הורדת אחוזי שומן.............

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

24/12/2019 | 18:17 | מאת: דני

הי מסוף חודש אוגוסט אני בגירעון קלורי של 500 קלוריות בממוצע ביום. שורף בממוצע 2700 קלוריות ביום וצורך בממוצע 2200. אני עושה כ 4 אימוני כח בשבוע של שעה- שעה וחצי + אימון יוגה 1 של שעה וחצי ואימון נוסף של שעה ריצה, כ 10 ק"מ. הורדתי בעקביות כ 0.5 קילו בשבוע מ 84 ק"ג ב 25/8 והיום כ 76 ק"ג, אך אחוזי השומן נותרו בערך ללא שינוי כ 20-21%. במקביל אני צורך כ 120 גרם חלבון ביום. לא ברור לי למה אחוזי השומן לא יורדים??? אודה לעזרתך

24/12/2019 | 18:32 | מאת: חלבי

120 גרם חלבון =480 קלוריות. משמע שאתה לא בגרעון קלורי

24/12/2019 | 18:41 | מאת: דני

מתוך סהכ 2200 אני צורך 120 גרם חלבון, לא בנוסף.

שלום דני, אחוזי השומן תלויים בהרבה גורמים כולל הרכב התזונה שלך, רמת העצימות של הפעילות כוח, אופן צריכת החלבון וסוגו. שנית, המשקלים של אחוזי השומן שקיימים במכוני כושר ובבית הם רחוקים מלהיות מדוייקים, אז עדיף להתסכל על מבנה הגוף, היקף מתניים, מראה כללי, ופחות להתרכז באחוזי שומן ממכשירים לא מדוייקים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר