ראייה אצל בן 5 - שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/11/2021 | 16:00 | מאת: שלומית

שלום בבדיקת ראייה אצל בן 5 התגלו הממצאים הבאים: א. ראייה ללוח מספרים: לא מזהה את המספרים כאשר עין שמאל סגורה וימין פתוחה וכנל להפך. ב. ראייה ללוח מספרים - מזהה את כל המספרים ורואה טוב, כאשר שתי העיניים ללא כיסוי. ב. בבדיקה במכונה לפני ואחרי הרחבת אישונים: בעין אחת: פלוס 5 בעין שנייה פלוס 6. (מספרים גבוהים) בדיקה זו נערכה פעמיים בהפרש של שבועיים והתקבלו אותן תוצאות. הרופאה מתלבטת האם להרכיב לו משקפים, מכיוון שרואה טוב מאוד כאשר שתי העיניים ללא כיסוי. מה דעתך ? תודה רבה

מרשמי פלוס כל כך גבוהים מחייבים משקפיים! אין כל התלבטות. יש סיכון לעיניים עצלות, פזילה ותפקוד ירוד בשל מאמץ גבוה מדי שקשה לבצע במשך יום שלם בגן או בלימודים. יתרה מכך, יש לבדוק היטב שאין כבר פזילה ולבצע בדיקה שלא במכשיר אוטומטי כדי להגיע למקסימום הפלוס ולתכנן בהתאם את המשקפים. ממליצה לפנות למומחה/ית ברפואת עיניים ילדים להתאמת משקפיים בהקדם.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה