קלח תירס מבושל לאכילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

12/08/2020 | 09:18 | מאת: גליה

האם יש יתרונות תזונתיים לקלח תירס מבושל? האם רצוי לכלול אותו בתזונה, או מוטב ונכון לוותר עליו?

שלום גליה, בוודאי שאפשר לשלבו. מדובר בדגן עשיר מאוד בויטמינים ומינרלים. בברכה,דנה

12/08/2020 | 22:10 | מאת: בני

לפי המידע המפורסם ברשת, יש בתירס מעט ויטמינים ומינרלים: ויטמין סי - 6 מ"ג, כל ויטמיני בי - 2.9 מ"ג, אשלגן - 259 מ"ג, מגנזיום - 32 מ"ג. האם הנ"ל מהווים דגן עשיר מאוד בוויטמינים ומינרלים?

13/08/2020 | 16:10 | מאת: רות

האם יש מניעה משתיית בירה שחורה דיאט, המומתקת בסוכרלוז? שהרי היא מכילה אבץ, אשלגן, מגנזיום, ברזל וסידן

שלום בני, בהחלט, אשלגן ומגנזיום בכמות גבוהה מאוד, גם לא מעט חומצה פולית. יש גם סיבים תזונתיים. לכן זה דגן שניתן לעשות בו שימוש וגיוון בתזונה. הוא גם משביע מאוד. בברכה,דנה

שלום רות, מבחינתי אין מניעה ממזונות באופן כללי, אבל ככל שמזון מעובד יותר, כך אני ממליצה לצרוך ממנו פחות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר