מחסור בברזל- מיואשת דבר שחוזר על עצמו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/08/2020 | 05:44 | מאת: חסויה

שלום לך, אולי תוכלי לעזור לי. החלה לי בעיה של מחסור בברזל + פריטין. לפני כעשור. כמובן שגיליתי זאת בעקבות תסמינים קלינים ובדיקת דם. יש לציין שזה דבר שחוזר על עצמו כולמר מעלה את הברזל ואז יורד וחוזר חלילה. אני אוכלת הכל. לא חסר לי בי 12 חומצב פולית. עשיתי גסטרו וקולנסקופיה- תקין. אליקובקטר פילורי- יצא תקין. לא מרגישה בעיות במערכת העיכול. לא לוקחת תרופות. אני כבר בת 45 כך שגם המחזור שלי בסדר ולא עם המון דם. וכל חיי הייתי בסדר כך שאני לא מאמינה שזו הסיבה. שאלות: האם יתכן בעיה המטולוגית? האם יש בעיה אולי של חיידקים תולעים פטריות או כל דבר אחר בקיבה שגורמים לאיבוד ברזל מבלי שאחוש תסמינים בקיבה? אני רק אכל לומר שאני עייפה ויש לי נשירת שיער אלו התסימינים היחידים של מחזור בברזל. כשזה היה יותר חמור זה היה גם חולשה, חיוורון בעיות זיכרון ריכוז. תחושת עילפון אפילו קוצר נשימה. לא רוצה להגיע למצב הזה אבל מנסה להבין למה כל פעם חסר ברזל? אולי יש לך עיצות אילו בדיקות לבקש?

שלום, הסיבות העיקריות לחסר בברזל הן דימומים או בעית ספיגה. נשים נוטות יותר לחסר ברזל בגלל המחזור החודשי, אבל את טוענת שזה רק עשור אחרון, השאלה האם היו לידות בדרך ועוד תופעות. לגבי סליגה- נכון שהבדיקות תקינות, אבל יש גם לשלול צליאק וגדילת חידקים מרובה - רופא גסטרו ידע במה מדובר. מעבר לכך אפשר גם להוועץ עם המטולוג. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר