מה צריך לעשות כדי לעלות במסת שריר??

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/10/2014 | 17:54 | מאת: מישהו

שלום, אני בן 30 1.73מטרים ושוקל 69. אני די רזה אך (לפי חישוב באינטרנט, לא יודע עד כמה מדויק, אני עם 19 % שומן- נראה לי מוזר..). קראתי המון חומר ואני מבולבל. אני רוצה להיות חטוב-שרירי. הבנתי שצריך להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע(הרי צריך יום מנוחה בין אימון לשני) ולצרוך הרבה חלבונים ופחמימות מלאות. שאלותיי: 1. האם ללכת לדיאטן/ית שיבנה תפריט? הבנתי שיש לצרוך יותר קלוריות מאשר מוציאים. לדוגמא מצאתי באינטרנט שני תפריטים: ליום האימון וליום שבו לא מתאמנים: אבל זה נראה שאם אלך לפי התפריטים האלה אשמין... 2. אני מאוד אוהב לשחות. 4-5 פעמים בשבוע שעה לפחות ברמת עצימות בינונית-גבוהה. זה חלק מהאימונים להעלאת מסת שריר? 3. לא צריך לבצע אירובי ביום אימון? אני רגיל לפני אימון כוח להתאמן אירובי כ-40 דקות ריצה או שחיה. 4. האם יש לצרוך אבקות חלבון? מה ההבדל ביניהם לבין משקאות מי-גבינה? או משקאות איזוטוניים? 5. האם ניתן להגיע לתוצאות טובות גם באימונים ביתיים, לא רק עם משקולות? נגיד כנגד משקל גוף או עם גומיות? מצטער על המגילה! יש המון מידע והתבלבלתי!

שלום, 1. כן. רצוי תזונאי/ת ספורט. ואכן הרעיון הוא "להשמין" אך בצורה נכונה ומבוקרת לכן הצורך בייעוץ מקצועי. 2. לא. שחיה היא פעילות אירובית וככזו היא משפרת את מערכת הלב ריאה. בכדי להעלות מסת שריר יש לבצע תרגילי כוח. 3. אפשר לבצע אירובי ביום כוח אך רצוי שעצימותו ומשכו יהיו נמוכים. 4. תוספי חלבון מוסיפים אם התזונה "הרגילה" לא מצליחה לספק את כמות החלבון, רצוי בהתייעצות כפי שציינתי. ההבדל בינם למשקאות שונים יהיה ביחס בין חלבון / סוכרים. משקה איזוטוני אינו חלבון ולא מיועד לכך אלא לפעילויות אירוביות ממושכות. 5. תלוי בהגדרה " תוצאות טובות" בגדול התשובה היא לא, זאת מאחר ויש צורך להעלות משקלים ככל שמתקדמים ובבית אין, אלא אם קונים ציוד מתאים. בהצלחה אורי

28/10/2014 | 08:20 | מאת: מישהו

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה