דרכי טיפול אפשריות ב-BPH

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

21/10/2019 | 17:13 | מאת: אורי

בן 44, סובל כמה שנים מהחמרה משמעותית בהפרעה בהטלת שתן: זרם חלש, חוסר התרוקנות, הליכה מרובה לשירותים, קושי בהתחלת מתן שתן וכד'. אולטרסאונד: ערמונית 50-65 סמ"ק, שארית שתן 50-100 מ"ל במספר בדיקות. PSA תקין. לא הצלחתי לבצע אורודינמיקה בגלל כאבים בהכנסת הקתטר. ציסטוסקופיה בהרדמה: שופכה ושלפוחית תקינות, צוואר גבוה חוסם. בהמלצת אורולוג לפני שנה ניסיתי XATRAL 10 למשך חודש – ללא שיפור כלל במתן שתן. בהמלצת אורולוג אחר ניסיתי פרומניקס 0.4 בבוקר למשך כ-8 חודשים – הטבה חלקית. בהמלצת אותו אורולוג התחלתי לקחת היטרין 10 מ"ג לפני השינה לפני שבועיים (לא בהדרגה) – אמנם חל שיפור בזרם השתן, אבל אני חווה תופעות לוואי לא פשוטות: חולשה ועייפות קשה, קושי במעבר מישיבה לעמידה, גודש באף באמצע הלילה. בנוסף, מאז שהתחלתי ליטול היטרין אני מתעורר כל לילה לתת שתן ללא יוצא מן הכלל (תופעה שלא קרתה כשנטלתי פרומניקס, אלא רק לעיתים רחוקות). קשה לי מאוד להירדם לאחר מכן ולכן אני חווה פגיעה קשה באיכות החיים (מתקשה לתפקד בעבודה ובאימוני ספורט). שאלותיי אליך: 1) כמה זמן לוקח לגוף להסתגל להיטרין? האם יתכן שתופעות הלוואי שאני חווה כרגע תעבורנה לאחר תקופה נוספת של נטילת הכדור? 2) האם יש תרופות אחרות שעשויות לעזור לי? הוסבר לי שאבודרט למשל לא מומלץ בגלל הסיכון לשפיכה אחורית (אני רווק עדיין ומעוניין להביא ילדים). 3) האם יש טיפולים התערבותיים מומלצים לטיפול ב-BPH עם סיכויי הצלחה גבוהים, שאינם כרוכים בסיכון משמעותי ליכולת להביא ילדים?TURP ו-TUIP למשל לא באים בחשבון מבחינתי. איכות החיים שלי בלתי נסבלת לאדם בגילי ואני מעוניין לפתור את ההפרעות בהטלת שתן בצורה מלאה בהקדם (גם באופן פרטי). תודה רבה מראש על העזרה!

שלום רב, אתה לא נמצא בפורום הנכון. לשמחתך אין לך אבחנה של סרטן. יש לפנות עם שאלות אלו לאורולוג מומחה. נדמה לי שגם יש פורום ספציפי בעניין

מנהל פורום סרטן הערמונית