טיפול בטיפות אטרופין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/05/2022 | 21:41 | מאת: לאון

שלום, הבת שלי בת 8 וחצי, עקב עלייה במספר (כל שנה עולה המספר ב0.5 וכרגע 3.5- בשתי העיניים) רופא עיניים המליץ לטפל בטיפות אטרופין 0.01. רציתי לשאול האם הטיפות יכולות לעזור, האם את ממליצה על הטיפול והאם זה יכול לעשות נזק? תודה מראש

יש עדויות שאטרופין מדולל מאט התקדמות קוצר ראיה. כיום אפילו מקובל לטפל בריכוז 0.05% כשיש התקדמות משמעותית. חשוב לשים טיפה כל ערב לפני השינה בכל עין. במידה ויש טשטוש ראיה או סינוור בגלל הטיפות- לדוווח לרופא.ה מטפל.ת.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה