שיקום מדיאטת יויו וחוסר פעילות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/05/2019 | 19:49 | מאת: גפן

שלום, אני לא יודעת אם השאלה שלי מתאימה לפורום הזה,אשמח שתעזרו. מין: נקבה גיל: 24 משקל: 47 (לא קבוע) גובה: 1.60 לבערך כבר 7 שנים שאני סובלת מדיאטות יויו, ובשנה וחצי האחרונה עוד יותר - הורדתי 10 קילו, עליתי 13 וחצי קילו, ירדתי 7 קילו, עליתי 2, ירדתי 8 קילו,עליתי 3 וזה עוד ממשיך. חשוב מאוד לציין שלא עסקתי בשום פעילות גופנית מכל סוג שהיא ובקושי יצאתי או ראיתי את אור השמש -ויותר מכך, אני ישנה (לא באיכות טובה) אפילו 16 שעות ביום (או לא ישנה בכלל) ובשאר הזמן אני יושבת במיטה ( חוסר פעילות מוחלטת, אפילו התמתחות כואבת לי). תסמינים של הגוף: - איבוד חמור של רקמת השריר, כעת יש רק שומן ואני מאוד חלשה פיזית,השומן עצמו מ א ו ד נופל ומדלדל (אפילו בשוק), החזה והישבן נפולים וריקים בצורה קיצונית ונראים נורא בלשון המעטה ואפילו איבר המין שינה את צורתו. - בעיות עור :עור עודף בפנים ובחלק מהגוף, סימני מתיחה בולטים ועמוקים על כל הירך,הישבן,החזה והמותן (לפעמים נראה כמו קמטים), נוצרו לי קמטים עמוקים שמאופיינים לאדם מבוגר יותר בפנים (וגם השומן בפנים צנח ו-או נעלם ולא חזר), העור שלי עייף וצונח - אחרים: המחזור שלי לא סדיר (בלשון המעטה) והיציבה שלי השתנתה מיציבה זקופה מאוד ל"יציבת קוף". מנטלית: איבדתי את החדות השנינות והריכוז והחלו אצלי בעיות מנטליות נוספות שמאפיינות בעיקר אנשים מאוד מבוגרים. כל זה בנוסף ללחץ עצום שקיים עליי בתקופה של השנתיים האחרונות ומתבטא בחרדות,התקפי זעם,חוסר ריכוז והמון רגשות שלא אופיניים לי. אדגיש שאיני אנורקסית והשינויים במשקל לא נובעים מכוונה תחילה. אכתוב שנית: 1. שינת יתר (לאן דווקא טובה) מעל 16 שעות ביממה 2. דיאטות יויו 3. חוסר מוחלט בפעילות ולו מינימלית 4. חוסר בשמש- חיוורון חזק 5. עישון 6.בעיות מנטליות שלא היו לפני,מראה חולה מאוד, הזדקנות מואצת, בעיות מחזור וגב, סימני מתיחה וחולשה פיזית. ( דברים שלא אופיינים לי או לאישה בת גילי) ** ישנם תסמינים נוספים יש לי כמה שאלות 1. האם יכול להיות שהמצב הנפשי הקיצוני שהגעתי אליו מתקשר לבעיה הורמונלית? (אלסטין,קולגן והפרשת יתר של קורטיזול?) 2. האם יש דרך לרפא את הנזקים שגרמתי לגוף שלי? האם ניתן לתקן לחלוטין את הנזק שנגרם לי,לגוף שלי, לשכל ולנפש בגיל כה צעיר? 3. לאיזה רופאים אצטרך ללכת כדי לתקן את כל הבעיות שנגרמו ולברר אילו בעיות אחרות שאיני מודעת אליהם עליי לתקן? תודה

גפן שלום, אענה בקצרה. 1. לא בהתמחותי. אבל לא ניתן להפריד גוף ונפש. ממליץ להתייעץ עם פסיכולוג. 2. למה החלטת שגרמת נזקים? אני בספק שנגרמו נזקים. 3. פסיכולוג ותזונאי. לדעתי - לאחר שתבחרי בבעלי מקצוע ממליץ לשלב פעילות גופנית המשלבת גם פעילות אירובית וגם תרגילי כוח להתחיל בצורה מדורגת . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה