התייעצות - מעי רגיש ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

24/03/2018 | 00:14 | מאת: ללא

שלום ד״ר, פונה להתייעצות, אני בת 33 ובערך מהצבא סובלת מאי סדירויות במערכת העיכול, גזים, שילשולים, לפעמים אני בסדר אך בדרך כלל לא, רגישה להכל, רטבים, אוכל בחוץ, רסק עגבניות לסוגיו, מרגישה שאין משהו שאני יכולה להמנע ממנו וזה יגרום לי להרגיש טוב, ניסיתי כבר בלי חלב, בלי גלוטן, טבעונות. לאחרונה, עקב סינוסיטיס, אני נוטלת אוגמנטין ומאז שינוי לטובה ב180 מעלות, נזכרתי שגם בעבר בזמן נטילת אנטיביוטיקה הרגשתי טוב (דווקא ללא שימוש בפרוביוטיקה) עשיתי בעבר דגימת צואה שיצאה שלילית, האם יתכן שמדובר בחיידק ש״מראה את עצמו״ רק לפעמים או שאולי מדובר באורגניזם אחר שהאנטיביוטיקה מחלישה אך לא מחסלת? לתשובתך אודה! 🙏🏻

24/03/2018 | 10:08 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום התגובה לטיפול באנטיביוטיקה עשוי להיות קשור לריבוי חיידקים במעי הדק במקרים אלה נחתן לנסות טיפול בקורסים חוזרים של אנטיביוטיקה. עדיף לנסות אנטיביוטיקה ללא השפעה ססטמית ( כלומר כזו שמוגבלת בפעולתה רק במעי ) כמו לורמיקס.

26/03/2018 | 20:39 | מאת: ללא

תודה רבה

מנהל פורום מעי רגיש