בשאלה של כאבי ראש ויתר לחץ תוך גולגולתי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/05/2022 | 21:22 | מאת: אלונה

שלום בהמשך לשאלה ששאלתי לפני כשבוע- בני בן השבע שסובל מגיל 10 חודשים מהתקפות אחת למס' שבועות - התקפות שמעירות בלילה של כאבי ראש עצומים, פוטופוביה, הקאות וכו'. בדיקת עיניים וקרקעית עיניים תקינה ארבע פעמים במהלך השנים. מתוכם פעמיים כי נוערואופטלמולוג. באמאריי נמצאו ריבוי נוזלים הארוכות העיניים. ענית לשאלותיי כתבת שאפשר לבצע א.סאונד לעיניים וכן oct אבל רציתי להבין - האם זה אפשרי בכלל שהילד סובל בעצם מיתר לחץ תוך גולגולתי למרות שהבדיקת קרקעית העין תקינות ארבע פעמים לאורך השנים? האם בכלל יש מצב כזה? ושאלה שנייה, האם ייתכן שהוא אכן סובל מיתר לחץ תוך גולגולתי *רק* באותו שבוע של כל התקפה ובגלל שביצענו בדיקות קרקעית רק אחרי התקפה - הלחץ ירד ולכן הבדיקה תקינה? הסיבה שלא נשלח לבצע ניקור מותני כל השנים היא שרופאים אמרו לי ככה: 1. יתר לחץ תוך גולגולתי הוא מצב קבוע ולא התקפות - וזה לא נכון. קראתי הרבה מאמרים שכתבו שזה יכול גם להופיע ההתקפות ואילו להיעלם. 2. אמרו לי אין סיכוי שארבע פעמים בדיקת הקרקעית תהיה תקינה במצב של יתר לחץ תוך גולגולתי. גם זה הבנתי שלא מדויק בכלל. שזה פחות שכיח אבל כן קורה הייחוד בילדים קטנים שלא מאבחנים בצקת בקרקעית ויש יתר לחץ תוך גולגולתי אזאני שואלת מנסיונך האם מצב כזה אפשרי? שיש יתר לחץ שמגיע לפרקים בכאבים תופת ופוטוםוביה קשה וכו' וכו' למרות שבעיניין נראה הכל מצוין בימים שבין ההתקפות?! והשאלה האחרונה - בני בכל פעם שאני מטפטפת טיפות אוזניים או כשנכנסים לו מים באמבטיה מהאוזן - הוא מרגיש לחץ או אי נוחות בעיניים. זה יכול להיות קשור לנוזלים שנמצאו בארובות העיניים?

שלום שוב. המקרה מורכב להתייעצות ברמת פורום- ממליצה בחום על פגישה מסודרת עם נוירואופתלמולוג.ית ילדים

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה