אוטם קדמי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאוטם קדמי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אוטם קדמי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 41 לאחר אוטם קדמי וצינטור עם 2 סטנטים לפני 3 חודשים לאחר השיחרור אקו תקין תפקוד הלב 60 הולטר תקין ארגומטריה תקינה בדיקות דם תקינות כותסטרול "רע" 50 שומנים בדם 90 נמצא בשיקום לב מרחוק בשיבא מבצע פעילות גופנית יומית ע"פ הנחיות מחלקת השיקום עישון הופסק מאותו יום של האוטם תזונה מוקפדת משקל תקין לחלוטין כיום לוקח קרטיה 100 ברילינטה 90 בוקר וערב וליפיטור 80 בערב פעם ביום בימים האחרונים אני שם לב שמופיע קוצר נשימה קל אבל עקבי אחרי נטילת הברילינטה בבוקר בדרך כלל בצהריים מתגבר יחד עם דופק נמוך בתחילת נטילת התרופה חוויתי את זה ואז נעלם בימים האחרונים חזר שוב (לאחר חודשיים בערך) דבר נוסף שאשמח לשאול אני צריך לעבור עקירה של שן בינה כואבת האם ניתן לבצע זאת ללא הפסקת הברילינטה לתשובתך אודה סוף שבוע נעים

רועי שלום, ברילינטה בהחלט יכולה לגרום לתחושה של קוצר נשימה זמן קצר אחרי נטילתה, תגובה דמויית אדנוזין (תרופה להרחבת כלי דם). באופן כללי רצוי לדחות פעולות פולשניות למספר חודשים אחרי האוטם כדי לא לשפעל את מערכת הקרישה. אם אין ברירה ניתן לבצע עקירה תחת טפול בברילינטה ולצפות לדמום מוגבר מהרגיל, ואולי צורך בתפר לשליטה על הדימום.

בעלי לאחר MI ב LAD. יומיים לאחר צנתור היו 2 ארועי VF. לאחר מכן, התחילו איתו במספר תרופות : ברילינטה, קרדילוק, אוקסר (לקח גם קודם), אספירין ופוסיד. עד למתן התרופות הרגיש טוב יחסית. לאחריהן, עוד באשפוז, התלונן על קוצר נשימה אך אמרו לו שלא ידוע מה המקור לקוצר הנשימה. לפי האקו - אין עדות לאי ספיקת לב. כמו כן, במספר רב של צילומי חזה וכן ct ריאות לא מצאו דבר. הולך טוב, אפילו כמה מדרגות ללא קוצר נשימה. הבעיה: התקפי קוצר הנשימה שנמשכו קודם 10-20 דקות ובעיקר בלילה, נמשכים עכשיו שעות רבות ולאורך כל היום. מה הסיבה לקוצר הנשימה? האם יתכן שנובע מהברילינטה ? מהקרדילוק?

מיכל שלום, תופעת הלוואי השכיחה ביותר של ברילינטה היא קוצר נשימה ללא הפרעה בתפקודי הנשימה וללא ממצאים בצילומי חזה. לרוב קוצר הנשימה הוא סמוך לנטילה ויש תקופה של הסתגלות ובהמשך התופעה חולפת. אם אין שיפור, ניתן אך ורק בהתיעצות עם הרופא לנסות להחליף לתכשיר אחר כגון פלביקס או אפיאנט, אך אין בשום אופן להפסיק את הטיפול בברילינטה מבלי לתת באופן מיידי תחליף מחשש להיווצרות קריש בסטנט. לקוצר נשימה אחרי אוטם קדמי יש אבחנה מבדלת ויש לשלול גם סיבוכים אחרים. תודה על פנייתך לפורום

דר יקר, בהמשך לתשובתך שאלה דחופה: בזמן שלקח ברילינטה, בעלי סבל מקוצר נשימה חמור שלא חלף עם הזמן, אלא מיד כשהפסיק עם התרופה. הרופא החליף לאפיאנט והתרופה גרמה לסחרחורות קשות ותחושה שהעולם מסתובב. הרופא החליף לו שוב הפעם לפלוויקס וקוצר הנשימה חזר באותו יום. אין סיבוכים אחרים. הבעיה היא תופעות לוואי קשות לשלושת התרופות הנל. איך מונעים קריש בסטנט בלי אחת התרופות אלו?

לד"ר ארתור קרנר שלום רב! אימי בת 83 הייתה מאושפזת עד סוף נובמבר האחרון בשל בצקת ריאות.היא טופלה בפוסיד תוך ורידי באופן אינטנסיבי שהחמיר לה את אי ספיקת הכליות וכרגע הקריאטינין חזר לרמתו הקודמת 2.5 פלוס/מינוס.אך האוריאה בכיוון עלייה ובבדיקה האחרונה 146.לאחר שחרוררה היא החלה תרופות חדשות וביניהם פוסיד.בתחילה היא נטלה את הפוסיד בבוקר אך הבצקות לא ברגליים לא ירדו לה ובלילה סבלה מקשיי נשימה ולא יכלה להירדם.כאשר היא החלה ליטול את הפוסיד בערב,הבצקות ברגליים פחתו לה מאוד ( והיא יכולה לנעול נעליים ) והנשימה מאז חזרה לתיקנה והיא מסוגלת ללכת למרחקים ארוכים מאוד ( קילומטרים )ללא עצירה,מה שלא היה לה קודם.הבעיה היא,שמאז התחלת הטיפול התרופתי,החל אצלה פריחה וגרד חזק שהחל בגב ומתפשט לכל הגוף ולראש.היינו אצל רופא אלרגיה הוא טוען שזה מהתרופות החדשות והורה להפסיק לה את התרופות החדשות מלבד הפוסיד אך הגירוד נמשך.אני חושש שמדובר בפוסיד ושבביקור הבא אצל הרופא הוא יורה להפסיק את התרופה הנ"ל.השאלה שלי,האם יש תחליף ראוי לפוסיד למי שסובל מאי ספיקת לב ובהתחשב באי ספיקת הכליות? שאלה שנייה: בבדיקת אקו לב בבית החולים שנערך בנובמבר אלה הם התוצאות: חדר שמאלי בגודל תקין,תפקודו הסיסטולי הגלובלי והאזורי תקין.חדר ימין בגודל תקין,תפקודו הסיסטולי תקין,פרוזדור שמאלי מורחב במידה בינונית,פרוזדור ימין מורחב במידה קלה,מבנה מסתמים תקין,פתיחתם תקינה,אי ספיקה מיטרלית בינונית ( 0.2cm2=VC=0.5 CM,EROA ),אי ספיקה טריסקופידלית בינונית עד קשה,לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קשה 70 ממ"כ ( כולל RAP=10MMHG ),הודגם תפליט פריקאריאלי בכמות מינימלית מסביב ללב,הודגם תפליט פלאורלי דו-צדדי. הקרדיולוג התרשם מבדיקה זו שמדובר בהחמרת אי ספיקת הלב על רקע הפרעה דיאסטולית בחדר שמאלי. בדיקה נוספת של אקו לב שהיא ביצעה בינואר האחרון אלה התוצאות: EF מוערך כ-50-55 אחוז.דפנות חדר שמאל בעובי תקין. שורש האוארטה והאאורטה העולה ברוחב תקין.קשת האוארטה ברוחב תקין.חדר ימין אינו מורחב-התכווצות שמורה של הדופן החופשית שלו.עליה שמאלית מורחבת במידה בינונית.עליה מורחבת במידה קלה. IVC מורחב עם תמט רספירטורי חלקי. פתיחה טובה של מסתם אאורטלי.מסתם תלת עלי,עליו מעובים מעט. פתיחה טובה של מסתם מיטרלי.הסתיידות בטבלית. בדופלר: 1.זרימה אאורטלית תקינה. 2.אי ספיקה מיטרלית בינונית 0.5CM = Vena contracta . 3.אי ספיקה טריסקופדילית בינונית.לחץ יאתי מוערך כ-61 ממ"כ - מוגבר. 4.הפרעה דיאסטולית רסטרקטיבית. בדופלר צבע: לא נצפה דלף דרך המחיצות. מיפוי לב בפברואר: א.ק.ג. במנוחה: אוטם קידמי שינויי ST/T לא אופיינים. א.ק.ג. במאמץ: ללא שינו משמעכותי. תוצאות א.ק.ג. במאמץ : לא איסכמית.תגובה קלינית למאמץ:לא איסכמית. ממצאי הפרופוזיה של שריר הלב: הרחבת החדר השמאלי: קבועה-קלה.קליטת טליום בריאות:מוגברת-קלה.H/L Ratio 0.45. תוצאות הבדיקה:פרופוזיה קלה והומוגנית. ממצאי הבדיקה תפקוד החדר השמאלי: תוצאות הבדיקה: תפקוד גלובלי ואזורי תקינים.מקטע פליטה 62%. סיכום:אין עדות למחלה כלילית משמעותית. השאלה היא,מה ההבדל בין שתי בדיקות האקו שנעשו בהפרש של חודשיים ומה ניתן להסיק ממיפוי הלב לעומת האקו לב? בתודה מראש!

מישל שלום, לצערי הפורום איננו יכול להוות תחליף ליעוץ ולמתן חוות דעת מפורטת, אלא נועד לתת מידע כללי שיש בו עניין לציבור. נדיר מאד שפוסיד גורם לאלרגיה ולפריחה מפושטת. יש לחשוד בתרופות אחרות. תודה על פנייתך לפורום

שלום דר לפני כחודש ימים (שנה לאחר MI קדמי) ולאחר אקו לב תקין עם EF 63% ומבחן מאמץ תקין בעומס רב , הקרדיולוג שלי הפסיק לי את הדימיטון שלקחתי עד אז במינון 6.25 מג פעמיים ביום.לפני הפסקת הטיפול בדימיטון ל"ד במשך היממה נע בין 110-105/75-80 ,והדופק היה בסביבות ה 70/דקה.כעת במנוחה ולאחר ההפסקת התרופה יש ל"ד של 130-120/80-90 עם דופק 85 ,ואני עדיין נוטל טריטס 2.5 מג פעם ביום,פלביקס,אספירין וליפיטור.אני שומר על משקל,משתדל לא לאכול הרבה מלח ומבצע ספורט (הליכה) כל יום כ 45 דקות. האם יש צורך בהחזרת הטיפול בדימיטון?או טיפול אחר? תודה

שלום סלאם, שנה אחרי אוטם קדמי, בחולים אסימפטומטיים ועם תפקוד תקין של החדר השמאלי, המטרה העיקרית של הטיפול היא איזון מיטבי של גורמי הסיכון ומניעת ארועי לב חוזרים. המלצות האיגודים הקרדיולוגיים המובילים קבעו מדדי איכות לטיפול. אם אין התווית נגד, חולים אחרי אוטם אמורים לקבל תרופות מ-4 קבוצות: נוגדי טסיות (אספירין ודומיהם), חוסמי בטא, מעכבי ACE וסטטינים. בנוכחות תפקוד תקין של LV אין הצדקה לתת חוסם בטא לא סלקטיבי כגון דימיטון וניתן לתת חוסם בטא סלקטיבי כגון קרדילוק. הטיפול יאפשר לך לבצע פעילות גופנית עצימה בדפקים נמוכים יחסית ובבטחון רב. תודה על פנייתך לפורום