אומגה 3 לילד בן 6

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/10/2009 | 20:48 | מאת: מיכל

בהמשך לשאלתי הקודמת והפעם אשמח לתגובה ממנהלי הפורום ולא מגורם מסחרי, תודה. השאלה לטובה:המלצת לתת לילד אומגה 3 ממקור ימי ולא מקור צמחי, שאלותי: 1. מה המינון המומלץ של DHA ו EPA? על מה להסתכל בתווית? 2. קראתי בשאלה של מישהו אחר בפורום שצביקה קורן המליץ על הום גליל ואת על אלספה, מה יותר מומלץ לילד? 3.אכן שמעתי על אומגה 3 מצמח המרווה, האם זה עדיף על אומגה 3 ממקור ימי? מה ההבדל ביניהם?

18/10/2009 | 05:53 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום אני אנסה להסביר לך שוב את ההבדל . כאשר את נותנת את המקור הצמחי את לא נותנת בצורה ישירה את חומצת שומן EPA או DHA את נותנת חומצת שומן אחרת ALA שהיא חומר הגלם ליצירת אומגה 3 בגוף. לעומת זאת מהחי את כבר מקבלת בצורה שלמה את האומגה 3. לכן המלצתי לך על מקור מהחי. 2. בהתייחס להמלצה חשוב שתבדקי שהחברה שאת קונה עומדת בתקנים בין לאומיים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/10/2009 | 08:34 | מאת: מיכל

כמה DHA וEPA אמורים להיות בכמוסה אחת? והאם המינון הזה תקף גם לילד בן 6?

מנהל פורום תזונה טבעית