בדיקת ברזל ובי 12 ללא צום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/04/2019 | 18:35 | מאת: מיכל

שלום, עשיתי בטעות בדיקות דם שכללו ברזל ובי 12 ללא צום. לא אכלתי מ 10 בערב ועשיתי את הבדיקות ב 9 בבוקר, אבל ב 8 בבוקר אכלתי יוגורט פרו עם 20 גרם חלבון ו 15 גרם תפוציפס אפוי. האם זה אמור להשפיע על תוצאות בדיקות הדם? ואם כן, באיזה אופן? בנוסף.. יש לי מחסור במגנזיום של 1.8 שהנורמה היא 1.9 כבר שנתיים למרות שאני לוקחת 500 מ"ג מגניזיון ביום. יש לי בקע סרעפתי וריפלוקס חמור ואני נוטלת קובע נקסיום פעמיים ביום. האם ישנו עירוי מגנזיון שניתן לקבל בקופה? כי משום מה התוסף לא נספג אצלי. יש לי תסמינים של נוירופתיה של הסיבים הדקים.(הסוכר מאוזן)ואני תוהה אם זה בגלל זה. תודה מראש

שלום מיכל, אין צורך להיות בצום לברזל ו- b12. לגבי המגנזיום זה מצריך בירור , רצוי אצל אנדוקרינולוג כולל איסוף שתן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר