תזונה טבעונית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

כמה אתם יודעים על סגולות הבצל?

את טעמו של הבצל כולם מכירים, אבל מה עוד חשוב לדעת עליו? אתם מוזמנים לקלף יחד איתנו שכבה אחר שכבה ולגלות את כל הסודות הבריאותיים של הבצל אחד התבלינים הנפוצים במטבח, מיד אחרי המלח והפלפל, הוא הבצל. בזכות הטעם והארומה של הבצל הוא מהווה בסיס כמעט לכל תבשיל ואין כמעט ארוחה שהבצל לא נוכח בה. אבל האם אתם מכירים את כל סוגי הבצל ויודעים מהם התכונותיו וסגולותיו? בואו לבדוק את הידע שלכם ב-10 שאלות קצרות:   webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen

סיבות אפשריות ומצבים דומים לתזונה טבעונית

דיאטה - תמונת המחשה
דיאטה מתמודדים עם קרוהן או קוליטיס? לתזונה מותאמת אישית יש תפקיד חשוב בטיפול. מומלץ לאמץ אסטר...
דיאטת ניקוי רעלים - תמונת המחשה
דיאטת ניקוי רעלים דיאטות ניקוי רעלים כבר מזמן הפכו לטרנד, אם מתוך מודעות לשמור על הבריאות או בשל הרצון לר...
ללמוד עוד על תזונה טבעונית
רוצה לשלוט בסוכרת? תהיה צמחוני-תמונה

מחקר חדש, שפורסם לאחרונה בעיתון הרפואי British Medical...

מאת: מערכת zap...
28/11/2018
תוספי תזונה: המדריך לספורטאים-תמונה

ניתן לשפר הישגים ולעזור לגוף במאמץ באמצעות תזונה נכונה...

מאת: ליאת עיני,...
20/03/2012
ניפוץ מיתוסים על רפואת  שיניים-תמונה

הולכים לרופא שיניים כשכואבת השן? מצחצחים שיניים בוקר וערב?...

מאת: ד"ר חגי...
26/07/2010
ניקוי רעלים: 5 השיטות המובילות-תמונה

דיאטות ניקוי רעלים כבר מזמן הפכו לטרנד, אם מתוך מודעות...

מאת: נטלי גל,...
05/03/2019
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתזונה טבעונית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תזונה טבעונית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד״ר, פונה להתייעצות, אני בת 33 ובערך מהצבא סובלת מאי סדירויות במערכת העיכול, גזים, שילשולים, לפעמים אני בסדר אך בדרך כלל לא, רגישה להכל, רטבים, אוכל בחוץ, רסק עגבניות לסוגיו, מרגישה שאין משהו שאני יכולה להמנע ממנו וזה יגרום לי להרגיש טוב, ניסיתי כבר בלי חלב, בלי גלוטן, טבעונות. לאחרונה, עקב סינוסיטיס, אני נוטלת אוגמנטין ומאז שינוי לטובה ב180 מעלות, נזכרתי שגם בעבר בזמן נטילת אנטיביוטיקה הרגשתי טוב (דווקא ללא שימוש בפרוביוטיקה) עשיתי בעבר דגימת צואה שיצאה שלילית, האם יתכן שמדובר בחיידק ש״מראה את עצמו״ רק לפעמים או שאולי מדובר באורגניזם אחר שהאנטיביוטיקה מחלישה אך לא מחסלת? לתשובתך אודה! 🙏🏻

שלום התגובה לטיפול באנטיביוטיקה עשוי להיות קשור לריבוי חיידקים במעי הדק במקרים אלה נחתן לנסות טיפול בקורסים חוזרים של אנטיביוטיקה. עדיף לנסות אנטיביוטיקה ללא השפעה ססטמית ( כלומר כזו שמוגבלת בפעולתה רק במעי ) כמו לורמיקס.

תודה רבה

ניתוח מעקפים או צינתורים עושים רק במצב חירום כשאין כמה חודשים זמן לתת לתזונה להשפיע ולבצע נסיגה. אני בצעתי דיאטה טבעונית מיוחדת והצלחתי להתגבר על ניתוח מעקפים. יש לי תוצאות מוכחות בבדיקות מיפוי לב שמראות נסיגה משמעותית בטרשת עורקים וללא צורך בניתוח מעקפים. זה אמיתי זה עובד, אי אפשר להתכחש לתוצאות של בדיקות. אלפי אנשים ברחבי העולם המודרני המתקדם, שמגנים על עצמם בדיאטה מיוחדת שיוצרת מצב נסיגה בעורקים. מאות מחקרים בתחום על המוני חולים הוכיחו שדיאטה נכונה פותחת מחדש את העורקים ומשפרת את הבריאות בכל הפרמטרים כמו: לחץ דם, סוכרת סוג 2 , שומנים מיותרים, הוספת אנרגיה לגוף ועוד...רון יועץ תזונה תומך zirlevi@gmail.com

שלום דיאטה נכונה, לאו דווקא טבעונית, חשובה להורדת הסיכון להתפתחות מחלת לב כלילית. באופן כללי יש 5 גורמי סיכון עקריים למחלת לב בעורקים הכליליים ועל רובם אפשר להשפיע: 1. מניעת עישון 2. איזון לחץ דם 3. סכרת ואיזון שלה 4. כולסטרול ושומנים (עליהם אפשר להשפיע חלקית בתזונה נכונה) 5. נטייה גנטית - עליה לא ניתן להשפיע כלומר, תזונה נכונה וגם תזונה טבעונית יכולים להוריד באופן חלקי את ההתפתחות של המחלה. אבל, ברוב המקרים לא מספיקה תזונה נכונה, צריך לטפל בכל גורמי הסיכון שניתן להשפיע עליהם. בנוסף גם מומלץ לעסוק בספורט אירובי מתון ויש גם מחקרים שהראו יתרון בצריכת אלכוהול מתונה להורדת הסיכון של מחלות לב. אני אישית לא מכיר מחקרים מדעיים טובים שהראו שניתן למנוע ניתוח מעקפים (אחרי שהמחלה בעורקים היא כבר משמעותית) על ידי דיאטה טבעונית במקום ניתוח מעקפים. להערכתי זה עלול אפילו להיות מסוכן, להימנע מלעבור ניתוח שהוכח כמציל חיים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

הדיאטה חייבת להיות טבעונית ודלת שומנים ,כאשר מרכיב הירקות הוא עיקרי. "י ראה מחקרים של החוקר דין הורניש האמרקאי שהוכיח זאת שתזונה נכונה מורידה וממיסה פלאק מהרובד הטרשתי. ישנם המוני מחקרים ואלפי חולי לב קשים שהוכח אצלהם במעקב מחקרי שעשו עליהם שברגע שהם עברו לתזונה שאני מעודד (לא מדובר על ירק אחד או שניים שעושים פלאים אלא על מיגוון ירקות שמסייעים לנפח את העוקים ע"י הוספת ניטריק אוקסיד (גז שזורם בעורקים) מאפשר לעורק להתרחב יותר ולנקות את העורקים מכל הפלאק שהיצתבר. ברגע שרמת הניטריק אוקסיד בגוף עולה הסיכון להתקף לב הולך ויורד. אני כבר שנה בדיאטה שאני עושה לעצמי ולקרובי משפחה וחברים. הגעתי לחסימות של עד 90 אחוז ועורק אחד חסום לגמרי. ואחרי שנה 3 עורקים עם זרימה נורמלית והעורק החסום קשה ירד לחסימה בינונית. מיפוי לב הוכיח את יעילות הדיאטה רון. zirlevi@gmail.com

שלום, אני עד לפני חודשיים שקלתי 58 ק"ג בגובה 191ס"מ. אני בתת משקל כבר המון שנים, אך בחודשיים האחרונים עשיתי שינוי בתזונה - החלטתי להשמיט גלוטן כמעט לחלוטין והתחלתי לאכול הרבה יותר פירות וירקות. היום, אחרי חודשיים של שינוי החלטתי להישקל, אך לפני שנשקלתי הסתכלתי על גופי במראה והוא נראה בול אותו הדבר כמו לפני חודשיים (כל הצלעות בולטות), אבל באופן די הזוי המשקל הראה לי 66 ק"ג! עליתי ב8 ק"ג בחודשיים עם תזונה טבעונית! משהו כאן לא מסתדר לי, כי אני גם לא אכלתי בכמויות שמגיעות ל3000 קלוריות, אלא בעיקר בסביבות ה1700-2000 קלוריות ביום. אז להלן מספר שאלות: 1) האם יכול להיות שכל השנים האלו הייתה לי רגישות לגלוטן וזה גרם לי לעלות במשקל במהירות ברגע שהפסקתי לצרוך גלוטן? 2) זה הגיוני בכלל לעלות 8 ק"ג בחודשיים עם תזונה טבעונית דלת קלוריות כפי שציינתי למעלה? 3) האם עלייה כזו מהירה עשויה להיות סימפטום למחלת סרטן? כי שוב, ויזואלית לפני שעליתי על המשקל חשבתי שאני אראה את אותו משקל או אפילו ירידה קטנה. *בדקתי שהמשקל לא מקולקל, ואין לו בעיה.

שלום שמוליק, לגבי שאלתך על גלוטן- ייתכן והיתה לך רגישות כלשהי שגרמה לבעית ספיגה , ושינוי בתזונה טרם לזה- אך איני יכולה לומר בוודאות. תזונה של 1700-2000 קק:ל אינה נחשבת דלת קלוריות- ואולי לא בטוח שספרת נכון. דיאטה טבעונית יכולה להיות עשירה מאוד בשומן בעיקר בגלל שימוש בזרעים למיניהם וטחינה. לגבי הסרטן- לרוב זה ירידה במשקל לא עליה- אלא אם כן יש לך בצקות- ולא דווחת על זה. לא כל שינוי גופני מעיד על סרטן. השאלה סופו של דבר איך אתה מרגיש באופן כללי, ולקחת בחשבון שדיאטה טבעונית עלולה גם להוביל חסרים תזונתיים- ולכן כדאי להיות במעקב של דיאטנית. בברכה,דנה

בסרט what the health מביאים כל מיני סימוכין למחקרים שנעשו על עוף שגם הוא מסרטן (ולא רק בשר מעובד) ולמרות זאת הארגונים ממליצים לעבור מבשר מעובד לעוף (ממזון מסרטן אחד למזון מסרטן אחר) ושאכילת ביצה אחת ביום שווה ל 5 סיגיות ביום ושפחמימות וסוכר הם לא מחוללי המחלות אלא כולסטרול שומן רוי וחלבון מהחי המחקרים שמביאים שם אמינים או במימון של ארגוני טבעונות?

לא משנה הבנתי עכשיו מאיפה הסרט הגיע אפשר למחוק

שלום דן, לא ראיתי את הסרט ואני לא יודעת באילו מחקרים מדובר. אני מבססת את הידע שלי לא מסרטים אלא מאמרים. אין שום דבר אבסולוטי בכל מה שנאמר לכל הכיוונים. יש הרבה גורמים לתחלואה, לא רק תזונה וקשה מאוד לבודד כל גורם. הרעיון שאפשר לאכול מהכל- אבל איזון זה שם המשחק. טבעונות אולי נשמעת בריאה יותר- אבל טרם הוכיחה את עצמה. בברכה,דנה