תיקון יתר פזילת בראון

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/05/2022 | 12:44 | מאת: NOT_FOUND

בת שלוש וחצי ניתוח לתיקון פזילת בראון הוארך שריר הso באופן מקסימאלי 8ממ. הניתוח לא צלח כיוון שהוארך השריר יתר על המידה והעין עולה יותר מידי מעלה.מהעושים?

בראון לא בהכרח מנתחים- רק אם יש פזילה ברורה במבט ישר (לא במבט מעלה) או תנוחת ראש לא תקינה של הילד.ה. השאלה כעת היא מה משמעות התיקון העודף- האם יש פזילה שונה במבט ישר? האם יש תנוחת ראש לא תקינה? צריך להגיע לרופא.ת פזילה למדידות מדוייקות של הפזילה בכיווני מבט שונים והחלטה על צורך בתיקון נוסף או מעקב בלבד.

25/05/2022 | 17:57 | מאת: NOT_FOUND

הייתה הטיה של צוואר. לא רצינית, אבל בהנחיית 3 רופאים הוחלט לנתח עקב כך. נותחה והוארך השריר יתר על המידה. העין אכן עולה שלא כמו בעבר, אבל עולה הרבה מאוד, גם במנח צוואר ישר אין איזון בין האישונים. העין למעלה מידי. הרופא ממליץ ככל הנראה על ניתוח לתיקון בו הוא יחליש את שריר ה io. אני בחרדה ולא סומכת אם אכן זו הדרך הנכונה לתיקון.

25/05/2022 | 17:58 | מאת: NOT_FOUND

אוזיף כי לפני הניתוח הפזילה במבט ישר לא נראתה חריגה למדי, זה היה על גבול הבלתי נראה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה