהמקום עדיין לא החלים?

06/10/2016 | 16:25 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

יתכן ומדובר בקרע חלקי של השריר או דימום לתוכו, דרוש מידע נוסף ובדיקה גופנית. צפויה החלמה בתוך 6 שבועות. בינתיים מומלץ תרגילי מתיחה. במידה ואין שיפור מומלץ לפנות לאורתופד לצורך בדיקה והערכה נוספת.

היי, אני רקדנית וסובלת מפציעה באזור עכוז ימין. יש לי פירפירמוריס סינדרום וככהנ קרע בגלוטאוס מינימוס. בבדיקת אמ אר איי של האגן ומפרקי הירך, נראה בנוסף לבצקת באזור מאחז הגלוטאוס מינימוס ומידיוס עם מפרק האגן בצד ימין ואוסטאופיטים מוגברים במפרק ירך ימין, גם "חילופי שומן בשתי עצמות האיליום", רציתי לשאול למה הכוונה בחילופי שומן? תודה מראש

04/10/2016 | 20:40 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

הכוונה היא מעבר משומן "אדום" המהווה חלק מהמקור לתאי הדם לשומן "צהוב" המכיל תאי שומן בלבד. זהו תהליך "הזדקנות" טבעי.

21/09/2016 | 22:45 | מאת: אור

היי רציתי לדעת את דעתך בפענוח התוצאות, מפרק ה A/C מודגם תקין. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. מודגם פגם בקפסולה של ה-ROTATOR INTERVAL , עם מעבר של חומר ניגוד אל הבורסה הסוב-אקרומיאלית. גיד הביצפס התוך פרקי לא הודגים, כנראה עקב טנוטמיה. הגיד מודגם תקין בתעלה הביצפיטלית. הלברום הודגם תקין. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. תודה מראש, אור

24/09/2016 | 22:36 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

לפי הנאמר בMRI - עברת ניתוח לשחרור (טנוטומיה) של גיד הבי-ספ מאיזור החיבור שלו במפרק הכתף וחיבור מחדש בהמשך מהלך הגיד. פרט לכך יש פתיחה של חלק מקופסיד המפרק באיזור שנקראה הROTATOR INTERVAL - אולי שארית מהניתוח שעברת?

15/09/2016 | 09:36 | מאת: אוריאל

היי, תודה רבה התשובה. אחרי אולטראסאונד ובדיקת אורתופד, ככל הנראה - קרעתי את הלברום בכתף ימין, ללא פגיעה בגידים. עדיין לא ידועה חומרת הקרע, אך ככל הנראה מדובר בקרע קטן יחסית. אני בן 24, אדם ספורטיבי, שמתעסק בספורט בצורה אינטנסיבית ולא מעוניין להפסיק. מספר שאלות : 1. האם טיפול שיקומי (פיזיו) יכול להחזיר אותי לתפקוד מלא (כולל הרמת משקולות) כבעבר? 2. האם דחיית ניתוח יכולה להביא להחמרת הבעיה? 3. מהם סיכויי ההצלחה של ניתוחי תיקון לברום? והאם אחרי ניתוח ושיקום ניתן לחזור לפעילות מלאה? המון תודה..

16/09/2016 | 15:45 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

יש להשלים כמובן את ההערכה ע"י MRI. לרוב מתחילים טיפול בפיזיותרפיה עם אחוזי שיפור טובים וחזרה מלאה לפעילות. במידה ולא מסתדרים - לאחר ניתוח ותקופת החלמה בה יש איסור על הפעלת הכתף ולאחר מכן חזרה הדרגתית לפעילות ופיזיותרפיה מתאימה ניתן לחזור לפעילות מלאה. במידה ולא מדובר בקרע מאוד גדול עם חוסר יציבות של הכתף, תקיעות, תגובה דלקתית רבה אז אין חיסרון בנסיון טיפול שמרני ולא נגרמת החמרה

17/09/2016 | 01:13 | מאת: אוריאל

המון המון תודה על התשובות! סופש נעים ושבת שלום

14/09/2016 | 12:24 | מאת: לאה

שלום, אני מבקשת לבררעבור מכר שלי שגר בחו"ל ומעוניין לבוא לארץ לטיפול בבעייה. תרגמתי את הדיאגנוזה של הרופא שלו : מפרקי הברך קדמי אחורי וצדדי ארתרוזיז בעלי (condyle) ובפיקת הברך (patella)היצרות של חללי המפרק דו צדדי (הפציינט מבולגריה) השאלה אם אתה מוכן להסביר מה אומרת הדיאגנוזה. האם זה מצב לטיפול ניתוחי?? כמובן שצריך להביא צילומים אבל בינתיים על מנת שאברר במה כרוך כל הטיפול אם יבוא לארץ. תודה מקרב לב לאה

14/09/2016 | 21:34 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום לאה, אין אפשרות לתת אבחנה מדוייקת ובניית תוכנית הטיפול מתיאור זה. יש להבין מיהו המטופל, לבדוק איפה הכאבים, כמה זמן, איזה טיפולים הוא עבר. לעיין הצילום ולהבין עד כמה הברך "שחוקה" ולפי זה להחליט. לעיתים הכאבים בברך מוקרנים מהגב למשל, או ממפרק הירך, לעיתים מדובר בבעיה של גידים...

10/09/2016 | 16:42 | מאת: הראל

שלום . אני חייל המשרת ביחידה קרבית גוייסתי על פרופיל 72 בעקבות דלקת גיד כרונית בשתי הברכים . מרגע גיוסי והתחלת המאמץ הפיזי החלו לי דלקות גם בשורש כף היד (בשתי הידיים ) , באצבעות הידיים וגם בגב . אני לא מבין למה זה קורה לי ולא כל מפרק בגוף שלי פשוט חוטף דלקת וכואב לי מאוד . האם אוכל לקבל השערה מה הבעיה ? ולמי עלי לפנות בצבא ? נקבע לי על ידי רופא היחידה תור לאורטופד בעוד חודש ועם זה הגיוני בכלל שעד אז אמשיך לסבול מכאבים ולהחמיר את מצבי

12/09/2016 | 22:01 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום הראל. ייתכן ומדובר בדלקת הנובעות ממאמץ או פעילות מוגברת וייתכן כי מדובר באמת במחלה דלקתית. יש להיבדק ע"י אורתופד או רופא היחידה ובהתאם לסיפור התלונות שלך, בדיקה גופנית ואולי השלמת בדיקות דם לפי החשד ניתן יהיה להגיע לאבחנה. בינתיים ניתן להשתמש בתרופות נגד דלקת והתאמת הפעילות להימנע מהכאבים.

15/09/2016 | 09:33 | מאת: אוריאל

היי, תודה רבה על התשובה. אחרי אולטראסאונד ובדיקת אורתופד, ככל הנראה קרעתי את הלברום בכתף ימין, ללא פגיעה בגידים. עדיין לא ידועה חומרת הקרע, אך ככל הנראה מדובר בקרע קטן יחסית. אני בן 24, אדם ספורטיבי, שמתעסק בספורט בצורה אינטנסיבית ולא מעוניין להפסיק. מספר שאלות : 1. האם טיפול שיקומי (פיזיו) יכול להחזיר אותי לתפקוד מלא (כולל הרמת משקולות) כבעבר? 2. האם דחיית ניתוח יכולה להביא להחמרת הבעיה? 3. מהם סיכויי ההצלחה של ניתוחי תיקון לברום? והאם אחרי ניתוח ושיקום ניתן לחזור לפעילות מלאה? המון תודה...

10/09/2016 | 15:36 | מאת: אוריאל

היי, אני בן 24 ומתאמן באופן תדיר כבר שנה. לפני כשבועיים וחצי ביצעתי אימון אינטנסיבי שכלל פעילות רבה באיזור הכתף. כשבוע לאחר האימון ובאופן הדרגתי, התחלתי להרגיש כאבים בכתף ימין, כשבחלק האחורי בגב, קרוב מאוד לאיזור זרוע ימין, הרגשתי נפיחות מוגברת וכאבים במגע. לאור העובדה כי אני בצבא וכי נאמר לי כי תור פנוי לאורתופד יש רק בעוד כחודש, הנחתי שמדובר בסוג של דלקת ולקחתי באופן עצמאי 5 כדורי ארקוקסיה במשך חמישה ימים שנשארו לי מנקע בקרסול. הנפיחות אכן ירדה, וכך גם יחסית הכאב במישוש, אבל נותרה הגבלה קלה בתנועה, אני מסוגל לבצע את כל התנועות אבל זה פשוט גורם לאי נוחות אז אני נמנע מחלק מהן, יש מין צליל של קליק כזה כשאני מרים את היד מעל הראש ובעיקר כשאני מנסה להושיט יד רחוק (להוציא את המפרק מהמקום). התור לאורתופד רק בעוד שבועיים. כמובן שבינתיים הפסקתי לחלוטין להתאמן. האם יש משהו נוסף שעליי לעשות בינתיים? האם ייתכן וקרעתי גיד, או שסביר שזו רק דלקת ועוד קצת זמן יעזור? תודה.

12/09/2016 | 21:41 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אוריאל. אכן, לפי התיאור שלך והגיל שלך יתכן מאוד שמדובר בדלקת בלבד. בשלב זה יש לנוח מעבודות עם משקלים בכתפיים, עבודה מעל גובה הכתף, תרגילי מתיחות, להגעה לכל טווח התנועה, למרות הכאבים ולהיבדק ע"י אורתופד אם הכאבים לא חולפים בשבוע שבועיים הקרובים.

28/08/2016 | 16:27 | מאת: רוני

שלום רב, 1. האם תקופת החלמה מניתוח לתיקון קרע חלקי קצרה וקלה יותר מאשר בתיקון קרע מלא? 2. אם ממשיכים באותו אורח חיים של ספורט קראטה ואופניי שטח האם יש סיכוי גבוה יותר שהקרע החלקי יהפוך לקרע מלא? 3. האם מגן כתף יכול למנוע באחוזים מסויימים את הפיכת הקרע החלקי למלא? 4. האם יש טעם בתרגילי חיזוק לכתף כאשר יש כאבים? 5. האם קרע חלקי יכול להתאחות (נניח שאני משבית את היד לכמה חודשים)? 6. האם יש היום טכניקות חדשות בתפירת קרעים בגידי הכתף, שלא מצריכים השבתת היד לחצי שנה? 7. אם אני אהיה חייב ניתוח לתיקון הקרע האם כדאי לשקול החלפת כל המפרק? מה המשמעות של זה? הגבלת תנועה בעתיד למשל? תודה רבה

31/08/2016 | 10:37 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום רוני. חשוב להבדיל בין קרע אקוטי שנגרם מחבלה, קרע כרוני או קרע הנובע מעומס יתר ופעילות. כמו כן גם לגיל יש גורם משפיע. 1. אם מבצעים תיקון של הקרע - תקופת ההחלמה שווה. אם מבצעים רק הטריה - בקרע חלקי - אז חוזרים לפעילות מלאה באופן מיידי. 2. הכל תלוי מה היה הגורם לקרע. 3. לא 4. תרגילי מתיחה וחיזוק, שימור טווחי תנועה - בוודאי. 5. קרע חלקי\מלא הוא בעל פוטנציאל נמוך מאוד (אם לא אפסי) לריפוי עצמי. חשוב לציין גם כי גם הסיכוי להחמרה בגודל הקרע הוא נמוך אלא אם כן הקרע נוצע מגירוי או עומס יתר שממשיכים. 6. ההשבתה לאחר ניתוח היא ל6 שבועות, לאחר מכן חוזרים באופן הדרגתי לפעילות. זה משך הזמן הדרוש לגיד להחלים לא משנה באיזה שיטה תתפור אותו. 7. החלפת מפרק מבצעים בגילאים מבוגרים למפרק עם קרע מאסיבי של כל גידי מסובבי השרוול או בשל שינויים ניווניים במפרק עצמו.

23/08/2016 | 06:52 | מאת: מנחם

18/08/16 | 20:08 שלום, לפני כ4 חודשים נחבלתי בכתף ימין מנפילה מאופני הרים. עדיין מרגיש כאב בכתף ימין, שמתבטא במיוחד בהרמת היד מעלה.(לא כזה שאי אפשר לחיות איתו). הייתי אצל אורטופד שבבדיקת תנועות כתף במרפאה לא מצא מימצא חריג, שלח אותי לביצוע US כתף.להלן תוצאת הסיכום של ה- US : קרע חלקי בגיד הסופראספינטוס. נוזל (דם?) בבורסה סובדלטואיד-סובאקרומיום. מה אומר הנ"ל, האם הנזק הפיך/בלתי הפיך? האם זה יעבור? מה המלצתך להמשך? תודה נב האם אפשר לעסוק בפעילות ספורט שמאמצת את הכתף כמו הרמת משקולות?

25/08/2016 | 10:38 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

קרע חלקי אינו מחלים לבד, מצד שני לרוב הוא לא מחמיר לקרע מלא והכאבים חולפים. יש להבדיל בין קרע אקוטי שהופיע בעקבות חבלה לבין קרע ניווני. באופן כללי - לרוב נתחיל בטיפול לא ניתוחי ע"י פיזיותרפיה. בקרעים אקוטים ובגיל צעיר יש נטיה להיות יותר אקטיביים - ולפנות לטיפול ניתוחי מוקדם יותר ובקרעים ניווניים ובגיל מבוגר ננסה לנצל כמה שיותר את האפשרות הלא ניתוחית.

בהמשך לשאלה שלי מ7.8.16 והתשובה שרשמת לי ב11.8.16. אז כמו שרשמתי לך אני סובל מבצקת מח עצם מסביב לסטרום בחזה מחבלה טראומה שהיה לי שם . חלפה לפציעה שנה מלאה כן כן שנה ! ואני סובל מכאבים שאי אפשר לתאר אני הפכתי להיות מוגבל. ראיתי שרשמת שזה שנתיים לוקח. בקיצור מה שאני רוצה לשאול זה 2 דברים פשוטים הראשון זה. 1. האם היה לי שם אז שבר - סדר במקום מאותה פציעה? כי תmri עשיתי 8 חודשים אחרי הפציעה. 2. שזה השאלת השאלות מה עושים לכזה ממצא מה אפשר לטפל איך הכאב יום יום דקה דקה לא מסוגל יותר.. האם יכול לעזור אני יגיע למנתח חזה? או למרפאת כאב לסטרואידים למקום? או אולי בכלל לרפואה משלימה דיקור סיני ועוד כאלה דברים שיש להם שם.. אשמח לדעת מה אתה חושב איזה כיוון מכל הדברים האלה יכול לפתור לי תכאב הנורא . תודה.

25/08/2016 | 10:34 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום שי\שלומי יכול להיות שהיה שבר שהחלים ולא נראה אותו בMRI לאחר 8 חודשים. אבל מיפוי עצמות שעשית לא הראה שבר. אני לא חושב שאוכל לפתור את הבעיה שלך בפורום זה. מטרת פורום זה היא לתת הסבר ראשוני על פציעות ספורט ומפרקים. הוא לא יכול להחליף בדיקת רופא או לתת פתרון לבעיות מורכבות כמו שלך.

20/08/2016 | 23:37 | מאת: רחל

לפני שנה עברתי ניתוח לתיקון גיד סופרספינטוס. ובוצע עיגון של הגיד. עקב כאבים שלא עברו ביצעתי us והתוצאות היו קרע חלקי בגיד סופרספינטוס באורך 0.8 עם אובדן חלקי של הגיד ובאיזור אחיזה הודגמו הסתיידות בגודל 0.6. בנוסף.בגיד בצפס הודגם סיבים המשכיים מעובה עד 0.7 והיפוהקוגני ותת דיסלוקציה של הגיד אין עדות לקרע ואין נוזל רציתי לדעת מה זה אומר אם אני שנה לאחר ניתוח

22/08/2016 | 20:31 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום רחל. נראה כי לפחות חלק מן הגיד לא התחבר (לא יודע מה היה המצב טרם לכן) לגבי גיד הביספ - גם הוא יכול לגדום לכאבים בכתף. יש להיבדק ולברר מהיכן הכאבים ולהתאים את הטיפול לרמת התפקוד הצפויה, גיל וכו'.

14/08/2016 | 18:41 | מאת: נאדר

שלום אני נאדר בן 39 בתאריך 04.08.2011 קרתה לי תאונה עבודה החלקתי ונפלתי על ירך שמאל ולאחר בדיקות ומעקב וצילומים התגלה קרע בלפרום ופגיעה בסחוס לפני שלוש שנים וחצי עברתי ניתוח מסוג ארטרוסקופיה בבית חולים איכילוב שם הרופאים הבטיחו לי שלאחר הניתוח בכמה חודשים אני אחזור לשיגרה הסכמתי לניתוח בתאריך 15.01.013 עברתי את הניתוח אך לצערי הניתוח לא עזר וחא היה שינוי ושיפור במצב עברתי לבית חולים אחר ולאחר מעקב וטיפול עברתי עוד ניתוח מסוג ארטרוסקופיה במפרק אך גם ללא שינוי והיום אני עם מפרק פגוע וכאבים חזקים ומוגבלות ומעומד לניתוח מסוג החלפת מפרק הירך שאלתי היא האם קיימת רשלנות רפואית מבית החולים איכילוב או רשלנות על ניתוח מיותר אשמח לקבל מענה

14/08/2016 | 20:39 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

בכדי להוכיח שיש כאן רשלנות רפואית צריך להוכיח כי נגרם לך נזק בעקבות הניתוחים וכי בוצע ניתוח לא לפי הכללים הצפויים מרופא בתחום זה. אינני מתעסק בתביעות מסוג זה, ובוודאי שלא בפורום זה. אתה יכול לפנות לאנשים המתעסקים בתחום ולהתייעץ עימם.

14/08/2016 | 11:47 | מאת: שמעון

שלום דר .לפני כשלושה חודשים הייתה לי חבלה בכתף , היא נתפסה במשהו ונמתחה לאחורה והרגשתי קליק חזק,חשבתי שזה פריקת כתף אבל האורתופד אמר שלא..בכל מקרה אין לי כאבים עכשיו אבל מה שכן יש לי קליקים באותה כתף,קליקים שלא היו לי לפניכן.. יש תנועות ספציפיות שאני מרגיש את הקליקים האלה. האם זה נורא ? אני לא רץ לבדוק את זה כי אני בצבא וזה לחכות הרבה זמן לראות רופא. תודה מראש

14/08/2016 | 17:06 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום, קליקים ללא כאב יכולים לנבוע מנוזלים או עיבוי סביב גידים או גזים המצטברים בתוך המפרק ומשתחררים. במידה ואין כאבים קרוב לוודאי שאין מדובר בתהליך הרסני למפרק. במידה ואין המשך שיפור מומלץ בכל זאת להיבדק אצל אורתופד ע"מ לשלול פגיעה במפרק או במבנים הסמוכים לו.

14/08/2016 | 03:09 | מאת: מאיה

שלום, אמי בת 51 עברה בינואר השנה ניתוח אורטרוסקופיה של הירך עקב שני קרעים בלברום. בביקורת לאחר 3 חודשים מהניתוח טען הרופא המנתח כי הכאבים נובעים מצלקת שיש בפנים ויש לעבוד עליה. בביקורת לאחר חצי שנה מהניתוח טוען הרופא כי בשנה הראשונה הכאבים לגיטימיים והוא כלל לא מתייחס אליהם. אמי סובלת מכאבים בתוך הירך שלא מאפשרים לה כלל לתפקד, הכאב לי נפסק לרגע לומרות שהיא עושה הידרוטרפיה ופעילות ספורטיבית לומרות הכאב. הכאב נשאר סטטי כלומר לא חל שיפור מיום הניתוח, הוא לא נפסק אף פעם, לא נחלש. ואף כדור לא משפיע עליו. אני אשמח לדעת אם מצב כזה תקין והגיוני לאחר ניתוח כזה. ואם לא אשמח לדעת למי ניתן לפנות ומה לבקש. תודה מראש

14/08/2016 | 17:30 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

יש להבין האם הכאבים לא השתפרו בכלל לעומת מצבם טרם הניתוח? החמירו, או נשארו אותו הדבר? אינני מבצע ארטרוסקופיות של הירך אך לעיתים רואים מצבים של החלמה איטית מאוד לאחר ניתוחים אלו ונזקקים לפיזיותרפיה מרובה. כמו כן יש לבדוק האם יש ממצא אחר בירך שגרם לקרעים אלו? האם יש שחיקה של המפרק? אוסטאופיטים? שינויים ניווניים אחרים? לעיתים נגרמת החמרה במצבו הניווני של המפרק לאחר הניתוח. יש להשלים בדיקות הדמיה (צילום רגיל בהתחלה) במידה ומדובר באמת בהחמרה במצבה או במידה ואין ממצא אחר בהדמיות שטרם הניתוח.

מצל לינק לבדיקה העתק הדבק https://postimg.org/image/wcozk8b8l/

14/08/2016 | 17:07 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

אינני מפענח הדמיות בפורום זה, כמו כן לא נכנס ללינקים המפורסמים כאן.

10/08/2016 | 01:05 | מאת: דורית-אמא מודאגת

שלום בני מתאמן כ 16 שעות שבועיות בהתעמלות קרקע. (מתעמל מקצועי) אני מאוד חוששת שזה יעצור את תהליך הגדילה שלו והוא ישאר קטן ונמוך. בעקבות האולמפיאדה כעת בדקתי גבהים של כ 50 מתעמלים ולמעט אחד או שניים, הגובה הממוצע הוא 165 סמ'. אני ממש לא יודעת מה לעשות והייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית על מנת שנוכל לקחת החלטה בנושא. מצפה בכליון עיניים לשמוע את תגובתך. תודה רבה דורית.

11/08/2016 | 12:42 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום נעשו מחקרים רבים בנושא שהגיעו למסקנה כי ההתעמלות לא פוגעת בצמיחה של הנערים.זאת כמובן בתנאי שלא ננקטים צעדים מוגזמים של דיאטה וכו. יש השלמה של עיכוב מסויים בצמיחה בתקופות המנוחה. כן נצפה גובה נמוך יותר מהצפוי אצל מתעמלים (בגבולות של ס"מ בודדים) יתכן וזה מושפע מכך שהמתעמלים הטובים יותר הם בעלי גובה נמוך יותר וזה משפיע על ההגעה שלהם לתחרויות בין לאומיות (כמו שתטעני שמשחק כדורסל עוזר לילדים להיות גבוהים יותר - עובדה ששחקני כדורסל גבוהים)

שלום, אובחנתי כסובל מכתף קפואה ואני סובל מכאבים והגבלת תנועה. הוצגו בפני 2 אפשרויות: 1. להמתין כשנתיים עד שיעבור לבד (אחרי ניסיון של טיפול בכדורים, זריקה ופיזיותרפיה- שלא עזרו) 2. ניתוח. אם מדובר בניתוח, מה הסתברות והגדרת סיכונים בביצוע ניתוח שכזה. האם ידוע % הצלחה, תקופת החלמה וכו'? תודה

11/08/2016 | 12:15 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום. בעבר טענו כי התופעה של "כתף קפואה" חולפת לבד, אך הוכיחו שיש יתרון לעשות ניתוח למי שלא השתפר משמעותית בטיפול פיזיותרפי הזרקות וכו'. לכן יש המלצה לעשות ניתוח במידה ואין שיפור כעבור מספר חודשים של טיפול אינטנסיבי. מבחינת הניתוח - ישנם מניפולציות סגורות עם או ללא שחרור ארטרוסקופי. הסיכונים הם שבר של הזרוע (יותר צפוי במבוגרים עם אוסטאופורוזיס), קרעים של גידי השרוול המסובב. בסה"כ בין 75-90% הצלחה של הניתוח. שיפור בכאבים כעבוד מספר ימים ובאו]ן הדרגתי עד להחלמה מלאה עוד מספר שבועות, תוך המשך טיפול פיזיותרפי. בהצלחה.

07/08/2016 | 02:12 | מאת: שלומי

היי אשמח לדעת מה פירוש הדבר בעקבות חבלה שהייתה לי נפילה שנה מלאה יש לי כאבים באזור עצם הסטרנום . עשיתי Mri ומצאו לי בצקת מח עצם מסביב שם ורשמו מתאים לחבלה . אשמח לדעת בכללי מה זה אומר בצקת מח עצם הדבר הזה עובר לבד? הגיוני שיכאב שנה ולא יעבור? קיים טיפול? תודה .

11/08/2016 | 12:17 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

בצקת היא התגובה של העצם לחבלה. כמו נפיחות בעור לאחר חבלה, נזלת כשמצוננים וכו'. לוקר לה כשנתיים לחלוף. לא חובה שיכאב כל הזמן הזה. במידה וממשיך גירוי מקומי כמו - שינויים ניווניים במפרק, פעילות אינטנסיבית הבצקת יכלה להישאר עד שהגירוי יורד.

שלום אני סובל כבר שנים מכאבים בשוקיים בזמן מאמץ אם מדובר בעליה, אז מיד מתחילים כאבים, ואם מדובר במישור, אז לוקח קצת זמן, אלא אם אני הולך מהר, הכאבים מתחילים מיד. הכאבים בעיקר בקדמת השוק, אם כי יש גם תחושה של לחץ/כבדות, ולפעמים כאב, גם בשרירים האחוריים של השוק. בשנת 2008 נשלחתי לבצע בדיקת עורקי גפיים בבדיקה בקופ"ח יצא שבצד ימין יש: ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא איטי והדבר מתאים לצליעה לסירוגין בולטת אבל לא מסכנת. נשלחתי לבצע את הבדיקה במעבדה אחרת, ושם יצא תקין. החשד העיקרי היה שמדובר בתסמונת המדורים, ואכן לפני כמה זמן ביצעתי בדיקת לחצים, ויש לחצים גבוהים בכל המדורים שנבדקו בשוקיים. (לא הלכתי על האופציה הניתוחית לעת עתה). מאחר והכאב ממשיך לפעמים גם במאמצים קלים. ובעמידה (ולפעמים גם בישיבה) יש תחושת מלאות ולחץ בשוקיים, האם יש מקום לחשוש/לבדוק פעם נוספת את כלי הדם ברגל? (אין סימנים חיצויים, לא אודם, לא כאב ממוקד במקום מסויים, ואין כאב שגורם לי להתעורר בלילה). וא"כ, האם בדיקת עורקים? ורידים? מי הכתובת לזה? כירורג כלי דם או גם פלבולוג בקופה? כ"כ, האם יש תועלת, או לחילופין, מניעה בלהשתמש בשרוול לחץ לשוקיים? הכוונה לשרוול לחץ של ספורטאים, לא לגרבי לחץ רפואיים. לפי הפרסמומים משפר את סירקולציית הדם, את חימצון ריקמת השריר, פינוי רעלים והפחתת ריכוז חומצת חלב, ועוד. תודה רבה

01/08/2016 | 11:00 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

אם מדובר בבעיית החזר ורידית הגורם לתסמונת המדור - אזי הבעיה היא בורידים העמוקים ולא ב"דליות". יש לפנות למומחה כלי דם.

29/07/2016 | 15:43 | מאת: מלי

הי.לפני שנה פרקתי כתף,החזירו לי אותה למקום וקובעתי לשבועיים. לפני כחודש התחילו לי כאבים עזים שוב,ללא נפילה או מגע ונשלחתי לאולטרסאונד לאבחון. הממצאים: Infraspinatus:רושם של שבר ע"ש הייל סאקס באורך 1 ס"מ Supraspinatus: בחלקו הדיסטאלי בלתי אחיד,אין עדות לקרע.יש לציין שינויים גרמיים בראש ההומרוס. Subscapularis:עובי ובצורה תקינה,אין עדות לקרע Bursa sd-sa:אין לראות נוזל בתוכו. Biceps:עובי ובמרקם תקין אשמח מאד אם תוכלו לומר לי את הממצאים ב"עברית"...ומה לדעתכם הטיפול? האם ניתוחי? חייבת לציין שאני אחרי לידה ומניקה תודה,אשמח לשמוע מכם מלי

01/08/2016 | 10:56 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שבר היל-זאקס הוא שבר מעיכה של חלק מראש עצם הזרוע שמתרחש בזמן הפריקה עצמה. שאר הממצאים הינם גידים המייצבים ומניעים את הכתף, אחד מהם אינו סדיר - באיזור החיבור שלו לזרוע, יתכן שיש קרע, אבל לא ראו אותו בבירור בUS. לא סיפרת לי את גילך ורמת התפקוד לו את שואפת אבל לרוב מתחילים בטיפול פיזיותרפי לחיזור והפעלה, שמירה על טווחי תנועה ומתיחות. בד"כ הכאבים חולפים והתפקוד חוזר לרמה הבסיסית, במידה ואין שיפור ניתן לשקול טיפול ניתוחי - שיותאם לגילך ולתפקודך.

29/07/2016 | 00:17 | מאת: שמשון

מה זה ארוזיות הופיע לי ב u.s ואיך ניתן לרפא אותם?

01/08/2016 | 10:52 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

ארוזיות הן הרס של הסחוס או העצם בשולי המפרק. נובע מתהליך דלקתי של הגידים או המפרק. ממצא זה יכול להיות ממצא לוואי לתהליך ניווני של המפרק או הגידים או חלק מתהליך של דלקת מפרקים. יש להתאים את הממצאים בהדמיה לממצאים בבדיקה הגופנית ולסיפור הרפואי שלך.

02/08/2016 | 19:57 | מאת: שמשון

מה אפשר לעשות כדי לטפל בהם האם נוגדי דלקות או ניתוח או לקחת תוספי מזון וצמחי מרפא

שלום דוקטור אשמח אם תוכל בבקשה להסביר לי את תוצאות בדיקת מיפוי עצמות של אבא שלי שהופנה עכשיו ל MRI סיבת הפניה: כאבים בגפיים התחתונות. ממצאים: קליטה מוגברת של החומר בקונדיל הפמורלי הלטרלי בברך שמאל, יכול להתאים למצב לאחר טראומה או ל-אוסקולר נקרוזיס של הקונדיל הפמורלי הלטרלי משמאל. הדגשה קלה יותר בקליטה באזור הארטיקולרי הפמורלי ובצורה קלה יותר הטיביאלי הלטרלי בברך ימין, יכול להתאים לתהליך דלקתי אוסטאוארטריטי. הדגשה קלה בקליטה באזור מפרק סטרנו-קלביקולרי מימין, יכול להתאים לתהליך דלקתי. חוסר הומוגניות בקליטה באזור מותני-תחתון S1-L5 ,יכול להתאים לשינויים ניווניים. אין לראות ממצאים חיוביים נוספים תודה רבה מראש מורן

25/07/2016 | 22:11 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

אין מספיק פקטים? האם מדובר בחבלה? כאבים ממושכים? שינויים ניווניים=תהליך דלקתי אוסטאוארטריטי="שחיקה של הסחוס" בברך\בית החזה\עמ"ש מותני. יש ממצא המתאים ל שינויים אלו או ל:א-וסקולר נקרוזיס שהינו תהלי של נמק של חלק מהעצם במפרק, תהליך זה מחלים כעבור כחצי שנה אך לעיתים משאיר אחריו איזור פגוע של המפרק. יש להמשיך בירור אצל אורתופד ולהתאים את הממצאים לתלונות.

21/09/2016 | 11:07 | מאת: אביב עובדיה

הי ד"ר קיבלתי תשובה למיפוי עצמות באזור הפיקה "המיפוי הדגיםקליטת יתר פתולוגית בטיביה המקורבת מימין. יכול להתאים לממצא לאחר טראומה."

20/07/2016 | 15:11 | מאת: פרי

שלום ד"ר אני עוסק ספורט גלישת גלים. בכל פעם שאני נופל בצורה לא טובה על בית החזה,מופיעים כאבי צלעות שאורכים כ 6 שבועות. חבריי חובים נפילות דומות אך אינם מתלוננים על כך. האם ישנה אפשרות שקיימת אצלי רגישות יתר בצלעות ? האם ישנה תופעה כזו ?

25/07/2016 | 22:04 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

אינני מכיר "רגישות יתר בצלעות" לא הצגת את עצמך, גילך וכו'. אפשרויות שעולות בדעתי הן פגיעות חוזרות בכל פעם או שינויים ניווניים במפרקי בית החזה שמעוררים תגובה דלקתית בכל פעילות מוגברת או חבלה. יש להיבדק ע"י אורתופד לצורך המשך הבירור

27/07/2016 | 08:10 | מאת: פרי

תודה ד"ר קוסאשוילי האופציה השנייה נראית לי כאבחנה מדויקת. אני בן 45 (גילוי נאות : למדנו יחד בתיכון באשדוד). האם ישנה דרך תרופתית או אחרת להאיץ בהבראת התהליך הדלקתי שמתפתח כתוצאה מהחבלה בצלעות ?

אם אתה אומר זריקה לא ניראה לך יכולה לעזור. ואני סובל שנה מכאבים נוראים . ומיפוי עצמות יצא תקין לגמרי. וmri מצא כמו שראיתה חבלה לעצם בצקת מסביב לסטרנום . ואתה חושב שזריקה לא תעזור. אז מה עושים? נפילה אחת והרסתי את החיים? כל החיים אסבול מזה? יש כזה דבר לעשות איזה ניתוח לכזה דבר? זה פשוט לא נתפס .. אני מכיר אנשים עברו תאונות קשות אם אופנועים במהירות של 100 קמ"ש ויותר שברו דבר שתיים וחזרו בריאים היום . ואני נפילה אחת פשוטה של 30 קמ"ש גמרתי תחיים..? אז מה עושים זה השאלה...

25/07/2016 | 22:02 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

כמו שכבר אמרתי לך, איני יכול לתת לך תשובה מלאה בהתכתבות. בצקת מח עצם לרוב חולפת כעבור שנה מהפציעה.

מה זה אומר אתה אומר זה מתאים לחבלה בעצם? מצאו גם בצקת מסביב לסטרנום כמו שהם רשמו. בקיצור רציתי לשאול אותך מה הטיפול המתאים אז לחבלה כזאת ששנה מלאה סובל מכאבים נוראים כבר לא יכול יותר .. יש לי תור למרפאת כאב סוף השבוע הזה. לפני זה לא הספיק לראות רופא חזה. התור לכאב הבא יהיה רק 2017 הכל מלא. לכן אני צריך תשובה די מהר. האם ללכת לתור למרפאת כאב סוף השבוע לטיפול זריקות פולשני תחת שיקוף ? האם זה יכול לפתור את הכאבים ואת כל מה שמצאו בmri ואת החבלה בעצם? תודה לך .

18/07/2016 | 14:46 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שי\שלומי על פניו איני רואה כיצד ההזרקה יכולה לעזור. כמובל שלא בדקתי אותך או ראיתי בעצמי את הממצאים ולכן איני יכול להתחייב

ואז בהמשך הוא כותב שהממצא ברור יותר בגובה L4 התלונות שלי הם: 3 חודשים של נימול והרגשת חום/קור ברגל שמאל. כאב שמתחיל מהאגן , מפשעה מתגלש לירך לברך ומאווווד מתסכל אותי אני מתחילה לתכנן את היום שלי לפי הרגל. יש לי ילדים קטנים וזה מבאס. מה אתה אומר? מייעץ...אני קצת מיואשת. (אהה.. לא אישרו לי מהקופה לעשות אמ.אר.אי)

17/07/2016 | 23:10 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

בשלב זה הטיפול הינו פיזיותרפיה, נוגדי דלקת וכאבים, רפואה משלימה, ולהמשיך הבירור ע"י הדמיה - CT\MRI. בד"כ הקופות מאשרות במצב זה רק CT - שהוא טוב למדי לאבחנת פריצות דיסק או ממצאים אחרים. לאחר ההדמיה ובמידה ואין שיפור ויש ממצא בהדמיה ניתן לשקול טיפול ניתוחי או טיפול במרפאת כאב. חשוב להיבדק ע"י אורתופד בכדי לוודא שאין חולשה היכולה להצביע על צורך בהתערבות ניתוחית מוקדמת יותר.

גם אני עשיתי emg והתוצאות דומות לאלה המפורטות פה. לאיזה רופא מומלץ לפנות עם תוצאות כאלה בנוסף, אשמח לדעת על אילו טיפולים משלימים אתם ממליצים

היי לפני שנה מלאה החלקתי מאופניי בכביש בפנייה חדה זרקתי להגן מפני הנפילה ידיים ומאז ועד היום נוצר לי כאב חריף וחזק מאוד באזור אמצע בית החזה הסטרנום. עשיתי מיפוי עצמות חצי שנה אחרי לא מצאו כלום. לפני שבוע עשיתי גם MRI לחזה ומצאו לי כל מיני דברים שאין לי מושג מה זה אומר אשמח לעזרה בפענוח מה זה אומר בידיוק למה הכאב עצום וזה שנה מלאה שלא עובר ואני כבר מיואש. תשובות להלן תוצאות של סריקת סטרנום : הבדיקה בוצעה בטכניקת במישור STIR T1 ' T2 במישור אקסיאלי , סאגיטלי וקורונלי. הודגם בצקת מח עצם מסביב לזווית של הסטרנום הקדמי . אין סימנים של תזוזה בין הצדדים . אין שינוי עמדה , סיגנלים נמוכים ב - T1 בחלק הסאגיטלי וגבוה ב- T2 בקורונלי, מתאים ל- BONE BRUISE . זהו זה יש אז סיבה לכאבים הבלתי ניסבלים שנה מלאה? מה עושים מה זה אומר הכל אני מאוד מאוד מודאג וסובל תודה רבה לך . מחכה לתשובה בנרות !

17/07/2016 | 22:57 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

BONE BRUISE הינו עדות לחבלה לעצם. מעבר לעדות שהיתה חבלה לעצם הMRI לא מוסיף הרבה.

15/07/2016 | 00:47 | מאת: אסף

שלום רב! עברתי לאחרונה ממאוחדת לכללית (ממאי). כשהייתי במאוחדת עברתי ניתוח סינוס פילונידלי באזור עצם הזנב (לפני כשנה). לאחר 5 חודשים מהניתוח והצפי להחלמה מלאה, עדיין ליווה אותי כאב כל הזמן בישיבה שמאוד הקשה עליי לשבת. כאב בלתי נסבל. לאחר טיפול בארקוקסיה שנכשל ומיפוי עצמות שהדגים מוקד קטן של קליטת יתר מעצם הזנב שצויינה שכנראה מטראומה, האורתופד במאוחדת נתן לי זריקה דמו-מדרול. לאחר כשלושה שבועות הכאב עבר לי לגמרי. במאי לאחר שעברתי לכללית הכאב חזק ומקשה עליי לשבת, נבדקתי ע''י פרופסורית לכירורגיה שקבעה שהצלקת תקינה ואין עדות לסינוס שחזר ולכן חזרתי לאורתופד אבל הפעם בכללית. הוא טען שהוא לא יודע לעשות הזרקה לאזור הזה. ביקשתי שיחליפו לי את הרופא וגם הרופא השני לא הסכים לעשות לי זריקה לטענתו כי הוא לא עושה זריקה למי שעבר ניתוח כמו זה. לצערי נאלצתי לחזור למאוחדת בשל חוסר היכולת של האורתופדים לעזור לי בסבלי (יש לי פולינוירופתיה בנוסף ברגע ומטופל בקנאביס רפואי). האם יש לך שם של רופא מהקופה או שמקבל דרך המושלם ב120 ש''ח שכן יכול לעזור ולעשות זריקת דפומדרול לאזור? או שמא יש לי אפשרות לבקש להגיע לבלינסון ושם אקבל את הזריקה? מקווה שתוכל לעזור לי. תודה, אסף

15/07/2016 | 00:56 | מאת: אסף

אציין שהתכוונתי שאני עשיתי מעבר חזרה למאוחדת והוא תקף רק בספטמבר ובינתיים אני ללא עזרה ולכן שאלתי האם ניתן לעזור לפני שאגיע למאוחדת....

17/07/2016 | 22:50 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

לא ברור לי לאן קיבלת את הזריקה. ניתן לנסות טיפול בזריקת סטרואידים תוך שרירית או לפנות למרפאת כאב ולהזריק סטרואידים תחת הנחיית צילום רנטגן (שיקוף) לתוך המפרק עצמו.

13/07/2016 | 22:27 | מאת: דניאלו

שלום רב, אני מועמד לגיוס משטרה בתפקיד חוקר ורציתי לדעת האם הנכות שיש לי ממשרד הביטחון של 20% כתוצאה מפריקות כתף מורידה לי את הפרופיל והאם זה עשוי למנוע ממני גיוס למשטרה?

17/07/2016 | 22:46 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

אינני מתמצא בפרופיל המשטרתי או מהי דרגת הפרופיל הדרושה לתפקיד חוקר. בהצלחה.

05/07/2016 | 22:14 | מאת: איתן

ד"ר שלום, נפלתי על הכתף מאופניי, ולאחר ביקור במיון איכילוב בו ביום ופעם שנייה במוקד חירום של מכבי הובהר לי כי אני סובל מפריקת עצם הבריח ACJ בדרגה 3. כרגע, אני ביום השני לאחר הנפילה ויש לי נפיחות חזקה, שטף דם פנימי מעצמת המכה, וכמובן הגבלת תנועה ותחושה שכל האזור מאובן. יש לי מספר שאלות: 1. לכמה זמן יש להשתמש במתלה אותו קבלתי והאם בשינה מומלץ להסירו או להישאר איתו? 2. האם יש דרך להפטר בכל זאת מהבליטה הגרמית – דפורמציה שתיווצר באזור ללא ניתוח? 3. האם תוכל להרחיב מעט על מהות " טיפול שמרני" ואם מדברים על פיזיותרפיה כחלק חשוב מטיפול זה – האם מומלץ כבר עכשיו להתחיל, שאני עדיין נפוח, או רק אחרי שהנפיחות תרד? 4. האם מותר לאמץ הכתף בתרגילי גמישות עד לנקודת הכאב ובכך לזרז את החלמה? 5. יש משהו שהמטופל יכול לעשות כדי לקצר את משך השיקום הארוך או שזה תלוי בעיקר בגוף? 6. אני מבין שהחלמה מלאה בדרגה 3 בלתי אפשרית ללא ניתוח, לא כן? 7. ואם ניתוח, למרות שקיימת מחלוקת לגבי נחיצותו בדרגה 3, מומלץ לבצעו מיד לאחר שהנפיחות תרד, או עדיף לעבור שיקום פיזיותרפיה ואז לעשות צילום חוזר ולהחליט? בתודה מראש, איתן

08/07/2016 | 00:51 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

המתלה הוא נגד כאבים בלבד. אתה יכול להפסיק שימוש כשאתה לא זקוק לו יותר אין צורך במתלה בשינה אין אפשרות להיפטר מהבליטה ללא ניתוח טיפול שמרני - אינו ניתוחי, אין חובה לבצע פיזיותרפיה, סיכוי גבוה שתחזור תפקוד מלא ללא התערבות. אפשר להמתנין עד שתרגיש יותר טוב מבחינת הכאבים - עוד שבוע- שבועיים. מותר לאמץ את הכתף בתרגילי גמישות, איני רואה בכך טעם בשבועיים הראשונים. אפשר להגיע להחלמה מלאה וחזרה לתפקוד מלא ללא ניתוח. גבי פעילות גופנית אינטנסיבית או עיוות - זה ניתן להשיג רק עם טיפול ניתוחי. אין צורך להמתין לירידת הניפוחת בשביל הניתוח. בהצלחה.

מפאת הכאבים שמאד הטרידו אותי...הייתי שוב במיון היום והפעם בתה"ש. נאמר לי שלאחר שבוע טבעי שעדיין יהיו כאבים חזקים בכל שבריר תנועה לא רצויה בפרט שהיד לא היתה מקובעת גמו שצריך במתלה טוב. אז מתלה טוב קניתי גם קניתי ואישן איתו הלילה. הרופא במיון אמר שהצילום ברור היטב ורואים היטב דמדובר בדרגה 3 ושהרצועות קרועות, מה שניכר גם בעצם הבולטת. כמוך, הוא נגד ניתוח ובכל מקרה חושב שזה מוקדם, אך למען הסר ספק קבעו לי תור לרופא מנתח טוב ליום ראשון הבא. ממה שקראתעי בסםרות המקצועית, ניתוח בסמוך לפציעה, גם אם עדיין נפוח, נניח שלושה שבועות או חודש אחרי, מבטיח תוצאות טובות יותר אם עושים אותו שלושה חודשים אחרי כי עדיין אפשר ביתר קלות לשחזר רצועות שנקרעו. רציתי לחדד , מנסיונך יונה היקר: 1. אישית, אתה מכיר מקרים שכאלה שהתעקשו על ניתוח ושזה הסתבך להם אחר כך? 2. עד כמה הרצועות שנקרעו חיוניות לשיקום המלא של עצם הבריח, או שהדבר בלתי אפשרי שהרי אין יותר רצועות שיחזיקו את עצם הבריח? 3. לשיטתך; לחזור לפעילות ספורט מלאה זה הכל כולל הכל...אפילו משקולות באותו כוח כתף כמו קודם? 4. ודבר אחרון, ניתוח שמשחזר את המבנה האנטומי הראשוני כולל רצועות, בניגוד לשיקום בלבד, לא פוטר אותך אחר כך מכאבים כרוניים כל החיים לאור העובדה שנוצר עיוות/דפורמציה במבנה האנטומי הטבעי (עצם בולטת ללא רצועות שמחזיקות אותה) אם משאירים את המצב כמו שהוא ללא ניתוח? נסיונך עוזר לי מאד, לא רוצה מפזיזות להכנס לסרט בהמשכים...מאידך, לא רוצה לישון בעמידה בידיעה שיכולתי למזער את הנזק והסבל בעתיד תודה רבה... איתן

18/04/2020 | 02:08 | מאת: אושרי

היי איתן לאחר נפילה עם אופניים אוהחנתי עם אותה פציעה דרגה 3 אשמח לדעת מה עשית ובאיזה דרך טיפול בחרת תודה

הבת שלי(18) עומדת לעבור ניתוח ארתרוסקופיה לשחזור הרצועה המחברת את הפיקה לעצם הירך בחלקה הפנימי של הברך. גיד שילקח מאזור הברך שלה ונותר מחובר מעט מתחת לברך,יועבר מתחת לעור לאזור הפיקה. הרופא יצור תעלה צרה בפיקה, דרכה יועבר הגיד והוא יקובע לאחר מכן, בעזרת בורג, לעצם הירך. כך למעשה הפיקה "נקשרת" בעזרת הגיד לחלק הפנימי של הברך ובדרך זו נמנעת פריקה של הפיקה כלפי חוץ. רציתי לדעת מה אחוזי ההצלחה שהבעיה תפתר לתמיד? מה תקופת ההחלמה הממוצעת לאחר ניתוח כזה? האם ממומלץ לעבור את הניתוח בהרדמה מלאה או מקומית היא זקוקה לניתוח כזה בשתי הברכיים האם מומלץ לעבור את הניתוחים אחד אחרי השני ובאיזה מרווח זמן? תודה

08/07/2016 | 00:46 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום אחוז ההצלחה של ניתוחים אלו תלוי מאוד בבעיה הראשונית. אם יש בעיה של גמישות יתר או בעיות מבניות אחרות להן לא מתייחסים בטיפול אז ההצלחה יורדת. ההחלמה היא הדרגתית - 6 שבועות בהגבלה של פעילות (גבס\סד) ואח"כ עוד תקופה של שיקום וחזרה לפעילות. ניתן לעבור את הניתוח בהרדמה כללית או איזורית וזה תלוי מאוד באופי של הבת שלך קשה מאוד להתנייד לאחר ניתוח דו"צ בשל ההגבלה. לכן מומלץ רגל אחת בכל פעם

01/07/2016 | 17:36 | מאת: גדליה

אני בן 50,עובד יותר מ20 שנה עבודה פיזית, פעיל ספורטיבי תמיד, ריצה, משקולות לאחרונה היה לי כאב בירך ימין למעלה באכוז התחתון, אורטופד שלח אותי לצילום ו us אבחנה בצילום 1)שינויים ארטרוטיים, ציסטות באצטבלום 2)ראשי ירך מאורכים 3)ספינה ביפידה היתי רוצה לקבל חוות דעת על המשך פעולות ספורטיביות, כגון ריצות, ריצות ארוכות

08/07/2016 | 00:42 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום מדובר בשינויים ניווניים ושחיקה של מפרק הירך. במצבים כאלו - ריצה יכולה להחמיר את הכאבים והשחיקה של המפרק. ישנן פעילויות גופניות אחרות עם פחות עומסים על המפרק כמו שחיה, רכיבה על אופניים. איני יודע אם מקור הכאבים שאתה חווה הם משינויים ניווניים אלו מתוך התיאור שלך.

27/06/2016 | 10:17 | מאת: אור

שלום אני צריכה לעבור ארתרוסקופיה בירך עקב קרע בלברום. רציתי לדעת איזה סוג קביים מומלץ לאחר הניתוח ואיפה ניתן להשיג מקבע ירך ואם הוא באמת נחוץ.. ? תודה והמשך יום טוב.

27/06/2016 | 12:48 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום את הקביים מתאימים לסוג הפעילות ולכח הקיים בידיים. לרוב קל יותר פיזית להתנייד עם הליכון. אך אנשים צעירים ובריאים יכולים להתנייד עם קביים קנדיות (קב אמה) או קביים אקסילריות (נשענות בבית השחי) לגבי מקבע ירך - ניתן להשיג בחנויות אורתופדיות - ואם אין הן יכולות להזמין.

22/06/2016 | 12:58 | מאת: בת אל

האם בעיה במערכת העצבים ההקיפית בכף רגל היא בעיה קשה לטיפול?!והאם יש קשר בן הפגיעה לבין אי יכולת להניע את אצבעות כף הרגל?!

27/06/2016 | 12:39 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום בת אל בעיה במערכת העצבית הפריפרית יכולה לנבוע מגורמים שונים בינהם סכרת, מחלות תורשתיות, תופעת לוואי של תרופות וכו. הטיפול או האבחון מתבצע בתיווך של נוירולוג. ניתן לטפל ניתוחית בהשלכות של חלק מפגיעות אלו - כגון טיפול בעיוותים האצבעות הנובעות מפגיעה זו.

20/06/2016 | 02:27 | מאת: אדיר

היי ד"ר. מה זה אומר כונדרופלסטיה M.F.C. והאם סחוס יכול להיבנות מחדש לאחר ארטרוסקופיה? וכמה זמן לוקח לסחוס להשתקם לאחר ארטרוסקופיה?

27/06/2016 | 12:42 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

כונדרופלסטיה בתרגום מילולי הינה עיצוב של הסחוס. הכוונה היא לרוב תיקון עיוות או השלמת חסרים של סחוס. אם משתילים סחוס מאיזור אחר בגוף לאיזור שבו יש חסר הסחוס יודע להשתקם. ישנן טכניקות של עידוד צמיחת סחוס בחוסרים בינוניים ע"י מיקרו שברים. הזחוז שנוצר במצבים אלו שונה במבנהו מהסחוס המפרקי אך מהווה אלטרנטיבה טובה לחסר שהיה.

שלום לפני כשנה נפגעתי בקרסול ובברך כתוצאה מתאונה דרכים תוצאת צילום הסיטי שנערכה בסמוך למועד התאונה הבחנה כך 1.קרסול-סמני שבר קטן בטלוס אחורי משמאל ללא תזוזה. 2.ברך-הודגם שבב עצם מנותק בצמוד לאספקט עליון של פיבולה פרוקסימלית משמאל מתאים לשבר תלישה. כמו כן הודגם קו שבר תוך מפרקי בראש פיבולה שמאלית באזור מפרק פיבולה טיביאלי פרוקסימלי משמאל. שאלתי היא כזו אני עדיין עם כאבים באזורים אלו יש לי כאב כאשר אני מכופף את כף הרגל קדימה וכבר מספר חודשים אני מרגיש כאב עז בקרסול מצידו השמאלי כאשר לפחות פעמים שלוש בשבוע אני סובל מתתי פריקה ספונטנים בקרסול. בברך יש רגישות וקושי לישון בלילה עם רגל ישרה. אשמח לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכך ואיזה טיפולי המשך מומלצים ? כמו כן יש לי צילום mri עוד חודש במידה ויש קרעים הצילום יוכל להבחן זאת למרות שבצילום הסיטי לא הובחן קרעים? תודה מראש.

18/06/2016 | 21:53 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

קרוב לוודאי בבדיקת הMRI יתגלו קרעים (ישנים) או סימני איחוי של קרעים אלו. ייתכן ויתגלו ממצאים חדשים שלא התגלו עד כה המו פגיעה בסחוס או מיניסקוס. בכל מקרה מומלץ להיבדק ע"י אורתופד בכדי להבחין מה מהממצאים האלו אכן גורמים לתלונות שלך ומה אפשר לעשות בכדי לעזור לך.

16/06/2016 | 12:14 | מאת: נאדר

אגן עם מפרק שמור מימין. הפרעה חלקית של הרווח ארטיקולרי בין הראש הפמור לאצטבלום. גשר עצם חיצוני בין ה MAJOR TUBEROSITY לאצטבולום

16/06/2016 | 20:04 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

מה השאלה? אם האתה מתכוון למה התכוון מי שפיענח את הצילום, איני יכול להתחייב כיוון ה=שהתיאור לא ברור כל כך. יתכן ומדובר על heterotropic ossification

15/06/2016 | 00:52 | מאת: שלומי

בושה וחרפה האפליה הזאת

16/06/2016 | 20:08 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום שלומי. השאלות שלך מאוד פרטניות ואיני חושב שאני יכול לענות עליהם באמצעות הפורום הזה. אתה חוזר וכותב את כל השתשלות העניינים שוב ושוב כאשר ברור לי, וצריך להיות ברור גם לך כי אין אפשרות לטפל בך מעל גבי אתרי האינטרנט. אם יש לך שאלה ספציפית, אתה מוזמן לשאול אותה בצורה קצרה וברורה. אני אצטט את חוקי הפורום: "התכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר."

לפני כשנתיים עברתי ניתוח של רצועה צולבת קדמית ומינסקוס. כיום התחילו כאבים בברך ועשיתי מיפוי עצמות ולהן התוצאות: (הייתי שמחה לדעת מה הפירוש) קליטת יתר דיפוזית בברך ימנית עם דגש בעיקר בהרכב הטיביאלי מדיאלי ולטרלי. באבחנה במדלת מצב לאחר חבלה/ ניתוח אין לשלול פגיעה מניסקלית דגש בכפות רגליים תגובת מאמץ.

14/06/2016 | 18:08 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

המיפוי מצביע על פעילות מוגברת של העצם. זה יכול להיות מוגבר אחרי ניתוח או אחרי חבלה לאו דווקא בעלת משמעות קלינית. קשה להגיד הרבה או להגיע לאבחנה ממיפוי עצמות זה.

12/06/2016 | 00:42 | מאת: שאול

שלום, כרגע אני חייל במסלול קרבי בצבא. לפני שנתיים עברתי ניתוח שחזור רצועה צולבת בברך. מאז הניתוח היו לי שלוש בריחות של הברך אבל חוץ מזה הברך יציבה. לאחר הבריחה האחרונה עשיתי mri. בתוצאות הבדיקה עלה כי יש לי קרע מלא ברצועה צולבת, קרע במיניסקוס, שבר קטן בברך (לא יודע בדיוק להסביר את המיקום) והבורג בברך נכנס פנימה ושבר את העצם גם שם. לפי הרופא אני חייב לעבור שני ניתוחים. השאלה שלי היא איך זה ייתכן שאני מתפקד תפקוד מלא - רץ, קופץ, עושה מסעות, סוחב משקלים, רץ ספרינטים עם שינויי כיוון ואפילו משחק כדורסל. אני לא מרגיש חוסר יציבות בברך ואין לי אפילו כאבים!? אני יודע שרוב האנשים עם קרע ברצועה מתקשים ללכת... יכול להיות שיש טעות באבחנה ?? ואם לא אז אני חייב לעבור ניתוח ?

14/06/2016 | 17:49 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום שאול ישנם אנשים רבים שקורעים את הרצועה הצולבת, השתקמו ללא ניתוח ומתפקדים רגיל לחלוטין. השאלה שצריכה להישאל לפי הבנתי - איך הניתוח יכול לשפר את הרגשתך. באופן כללי יש רצון לשחזר את הרצועה באנשים צעירים על מנת למנוע פגיעות נוספות כמו קרעים במיניסקוס או פגיעות של הסחוס כתוצאה מבריחות או תת-בריחות חוזרות. אם כרגע אין לך תלונות כלל כנראה שאתה לא זקוק לניתוח. אם עדיין יש כאבים, נפיחויות של הברך וכו יש לשקול ניתוח. כמובן שאיני רואה את כל התמונות והפרטים חסרים. מומלץ להתייעץ עם הרופא שלך, ואם אינך בטוח לבקש חוות דעת נוספת.

10/06/2016 | 01:53 | מאת: יגאל

שלום רב, לפני יותר משנה נפלתי על איזור האמה והמרפק בחוזקה (על הצד החיצוני של היד), ומאז אני סובל מכאבים כרוניים חזקים באיזור המרפק ובעיקר באיזור האמה, שרק הולכים ומתגברים מאז (מבחינת מראה המרפק והאמה , אין ולא היו סימנים כלשהם לפגיעה). כל מיני פעולות פשוטות שלא באמת דורשות מאמץ, רק מחמירות את המצב (בעיקר גורמות לכאב שהוא תחושת לחץ מאוד חזקה באיזור האמה, שלא מרפה כלל (שעות ארוכות ואף ימים ברצף- תלוי בכמות המאמץ) ( . בעת תנועות סיבוביות של היד האמה לכיוון צד ימין (של יד ימין – עליה מדובר) מורגש כאב לוחץ מוגבר, שלעיתים אף מוקרן עד לגב פרק כף היד (לא בהכרח האצבעות), ובאיזור המרפק יש כאב שהוא דומה לתחושת צביטה חזקה ולעיתים בשילוב עם תחושת שריפה (במיוחד בעת יישור המרפק ובייחוד שהיישור הוא עם גב האמה כלפי מטה (לוחץ על המרפק)). בנוסף הישענות ממושכת על איזור גב האמה/חלק תחתון של המרפק, גורמת לכאבים עזים ולחוסר יכולת לבצע תנועות עם המרפק לפרק זמן של שעה לפחות. טיפול פיזיותרפי של קרוב לחודשיים יום-יום לא הועיל, ורק הגביר את עוצמת הכאב. בצילומים וב-US (אמה ומרפק) שעשיתי מאז וגם ב-MRI (שהוא נעשה במרפק ולא באמה) לא נמצא דבר. בבדיקת EMG ללא( NCT) לא נמצא ממצא משמעותי (נעשה לעצב האולנרי ומדיאני. ( ביקרתי אצל שני מומחי כף יד, והייתי בייעוץ לצורך בירור בנחיצות פעולה כירוגית. עפ"י בדיקת הגופנית שהרופא ביצע, הוא קבע שמדובר באפיקונדיליטיס לטראלי (מרפק טניס), וקבע חד משמעית שאין צורך בפעולה ניתוחית (גם שנה וחצי אחרי הכאבים הכרוניים שתיארתי), היות ובדיקות ההדמיה לא מעלות ממצאים ספציפיים למרפק טניס ובכלל (אין כל ממצא). השאלות שלי: האם אפשר לקבוע את האבחנה "מרפק טניס", זאת מבלי שבדיקות ההדמיה מעלות ממצאים היכולים לתמוך באבחנה כזו (MRI/US לא אמורים היו לעלות על הבעיה)? ואם אכן מדובר על מרפק טניס, איך זה שאין אפשרות לטיפול ניתוחי במקרה זה (לא הזמן שעבר, ולא טיפול פיזותרפי הועילו או כדורים אנטי דלקתיים)? מה אם mri לא מראה דבר, אז לא ניתן לקבוע מה יש לתקן בניתוח (אז איך כן ניתן לאבחן בעיה רק לפי בדיקה גופנית ללא תמיכה הדמייתית)? והאם אחת מהאבחנות הנ"ל יכול להתאים לסיפור שלי (בשילוב עם מרפק הטניס, או לבדו): Posterior interosseous nerve syndrome, Radial tunnel syndrome או Compartment syndrome או שאולי אף אחת מהן (כולל מרפק טניס)?

14/06/2016 | 17:42 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום 1. MRI וUS אינן בדיקות עם 100% רגישות לאבחון. ואת הבדיקה עצמה מפענח רדיולוג +\- האורתופד במרפאה כך שיכולים להיות ממצאים ש"פוספסו" או שלא חיפשו אותם - למשל בUS. 2. לרוב מרפק טניס חולף לבד או באמצעים שמרניים אחרים. נדיר במבצעים ניתוח אך הוא קיים ולא ניתן לשלול ב100% צורך בביצוע ניתוח שכזה. ניתן לנסות הזרקת סטרואידים במידה ולא ביצעת עד כה. 3. PIN\RADIAL TUNNEL SYN יכולים להיות גורם מתאים לפי התיאור שלך, גם הקרנה שורשית מהצוואר. לגבי תסמונת מדור, לא נראה כי התיאור שלך מתאים. אני ממליץ בדיקה חוזרת והערכה מחדש של הממצאים כולל ביצוע חוזר של EMG בשאלה ספציפית של PIN או עצב רדיאלי. ניתן לנסות הזרקת נסיון של סטרואידים ולידוקאין שיכולים לשלול או לאבחן חלק מהתסמונות.

06/06/2016 | 13:51 | מאת: מיה

שאלה: אני בת 46 בריאה בד"כ לא עושה ספורט, אך הולכת הרבה ברגל מזה חודשיים תופעה מוזרה זה התחיל בתחושה משונה ברגל של צמרמורות ותחושת קור/חום בהמשך כאב חד במפשעה עם הקרנה לרגל, הגעתי לאורטופד שנתן ארקוקסיה(לא כ"כ מועיל לי) בהמשך לכאב במפשעה החלו לי כאב חד מאחורי הברך. מרגיש לי נוקשה שם. אני מתחילה לחשוב...האם זאת מתיחה/קריעה של גיד או שאולי מתחילה לי דלקת פרקים? מה דעתך?

14/06/2016 | 17:26 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום, התלונות הנ"ל יכולות להיות מפגיעה מקומית או הקרנה שורשית עצבית מהגב התחתון.יש להיבדק ע"י אורתופד ולהמשיך את הבירור

03/06/2016 | 00:54 | מאת: יוני

שלום בן 41 סובל מזה שנים מכאבי שוקיים עקב לחץ במדורים בשוקיים. הכאבים נהיים חדים בעליות, וכן בהליכה מהירה או ממושכת. עברתי בעבר בירור של כלי דם והיה תקין, והחשד של הרופא היה על תסמונת המדורים, גם לפי התלונות, וגם רושם קליני (מדורים נפוחים וקשים). מאחר והבנתי שהאופציה היא ניתוח, די חששתי מזה ודחיתי את זה. ונשארתי עם הסבל. לפני כמה זמן עשיתי בדיקת לחצים תוך מדורית, והממצאים אישרו את החשד שמדובר בתסמונת המדורים, ונאמר לי שהלחצים מאוד "מרשימים". בעיקר במדורים הקדמיים, אבל לא רק. ושוב הטיפול הוא ניתוחי, עם התוצאות הלכתי לאורטופד ספורט, ולדבריו הניתוח לא בטוח בכלל שיעזור, וצריך לשקול טוב אם בכלל ללכת על זה. כמובן שיצאתי מתוסכל, ואני ממשיך לסבול. מאחר והכאב מגביל אותי בלא מעט דברים שקשורים בהליכה, רציתי את עצתך. לביטוח לאומי לא חשבתי לפנות, מאחר ומן הסתם זה לא נחשב לנכות אם ניתן (לכאורה) לפתור את זה בניתוח. וממה שהתרשמתי הניתוח לא ממש יחולל פלאים אצלי. אך רציתי לבקש ספציפית תו נכה לרכב, שיאפשר לי לחנות במקומות קרובים יותר לאן שאני צריך ללכת (לפעמים זה הבדל של ללכת או לוותר על זה). האם יש לך המלצה איך ומה ניתן לעשות בקשר לזה, ומה יכול להגביר את הסיכויים שלי לקבל תו נכה (אף שבעצם אני לא נכה ביטוח לאומי) לאור האמור לעיל? לבקש חוות דעת רפואית? מה כדאי לעשות? בתודה ובברכה

14/06/2016 | 17:23 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום פואום זה נותן עצות רפואיות. לגבי ביטוח לאומי יש לפנות לרופאים המתעסקים בכך.

20/05/2016 | 20:05 | מאת: דור

שלום,שמי דור, עברתי פציעה בברך לפני מספר שבועות,נקבע ע"י הרופא קרע במיניסקוס עוד לפני ה-MRI,הרופא המטפל בחן את הMRI לפני הפיענוח המלא וקבע כי מדובר בקרע אשר יכול להתאחות מעצמו בגילי (25),הגיע הפיענוח של הMRI והוא הועבר לרופא אך אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין את תוכנו עד לפרטים הקטנים: מודגמת בצקת לשדית דיפוזית באפיפיזה של הפמור הדיסטלי ובאפיפיזה של הטיביה הפרוקסימלית, ייתכן קונטוזיות לשדיות שרידניות. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג אנכי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, לא ניתן לשלול קרע פריפרי (חתך סגיטלי .( 5 סדרה 3, קורונלי 19 סדרה 4 המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. מודגמת פליקה מדיאלית מעובה. אשמח לעזרה,שתהיה שבת שלום.

24/05/2016 | 22:28 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

בצקת לשדית משמעותה סימני החבלה שניתן לראות בעצם עצמה. האות החריג בהיקף המיניסקוס המדיאלי (בחלק הפנימי יותר של הברך) מסמל פגיעה במיניסקוס, ויתכן אף קרע. אם נכתב שלא ניתן לשלול קרע - זה אומר שלא ראו בוודאות את הקרע - אבל הממצא יכול להתאים לזה. בכל מקרה הטיפול יהיה לפי התלונות שלך. נסיון טיפול בפיזיותרפיה ומעקב. במידה והתלונות לא חולפות ניתן לשקול ניתוח לתפירת המניסקוס

18/05/2016 | 01:50 | מאת: רפי

לפני 4 ימים עפתי ושברתי את הזרוע בין הכתף למרפק-הומרוס מיד שאפט.גובסתי ואמור עוד 4 ימים לשוב לביקורת במרפאת כתף בבית החולים.אני מוטרד מזה שלמרות שיש לי תחושה חיצונית במרפק ובזרוע שמתחת למרפק וגם באצבעות, המרפק והזרוע שמתחת למרפק אינם זזים כשאני מנסה להזיז אותם וגם חש שהם זזים אבל במציאות אינם זזים.אני בן 67. האם זו תופעה רגילה בשבר הומרוס מיד שאפט ואם לא אשמח לקבל הסבר ומה עלי לעשות

18/05/2016 | 23:51 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

אני לא בטוח שהבנתי לגמרי את שאלתך. במקרה של שבר בהומרוס יהיה לך קשה לכופף את המרפק כיוון שהשרירים מחוברים לחלקי השבר שאינם מקובעים עדיין. במידה ואין פגיעה נוירולוגית בעוד שבוע או שבועיים כשיחליפו את הגבס במתקן אחר תוכל בהדרגה להפעיל את המרפק

16/05/2016 | 14:35 | מאת: פיני

לפני חודשיים שברתי את הזרוע בהומרוס מיד שאפט .מטופל אצל מומחה כתף .יש הפרעה תחושתית ומוטוריות בכף היד בפיזור העצב המדיאני .הרופא אמר שכנראה לחץ או מתיחה של העצב .נשלחתי לבדיקת הולכה עצבית .מטופל בפיזיוטרפיה .מה עוד ניתן לעשות ומה הסיכוי לעצב להתאושש כי מאוד מדאיג.תודה

17/05/2016 | 22:11 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

לרוב מדובר בפגיעה חולפת. אך יש לצפות לתהליך שיקופ איטי. בינתיים לשמור על טווחי התנועה ולהשתמש בסדים למנוחה במידה והותקנו. יש להמשיך הבירור ע"י EMG, ENT ולפעול לפי תשובות אלו.

26/05/2016 | 13:01 | מאת: פיני

עשיתי בדיקה של הולכה עצבית ונאמר שהעצב המדיאני לא מגיב.האם לחכות ולעקוב אחר העצב בבדיקות נוספות?