פציעה בברכיים בתאונת דרכים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

28/09/2021 | 16:20 | מאת: רונית ק.

אני בת 50, ללא מגבלות ותלונות בעבר על בעיות כלשהן ברגליים. לפני 10 חודשים הייתי מעורבת בתאונת דרכים, בה נפתחו כריות אויר לראש ולברכיים. הכרית לברכיים נפתחה מתוך מגירה שחבטה בעוצמה בברכיים ובשוקיים. היו לי המטומות מפושטות בשוקיים במשך מס' שבועות ומאז אני סובלת מכאבים בברכיים ובצד הלטרלי לאורך שוק שמאל. קשה לי לעלות ובעיקר לרדת במדרגות, לאחר הליכה שנמשכת מעל רבע שעה, כואבת לי שוק שמאל עד כדי צליעה. קשה לי לקום וללכת לאחר ישיבה (מתבטא בצליעה) ובלילה כואבת לי שוק שמאל ויש כאבים עמומים בברכיים. אלה ממצאי בדיקת MRI: ברך שמאל: מיניסקוס מדיאלי MM: נראה אות בינוני מרכזי בקרן אחורי ובנוסף נראה קרע בשורש אחורי. שינויים ניווניים ב MM. נראה מבנה קטן ציסטי מולטי-לוקולרי באזור בורסה של הסמיממברנוסיס. ברך ימין: מיניסקוס מדיאלי MM: נראה אות מרכזי בקרן אחורי ללא עדות לקרע. שינויים מויקודים ב MM. מפרק פטלו -פמורלי PFJ: נראה כונדרוזיס באפקס של הטרוכליה עם ציסטה סוב-כונדדרלית ואזור הטרוגני מסביבה, שנראה בולט ב T1. טיפול עבור ברך שמאל: אורתופד ברכיים הציע ביצוע לשחזור ותפירה של מיניסקוס פנימי. רופא כאב הציע בלוק גניקולרי משמאל בהנחיית סונר (בגלל הכאבים בשוק שמאל הגורמים לצליעה). האם עליי לעשות את שני ההליכים הניתוחיים עבור ברך ושוק שמאל? מה לעשות עם הממצאים בברך ימין? איך אפשר להסביר את הקשר של הפגיעות לפגיעת הברכיים בלוח המחוונים?

שלום רונית, לפי הנתונים ולאא בדיקה גופנית כן ניתן לבצע ניתוח לתפירת המניסקוס ובמקביל או אחרי הניתוח ניתן לעבור טיפול בבלוק . בכדי לדעת מה לעשות בברך השניה צריך לבדוק אותה והבין היכן הכאבים באיזה תנועות. במידה ואת מעוניינת לעבור את ההליך הניתוחי אצלנו ביח' ארתרוסקופיה בבי"ח השרון ניתן לקבוע תור 039372750 בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים