פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20478 הודעות
16767 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

13/10/2009 | 17:36 | מאת: מיכל

שלום, בני בן 6, אובחן לאחרונה כבעל בעיית קשב וריכוז (ADD).חברה סיפרה לי שהיא נתנה לבנה אומגה 3 של מרוולס (צמחית, מופקת מצמח המרווה) והיא חוללה בו שינוי גדול לטובה. שאלותי: 1. האם אומגה 3 באופן כללי טובה ומסייעת לבעיית קשב וריכוז? 2. מה יותר חיוני אומגה 3 צמחית או אומגה 3 ממקור ימי? 3. אם לתת - אז איזה סוג אומגה 3 ובאיזה מינון? אילו רכיבים חשובים ובאיזה מינון כל אחד?

14/10/2009 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום 1. אומגה 3 חשובה ביותר לבעיות קשב וריכוז 20 אחוז מהמוח בנוי מחומצות שומן אילו. 2. עדיף אומגה 3 ממקור ימי. 3. ניתן לתת אלספא המכיל EPA וDHA כדור 1 ביום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2009 | 09:39 | מאת: מיכל

טובה שלום, תודה על תגובתך, מה המינון הרצוי של EPA ו DHH?

13/10/2009 | 16:56 | מאת: שרינה

שלום לך בתי בת 18 סובלת מכאבי ראש כבר יותר משנה עברה את כל הברורים טיפולים וכו והתחילה ליטול כדור "סימבאלתה" ועדיןן 3 שבועות אחרי התחלה סובלת מכאבי ראש חזקים. בחודשיים האחרונים אכלה בתדירות גבוהה מאוד בחוץ טורטיה עם בשר ותוספות ולקינוח גלידת יוגורט ובמקום אומרים שזה מיוגורט. אני חושת שהיא רגישה למוסודיום גלוטומט או חומרים משמרים אחרים איך אוכל לדעת? מה אוכל לתת לה לאכול חוץ מביצה מבושלת? אודה על תשובתך עלי לציין שהיא אוכלת מעט מאוד והיא רזה. בתודה מראש שרינה

14/10/2009 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

שרינה שלום לכאבי ראש יכולים להיות גורמים רבים, הורמונלים, לחץ, אלרגיות, לחץ בצוואר , חסר B12 וכ'ו. אם את מתיחסת לתזונה כל אחד מהגורמים שמנית יכול לגרום לכאב ראש . הדרך לדעת אם אכן זה מהתזונה היא פשוט להפסיק לאכל מזונות אילו לחלוטין ולבדוק את ההרגשה. (עדיף להפסיק חומרים משמרים כיוון שההשפעות על הגוף מאוד לא טובות). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/10/2009 | 11:33 | מאת: שרינה

מה את מליצה לי לדוגמא תפריט יומי? אני למשל אתמול נתתי לה 2 קרקרים עם קוטג מחיטה מלאה חלקית תפוח אדמה גדול שזה שניים עם קליפה מרוח בחמאה חצי כוס גרגרי רימון עם טיפטיפה סוכר חצי גמבה עם קוטג ולערב חביתה עם גבינה צהובה 9 אחוז קוטג וסלט ירוק עם עגבניה הסלט המוכן של שופסל של חסה גזר וכרוב אדום ובלילה התחננה למשהוא ואכלה במבה האם זה בסדר? אשמח לתשובתך בתודה מראש שרינה

12/10/2009 | 23:49 | מאת: אלעד

האם הפלפל הירוק מכיל חומר ששמו סולנין? יש בעיה איתו לחולי פרקים? או שאין בעייה איתו? והאם הוא מתאים לשאר האוכלוסייה בלי בעיות למינהם

14/10/2009 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום הרבה אנשים חולי דלקות פרקים רגישים מאוד לסולנין . ולכן המלצה חמה לא לאכל חצילים, עגבניות, פלפלים, ותפוחי אדמה. יש אנשים שלא רגישים ולהם אין בעיה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/10/2009 | 20:49 | מאת: צחי

רציתי לדעת, נאמר שלחם שיפון יותר טוב מלחם חיטה מלאה - יותר קל לעיכול ולהרבה אנשים הוא הרבה יותר טוב כי ישנה איזושהי רגישות / אלרגיה לחיטה ללא כל קשר לצליאק אלא ממשהו נוסף/ אחר - זה לפחות מה שאני הבנתי. אשמח לקבל קצת יותצר הסבר בנושא , וגם מה ההבדל בינו לבין לחם כוסמין שמתחיל ליהיות יותר נפוץ בזמן האחרון? האם הוא גם עדיף על כוסמין? ושאלה נוספת - במרבית הלחמים של שיפון שהם 100% שיפון מלא ואפילו ללא שמרים מוסיפים גלוטן ללחם ובחלקם אף רשום במרכיבים "גלוטן חיטה" . שאלתי היא האם זה הופך כבר את כל היתרונות / ההבדלים בינו לבין הלחמים האחרים (חיטה מלאה / כוסמין) ללא רלוונטיים או לפחות רלוונטיים האם הרגישות המדוברת הנ:"ל לחיטה קשורה בכל זאת לגלוטן ולזה שבשיפון אומנם עקרונית יש גלוטן אבל ברמה יותר נמוכה מבחיטה? או שמה מדובר בסיבה אחרת ותוספת הגלוטן לא קשורה לעיניין והיתרונות של השיפון עדיין שרירים וקיימים באותה המידה? דא"ג האם יש גלוטן חיטה וגלוטן שיפון ? האם מדובר בחלבונים שונים או משהו כזה או שגלוטן זה גלוטן לא משנה איזה דגן הוא המקור שלו? תודה

14/10/2009 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

צחי שלום לחם שיפון טוב יותר כיוון שכמות הגלוטן שלו קטנה יותר. גלוטן זהו חלבון הקושר את חלקיקי הלחם וכך ניתן ל"נפח" את הלחם ולגרום לו להיות יותר אוורירי. לכן לעיתים מוסיפים גלוטן לקמח על מנת שהלחם לא יהיה דחוס מידי ומתפורר. הגלוטן גורם לבעיות אלרגיות רבות לאנשים. בנוסף ללחם שיפון אינדקס גליקמי נמוך יותר -כלומר מעלה פ]חות מהר את הסוכר בדם. לדגנים שונים ישנם סוגים שונים של חלבונים הגורמים לרגישות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/10/2009 | 15:21 | מאת: דנה

רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי האורז המלא השונים (עגול / בסמטי / פרסי / ...) (אותם סוגים יש גם לאורז הלבן) האם יש עדיפות של אחת על השני? יתרונות / חסרונות של אחד מהשני? למה (אם יש חשיבות) משמש כל אחד מהזנים ? מי עדיף למערכת העיכול ומבחינה תזונתית? או שאולי כולם אותו הדבר וההבדל הוא רק בטעם ??? פי כמה אמור אורז מלא שלנות את משקלו לאחר בישול? אם הוא מתנפח פחות האם זה אומר שלא בושל מספיק ?

14/10/2009 | 12:44 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, השאלה שלך מורכבת ומסובכת עבורי. אורז לבן זה אורז מלוטש שהסירו ממנו את הקליפה והנבט עם כל הויטמינים והמינרלים הנמצאים בו. הוא אמנם טעים יותר, אבל ערכו התזונתי נחות. צריכה ממושכת של אורז לבן עלולה לגרום לחוסרים תזונתיים ולמחלות הנובעות מכך. לכן, אני ממליץ לצרוך רק אורז מלא, מכל סוג שהוא וכדאי שיהיה ערב לחיכך. בהצלחה צביקה קורן

12/10/2009 | 15:10 | מאת: דלית

תודה על תשובתך כרגע אי חייבת להמתיק .אנסה להמעיט... האם סוכרלוז אינו גורם לגזים ונפיחות? תודה

14/10/2009 | 12:38 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, לפני כמה ימים עניתי לשלומית על "יתרונות" הסוכרלוז. בהחלט יתכן שהוא גורם גם להפרעות עיכול. אם אין ברירה, תמתיקי עם מעט דבש או סוכר חום. אם את רוצה לקבל "הכשר" לשימוש בממתיקים מלאכותיים - את לא בפורום הנכון. בהצלחה צביקה

12/10/2009 | 08:56 | מאת: אילנית

שלום רציתי לשאול האם חלב קוקוס הוא קרם קוקוס? כי לא מצאתי חלב והמוכר אמר לי שזה אותו דבר תודה מראש

14/10/2009 | 12:30 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, חלב קוקוס מיוצר מטחינת קוקוס עם מים חמים או עם חלב חם. קרם קוקוס נוצר לאחר קירור חלב הקוקוס. שניהם יכולים להיות תחליף לחלב בבישול. לחלב הקוקוס כ- 17% שומן, והוא שמן יותר מחלב רגיל. בהצלחה צביקה קורן

12/10/2009 | 08:27 | מאת: דנה

רציתי לדעת מה ההבדל בין כוסמין לשיפון (ואיזה סוג לחם עדיף)? האם אחד עדיף על השני מאיזושהי בחינה - תזונתית או עיכול או כל דבר אחר לא ברור לי מה ההבדלים ובכלל מה ההבדל לחיטה מלאה? אני תמיד שמעתי ששיפון עדיף על חיטה מלאה אך לא הבנתי למה - האם זה נכון? מדוע? ומה לגבי הכוסמין ? תודה

12/10/2009 | 14:44 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, כולם דגנים. לחלק מהאנשים יש קושי בעיכול החיטה. שיפון וכוסמין נחשבים קלים יותר לעיכול, אבל הם פחות טעימים ויותר יקרים. אם תעשי חיפוש בגוגל, תמצאי מידע מפורט יותר על כל אחד מהדגנים הללו. בהצלחה צביקה קורן

11/10/2009 | 16:34 | מאת: י.ד

שלום, אני לעיתים קרובות נוהג ללעוס ולבלוע מקלות קינמון. אמנם לא שמתי לב לתופעות מיוחדות שהופיעו אצלי בעקבות ההרגל הזה, אבל רציתי לדעת- האם יש בעיה בעצם אכילת המקלות? תודה.

12/10/2009 | 14:42 | מאת: צביקה קורן

י.ד. שלום, אם אין לך נטייה ללחץ דם גבוה, או הפרעות עיכול, אתה יכול להמשיך. לקינמון יתרונות בריאותיים רבים. בהצלחה צביקה

11/10/2009 | 14:56 | מאת: אני

האם ידוע לך עם יש פרוקטוז בחרובים? אני רגישה לפרוקטוז. ואני רוצה לנסות לאכול ממרח חרובים.

12/10/2009 | 14:40 | מאת: צביקה קורן

נסי כמות קטנה ותראי אם זה משפיע לרעה.

11/10/2009 | 13:25 | מאת: דלית

כתבת בפורום על סוכרלוז וכו. .שואלת אני האם סוכרזית או כל ממתיק לסוכרתיים יכול לגרום לגזים ונפיחות בבטן ואי נוחות. אם כן מה המלצתך?

12/10/2009 | 14:39 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, בהחלט כן! התחליף - סטיביה ממתיק טבעי ללא קלוריות (אבל לא טעים). אני ממליץ להתרגל לשתות ללא המתקה. המשקאות המומלצים: מים, מיץ ירקות (לא צריך להמתיק), תה צמחים (לשתות עם תמר). בהצלחה צביקה קורן

11/10/2009 | 12:12 | מאת: טל

שלום יש לי ילד אלרגי לחלב בן 10 חודשים ב10 אוכל פירות , בצהרים מרק והוא עדיין יונק מה אני יכולה לתת לו אחרי הצהרים, רב האמהות נותנות מעדן? תודה טל

12/10/2009 | 14:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, את יכולה להכין לו תחליב שומשום או שקדים או אגוזים אותו טוחנים בבלנדר יחד עם פרי בשל (אגס, בננה, מנגו וכד'). תעשי חיפוש על המלה "תחליב" הסברתי כמה פעמים איך מכינים. אפשר לתת גם לחם מלא עם ממרח העשוי מטחינה מלאה, דבש ואבקת חרובים. בספרים על תזונת תינוקות וגם באינטרנט תמצאי שפע של רעיונות נוספים בהצלחה צביקה קורן

11/10/2009 | 12:01 | מאת: מור

אני רוצה להנות מהיתרונות התזונתיים של האורז המלא והקינוא אך הם לא ממש טעימים לי. האם חצי כוס מזון זה בצורה מבושלת זה מספיק בריא (ויטמנים, סיבים) או שחייבים כמות יותר גדולה כדאי להפיק את מירב הויטמינים? תודה

12/10/2009 | 14:30 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, חצי כוס אורז מבושל, יחד עם ירקות חיים ומבושלים ואיזושהי קיטניה, זה ארוחה מלאה ומזינה. בהצלחה צביקה קורן

שלום, שמי הדר, אני בת 18 וחצי, ויש לי בעיה, למרות שאני אוכלת ארוחות מסודרות שגורמות לי שובע, לאחר הארוחה ובעיקר בלילה אני עדיין מרגישה רעב, למשל כמו היום- אחרי ארוחת הערב הצלחתי לחסל בכוחות עצמי קופסת תירס שלמה-כאילו לא אכלתי בכלל. אני חוששת שתחושת הרעב שלי השתבשה, יכול להיות? 2. אני יודעת שזה לא קשור, אבל אני עוד שבוע מתגייסת, רציתי לדעת איך אפשר לשמור על תזונה נכונה גם במהלך השירות, מה עליי לעשות? תודה, הדר.

11/10/2009 | 12:51 | מאת: צביקה קורן

הדר שלום, נסי לפנות בהקדם ליעוץ מקצועי בתזונה. יכול להיות שזה המתח שלפני הגיוס ואולי זה גורם אחר. בהצלחה צביקה קורן

10/10/2009 | 22:07 | מאת: דנה

היי!! יש שאלה בנוגע לפירות והירקות האורגניים האם יש הבדל בינם לבין הפירות וירקות שנימכרים בסופרסל אני מתכוונת האם זה אותם זרעים שהונדסו ונשלחו לגידול ורק שיטת הגידול שונה אשמח לקבל ממך תשובה או שתפנה אותי לגורם המתאים תודה ויום טוב

11/10/2009 | 12:49 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, ירקות אורגניים אמורים להיות מזרעים אורגניים ש ל א עברו תהליך של הנדסה גנטית. יש כמה מנגנוני פיקוח בנושא, אבל אי אפשר להבטיח שאין זיופים. בהצלחה צביקה קורן

10/10/2009 | 21:54 | מאת: שלומית

לפי הבנתי חוץ מסטיביה, הסוכרלוז הוא הממתיק הכי עדיף [נטול קלוריות] ולא מלאכותי אני רוצה להגיע למצב שאני לא נוגעת בסוכר בכלל. או לעיתים ממש רחוקות. אני לא רוצה שיעלו וירדו רמות הסוכר בדרסטיות. סטיביה ממש יקר וכמות ממש קטנה. הסוכרלוז יותר מתאים לי מבחינה כלכלית. לפי מה שהבנתי סוכרלוז לא מתעכל [כמו סיב] אם אני צורכת 2-3 שקיות סוכרלוז ביום זה נורא?זה מזיק? אפשר לקחת בחשבון כמה ימים של שקית אחת ליום, ופה ושם ימים בלי סוכרלוז בכלל. והאם אפשרי בזמן ניקוי אורז\מיצים וכו'? או שזה מפריע? אני משתמשת בערך בחצי שקית לכוס תה. 99% מהזמן תה מחליטות צמחים המשמשים לטיהור וניקוי של הגוף ולבריאות ככה שהתועלת ככל הנראה עולה על הנזק. [לואיזה, נענע, היביסקוס, תה פירות וכו'] רק השאלה אם הסוכרלוז מפריע. עוד שאלה שיש לי לשאול האם יש תה שחור ללא קפאין? אני אוהבת כל כך את הטעם של התה השחור אבל אני לא נוגעת בקפאין, שוב, פעם במיליון שנה אולי וגם זה בקושי. האם קפה ללא קפאין זה בסדר? או שזה מעובד ולא בריא? זה האמת פחות חשוב לי כי אני פחות שותה קפה. אבל למקרה שאני ארצה. בעיקרון אני מחפשת תחליף לשתיה חמה על הבוקר- ללא קלוריות וסוכרים וקפאין. אם אפשר לשתות קפה\תה\שוקו מקקאו\תחליף טבעי לשוקו, על בסיס חלב סויה וסוכרלוז, אני אהיה מרוצה. תודה רבה רבה

11/10/2009 | 12:46 | מאת: צביקה קורן

שלומית שלום, סוכרלוז הוא ממתיק מלאכותי וכבר הזכרתי אותו כמה פעמים בפורום. הוא נוצר מהכלרה (הוספת כלור) לסוכר. היות והוא חדש עוד אין הרבה מידע לגבי הנזקים שהוא גורם, אבל יש הרבה חומר באינטרנט על אנשים שנפגעו מ"הלהליט" החדש הזה. לדוגמה: suralose (splenda) toxicity center http://www.holisticmed.com/splenda/ לגבי קפאין, אני ממליץ להימנע מקפאין בכל צורה שהיא, אבל קפה נטול קפאין מזיק יותר מכיוון שמשתמשים בחומצות חזקות כדי להוציא את הקפאין. אם את צריכה משקה חם, תשתי תה צמחים (חליטה) מעלים טריים או יבשים. להמתקה אפשר להשתמש בתמר או משמש אורגני. (לא תשמיני מתמר אחד או שניים). בהצלחה צביקה קורן

18/10/2009 | 05:45 | מאת: שלומית

תודה, קיבלתי את התשובה שרציתי:) לא צריכה קפה וקפאין בכלל, וטוב שאמרת לי. תאמינו לי הכל מזיק..שתו רק תה צמחים:) אמשיך לשתות כל יום. אני לא אוהבת תמרים וגם ככה לא יכולה להשתמש. אני לא רוצה לגעת בסוכר בכלל יותר. אאלץ לשתות ללא סוכר \מעט סטיביה.

10/10/2009 | 21:52 | מאת: הדס

שלום צביקה!! רציתי לשאול שאלה, גילו לי שיש חשד לצליאק בבדיקות דם ואבן בכיס מרה איזה מזונות טבעיים רצוי לאכול. תודה

11/10/2009 | 04:59 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום מותר לאכל הכל מלבד מוצרים המכילים גלוטן(קיים ברב הדגנים שעורה, חיטה, בקוסקוס, פסטה, מאפים, לחם, מרקים) את צריכה לבדוק בכל מוצר שאת קונה שהוא לא מכיל גלוטן. אולם חשוב מאוד לחזק את מע' החיסון ולמתן את התגובה האלרגית של הצליאק. לאכל אגוזים, זרעי פשתן, דגים, הרבה ירקות ירוקים וכתומים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/10/2009 | 21:06 | מאת: אילנה

אני בת 35 ולוקחת חומצה פולית 800 מ"ג ביום על מנת להיכנס להריון לפני כחודש. החלה לי נשירת שיער נוראית, ונראה לי שעקב כך. (כי זה קרב בחודש האחרון) האם יכול להיות שקרם לחות גרם לכך? אודה לתשובה. ואם זה לא הפורוםהמתאים אנא הפנו אותי בבקשה, תודה

11/10/2009 | 04:55 | מאת: טובה בר-שאן

אילנה שלום . יכולים להיות גורמים רבים מאוד לנשירת שיער ביניהם תקופת מעבר, שינוי הורמונלי, לחץ , תזונה, חסרים שונים. לכן קשה לילומר לך אם זה בגלל החומצה הפולית. (איניחושבת שזה בגלל ויטמין זה ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/10/2009 | 19:18 | מאת: משה ישי

שלום צביקה אני ראיתי בכמה מתכוני אפיה את המושג קמח קונדיטור אני רוצה לדעת מה זה בבקשה וממה הוא עשוי???? תודה רבה....

11/10/2009 | 04:52 | מאת: טובה בר-שאן

משה ישי קמח קונדיטור זה הקמח של חברת מרמוליט לחולי צליאק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

הי אנשים, רציתי לשתף אתכם במשהו מדליק שנתקלתי בו. בשבוע שעבר נסעתי ברכבת וכשחיכיתי לה, שמתי לב למכונה חדשה ששמו שם. זוהי מכונה שאפשר לקנות בה פירות טריים וגם תערובות של אגוזים ופירות יבשים! כ"כך היה בא לי חטיף, וכאחת ששומרת על תזונה, ראיתי שיש תפוח טרי ומכון לאכילה.!! כשראיתי את זה ממש שמחתי - סוף סוף יש מישהו שחשב על משהו בריא. אז אם אתם או חברים שלכם נוסעים ברכבת ומגיעים לתחנת האוניברסיטה, שימו לב לא לפספס!

10/10/2009 | 21:55 | מאת: שלומית

כמו שצריך, שיעשו ככה בכל מקום.

10/10/2009 | 12:06 | מאת: נטע

שלום רב, רציתי לשאול שאלה יש לי בעיה ולרוב משפחתי בספיגת מאכלים מסוימים שאנו אוכלים כמו בשר, קטניות, מוצרי חלב, עגבניות ,פרי הדר ,פירות יבשים . זה גורם לנו למחסור בויטמין b12 ומחסור בויטמנים נוספים ולצערי גם מחלות קשות כמו דכאון,קוליטיס רציתי לדעת אם יש מאכלים שניתן לאכול במקומם

11/10/2009 | 04:49 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום 1. B12 קיים רק בחי במידה ויש לך בעיית ספיגה של ויטמין זה אין לך ברירה אלא לקחת כדורי מציצה של הויטמין בכדורי מציצה מתחת ללשון. ולא כדור שעובר דרך מע' העיכול. 2. לכל שאר הויטמינים יש תחליפים בהרבה ירקות ירוקים וכתומים. דגנים מלאים כמו אורז מלא, אגוזים שקדים , ודגים בשביל הדיכאון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/10/2009 | 23:27 | מאת: הדר

שלום , אני בת 16 . קודם כל אציין שאני קיבלתי מחזור פעם ראשונה בגיל 12 וחצי ומאז היה לי סדיר כל 4 חודשים . לפני כשנה וחצי עשיתי דיאטה קיצונית שבמהלכה רזיתי כ10 ק''ג ואיבדתי את המחזור שלי . הלכתי לרופא נשים , שאמר שאין לי בכלל רירית רחם ואני חייבת להשמין . השמנתי כ14 ק''ג . הלכתי אל הרופא נשים בפעם השנייה שאמר לי שיש לי עובי רירית כ6.5 מ''ל ונתן לי כדורי פרבורה 5 ימים 2 כדורים ביום . המחזור לא הגיע . הלכתי לרופא נשים שוב שאמר שעובי הרירית גדל קרוב לס''מ ונתן לי כדורי פרוגוליטון שאמר שזה בטוח יבוא. עכשיו אני כבר אחרי הכדור ה16 ועוד לא הגיע . עכשיו רציתי לשאול , אני מאוד מפחדת שהרסתי את הגוף שלי לתמיד , שלא אוכל יותר להחזיר את הווסת , שבחיים לא ייהיה לי מחזור יש לי הרגשה שגם אחרי הכדורים הללו הוא לא יבוא . אני חוששת שלא אוכל להיכנס להיריון ושלא יהיה לי בחייייים וסת יותר. מה אתה אומר על זה ? האם אני צודקת בדברי ויכול להיות שלא יהיה לי לעולם ? זה הדבר שהכי מדאיג אותי בעולם , תודה-הדר.

10/10/2009 | 05:20 | מאת: טובה בר-שאן

הדר שלום א. בטח ובטח שלא הרסת את הגוף שלך לתמיד. לגוף יש יכולת ריפוי מדהינה תאמיני בו ותורידי לחץ. חשוב שתגשי לדיאטנית קלינית טבעית שתשב אתך ותתן לכך מזונות שחשובים לאיזון ההורמונלי שלך. כיון שזה לא מספיק ששמנת חזרה ,משנה מה את אוכלת. בברכת חג שמח טובה בר- שאן

09/10/2009 | 17:33 | מאת: מיכל

שלום צביקה אשמח לדעת באילו מאכלים פחות או יותר יש כמות סבירה של ויטמין סי יש לציין שאני צמחונית ולוקחת בי12 בקשר לחיזוק חניכיים והעצמות הבנתי שלאכול הרבה מוצרי חלב לא באמת מחזק אותם אז מה כן מחזק אותם?

10/10/2009 | 05:15 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום בעגבניה, פלפל, קיווי, תפוזים, לימון, בננה יש ויטמיןC סידן תמצאי בשקדים, אגוזים, פירות יבשים, סרדינים, טחינה. בברכת חג שמח טובה

11/10/2009 | 21:25 | מאת: מיכל

בעגבניה ולימון יש חומצות לא? יש אולי מאכלים אחרים? שוב תודה וערב טוב

09/10/2009 | 16:47 | מאת: מאי

אני מעונינת לאכול קטניות מכל הסוגים ומעדיפה את הקפואים בבישול מהיר חוץ מעדשים כמובן. האם הם שווה ערך (סיבים, ויטמינים, חלבון) לקטניות לאחר השריה ובישול ארוך?

10/10/2009 | 05:08 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום אין שום בעיה בלאכל סנפרוסט . בברכת חג שמח טובה בר-שאן

09/10/2009 | 14:07 | מאת: שרון

האם המוצרים שיש בבתי הטבע כמו: קרקרים שיפון, פריכיות אורז מלא או פריכיות כוסמת, פתיתים מקמח מלא וכו' שהם בעצם מעובדים ואינם המוצר המקורי, יש להם ויטמינים וסיבים תזונתיים שווי ערך למקור? כי קשה לי לאכול אותם כמבושלים. תודה

09/10/2009 | 14:28 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, נכון, מדובר במוצרים מעובדים, אבל יש להם ערכים תזונתיים ובמקרים מסויימים הם עדיפים על לחם מלא המכיל שמרים, שומן ותוספים שונים. בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 21:10 | מאת: אפי

היי לכם, מזה כמה שנים אני מצטננת לעתים קרובות. למיטב ידיעתי, אין לי מחלות רקע או אלרגיות, אבל אולי אני טועה. אילו מזונות עליי לאכול בכדי לשפר את המערכת החיסונית שלי? בתודה מראש, אפי

09/10/2009 | 14:33 | מאת: צביקה קורן

אפי שלום, את צריכה לעבוד על חיזוק המערכת החיסונית, כלומר להימנע ממזונים מזיקים המחלישים אותה (סוכרים ריקים, קפאין, אלכוהול, מלח, מרגרינה, צבעי מאכל ועוד) ולצרוך מזונות מחזקים ומבריאים (פירות, ירקות חיים ומבושלים, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים קיטניות ועוד). במקום לפרט את כל הרשימה, אני מפנה אותך לפרק המאמרים באתר שלי שם תוכלי לקרוא מאמר על "חומרים מזיקים במזוננו" ו"מזונות מבריאים ומועילים". כמובן שכדאי להכניס תיקונים גם באורח החיים (פעילות גופנית, טיפול במתחים, מנוחה ועוד). מומלץ לפנות ליעוץ אישי. בהצלחה ורפואה שלמה צביקה קורן

08/10/2009 | 18:05 | מאת: תמר צהוב

אחד בודד? ומה הערך התזונתי שלו?

09/10/2009 | 14:34 | מאת: צביקה קורן

שם תמצא תשובות לשאלתך

08/10/2009 | 16:59 | מאת: שיר

יצא לי עמילז 136. מה זה אומר?

09/10/2009 | 14:36 | מאת: צביקה קורן

אנחנו לא עוסקים בניתוח תוצאות של בדיקות מעבדה (ולא מורשים לעשות זאת)

08/10/2009 | 13:10 | מאת: לילי

שלום, רציתי לשאול מה יותר בריא ואיכותי לגוף אוכמניות קפואות או יבשות? וכמה קלוריות יש בערך ב100 גרם אוכמניות יבשות? תודה רבה מראש :)

09/10/2009 | 14:38 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, זה לא כל כך משנה, העיקר שיהיה ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים. לגבי הערך הקלורי, נסי למצוא מחשבוני קלוריות באנטרנט. לדעתי מדובר ב 50 -70 קלוריות למאה גרם בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 13:02 | מאת: אתי

שלום רב! האם ערכו התזונתי של מיץ הרימונים הנמכר בחנויות הטבע אינו נפגם ?

09/10/2009 | 14:41 | מאת: צביקה קורן

אתי שלום, עם זאת, לא כל אחד יכול לקנות בקבוק קפוא אורגני ב 55 שקלים ורימונים חיים לא זמינים בכל השנה. המיצים המעובדים מכילים חלק מנוגדי החימצון, המינרלים והויטמינים ולכן אפשר לשתות אותם. רצוי לדלל ב 50 - 60% מים. כדאי לקנות מיצים שלא הוסיפו להם סוכר או תוספים אחרים. בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 12:21 | מאת: דורית

תודה רבה צביקה. כמה פעמים ואיזה כמות צריך או רצוי לשתות? האם זה רק למשך 24 שעות? אגב פטרוזיליה גזר וסלק מכילים פרוקטוז. כך אמרו לי תודה

09/10/2009 | 14:47 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, 1. לתחוקה שוטפת מספיק לשתות כוס אחת או שתים בין הארוחות (לא כחלק מהארוחה!). לגבי הפרוקטוז, הזכרתי שני סוגימיצים: מיץ "ירוק" ומיץ "אדום". המיץ הירוק לא מכיל פרוקטוז! בפטרוזיליה אין פרוקטוז! למיץ האדום מוסיפים סלק וגזר ואז יש בו סוכרים, אבל לא כמו בפירות. בבקשה תקראי שוב בעיון את התשובה הקודמת שלי. 2. אם את רוצה לעבור תהליך של ניקוי, את צריכה להצטרף לאחת הקבוצות שאני מנחה, או לבוא ליעוץ אישי והדרכה לביצוע עצמאי של הניקוי. בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 12:11 | מאת: חיים

שלום, רציתי לדעת את הערכים התזונתיים של חזה עוף ומצאתי את הנתונים הבאים: http://bit.ly/THOKh האם ניתן לסמוך על זה? האם נכון? אם אפשר לתת דגש לאימות החלבונים בבקשה.

09/10/2009 | 14:48 | מאת: צביקה קורן

אני ממליצים לא לצרוך עוף ובשר בקר. נסה בפורום תזונה קלינית - שם תקבל תשובה מקצועית ומוסמכת

08/10/2009 | 11:10 | מאת: אריאלה

שלום, בבדיקות תקופתיות שאני עורכת בשנה האחרונה, יש לי באופן קבוע עודף אבץ ( 139 ) וזאת ללא נטילת תוספי מזון כלשהם. אבקש לקבל פרטים אודות הסיבות האפשריות וכן דרכי טיפול מומלצות. בברכה, אריאלה

09/10/2009 | 14:52 | מאת: צביקה קורן

אריאלה שלום, זאת שאלה רפואית שאת צריכה להפנות לרופא המטפל. כנראה שישנה בעיה בחילוף החומרים בגוף שלך. במסגרת הבירורים כדאי לבדוק גם מה מצב המינרלים האחרים ובמיוחד נחושת שעודף או חוסר שלה יכול להשפיע על רמת האבץ. בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 09:07 | מאת: דורית

תודה על תשובתך טובה. רק עוד שאלה קטנה איזה ירקות את ממליצה שיש בהם מעט מאוד מהפרוקטוז ומעט סיבים כי הסיבים גם הם עושים לי לא טוב בבטן תודה

08/10/2009 | 10:44 | מאת: צביקה קורן

דורית שלום, במיצי ירקות אין סיבים! זאת הגדולה והיתרון של המיצים - בהיעדר סיבים יש ספיגה אופטימלית של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. את יכולה להכין מיץ "ירוק" ללא קלוריות (ופרוקטוז)מהירקות הבאים: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי ועלי פטרוזיליה. אפשר להוסיף גם נבטי חמניות ועלי חסה. אם את רוצה קצת מתיקות, אפשר להוסיף למיץ הירוק רבע סלק וגזר בינוני. בהצלחה צביקה קורן

08/10/2009 | 08:57 | מאת: צילה

רציתי לשאול, 1) כמה קל' יש בכף מחוקה של זרעי פשתן לא טחונים. 2) כמה כפות של זרעי פשתן צריך לאכול ביום על מנת לקבל את המנ היומית לאומגה 3 3) האם אפשר לאכול את זרעי הפשתן ללא טחינה? בהנחה כי אני אלעס ואלעס אותם טוב טוב ואטחן אותם בשיניים לפני שאבלע. 4) האם כדי שהאומגה 3 מזרעי הפשתן ייספגו טוב צריך לאכול אותם עם עוד מאכלים? ואם כן אז עם מה? בבקשה תענו לי בפרוט על כל שאלה בנפרד ולא על הכל יחד. המון תודה, צילה

08/10/2009 | 12:23 | מאת: דליה

לצילה שלום לאדם רגיל ובראי יכול להישתמש בכף טחון ליום יש בו את האומגה ה 3 מספיקה לאותו היום ו/או מישקל הגוף חלקי 10 כמיספר הביסים הקטנים מזרעי הפשטה זה הכמות המדוייקת ביותר לגוף האדם ממולץ מאוד לאכול את הזרעים אם סלט חי ו/או גבינת קוטג איזים 3% ו/או שמן קוקוס בכבישה קרה בבריאות טבעית ומועדים לשמחה מדליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

09/10/2009 | 14:56 | מאת: צביקה קורן

צילה שלום, לא עניתי, כי השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוס על המילה "פשתן" ותמצאי עשרות תשובות גם לשאלות שלא שאלת. 1) כמה קל' יש בכף מחוקה של זרעי פשתן לא טחונים. יש מחשבוני קלוריות ברשת שיתנו לך תשובה מדוייקת. לדעתי זה בערך 50 קלוריות. 2) כמה כפות של זרעי פשתן צריך לאכול ביום על מנת לקבל את המנה היומית לאומגה 3 אפשר לאכול 1-2 כפות פשתן טחון טרי (לא לקנות טחוןבחנות טבע). 3) האם אפשר לאכול את זרעי הפשתן ללא טחינה? בהנחה כי אני אלעס ואלעס אותם טוב טוב ואטחן אותם בשיניים לפני שאבלע. לא רצוי - כדאי מאד לטחון. 4) האם כדי שהאומגה 3 מזרעי הפשתן ייספגו טוב צריך לאכול אותם עם עוד מאכלים? ואם כן אז עם מה? אפשר וכדאי לאכול את זה עם פירות או ירקות חיים. בהצלחה צביקה קורן

07/10/2009 | 18:30 | מאת: מאיה

שלום, אני אוכלת הרבה מלפפון חמוץ עם כל ארוחה, בסנביצים וכד' האם הוא מזיק לבריאות? תודה, מאיה

08/10/2009 | 06:14 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום כל דבר בהגזמה הוא פחות טוב. מלפפון חמוץ מכיל ריכוז גבוה של מלח שבטח ובטח אינו בריא. לכן עדיף למתן את הכמות. בברכת חד שמח טובה בר- שאן

09/10/2009 | 14:58 | מאת: צביקה קורן

מאיב שלום, מלפפון חמוץ הוא מזון חסר ערך תזונתי, הוא עשיר מאד בנתרן וכדאי מאד להימנע מצריכתו (במיוחד לא לאכול עם פיתה או לחם) בהצלחה צביקה קורן

07/10/2009 | 18:05 | מאת: בננה

כמה כפיות סוכר יש בבננה?

08/10/2009 | 06:13 | מאת: טובה בר-שאן

בננה שלום קשה להגיד לך ביחידות מידה של כפיות אלא בגרמים הערך תזונתי ל-100 גרם בננה: פחמימות 22 ג' פחמימות זמינות 21.5 ג' בברכת חג שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/10/2009 | 17:36 | מאת: שילי

שלום אני בחורה כבת 26 לפני כ5 סבלתי מחיידק בקיבה וטפלתי בזה ואף היתה לי ירידה במישקל 6 קילו מ49 ל43 קילו ולפני כשנה היו לי פרזים בקיבה וגם פה טופלתי עישתי לפני חודשים קולוסקפיה והכול תקין אני סובלת מזה כשנה מתחושה מגעילה ולא נעימה כלל גזים ונפיחות בבטן לעיתים בכאבי בטן כתוצאה מהצברות גזים ואפילו עצירות אני אוכלת ירקות הרבה ופירות שאני אוכלת ירקות ואף פחיממות או קטניות וקמח לכול דבר שאני אוכלת אני יודעת שיש קטניות שצריך לרכך אותם אם מים יום לפני וכ"ו או ירקות מצלבים מה לעשות לא לאוכל.?? אני מקפידה להשרות את הקטניות כמו שצריך בכול זאת יש לי בעיה בפירוקם ?? מה הבעיה .? ואיך לטפל בזה.?? אני אוכלת אט וחוץ מזה שאלה נוספת לאבי יש גרפסים וגזים מימה זה ?? ואוכל גם כך בכול זאת.?וגם אבי אוכל נכון וסובל

08/10/2009 | 06:08 | מאת: טובה בר-שאן

שילי שלום יכולים להיות מס' גורמים לתחושה שלך ושל אביך. 1. כתוצאה מהאנטיביוטיקה שקיבלת דיללת את פלורת חיידקי המעי החשובים והטובים למע' העיכול. 2. יתכן ויש ירידה בכמות אנזימי הפרוק של המזון. עצתי לך לקחת פרוביוטיקה. אולם אל תסתפקי בעיצה מהפורום .יש מקום שתגשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה לך תוכנית תזונתית שתשקם את מע' העיכול שלך לאחר טיפול אנטיביוביוטי כל כך מסיבי. בברכת חג שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/10/2009 | 15:13 | מאת: גבי

אני מתעניין אודות מוצר בשם אמברוטוסץ עיינתי בשאלות שנשאלו בעבר בנושא ואני רואה שלפני למעלה מ 3 שנים די הסתייגת מהפורמולה המדוברת בעקבות שהמוצר היה חדש מאוד וכנראה שעדיין לא היה מספיק מידע אודותיוץ אשמח לדעת מה דעתך על המוצר כיום כשהמוצר כבר "זקן" יותרץ תודה מראש

08/10/2009 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

גבי שלום אודה על האמת אין לי מושג על מוצר זה בברכת חג שמח בהצלחה טובה בר- שאן

09/10/2009 | 15:27 | מאת: צביקה קורן

גבי שלום, אכן דעתי היום קצת שונה... כל הנושא של "גלוקונוטריינטס" קיבל תנופה וחשיפה בשנים האחרונות. הם נמצאו מועילים לחיזוק המערכת החיסונית, לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולמניעה וטיפול בסוגי סרטן שונים. להלן קישור לכתבה בנושא שכתב אדם שאני מאד מעריך (דר' מרדכי הוכברג): http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=220&ArticleID=1155 אני לא יכול להתייחס למוצר שציינת, אבל נראה לי שהוא שייך למשפחה הזאת בתוספת אלוורה וחומרים נוספים. ואחרי כל זאת, אני עדיין טוען שאין תחליף לתזונה טבעית, מאוזנת ומגוונת ולאורח חיים בריא. כל ה"תרופות הטבעיות" והטיפולים המשלימים צריכים לבוא כקו הגנה שני. בהצלחה צביקה קורן

07/10/2009 | 14:02 | מאת: דורית

המלצת לי על ניקוי מיצים....אבל יש י רגישות לפרוקטוז ואני נמנעת מזה כמה חודשים מפירות וכו...כי סבלתי מאוד מנפיחו וכאבי בטן...יש לך רעיון אחר לניקוי. תודה

08/10/2009 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

דורית שלום כאשר מדברים על ניקוי מיצים בדרך כלל משתמשים דווקא במיצי ירקות שכמות הפרוקטוז שבהם אפסית. לכן ההמלצה בעינה עומדת. בברכת חג שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/10/2009 | 12:10 | מאת: יפתח

צביקה תודה רבה על התשובה בנושא שיבולת שועל. אם אפשר, יש לי עוד שתי שאלות: הראשוה היא האם הבישול הממושך (חצי שעה) לא פוגם ביתרונות התזונתיים של המוצר? והשנייה היא האם המוצר של חב' קוואקר (הפחיות העגולות) מכיל שיבולת במצב אינסטנט או גרגירים ? תודה רבה וכל טוב, יפתח

08/10/2009 | 05:58 | מאת: טובה בר-שאן

יפתח שלום 1. בישול ממושך יפגע בויטמינים מסיסי מים כמו חלק מויטמיני B. 2. לדעתי הפחיות מכילות שיבולת שועל אינסטנט. בברכת חג שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/10/2009 | 09:26 | מאת: מרגנית

צביקה שלום! אני עובדת בעבודה פיזית קשה וסובלת מעייפות כרונית. האם יש קשר לעובדה שיש לי לחץ דם נמוך? ואם כן מהי הדרך הטבעית להתמודד עם זה? איזה צמחי מרפא היית ממליץ לגדל בגינתי הפרטית והאם אפשר ישר 'לקטוף ולאכול' או שצריך להעביר אותם תהליך כלשהו (לייצר שמן לדוגמא...)? המון תודה ויום טוב!

08/10/2009 | 05:56 | מאת: טובה בר-שאן

מרגנית שלום אין ספק שקיים קשר בין עייפות כרונית ללחץ דם נמוך.יתכן גם שאת עובדת בלחץ וסטרס ואילה גורמים שמשפיעים. חשוב מאוד : 1. לברר את הגורמים ללחץ דם הנמוך שלך. 2. לאכל נכון את כל אבות המזון הוויטמינים והמינרלים. 3. צמחים המעלים לחץ דם שניתן לגדלם בגינה הם: רוזמרין , חילבה, עוזרר, זנגביל. בברכת חג שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/10/2009 | 07:31 | מאת: עינב

טובה אודה לך אם תעני לשאלתי מיום 5/10 חזרה לתפריט תקין של 1200 קלוריות

08/10/2009 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

עינב עניתי לך למטה בברכת חג שמח טובה בר- שאן

06/10/2009 | 18:14 | מאת: קורל

רציתי לדעת האם יש מאכלים שמגבירים ריכוז וקשב ?? ואם יש אז אלו ? וגם מהם היתרונות של תה ירוק ויסוצקי.?

07/10/2009 | 06:16 | מאת: טובה בר-שאן

קורל שלום אכןכן דגים, זרעי פשתן, אגוזי מלך, ירקות ירוקים, מאכלים המכילים ויטמיני B הקיימים בדגנים מלאים . ןB12 הקיים במוצרים מהחי. בברכת חג שמח טובה בר- שאן

06/10/2009 | 14:08 | מאת: דורית

מה דעתך על ניקוי מעי ניקוי קיבה או משהו דומה האם זה טוב.? למי זה טוב. וכו? תודה

07/10/2009 | 06:19 | מאת: טובה בר-שאן

דורית שלום תהליך ניקוי בעזרת צום מיצים לדעתי מצויין . מתאים לאנשים בריאים וגם לאנשים החולים במחלות מסויימות. לגבי חוקנים אני לא מתלהבת כלל. בברכת חג שמח טובה בר- שאן

06/10/2009 | 13:25 | מאת: אור

שלום יש לי אבנים קטנות בכיס המרה אני בחור צעיר רזה ורציתי לדעת איזו תזונה חשוב לי לעשות נכונה וממה להמנע? והאם יש צמחי מרפא שיכולים לעזור בזה כמו עלי מרווה ותה קמומיל? תודה

07/10/2009 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום תזונה דלה במוצרים ושומנים מהחיי-להמנע מבשרים. להוריד סוכרים ,קפאין. תזונה עשירה בסיבים : ירקות במיוחד ירקות עלים , פירות ,דגנים מלאיםכמו שיבולת שועל, שמן זיית מכבישה קרה . צמחים מצויינים הם גדילן מצוי ,שן ארי, כורכום, ולקיחת לציטין שממיס את האבני מרה. בברכת חג שמח טובה בר- שאן

07/10/2009 | 19:16 | מאת: אור

שלום מה זה לציטין? והיכן ניתן להשיג צמחים אלו? אם אני לא טועה שמן מוסיף כאבים לקיבה וכיס המה האבנים לא? אשמח לדעת על כל זה תודה

06/10/2009 | 09:00 | מאת: דרומית

שמרי בירה, למי הם טובים ואם כן מה הכמות היומית המומלצת? תודה

07/10/2009 | 06:32 | מאת: טובה בר-שאן

דרומית שלום שמרי בירה הם שמרים לא פעילים, הנמכרים כפתיתים דקים או כאבקה בחנויות טבע. באנגלית הם נקראים nutritional yeast. שמרי הבירה עתירי ויטמינים מקבוצת B, אך לא B12, כפי שחשבו בעבר; יש בהם מינרלים רבים, כגון ברזל, אשלגן, אבץ וזרחן. שמרי בירה נמכרים גם כ"תוסף תזונה". ניתן אותם אנשים שיש להם חסר של ויטמינים ומינרלים. ניתן לקחת כף ביום. בברכת חג שמח טובה בר- שאן

06/10/2009 | 07:51 | מאת: אור

שלום אני סובל מאבנים קטנות בכיס המרה וכן מגסטריטיס ששורף בקיבה 2 שאלות האם אפשר לפנות לתזונאית רגילה דיאטנית או חייב רק תזונאית טבעית כדי לסדר תזונה נכונה? וכיצד מנקים את הקיבה וכיס המרה כדי לחסוך כאבים? תודה

07/10/2009 | 06:37 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום כפי שכתבתי לך למעלה לתזונה יש מקום חשוב ביותר להבראה מאבנים במרה. המלצתי החמה ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתבנה אתך תוכנית המתאימה למצבך. אתה יכול להתייעץ אתי או אם צביקה. אל תסתפק בהמלצות כלליות של הפורום. בברכת חג שמח בהצלחה טובה בר- שאן

07/10/2009 | 19:19 | מאת: אור

שלום האם מספיק פגישה אחת עם דיאטנית קלינית טבעית כדי לבנות תזונה נכונה ? תודה

06/10/2009 | 07:16 | מאת: אור

אם אפשר לענות על שאלה מי 10.2 על פולי קפה

07/10/2009 | 07:12 | מאת: צביקה קורן

כנראה שאין לנו תשובה טובה עבורך. נסה בחנויות תבלינים גדולות

06/05/2012 | 23:19 | מאת: מיה

מה השאלה על פולי קפה ??? ,

06/05/2012 | 23:19 | מאת: מיה

מה השאלה על פולי קפה ??? ,

05/10/2009 | 21:21 | מאת: משה

שלום רב, אינני חושב שיש לי טחורים, אבל אני בטוח שאני בדרך לשם. אני בן 20, ובדיאטה שמכילה הרבה חלבון ומעט שומן ופחמימה. עושה כמעט כל יום 45 דק' אימוני אירובי ו30 דק' אימוני משקולות. בזמן האחרון אני סובל מכאבים ביציאות, הצואה שלי הרבה יותר קשה ולכן לוקח לי הרבה זמן עד שאני מצליח להוציא את הצואה, היום סבלתי מעצירות מאחר ופשוט לא הצלחתי להוציא את הצואה, הצלחתי לפני כמה דק' אבל סבלתי מכאב מאחר והצואה הייתה קשה מאוד, אני יודע שאם אני אמשיך בדרך הזו אני אגיע לטחורים. אני מאמין שהסיבה לצואה הקשה היא מאחר ואני לא מכניס מספיק שומן לגוף, זה מתנגד עם הדיאטה שלי, והייתי רוצה לקבל המלצה על משהו שיכול להקל לי על היציאות ואולי לרכך לי את הצואה, כמובן שאני מעדיף לא להכניס שמנים מיותרים לגוף ולבחון פתרון אחר, תודה רבה מראש. בכללי, מה היית ממליץ לי? יש סיבה להבדק בכדי לבדוק אם כבר יש התחלה של טחורים? זה כבר שבועיים - שלושה שאני סובל מכאבים ביציאות אבל זה קורה אך ורק בגלל שהוצאה ממש קשה והיא בקושי ויוצאת לי מפי הטבעת, לוקח ממש הרבה זמן עד שאני מצליח להוציא משהו בכל פעם. תודה רבה מראש.

06/10/2009 | 06:45 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, אין ספק שהתזונה שלך מעודדת עצירות. זה לא רק המחסור בשומן. כנראה חסרים לך סיבים תזונתיים בתזונה וגם נוזלים. תקפיד לשתות ולצרף שפע של ירקות חים ומבושלים. חיייבים לקחת לפחות 3 כפיות שמן זית ביום. אפשר להוסיף 2 כפיות מולסה. אני לא ממליץ להשתמש ב"משלשלים טבעיים" מכל סוג שהוא. השאלה על עצירות עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש על המלה "עצירות". כדאי לפנות לאבחון של רופא אם התופעה נמשכת. ממיץ לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן