כאבים שבועיים אחרי עקירה פלוס סתימה בשן ליד

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/03/2019 | 04:16 | מאת: שלומית

שלום . לפני שלשה שבועות עברתי עקירת שן בינה , השן יצאה שלמה ( לא עקירה כירורגית) . בשן לידה ממש בוצעה סתימה רגילה. הכאבים היו לאורך כל הזמן מאז . הרופא איבחן מכתשית יבשה . שם לי מן תרופה במכתשית משזה לא עזר , אחרי שבועיים החליט לפתוח את מקום העקירה לשייף (לדבריו ) את העצם כדי שיווצר קריש דם חדש . הטיפול הצליח -נוצר קריש שנשאר, והפצע מבריא יפה , עברו מאז ה"ניתוחון " הזה שמונה ימים אבל עדיין יש לי כאבים שבאים והולכים ללא סיבה , גם בשכיבה , ורגישות לא נורמאלית לקור בשן שליד העקירה (זו שעברה סתימה רגילה לבנה לפני 3 שבועות ) . חששתי שהשן הזו צריכה החלפה לסתימת שורש אבל ברנטגן לא רואים כלום . האים הרגישות הרבה (מאוד , ממש רואה כוכבים מכאב ) לקור 3 שבועות אחרי סתימה רגילה היא הגיונית ? האים הכאבים באיזור הם עדיין מהעקירה והטיפול (שיוף העצם ) שניתן אחר כך או שיש חשש שצריך להחליף את הסתימה הרגילה לסתימת שורש למרות שלא רואים זאת ברנטגן . אציין שמאז ניתוחון שיוף העצם עברו 8 ימים .

יש להפריד בין הכאב של המכתשית לבין הרגישות לקור. אבל בכל מקרה לעיתים נדרש יותר זמן מהרגיל להחלמה. ועל כן מומלץ להתעזר בסבלנות עוד שבועיים או שלושה ורק אז לקבל החלטות

מנהל פורום רפואת שיניים