ברילינטה לאחר אוטם וצינטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/08/2019 | 17:06 | מאת: רועי

בן 41 לאחר אוטם קדמי וצינטור עם 2 סטנטים לפני 3 חודשים לאחר השיחרור אקו תקין תפקוד הלב 60 הולטר תקין ארגומטריה תקינה בדיקות דם תקינות כותסטרול "רע" 50 שומנים בדם 90 נמצא בשיקום לב מרחוק בשיבא מבצע פעילות גופנית יומית ע"פ הנחיות מחלקת השיקום עישון הופסק מאותו יום של האוטם תזונה מוקפדת משקל תקין לחלוטין כיום לוקח קרטיה 100 ברילינטה 90 בוקר וערב וליפיטור 80 בערב פעם ביום בימים האחרונים אני שם לב שמופיע קוצר נשימה קל אבל עקבי אחרי נטילת הברילינטה בבוקר בדרך כלל בצהריים מתגבר יחד עם דופק נמוך בתחילת נטילת התרופה חוויתי את זה ואז נעלם בימים האחרונים חזר שוב (לאחר חודשיים בערך) דבר נוסף שאשמח לשאול אני צריך לעבור עקירה של שן בינה כואבת האם ניתן לבצע זאת ללא הפסקת הברילינטה לתשובתך אודה סוף שבוע נעים

רועי שלום, ברילינטה בהחלט יכולה לגרום לתחושה של קוצר נשימה זמן קצר אחרי נטילתה, תגובה דמויית אדנוזין (תרופה להרחבת כלי דם). באופן כללי רצוי לדחות פעולות פולשניות למספר חודשים אחרי האוטם כדי לא לשפעל את מערכת הקרישה. אם אין ברירה ניתן לבצע עקירה תחת טפול בברילינטה ולצפות לדמום מוגבר מהרגיל, ואולי צורך בתפר לשליטה על הדימום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים