ילדה בת שלוש עם פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/05/2022 | 14:32 | מאת: מיכל

ד"ר שלום! בתי בת השלוש נמצאת במעקב פזילה מגיל חצי שנה. מתחילת המעקב היא מרכיבה משקפיים ע"מ לנסות לתקן את הפזילה, יש לה מספר ומעט צילינדר וכל חצי שנה בערך אנחנו מגיעים ושינינו מספרים כבר 3 פעמים. הרופאה אמרה שחשבה שתצטרך עכשיו ניתוח וכשראתה שעלה המספר אמרה שזה סימן חיובי ונמשיך. אנחנו כהורים לא רואים שום שיפור, לשתי העיניים שלה יש בריחה מדי פעם פנימה, יש לה גשר אף מעט רחב והבנתי שגם זה משפיע אבל שנתיים וחצי בלי שינוי בכל זאת גורם לנו להיות לא רגועים. האם זה נשמע תקין לעבוד רק עם משקפיים כדי לנסות לתקן? (לא עשינו אף פעם רטיות למשל...), האם זה הגיוני שהפזילה עדיין משמעותית גם עם משקפיים? חשוב לנו לדעת שאנחנו לא מבזבזים זמן יקר בטיפול לא נכון או לא מספק. תודה

משקפיים הם פתרון לפזילה פנימה אם הם גורמים לישור מוחלט של העיניים .חשוב להבין אם יש עדיין שארית פזילה כשהילדה מרכיבה את המשקפים לרחוק או לקרוב. רטיה היא טיפול /מניעה לעין עצלה- אם יש פער בראיה. אם משקפים לא גורמים להתיישרות העיניים בעת הרכבתם- יש לשקול מעבר למשקפים ביפוקאל או ניתוח .

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה