חוסר בויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/05/2016 | 11:51 | מאת: רון

שלום רב דר, אני בן 27, ובשנים האחרונות תמיד היה לי חוסר בויטמין B12, נטלתי טבליות לזמן מסויים והכל הסתדר. לאחרונה היו התעלפויות, תחושת ריחוף וסחרחורות-שוב חוסר בויטמין הנל, הומלצה סדרת טיפולים של 12 זריקות בשישה שבועות, והמשך של זריקה אחת כל חודש. אינני טבעוני או צמחוני ואני אוכל נכון ( לדעתי) שאלתי היא- ממה נובעת בעיית הספיגה? האם זה לכל החיים? מה ההשלכות של הפסקת הזריקות ? האם אני צריך להיות מודאג מעוד דברים? תודה רבה ושבת שלום!

09/05/2016 | 13:49 | מאת:

שלום רון, קודם כל, אני לא ד"ר. יכול להיות שאתה לא אוכל נכון (ואת זה צריך לבדוק יחד עם איש מקצוע-דיאטן/ית קליני) ובעיות ספיגה של B12 היא דבר לא נדיר (תהליך ספיגתו בגוף מורכב, ומושפע גם מגנטיקה ותרופות שונות, בין היתר). אם יש לך חשש בעניין הזה אתה יכול לפנות לגסטרואנטרולוג סביר שתצטרך לקבל B12 חיצוני (בזריקות/כדורים) במהלך החיים ואם לא כמותו תרד עד לרמה מסוכנת ושוב תחוש ברע (כמו עכשיו) ולכן מומלץ להקפיד על נטילה קבועה ובדיקה מידי שנה, אני לא חושבת שיש לך מה להיות מודאג מדברים נוספים אך כמובן שתמיד ניתן להפגש עם דיאטן/ית ולראות אם את אוכל תפריט מאוזן ונכון עבורך. רק בריאות