פירות - המשך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/07/2015 | 10:32 | מאת: יעקב

שירה שלום, כתבתי לך לפני כמה ימים בנוגע לעודף הפירות אותם אני צורך. ראשית, ברצוני להודות לך על תשובתך האדיבה והמהירה. בתשובתך כתבת שמשמעותי הדבר אם הפירות נאכלים בנפרד או בשילוב מזונות נוספים. אני נוהג לאכול את הפירות כקינוח, בסיומן של ארוחות מסודרות הכוללות גם שומנים וחלבונים ואף פעם לא כארוחות ביניים נפרדות, ללא מזונות נוספים. מה משמעות הדבר מבחינת עודף הפירות? אגב, ההמלצה שלך להמיר את הפירות בירקות איננה מתאימה במקרה שלי, שכן אף צריכת הירקות שלי היא מוגברת ביותר...

05/07/2015 | 14:26 | מאת:

שלום יעקב, מפירוטך אני מתרשמת שהפירות הנם תוספת לארוחה, כקינוח, וסביר שבארוחה יש מלבד חלבונים ושומנים גם פחמימות נוספות. לפיכך, נראה כי באמת יש יותר מידי פחמימות בתפריטך, ואולי פחות מידי חלבון/שומן (וטוב מאוד שיש גם הרבה ירקות, דרך אגב). אבל, אני חושבת שכדי לסדר את התפריט בצורה יותר אחראית כדאי לגשת לפגישת ייעוץ (או מס' פגישות) אצל תזונאי/ת בהצלחה