אוסטאופורוזיס עקב שימוש בסטרואידים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/11/2019 | 22:05 | מאת: יניב

עקב מחלת דלקת פרקים נטלתי תקופה ממושכת מאוד פרדניזון (סטרואידים). ככל הנראה עקב השימוש בכדור הובחנתי באוסטאופורוזיס (הערך בבדיקת צפיפות העצם 2.6-). היום נטלתי סידן בכמות מוגברת: 1. בבוקר כדור סידן 600 מ"ג. 2. בצהריים משקה שקדים 1200 מ"ג סידן. 3. בערב כדור סידן 600 מ"ג. 4. נטלתי גם 400 מ"ג מגנזיום + ויטמין b6 במהלך היום. האם החריגה הזו בכמות הסידן עלולה להזיק? האם כדאי להקפיד על צריכה כזו של סידן על בסיס יום יומי עקב אוסטאופורוזיס? תודה.

שלום יניב, אתה צורך כמויות גדולות מדי, וככל שמינון הצריכה עולה, מידת הספיגה יורדת. טיפול באוסטאופרוזיס אינו כולל בהכרח נטילת סידן בלבד, אלא גם טיפולים אחרים. לרוב ההמלצה לצריכה יומית עומדת על אזור 1200 מ"ג ממזון, ולכן תוסף הוא רק פונקציה של כמה סידן אתה צורך. ממליצה לפנות לרופא מומחה לתחום להמלצות יחד עם מפגש דיאטנית. בברכה,דנה

04/11/2019 | 23:44 | מאת: יניב

תודה רבה על התשובה המפורטת.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר