חזרה לפעילות ספורט לאחר אבחון כאבי גב

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/04/2018 | 10:19 | מאת: Ami1

שלום, בן 30, לאחר כאבי גב תחתון שחוויתי, הגעתי לבדיקת mri ועיקר הממצאים הראו בלט דיסק אחורי קל ואובדן גובה של הדיסק בגובה L5-S1. האורטופד המליץ להמנע מעבודה עם משקולות בחדר כושר ולהתמקד בפעילות אירובי. (בנוסף שלח אותי לפיזיותרפיה). שאלתי היא, האם לא אוכל לעבוד עם משקולות כלל ? מה לדעתכם היא הדרך הטובה ביותר לחיזוק שרירי הידיים, חזה, גב וכו' שלא בעזרת משקולות ? (TRX וכו' ?) תודה.

13/04/2018 | 10:32 | מאת: Ami1

מצ"ב קובץ ממצאי mri

שלום, אציין שאיני רופא רק מאמן. אכן ממליץ על פיזיותרפיה. חולק על הרופא לגבי אימוני משקולות , בוודאי שניתן רק צריך להתאים זאת אליך. עומסים באימון TRX ואחרים יכול להיות גרוע יותר ממשקולות, תלוי כמובן בתרגיל ובביצוע. לכן חשוב שתתיעץ עם הפיזיותרפיסט. בהצלחה אורי

13/04/2018 | 16:25 | מאת: Ami1

תודה שאלה נוספת, האם תרגילי משקולות בישיבה/שכיבה נכונה על ספת כושר עדיפים על ביצוע אותם תרגילים בעמידה/כיפוף ?. מבחינת העומס על הגב. תודה

שלום, תלוי בתרגיל ובביצוע. בגדול תרגילים בישיבה מעלים לחץ על גב תחתון יותר מעמידה, בשכיבה כמובן פחות , אבל כפי שציינתי תלוי בתרגיל וביצועו. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה