עפעף אצל תינוק בן חצי שנה….

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/01/2022 | 01:17 | מאת: ליטל

היי דר יש לי תינוק בן חצי שנה, מגיל חודש בערך הבחנו שכשאר הוא אוכל מהבקבוק (מציצה) העפעף בעין שמאל נפתח ונסגר מעבר לנורמה …. היינו בבדיקת עיניים בקופת חולים, הרופאה אמרה שהכל תקין בעיניים, וככל הנראה זה משהו עיצבי.. זאת אומרת העצב של העין והפה התחבר…. אני חוששת שיצחקו עליו בעתיד… האם זה משהו שעובר? האם ניתן לעשות תרגילים לעין על מנת להפחית או לתקן את המצב? תודה מראש ליטל

שלום ליטל. את מתארת תופעה שנקראת MARCUS GUNN JAW-WINKING. מדובר במצב בו נוצר חיבור בין שני סעיפים של עצבים שאחראים על תנועות בפנים: הסעיף שאחראי על הלעיסה והסעיף שאחראי על פתיחת העין . במידה וההפרעה מאד משמעותית ונגרמת צניחת עפעף שמפריעה לראיה כשהילד/ה לא פותחים את הפה- יש לעיתים צורך לבצע ניתוח הרמת עפעף. ברוב המקרים המצב לא מסכן את הראיה ודורש מעקב וגם משתפר עם הזמן. כדאי להגיע לבדיקת מומחה.ית ברפואת עיניים ילדים להערכה מסודרת. מבחינה חברתית- לרוב העניין פוחת והילד לומד להסתדר איתו וזה פחות מורגש.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה