נשירת שיער מעל שנה שלא מפסיקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/08/2020 | 09:20 | מאת: יעל

היי, אשמח לעזרה. מה יכולה להערכתך להיות הסיבה לנשירת שיער מעל שנה זה לא מפסיק. רקע:אני לא צמחונית ומעולם לא הייתי. אני לא אחרי לידות לא נוטלת הורמונים ולא הפסקתי לאחרונה. בריאה לא לוקחת שום כדור. מה שמוזר לי שהייתי תמיד רזונת בתת משקל 49 קילו. 1.70 הייתי בריאה ולא היה חסר לי כלום מבחינת ויטמינים. ודווקא שעליתי יפה שוקלת 60 יש לי בעיות קלות של עייפות, היה לי גם חוסר ברזל אבל לא גרם לנשירה של שנה ומעלה. עשו לי בדיקות דם : תקין גם אבץ מחר אני עושה שוב בדיקות. שאלה: נכון לא הגיוני שחוסר ויטמין כזה או אחר יגרום לנשירת שיער מעל שנה או שלהערכתך זה כן הגיוני? מה עוד יכולה להיות סיבה לנשירה מסיבית? אילו בדיקות היית מציעה לי לעשות? נ.ב: אין לי גרד או משהו בקרקפת תודה מראש

שלום יעל, מציעה לקחת פורפיל הורמונלי, תפקודי בלוטת התריס, ויטמין B12 וחומצ הפולית, פריטין, טרנספרין וברזל. בברכה,דנה

03/08/2020 | 15:28 | מאת: יעל

תודה תודה.... הרופא נתן לי היום. רק בקשר לפרופיל הורמונלי הבנתי שזה אצל רופא נשים? האם ידע מה לעשות או שיש בדיקה מסוימת לבקש בקשר לנשירה?

שלום יעל, הרופא אמור לדעת מה לעשות עם יש בעיה בהורמוני המין, ואז טיפול בזה, במידה וישנה בעיה, יכול לשנות את נושא הנשירה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר