השמנה וציפרלקס הפחתה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

14/02/2017 | 16:41 | מאת: *אסף*

היי נטלתי ציפרלקס 30 מל .לאחרונה הורדתי ל 20 מל אך התחלתי לעלות במישקל האם יש קשר להורדת מיליגרם ולהשמנה? אני יודע בדרך כלל זה ההיפך . תודה

שלום אסף, תשובה מדויקת תוכל לקבל בפורומים לפסיכיאטריה. טיפול תרופתי אינו מדע מדויק, והן משפיעות על כל אחד באופן שונה, וגם תופעות הלוואי שלהן שונות בכל מקרה. השימוש בתרופות לאורך זמן מפחית את השפעתן. כדאי לך להתייעץ עם הפסיכיאטר שהמליץ לך על השימוש בתרופה. יש דרכים שונות להתמודד עם הסימפטומים של פוסט-טראומה, כמו חרדה או כעס, מחוץ לשימוש בתרופות, ואם השימוש בתרופה אינו הכרחי כדאי לאמץ אותן. בעיקר מומלצת פעילות גופנית, כגון ריצה, הליכה, שחיה, נסיעה באופניים או ריקוד, וזה כמובן יעזור גם בהפחתת המשקל. אני ממליץ גם על טכניקות הרפיה כמו נשימה, דמיון מודרך, מדיטציה, יוגה, טאי-צ'י וכדומה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב