קמחים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/10/2009 | 13:01 | מאת: אורנה

שלום, רציתי לשאול : 1-מה זה בעצם סולת? והאם הוא עדיף מאשר קמח לבן רגיל ואם כן אז למה. כמו כן מהם יתרונותיו התזונתיים של סולת. 2- מה עדיף: סולת או קמח מלא? ומה היתרונות התזונתיים של קמח מלא מאשר הסולת 3- מהם יתרונותיו התזונתיים של הקוקוס וכמה קל' יש במאה גרם קוקוס? אשמח אם תענו לי על כל שאלה בנפרד תודה

18/10/2009 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

אורנה שלום סולת היא גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. כמות הסולת המתקבלת היא בדרך כלל כ?3 עד 5 אחוזים מנפח הגרעין, ובאה על חשבון הקמח הבהיר. עדיף קמח מלא. כיוון שבו יש את הסובין והקליפה (אגב היום יש קוסקוס מלא ). 2. בקוקוס 354 קלוריות ל100 גרם . אגוז הקוקוס עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. פרי הקוקוס עשיר בויטמינים הבאים: ויטמין C, חומצה פולית וטיאמין. פרי הקוקוס עשיר במינרלים הבאים: ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נחושת, מנגן וסלניום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית