עליה במספר לילד בן 9

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/12/2021 | 20:54 | מאת: אלי

בגיל 8 נמצא שהילד זקוק למשקפיים. המספרים היו 2.25- ו-2.5-. התאמנו לו משקפיים. לאחר שנה המספרים עלו ל-3.25- ו-3.5-. האם מדובר במספרים חריגים או בעליה חריגה לילד בן 9? האם יש צורך בטיפול מעבר להתאמת המשקפיים? (אנחנו במעקב אצל רופא עיניים)

עליה של מספר אחד (דיופטר אחד) בשנה היא לצערנו דבר שקורה לא מעט. המשמעות של העליה הזו היא סיכון גבוה יותר להגיע לקוצר ראיה גבוה (קוצר ראיה מעל -6D ) . אם יש נטיה משפחתית לקוצר ראיה גבוה - הסיכון גדל. ישנם נסיונות רבים למצוא טיפולים המעכבים התקדמות קוצר ראיה. טפול מקובל הוא בטיפות עיניים מסוג אטרופין מדולל (0.01% או 0.05%) - כדאי להתייעץ עם רופאי העיניים שלכם. המלצה נוספת היא לשהות בחוץ- באור טבעי (רלוונטי בעיקר לגילאי הגן אך גם בגיל ביה"ס כדאי לנסות- לשחק שעה ביום בחוץ) וכן להפחית רצפי עבודה מקרוב (למשל כל 20 דק של משחק במחשב, אייפד או קריאה לעשות הפסקה לחצי דקה ולהסתכל רחוק- לפתוח חלון ולהסתכל לאופק). את התאמת המשקפים אמור לבצע רופא עיניים/אופטומטריסט מומחה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה