פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20478 הודעות
16767 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

18/09/2009 | 19:19 | מאת: דן

שלום מיץ הרימון או האכילה עם קצת מהגרעינים "עושה עצירות "?י ולמה? 2)בלי קשר : האם וויטמין די מצטבר בגוף ליום יומיים ?י או מספיק לאותו יום בלבד ? 3). למחרת איננו ? אפילו אם נצברה כמות יתר ביום קודם ולמחרת לא נלקח כלום. תודה

19/09/2009 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, אכילת רימון גורמת לעצירות אצל חלק מהאנשים. זה קורה גם לאנשים שאוכלים צבר. זה נגרם מהגרעינים ומחומר שנמצא בהם. ויטמין D נאגר בכבד ובתאי שומן ולא נעלם מהגוף במהרה. לצערי, נמצא, כי חלק גדול מהאוכלוסיה סובל מחוסר כרוני בויטמין חיוני זה וזקוק להשלמות. כדאי לבדוק במעבדה ולפעול בהתאם. בהצלחה צביקה קורן

18/09/2009 | 17:45 | מאת: אלי

רציתי לדעת מה האינדקס הגליקמי של חרוב? איפה לשמור את החרוב אחרי שקוטפים אותו? ומה ערכו הרפואי של החרוב?

19/09/2009 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, האינדקס הגליקמי של החרוב: 27 - 30 כדאי לשמור במקום יבש, קריר ומוצל, בשקית נייר ברפואה העממית יש המשתמשים בחרוב כתרופה נגד שלשול, עצירות, פצעים בפה, סוכרת, מחלות כלי הנשימה, שיעול חריף ולמניעת דימומים פנימיים. להלן קישור למאמר בנושא: http://www.ima-adama.co.il/healling_methods/naturopathy/nutrition/naturopathy_vered_lev15_carobs.htm שנה טובה, צביקה קורן

18/09/2009 | 13:33 | מאת: ענת

שלום רב, אני סובלת מעור פנים שמן, האם אומגה 3 עוזר לאזן ולהפחית את הפרשות השומן? קראתי שזה דווקא טוב לעור יבש...... אשמח לקבל הבהרה בנושא. תודה ושנה טובה

19/09/2009 | 08:40 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, לצערי לא נראה לי שבעייתך תיפתר באמצעות "תרופה" זו או אחרת. חומצת שומן אומגה 3 היא חיונית ומועילה למניעה וטיפול במגוון של תופעות ומחלות. לא כדאי להימנע מצריכתה. כדאי להימנע משומנים רווים מהחי וממרגרינה. כדאי להרבות באכילת פירות וירקות חיים ומבושלים. בהצלחה צביקה קורן

18/09/2009 | 09:44 | מאת: חגא

אני לא יודעת מה לעשות. אני סובלת המון זמן מעצירות, כאבי בטן חזקים הגורמים לחוסר שקט אדיר בכל הגוף ולעיתים משילשולים, נפיחויות, אין לי התרקנות מלאה וכשיש התרקנות רצינית אני מרגישה הקלה מעולה. אני חושבת שיש לי מעי רגיז. אני רוצה לבצע בדיקות מקיפות רק אינני יודעת למי לגשת ואלו בדיקות לבצע אשמח לקבל עצה

19/09/2009 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

חגא שלום, אם יש לך "מעי רגיז" כדאי לטפל בגורם להתרגזות שלו - תזונה ומתחים. טיפול תרופתי לא נוגע בשורש ובסיבה. בכל אופן, כדאי למצות את המסלול הרפואי - רופא משפחה או רופא מעיים (גסטרואנטרולוג). אחרי שתקבלי אבחון (או לא), תפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ואולי תוכלי להרגיע את המעי ולהביא ליציאות סדירות ומלאות. בהצלחה צביקה קורן

18/09/2009 | 07:34 | מאת: טיש

מה יתרונותיו?

07/10/2009 | 08:21 | מאת: arv

קניתי שמן פשתן ולא ידעתי שעלי לשמור אותו בקרור האם לאחר תקופה של מספר חודשים יש טעם להתחיל לשמור בקרור או לזרוק כי אינו יעיל ולקנות חדש האם יכול לגרום לנזק אם אשתה אותו עכשיו לאחר שלא היה בקרור אודה על תשובה למייל שלי שרה

17/09/2009 | 21:29 | מאת: יעלה

האם כמה טיפות שמן רימונים כל יום מועיל לחיזוק המערכת החיסונית?? אם כן אז כמה טיפות לקחת?? בתודה מראש יעלה

17/09/2009 | 21:58 | מאת: צביקה קורן

יעלה שלום, מדובר בשמן זרעי רימונים ולא "שמן מיץ רימונים". אם תעשי חיפוש קצר בגוגל על: "שמן רימונים", תמצאי שפע של מידע, בעיקר של המשווקים את המוצר. הם מייחסים לשמן תכונות ריפוי רבות וממליצים לקחת 3 טיפות פעמיים ביום. אני לא מכיר את המוצר הזה ולא השתמשתי בו. בכל מה שקשור לחיזוק המערכת החיסונית, אני לא ממליץ להסתמך על "תרופה" זו או אחרת בצורת שמן, גלולה, מיץ, סירופ או תה. רק תזונה טבעית ואיכותית והימנעות ממזון זבל יבטיחו מערכת חיסונית בריאה. בהצלחה צביקה קורן

17/09/2009 | 16:40 | מאת: לל

יש לי ריחות לא נעימים שיוצאים מהפה והגוף ומהפות בריח של דגים. מה ניתן לעשות?

17/09/2009 | 21:50 | מאת: צביקה קורן

לל שלום, צריך לבדוק אם מדובר בפטריה, או בבעיה אחרת. בכל מקרה הייתי ממליץ לך לעשות ניקוי (צום מיצים) של כמה ימים ולאחר מכן לעבור לתזונה טבעית ואיכותית. אולי את צריכה להימנע מדגים ולמצוא מזון אחר. כדאי לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

18/09/2009 | 09:43 | מאת: לל

כבר התיעצתי עם רופא משפחה ועשיתי בדיקות דם והלכתי למגוון רחב של רופאים: גסטרו ולרופא א א ג ולרופא שיניים ולגיניקולוג. ושוב לא ראו משהו שיכול להוות בעיה.

17/09/2009 | 11:49 | מאת: אנונימית

לאחר ביקור בחנות טבע והמלצה של הנטורופטית שהייתה שם התחלתי לאכול זרעי פשתן טחונים כל יום שתי כפות ביוגורט קר בהסתכלות מעמיקה יותר גיליתי כי מזון זה עתיר בקלוריות ובשומן שאלתי את הבחורה שהמליצה והיא טענה כי הקלוריות הללו כלל לא נספגות בגוף בתור אדם המתעסק בספורט ובתזונה הטענה הזאת נשמעה לי מופרכת ולכן רציתי לשאול גם אתכם.... האם יש להכניס לשקלול הקלוריות היומי את ערך זרעי הפשתן על מנת לא להגיע לעודף קלוריות מתמיד עקב התוספת של הזרעים. תודה רבה על התשובה שתהיה שנה טובה

17/09/2009 | 12:40 | מאת: צביקה קורן

לאנונימית שלום, בפשתן טחון יש כ 550 קלוריות במאה גרם והם נקלטים יפה מאד בגוף. אני מקווה שהיא יעצה לך לקנות גרעינים שלמים ולטחון בבית. לא מומלץ לקנות פשתן טחון מוכן בחנות טבע. השמן בפשתן רגיש ומתקלקל במהירות. הפשתן הטחון הוא מזון איכותי, מזין ובריא ומומלץ לקחת 1-2 כפות ביום. בהצלחה צביקה אגב, לא נראה לי שמדובר בנטורופטית...

17/09/2009 | 06:58 | מאת: טובה בר-שאן

לכל באי הפורום ולצביקה היקר שנה טובה שנת אושר ושמחה שנת ממוש כל הרצונות לכם, למשפחתכם ולמדינה כולה הרמב"ם אמר "היו מזונותיך תרופותיך " שמרו על תזונה נכונה ועל בריאותכם מאחלת מכל הלב טובה בר- שאן

17/09/2009 | 22:02 | מאת: צביקה קורן

שנה טובה ומבורכת, לטובה שותפתי היקרה בניהול הפורום ולכל הגולשים הקבועים והמזדמנים. מקווה שנוכל להמשיך לענות על שאלותיכם ולשרת את קהל הגולשים בפורום במסירות ובמקצועיות. שלכם, צביקה קורן

17/09/2009 | 01:44 | מאת: טליה

שלום, תזונאית המליצה לי על GSE לתקופה ארוכה (חצי שנה), אני כעת בהיריון בשבוע6, האם בטוח ליטול את התוסף? (פעמיים ביום 15 טיפות) תודה

17/09/2009 | 06:46 | מאת: טובה בר-שאן

טליה שלום אני ממש מתנגדת לתת את תוסף זה בהריון במיוחד שאת בתחילתו. אין מספיק מחקרים לגבי בטיחותו בשלבים אילה של ההריון. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/09/2009 | 10:03 | מאת: טליה

תודה!

16/09/2009 | 22:12 | מאת: גבי

כל פעם שמדברים על תזונה נכונה ובריאה מזכירים שיבולת שועל, במיוחד בנושא סיבים תזונתיים. קראתי שבתהליך הייצור משייפים את קליפת הדגן ואח"כ מעבירים במעין מכבש שמביא את זה לתוצאה הסופית המוכרת של הפתיתים שמהם עושים את הדייסה, כך שלא נשאר כלום מהקליפה וגם רוב הויטמינים והמינרלים כבר נהרסו. אז מה בדיוק בריא בשיבולת שועל? תודה

17/09/2009 | 06:48 | מאת: טובה בר-שאן

גבי שלום בשוק אתה יכול למצוא את השבולת שועל בדרגות של שיוף שונות. קנה את הקווקר (שיבולת שועל הגסה ) בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

16/09/2009 | 17:40 | מאת: ש

שלום, אני בת 21. כל בוקר אני נוסעת לעבודה, ובעבודה שלי כל אחד מביא את האוכל שלו בעצמו. אני מאוד אובססית לגבי האכילה שלי... לכן אני אוכלת כל יום רק סלט, ועד 5 אחרי הצהריים אני לא אוכלת שום דבר חוץ מהסלט בעבודה. אחרי שאני מסיימת לעבוד אני אוכלת בבית מעדן בריאות או משהו אחר בסגנון, אוכל מבושל אני לא אוכלת... אבל בכל זאת, אני מרגישה שאני טיפה משמינה, איך זה יכול להיות? למה עדיין אני מרגישה שאני מעלה כמה קיל' מיותרים? ועוד שאלה, איך הגוף שלנו עובד מהבחינה הזאת של הקילו פחות קילו יותר? כי המשקל שלי לא ברור בכלל... יום אחד אני יכולה להיות קילו פחות יום אחר קילו יותר. זה נורמלי?

17/09/2009 | 06:53 | מאת: טובה בר-שאן

ש. שלום לפי מה שאת ,מתארת את אוכלת מאוד לא נכון. בטוח שקיימים לך חסרים רבים של חלבונים, חומצות שומן חיוניות, ויטמינים ומינרלים. בגלל זה הגוף נכנס למצב של השרדות ומוריד את חילוף החומרים והתחושה שאת לא מרזה. לדעתי את חייבת ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתך תוכנית נכונה של תזונה. לגבי עליה וירידה יומית במשקל זה מצב נורמלי. כי נשים מושפעות גם ממהמצב ההורמונלי שלהן. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

16/09/2009 | 08:50 | מאת: איילת

שמעתי שלא מומלץ לבשל יחד פחממות וחלבונים כי הם מגירים חומר שמזיק לגוף. האם יש אמת בטענה הזו? בתודה מראש

17/09/2009 | 21:06 | מאת: איילת

למה מתעלמים מהשאלה?

17/09/2009 | 21:48 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, אני לא שמעתי את מה שאת שמעת. לא רצוי לבשל פחמימות עם חלבונים (לדוגמה בשר עם תפוחי אדמה) מכיוון שזמן הבישול שלהם שונה ולא רצוי לאכול מזון שבושל יתר על המידה. מומלץ לאכול עדשים (חלבון) עם אורז (עמילן), אבל לא כדאי לבשל אותם ביחד. בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, אני מתחילה ליטול כדורים פולקס400, שמכילים ברזל וחומצה פולית. כתוב בעלון התרופה שיש לצרוך שעה לפני ארוחה, אך יש לחכות יותר משעתיים לפני ואחרי אכילת המזונות הבאים: חלב ומוצריו, ביצים, סיבים תזונתיים, תה, קפה, תרד.. שמעתי גם שרוב הפחמימות - גם קמח לבן (לא מלא) וכן תפוחי אדמה ואורז גם הם מפריעים לספיגת ברזל.האם זה נכון? האם יש רעיונות מה ניתן לאכול בארוחות הצהריים מלבד בשר? ואם כדאי לצרוך עם ויטמין C אך לא עם סיבים תזונתיים? כלומר עדיף לסחוט מיץ מפרי מאשר לאכול פרי? אילו מקורות נוספים לויטמין C (שמתאימים לקרטיריונים הקודמים - כלומר לא מפריעים לספיגת הברזל)? תודה מראש.

16/09/2009 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

ימית שלום 1. קמח לבן, תפוחי אדמה ואורז לבן אינם מפריעים לספיגת הברזל. במקרה הזה דווקא קמח מלא מפריע כיוון שהקליפה מכילה חומצה פיטית הקושרת את הברזל. 2. ברזל עדיף לקחת עם מיץ תפוזים סחוט, מיץ עגבניות. מיץ לימון, מיץ קיווי. 3. אכן חשוב שאת הכדור לא תקחי צמוד לארוחה וכך הספיגה תהיה יעילה יותר. 4. בארוחת צהרים את יכולה לאכל דגים עם ירקות., או מגדרה עם ירקות (מרק, סלט טרי, מוקפץ, אנטי פסטי וכ"ו). שתהיה לך שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

תודה רבה על התשובה. אך דבר אחד לא ברור לי - חשבתי שירקות גם הם מכילים סיבים תזונתיים. זה לא מפריע לספיגת הברזל? שנה טובה! ימית

14/09/2009 | 15:48 | מאת: אור

שלום אני סובל מאבנים קטנות בכיס המרה ורציתי לדעת על תזונה נכונה אני בחור צעיר רזה לא מעשן או שותה קפה בכלל האם עלי לפנות לדיאטנית שתגיד לי מה עלי לשמור בתזונה נכונה שהאבנים בכיס המרה לא יגדלו? או שזה לא שייך לדיאטנית? תודה

16/09/2009 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום אין ספק שחשוב מאוד שתפנה לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתך תפריט המתאים למצבך. תזונה מתאימה עוזרת מאוד. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/09/2009 | 15:13 | מאת: אור

שלום יש לי אבנים קטנות בכיס המרה ואני מאוד חושש מניתוח וידוע לי שטוב לשמור על תזונה נכונה אני בחור צעיר רזה לא שותה קפה לא מעשן איך עלי לשמור על תזונה נכונה כדי שהאבנים יעלמו או לא יצטברו? תודה

15/09/2009 | 12:31 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, אתה צריך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. לפעמים גם אבנים קטנות לא יוצאות. אם אין בעיית השמנה, תוסיף לפחות שתי כפות שמן זית לארוחות. אפשר גם, בנוסף לקחת בבוקר 1-2 כפות שמן זית עם כפית לימון. תוודא שהתזונה שלך עשירה בסיבים תזונתיים ותמעיט במזונות "ריקים", מטוגנים ועשירים בכולסטרול. בהצלחה צביקה קורן

15/09/2009 | 13:39 | מאת: אור

שלום האם שמן לא עושה כאבים כשיש אבנים בכיס מרה למיטב ידיעתי? ואין לי בעית השמנה אני די רזה ואני אוכל לחם חיטה מלאה שתיה דיאט לא מוגז לא מעשן לא שותה קפה או אלכוהול בכלל לא, ומה בעצם כפית שמן הזית והלימון יעשו לאבנים? תודה

13/09/2009 | 09:55 | מאת: אלעד

בחלק מהתבלינים כתוב שיש לשמור במקרר ובחלק כתוב לשמור במקום חשוך.. השאלה היא איפה יש לשמור את התבלינים?במקרר או בחוץ במקום חשוך?

13/09/2009 | 16:17 | מאת: טובה בר-שאן

לעד שלום את רוב התבלינים עדיף לשמור במקרר במקפיא במקום יבש וכך הארומה שלהם נשמרת . בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

13/09/2009 | 00:58 | מאת: שירי

אני סובלת מפיסורה, ושותה פגלקס, אך גם זה כבר לא ממש עוזר. אילו מזונות יכולים לסייע ביציאות יותר רכות? אני אוכלת בריא, מבוסס הרבה ירקות טריים, אך עדיין זה לא מספיק..

13/09/2009 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום הרבי באכילת פירות וירקות, שזיפים יבשים שהושרו במים רותחים (לשתות את המים ולאכל את השזיף) אגוזים ושקדים, קטניות ודגנים מלאים כמו למשל שיבולת שועל והרבי בשתיית מים. הימנעי ממאכלים חריפים, חומץ, מאכלים מטוגנים, מקמחים לבנים. חשוב שתקחי פורמולה של חיידקים טובים בבוקר על בטן ריקה בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

15/09/2009 | 08:26 | מאת: שירי

אני מקפידה על תזונה בריאה גם עקב היותי מתאמנת.. איני נוגעת בכל המאכלים שציינת להמנע מהם ובכל זאת אני מעוניינת ליצור צואה "משחתית" יותר.. אין לי בעיות עצירות כלשהן..

12/09/2009 | 21:03 | מאת: אני

לפני כמה חודשים אמרתי לך שלאחר אכילת בצל יש לי ריח של בצל בשתן למשך כיומיים- שלושה. ענית לי שאני כנראה אוכלת מהר מדי. מאז אני שמה לב ומשתדלת לאכול ממש לאט (גם ככה אני אוכלת לאט, אבל בצלים אפילו יותר לאט) אך התופעה ממשיכה. יש לך אולי הסבר אחר?

13/09/2009 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

אני שלום אודה על האמת שאין לי מושג ישנם מזונות רבים שאם ספיגתם בגוף בגלל החומרים שהם מכילים יש ריח אופייני כמו למשל שום. אולי זה ההסבר בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/09/2009 | 23:29 | מאת: עודד

שלום רב אני מתעניין בשיטת צירופי המזון (של שלטון לדוגמא) ע"פ הסיווגים המקובלים דגנים נחשבים לעמילן ואגוזים לחלבון ולא מומלץ לאכלם ביחד. הדבר תמוהה בעיני מפני שכמות החלבון בדגנים ואגוזים היא דומה יחסית. במקרים מסויימים אפילו מצאתי שבדגן יש כמות חלבון גדולה בהרבה משל אגוז - שיבולת שועל כ12% חלבון לעמות אגוז פקאן 5% חלבון. אז מדוע אם כן אכילת שיבולת שועל כשלעצמה נחשבת כאכילת עמילן ואילו אגוז פקאן נחשב כחלבון?

11/09/2009 | 11:55 | מאת: נעמי

ממש לא מתאים לאכול את השניים בארוחה אחת, בלי שום קשר לכמות החלבון שבהם. כדי לעכל את העמילן שבדגנים יש צורך באנזימים מסויימים במערכת העיכול, וכדי לעכל את החלבון באגוזים יש צורך באנזימים אחרים. צירוף של דגנים ואגוזים גורם להתנגשות בין האנזימים השונים, וזה משבש את פעולת העיכול. אם הנושא של צירופי מזון מעניין אותך, יש פרק בשם זה בספרו של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו". אין להשיג בחנויות, ומזמינים אצל המחבר, שמתגורר בנתניה. (טל. 09-8331310).

12/09/2009 | 06:03 | מאת: טובה בר-שאן

עודד שלום נעמי צדקה זה לא כמה חלבון יש במזון אלא הצרוף ביחד .באגוז אין כמעט עמילן בעוד שבדגנים ריכוז העמילן גבוה. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

ע"פ הבנתי, ההסבר להמלצה לא לאכול עמילנים עם חלבונים הוא כזה: החלבונים גורמים להפרשת חומצה בקיבה, חומצה אשר הורסת את האנזים שמפרק את העמילן ובכך נפגע עיכול העמילן. אם הסבר זה אכן נכון, אני לא מבין כיצד החלבונים שבדגן לא גורמים להפרשת חומצה והחלבונים של האגוזים - כן. תודה מראש

10/09/2009 | 12:13 | מאת: אסתר

ידוע שמיץ רימונים מאוד בריא ויש לו סגולות (הורדת לחץ דם,טיפול בכולסטרול וכו..) . השאילה שלי - האם רק מיץ רימנים טרי - בריא ? או שאפשר גם לקנות מיץ בחנות (חנויות טבע)ולשתות אותו באותה מידה כמו מיץ טרי. אודה על התשובה

10/09/2009 | 18:18 | מאת: טובה בר-שאן

אסתר שלום גם מיץ רימונים מפוסטר וגם רכז רימונים טבעי מצויין בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

09/09/2009 | 16:19 | מאת: זוהר

התחלתי לקחת כדורי אבץ של סולגאר יש מצב שזה עושה עצירות?

09/09/2009 | 20:41 | מאת: צביקה קורן

תבדוק אם ישנם שינויים אחרים שעשית בתזונה

בעקבות בעית נשירה ואנמיה התחלתי ליטול כדורי אבץ.... וגם לי זה גרם לעצירות מיידית וקשה. זה כנראה אינדבידואלי.

09/09/2009 | 13:28 | מאת: שירלי

אני בת 16 והתחלתי את תהליך הדיאטה במשקל של 146.5 וכיום לאחר חצי שנה אני שוקלת 126, כבר ירדתי 20.5 קילו ממשקלי. אני אוכלת תפריט מאוזן שנקבע על ידי דיאטנית מוסמכת. אני לא רואה סימנים על גופי, ולא עודפים ולא שום דבר. יש את מי שאומר שישארו לי עודפים וסימנים, ויש את מי שאומר שאני צעירה ופשוט אין סיכוי. מכוון שאין בידי דעה מוצקה החלטתי לבנות תוכנית בחדר כושר, בדרך כלל אני שוחה שעה עד שעה וחצי רצוף,או הולכת במהירות 4.9 במשך שעה על הליכון. בתוכנית עם המאמנת כושר הותאמו לי תרגילים כמו משקולות, מכשירים שעובדים על הבטן, החזה,הרגליים והידיים. השאלות שלי הן: 1.האם זה הכרחי? מה החסרונות שיקרו במידה ולא אעשה תרגילים אלו? 2.אני יודעת שפעילות זו עוצרת מעט את הירידה במשקל(בגלל השרירים).כמה זמן לאחר התחלת העבודה על השרירים חוזרים לראות ירידה במשקל? 3.איזה מהדעות היא נכונה - בגיל 16 לא נשארים עודפים וסימנים, או שיש לעבוד חזק במכון הכושר למען מניעתם בעתיד ? תודה, וסליחה על אורך השאלה. שירלי.

10/09/2009 | 18:24 | מאת: טובה בר-שאן

שירלי שלום אין ספק שאימון גופני במכון כושר הוא מצויין בשבילך 1. מוציא אנריה ומזרז את הירידה במשקל. 2. מעצב את הגוף. במיוחד זה משמעותי בגלל שאת נערה בגיל התבגרות. לכן הסיכוי שיהיו עודפים וסימנים מאוד קטן. 3. שומר על מצב רוח טוב ומוריד את הכמיהה לאוכל. תמשיכי בך בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/09/2009 | 10:52 | מאת: טוביה יוסף

ברצוני לדעת, אם משקה שוש קרח ,מעלה את רמת הסוכר בדם ,בשתית כוס אחד ביום,כי הוא מתוק בלי להוסיף סוכר, אשמח לתשובתך, תודה מרואש.

09/09/2009 | 20:39 | מאת: צביקה קורן

אני לא מכיר את המשקה הזה תבדוק בתווית אם יש בו סוכר או גלוקוז.

09/09/2009 | 09:47 | מאת: מוטי

חוסר חשק,קיצוני לדעתי יש זרימה לא תקינה של הדם כאשר אני שוכב עם הרגלים למעלה אני מקבל זיקפה יש לי כאבים לסרוגין מעל האשכים עשיתי אולטרה סאונד והתוצאה אין ממצאיים מה הבעיה שלי

09/09/2009 | 20:38 | מאת: צביקה קורן

אנחנו מתעסקים רק בתזונה טבעית

09/09/2009 | 00:29 | מאת: הילושי

שלום! רציתי לדעת האם אפשר להמנע מגזים שהם ממש לא נעימים בדרך טבעית או בדרך אחרת? תודה

09/09/2009 | 20:37 | מאת: צביקה קורן

הילושי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "גזים" ותקבלי הרבה טיפים בהצלחה צביקה

08/09/2009 | 22:04 | מאת: גיא

אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אז אני מתנצל מראש אם אני טועה. שמעתי ששתית שמן זית (כמספר כפות) ושתית יין אדום כל לילה זה דבר בריא. 1. רציתי בבקשה לשאול אם זה נכון (גבי שני הדברים). 2. אם אז מה הכמות המומלצת? 3. מה בעצם כל אחד עושה? תודה מראש, גיא

09/09/2009 | 20:36 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, כבר כתבתי כמה פעמים שאני לא מתלהב מ"תרפות טבעיות" שמן זית צריך לאכול בסלט ועל יין אדום אפשר וותר בהצלחה צביקה קורן

10/09/2009 | 00:55 | מאת: גיא

08/09/2009 | 13:41 | מאת: אביבה

הי צביקה ראשית תודה רבה ושאלתי הנוספת,מדוע הרעבה בגלל החלב והקפה? בברכה ותודה על העזרה.

09/09/2009 | 20:35 | מאת: צביקה קורן

ואני לא בטוח שמבחינה נפשית את מתכוונת לניקוי

07/09/2009 | 23:56 | מאת: תמר

שלום צביקה, התחלתי לקרוא ספרים על טבעונות וצמחונות כמו "לאכול כדי לחיות" של ד"ר פורמן ו"האוכל עושה את האדם" של ד"ר מקית' ואני מאוד מעוניינת לעבור לתזונה טבעית, אשמח לעצות וטיפים איך אפשר לפתוח בתהליך כזה בצורה הדרגתית ולא דרסטית, מכיוון שאני רוצה להתמיד ושזה יהפוך לאורח חיים ולא משהו שעובר וחולף, אשמח לטיפים לגבי גמילה ממתוקים ואפשרות לתחליפי חלב. גם מבקשת מקורות מידע כמו ספרים, הרצאות וכו'. תודה רבה רבה

08/09/2009 | 06:54 | מאת: טובה בר-שאן

תמר שלום על מנת לעבור לתזונה טבעית 1. להוריד את הבשר. ניתן להוריד בהדרגה את הבשר לפעם בשבוע, ובמקומו להעלות את כמות הדגים. 2. לאכל ירקות בכל ארוחה.הרבה עלים ירוקים. לעבור ללחם מקמח מלא. לעבור לאורז מלא. 3. לאכל אגוזים ושקדים עדיף לא קלויים. 4. להימנע מצבעי מאכל וחומרים משמרים .להפסיק לאכל מקופסאות שימורים. 5. לשתות הרבה מיים . 6. במקום לאכל סוכריות ושוקולדים ניתן לאכל פירות יבשים בכמות קטנה. 7. לאכל קטניות כמו עדשים ,חומוס, טופו , שועית. בסופר קראי מה המוצרים מכילים. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר-שאן

08/09/2009 | 08:21 | מאת: צביקה קורן

תפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית ואל תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. שנה טובה צביקה

11/09/2009 | 20:32 | מאת: נעמי

מניסיון אישי של שש שנות טבעונות מתוייק אצלי מידע רב בנושא - קישורים, מאמרים ואתרים, שברצון אעביר אלייך. בנוסף - אולי יעניין אותך קורס לתזונה טבעית, שיועבר בחודש הבא, בנתניה, וגם המלצה על כמה ספרים. נבון מצידך לעשות את המעבר באופן הדרגתי. פרט נוסף - כאשר לומדים את הנושא, ומבינים את ההיגיון מאחורי הכללים והעקרונות, קל יותר ליישם זאת ביום-יום. [email protected]

07/09/2009 | 17:55 | מאת: אביבה

שלום רב צביקה היקר! אני כרגע עושה תהליך של אכילת ענבים לא הגבלה ממש הרבה ובערב כרובית וירקות אחרים שורשים מאודים שותה קפה אחד ביום עם מעט חלב האם זה עדיין אפקטיבי מה הכמות המומלצת לענבים האם יש יתרונות בריאותיים למרות הקפה?האם להוריד את הירקות בערב? אשמח ממש לתשובה מקצועית וחוות דעתך מאוד חשובה לי מעריכה את זה מאוד בברכה אביבה

07/09/2009 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

אביבה שלום, מה שאת עושה זה דיאטת הרעבה ולא דיאטת ניקוי. כמה הצעות לתיקון: 1. תימנעי מקפה וחלב. תשתי מים ותה צמחים במקום זה. 2. תבחרי ענבים כהים מגידול אורגני. 3.תגבילי את הכמות לחצי קילו בכל ארוחה. 4.אפשר לוותר על הירקות. 5. תלעסי לאט, גם את הקליפה והחרצנים. 6.לא להמשיך עם "התהליך" יותר משבוע ללא השגחה ופיקוח רפואי או של מומחה לנושא. בהצלחה צביקה קורן

07/09/2009 | 16:55 | מאת: רוני

שלום, האם כשאני מבשלת אצות במרק ,אבל לא אוכלת אותן אני עדיין מקבלת את המינרלים\ויטמינים שהן מכילות? תודה מראש.

07/09/2009 | 21:21 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, בהחלט כן! האצות עשירות במינרלים ואלה לא נהרסים בבישול. בהצלחה צביקה קורן

07/09/2009 | 16:11 | מאת: יוסי

לאחרונה נודע לי על מקור צמחי לחומצות אומגה-3 מצמח המרווה המרושתת אשר אינו בעל תופעות לוואי שיש לשמן הדגים. מה דעתך?

07/09/2009 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, שמעתי על הלהיט הזה, אבל קח בחשבון ששמן דגים הוא היחיד המכיל את שתי חומצות השומן המרכיבות את החומר שנקרא: "אומגה-3". בשמן פשתן ובחומר המופק מהמרווה יש חומצות שומן ברמה נמוכה יותר שמהן הגוף מפיק אומגה 3. הערה: אני לא מטיף לאכילת דגים או שמן דגים, אבל העובדות צריכות להיות מוצגות כפי שהן. בהצלחה צביקה

07/09/2009 | 13:04 | מאת: מירי

ידועות סגולותיו של השוקולד המריר,אך יחד עם זאת הוא מכיל סוכר(שאינו בריא כלל) האם יש שוקולד מריר שאינו מכיל סוכר או ממתיקים מלאכותיים? 2.היכן אוכל למצוא מתכוני עוגות המכילים קמח מלא ןאגבה במקום סוכר? 3.האם ישנם מזונות שביכולתם לנקות את הכבד?

07/09/2009 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

מירי שלום, 1. אני לא מתלהב משוקולד, בין אם הוא מריר או לא. חסרונותיו ונזקיו עולים על תועלתו. בחנויות טבע אפשר למצוא שוקולד עם מעט מאד סוכר. 2. רשת האינטרנט מוצפת במתכונים לעוגות. גם בנושא זה אני לא מתלהב. גם עוגה מקמח מלא זה לא מזון בריאות. 3. ניקוי כבד יעיל מושג מהימנעות ממזון קלוקל (ג'אנק), עישון ואלכוהול מחד ומצריכת מזון טבעי ואיכותי מגידול אורגני מאידך. כדאי מאד להתחיל את תהליך הניקוי בצום מיצים של כמה ימים (בהשגחה של מומחה לנושא). בהצלחה צביקה קורן

09/11/2009 | 16:35 | מאת: רותי

יש שוקולד מריר ללא סוכר, וללא בישול (raw chocolate) "שוקולד טיבעי- עומרים" מומתק ע"י אגבה וטעים להפליא

07/09/2009 | 10:44 | מאת: תמר

שלום רב צביקה, רציתי לשאול האם לרפואה ולתזונה הטבעית יש מה להציע על מנת לטפל בהפרעות אכילה שהן לא במצב פסיכיאטרי אלא הפרעות אכילה קלות? אשמח לתגובתך.

07/09/2009 | 21:12 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, בהחלט כן, אבל צריך לעשות את זה ביעוץ אישי ולא באמצעות פורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

07/09/2009 | 23:50 | מאת: תמר

אשמח ליותר אינפורמציה בעניין, פשוט כי לי ידוע רק על תרופות וכו' שהרפואה הקונבנציונאלית מציעה.. תודה רבה

07/09/2009 | 10:10 | מאת: נאוה

למומחים שלום, חליתי בשפעת, שאלתי היא מה מומלץ לאכול בזמן שפעת עם חום, ושיעול, שמלווה בחוסר תיאבון וחולשה, יש לציין שאני טבעונית, רזה בת 50. חשבתי לאכול רק פירות, אבל אני חוששת שזה יחליש אותי עוד יותר. תודה

07/09/2009 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

נאווה שלום, את צודקת, כדאי לתגבר את התזונה עם טחינה מלאה, שקדים, אגוזים, וזרעונים (דלעת, חמניות, שומשום ופשתן). את הזרעונים כדאי לטחון. חשוב מאד שתשתי הרבה: מים, תה צמחים ומיץ ירקות המורכב ממלפפון, קישוא, סלרי, פטרוזיליהף גזר וסלק. החלמה מהירה צביקה קורן

08/09/2009 | 10:18 | מאת: נאוה

07/09/2009 | 09:36 | מאת: סתיו

איזה ירקות מכילים הרבה סידן?

07/09/2009 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

סתיו שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "סידן". בכרוב, ברוקולי ובירקות השורשיים והעליים (פטרוזיליה) יש הרבה סידן. בהצלחה צביקה

06/09/2009 | 19:26 | מאת: שירה

שלום רב. שמי שירה, בת 25. לאחרונה אני מרגישה שהראייה שלי מעט מטושטשת. רופא עיניים התאים לי משקפיים בעלי מספר די נמוך. אני מרכיבה אותם ורואה טוב. האם ידוע לכם על מאכלים או תוספי מזון המחזקים את הראייה? בברכת שנה טובה

07/09/2009 | 21:05 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, תזונה טבעית, מגוות ומאוזנת תועיל לראיה שלך ולבריאותך הכללית. אני לא יודע על מזון שהוא ייעודי לעיניים (הכתומים למיניהם מועילים לכל הריריות בגוף, אבל לא משפרים את הראיה). בהצלחה צביקה קורן

06/09/2009 | 16:59 | מאת: דורית

שלום צביקה, אני מזה כשנתיים בדיאטה מאוזנת שעד כה השלתי ממשקלי מעל לכ-30 ק"ג. יש עוד כ-10 ק"ג... אני דואגת לערוך בדיקות דם כל 6-8 חודשים, ולאחרונה קיבלתי תשובות כדלקמן: 1 - אבץ - ערך 63 - ידוע לי שנמוך במקצת. התחלתי לקבל כדורי אבץ מקופ"ח שגרמו לי בחילות והקאות ולכן הפסקתי. מה התחליפים האפשריים? 2 - ברזל - ערך 65 - עדיין בנורמה - אך אני סובלת מעייפות רבה.... מה יכול להיות הגורם, במיוחד כשאני אוכלת מאוזן + ישנה היום אפילו יותר שעות מבעבר (כ-6-7 שעות בלילה)? אודה לתשובתך, דורית

07/09/2009 | 21:03 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, 1. בזרעי חמניות ודלעת יש כמות יפה של אבץ. וגם בפירות ים (עליהם אני לא ממליץ...). בנוסף את יכולה לקנות בחנות טבע אבץ פיקולינאט ולנסות. 2. הסיבות לעייפות יכולות להיות רבות ומגוונות (מתח, חוסר שינה, חוסר איזון הורמונאלי, אנמיה, דימום פנימי, חוסרים תזונתיים ועוד). אני מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית, הכולל תישאול מקיף ויעוץ המותאם לצרכים שלך. בהצלחה צביקה קורן

06/09/2009 | 16:18 | מאת: שושי

האם אכילת בטנים לא קלויים רצויה, קראתי בעבר שבוטנים לא קלויים מסוכנת בגלל חומר מסרטן הנהרס בתהליך הקלייה, ומה לגבי אגוזי קשיו, האם האמור לגבי בטנים נכונה גם לגבי קשיו?!!

07/09/2009 | 17:13 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, לא ידוע לי שבוטנים לא קלויים מסרטנים. הבוטנים עשירים בשמנים, חלבון, ויטמינים ומינרלים. חלק מהחומרים נהרסים בקליה וכך גם אותו חומר מזיק שנמצא בהם. אני ממליץ לא לאכול בוטנים קלויים. אגוזי קאשיו לא נמצאים בראש סולם העדיפויות, אבל אפשר בהחלט לאכול לא קלויים. בהצלחה צביקה

05/09/2009 | 22:54 | מאת: מרקף

שלום רב, ראשית ברצוני להודות לצביקה וטובה על העבודה המבורכת שאתם עושים. אני מבקש לשאול האם ניתן לצרוך Q-10 דרך מזון, ולא רק דרך כמוסות (יקרות מאוד...)? תודה על תשובה, אני.

06/09/2009 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

מרקף שלום Q10 קיים בבשר בדגים וגם בצמחים אולם הספיגה שלו היא פחות מ10% ורמתו בגוף מתחילה לרדת מגיל 30 . בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

05/09/2009 | 19:50 | מאת: טוויטי

שלום, הייתי רוצה לדעת על תזונה נכונה לתסמונת,ואילו מוצרים יכולים להקל על כאבי העצמות?אשמח לתשובות.תודה.

06/09/2009 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

טוויטי שלום בעיקרון בפברומילגיה יש להוריד מזונות החשודים כאלרגנים, מזונות המכילים חומרים משמרים וצבעי מאכל ולאכל מזונות אורגנים הקרובים ביותר למצבם הטבעי כלומר לא מעובדים. אני ממליצה לך מאוד ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה לך תפריט המתאים למצבך. בברכה ובהצלחה שנה טובה טובה בר- שאן

05/09/2009 | 12:52 | מאת: משה

שלום רב, במהלך סוף השבוע קיבלתי המלצה מקרובת משפחה שנוטלת את תוסף ה-GSE תמצית זרעי אשכוליות, ליטול אותו גם כן, מכיוון שלפי דבריה הוא הוכח מדעית כמסייע במצבים הבאים:קלקול קיבה, הרעלת מזון, שפעת, כאבי גרון, פטריות למיניהן, כולסטרול, סרטן והכי חשוב מסייע בחיזוק מערכת החיסון ועוד ועוד. רציתי לדעת עד כמה הדברים הנכונים ואם אכן המוצר מומלץ לשימוש יומיומי? תודה

06/09/2009 | 05:27 | מאת: טובה בר-שאן

משה שלום אכן תמצית זרעי אשכוליות מכילה חומרים אנטי וירלים ואנטיביוטים חומרים המחזקים את מע' החיסון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/09/2009 | 20:33 | מאת: רונית

החומר הפעיל העיקרי שמופיע בתמצית זרעי האכוליות הוא הניגרין , ביופלבנואיד מאוד חזק ובעל פעילויות ביולוגיות רבות נגד חיידקים ופטריות. חשוב לשים לב שהרכיב הסינטטי סיטריסידייל citricidial לא יופיע מפני שהוא עלול לעשות כוויות ובהחלט לא מופק מאשכוליות. יש בקבוק תוצרת גמרניה על המדפים בחנויות של 100 מ"ל הכי מומלץ וזה מנסיון רב

05/09/2009 | 01:38 | מאת: קרין

שלום, הבנתי כי סידן נספג טוב יותר בנוכחות שומן ולכן יש לאכול מוצרי חלב בעלי אחוז מסויים של שומן. האם ככל שאחוז השומן גבוה יותר כך הסידן נספג טוב יותר? מהם אחוזי השומן המינימליים המאפשרים ספיגת סידן בגבינות, יוגורטים וחלב? האם יש הבדל מבחינה זו כשצורכים מוצרי חלב מבקר או מעיזים וכבשים? תודה מראש, קרין

05/09/2009 | 06:45 | מאת: טובה בר-שאן

קרין שלום אכן שומן ידוע כמגביר ספיגת סידן וחיוני. לכן אם מעונינים להעלות את ספיגת הסידן ממומץ לצרוך מזונות בעלי תכולת סידן 3% . השומן חיוני לספיגת השומן כיוון שויטמין D , ויטמין חיוני לספיגת הסידן מומס בשומן לכן חשובה סביבה שומנית . מבחינה זו אין הבדל בין במקור של הגבינה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/09/2009 | 20:45 | מאת: צליל כנפו

היי שלום אני צליל ולמרות שאני קטינה חשוב לי להיות עדכנית בקשר לחיידק שאצלי בבטן .. , אני בת 11 וחודש , ויש לי את החיידק כבר 4 שנים .. , אני לא מסיימת את הטיפולים שלי עד הסוף כי יש תרופה אחת שיכולה להשמיד את החיידק אבל תמיד שאני לוקחת אותה אני מקיאה אותה .. , אני לא יכולה להמשיך לקחת אותה וכבר יש לי קוצר נשימה כבד ... , אני לא יכולה לעלות לישון בנוח ובשנה השעברה לקחתי סיכון רב השתתפתי באתלתיקה של ה300 מטר לא היה לי אויר בריאות .. , בבקשה תעזרו לי תאמרו לי מה כדאי לאכול כדי שהחיידק לא יפריע לי שוב בבטן כי אני סובלת מכאבים איומים , אני מבקשת שיעזרו לי כי כל ייוום הנשימה שלי מתקקצרת , אני לא יכולה לעשות הרבה דברים ולהנות משיעורי הספורט נלמרות שיש לי טוב מאוד בתעודה ואני מביאה את רוב הנצחונות קשה לי להשתתף בהם .. , אין לי אוויר מספיק .. , אני לא נושמת כמו בנאדם , קשה לי להכניס אוויר לריאות בבקשה תיעיעצו לי מה לעשות נמאס לי לחיות איתו ... : ' ( , אני לא יכולה לעשות כלווום !!!!

04/09/2009 | 21:54 | מאת: צביקה קורן

צליל שלום, אין לי אפשרות לעזור לך במסגרת הפורום. אני מציע שתפני יחד עם אחד ההורים שלך ליעוץ אישי בתזונה טבעית כמה עצות: תימנעי מקולה ומכל המשקאות המוגזים וה"קלים". תימנעי ממזון מטוגן ומממתקים מתוקים ומלוחים. אל תאכלי חריף! תאכלי כל יום סלט גדול עם חסה ותלעסי ל א ט! בהצלחה צביקה קורן

ישנם כיום תרופה בשם מונו קיס הנמכרת בבתי מרקחת להליקובקטר פילורי

20/08/2010 | 13:42 | מאת: צליל

לקחתי טיפול שלם ואין לי אפשרות להיפטר ממנו זה מחמיר לי תודה אבל בכל מקרה על היעוץ

04/09/2009 | 17:56 | מאת: ענת

שלום רב. אני צעירה הסובלת מתפקוד יתר של הכבד עקב נטילת כדורים פסיכיאטריים במינון די גבוה. בחנות למוצרי טבע המליצו לי לשתות משקה כלורופיל בטענה שהוא מטהר את הגוף מרעלים. חיפשתי מאמרים בנושא באינטרנט, אך מצאתי רק פירסומות למוצרים שונים. מה אתם יודעים על משקה זה? האם בטוח לקחת אותו? האם הוא ממולץ? תודה רבה ענת

04/09/2009 | 21:49 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, משקה כלורופיל מומלץ עקב היתרונות הבריאותיים שלו, אבל הוא לא "מטהר את הגוף מרעלים". ניקוי גוף וכבד נעשה בצום של כמה ימים ולאחר מכן מעבר לתזונה טבעית ואיכותית. כדאי לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

13/02/2011 | 18:32 | מאת: סיגי

איזו חברה משווקת משקה ללא יוד בכלל? כמו כן האם אשה בהריון יכולה לשתות כלורופיל גם בחודשים הראשונים?

04/09/2009 | 14:06 | מאת: רותם

שלום, האם מותר לאכול רימונים בזמן דיאטת קנדידה? רימונים חמוצים אולי?

04/09/2009 | 21:46 | מאת: צביקה קורן

רותם שלום, בשלב הראשון של ה"דיאטה" לא אוכלים סוכרים ובכלל זה פירות. ברימונים חמוצים יש סוכר וגם בלימון... בהצלחה צביקה קורן

04/09/2009 | 13:13 | מאת: קרן

שלום רב. שמי קרן ואני בת 29 וחצי. במשך כ 15 שנה אני שוקלת 49-51 כל הזמן . יש לציין שאני אוכלת המון ואפילו אני לא מוותרת על שוקולדים או חטיפים וארוחות בלילה. וכמובן אני אוכלת המון פירות ביום. אך כל הזמן אני סובלת מאנמיה וחוסר B12 וחולשה בגוף. יש לציין שרופאת משפחה יודעת. מה לעשות.

04/09/2009 | 21:44 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, בין השורות אני מסיק שהאנמיה שלך נובעת מתזונה לא נכונה ("שוקלודים וחטיפים וארוחות לילה") מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית כדי "לעשות סדר" בתזונה שלך ואולי גם לפתור את בעיות הבריאות שלך. בהצלחה צביקה קורן

חברים לאחרונה קראתי מאמר כי ויטמין B12 אשר מגיע בספרי טוב פי כמה מויטמין B12 בכדור

מני שלום, הפורום הזה לא נועד לשיווק מוצרים. אני מבקש להימנע מכך צביקה

02/09/2009 | 22:03 | מאת: מוטי לוי

שלום שמי מוטי לוי לאחרונה נחשפתי למוצר שנקרא ספירולינה . חברים המוצר פשוט מדהים עזר לי להעלות את רמות ויטמין B12 עזר לאשתי להעלות את רמות הסידן בדם וכן לרזות יפה

04/09/2009 | 21:40 | מאת: צביקה קורן

מוטי שלום, הפורום הזה לא נועד לשיווק מוצרים. אני מבקש להימנע מכך אגב, בספירולינה אין B12, אלא אם כן הוסיפו לקפסולה. צביקה

כתוב 4.8 מיקרוגרם לכל טבליה של 500 מ"ג.

02/09/2009 | 18:26 | מאת: שלום

שלום יש לי שאלה.. אני בתקופת הרזייה ורציתי לדעת אם למשל אני אוכלת ביום 1,200 קלוריות ואת ה200 קלוריות אני מקדישה לפירות שזה יוצא בערך 5-4 פירות זה בסדר? כלומר שזה בא על תחליף של מזון אחר כך או כך.. ויותר בריא כבר פירות.. אז רציתי רק לדעת אם זה בסדר.. תודה.

04/09/2009 | 21:39 | מאת: צביקה קורן

בהצלחה