עלייה במשקל בצורה מהירה ללא נראות לעין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

24/03/2019 | 10:44 | מאת: שמוליק

שלום, אני עד לפני חודשיים שקלתי 58 ק"ג בגובה 191ס"מ. אני בתת משקל כבר המון שנים, אך בחודשיים האחרונים עשיתי שינוי בתזונה - החלטתי להשמיט גלוטן כמעט לחלוטין והתחלתי לאכול הרבה יותר פירות וירקות. היום, אחרי חודשיים של שינוי החלטתי להישקל, אך לפני שנשקלתי הסתכלתי על גופי במראה והוא נראה בול אותו הדבר כמו לפני חודשיים (כל הצלעות בולטות), אבל באופן די הזוי המשקל הראה לי 66 ק"ג! עליתי ב8 ק"ג בחודשיים עם תזונה טבעונית! משהו כאן לא מסתדר לי, כי אני גם לא אכלתי בכמויות שמגיעות ל3000 קלוריות, אלא בעיקר בסביבות ה1700-2000 קלוריות ביום. אז להלן מספר שאלות: 1) האם יכול להיות שכל השנים האלו הייתה לי רגישות לגלוטן וזה גרם לי לעלות במשקל במהירות ברגע שהפסקתי לצרוך גלוטן? 2) זה הגיוני בכלל לעלות 8 ק"ג בחודשיים עם תזונה טבעונית דלת קלוריות כפי שציינתי למעלה? 3) האם עלייה כזו מהירה עשויה להיות סימפטום למחלת סרטן? כי שוב, ויזואלית לפני שעליתי על המשקל חשבתי שאני אראה את אותו משקל או אפילו ירידה קטנה. *בדקתי שהמשקל לא מקולקל, ואין לו בעיה.

שלום שמוליק, לגבי שאלתך על גלוטן- ייתכן והיתה לך רגישות כלשהי שגרמה לבעית ספיגה , ושינוי בתזונה טרם לזה- אך איני יכולה לומר בוודאות. תזונה של 1700-2000 קק:ל אינה נחשבת דלת קלוריות- ואולי לא בטוח שספרת נכון. דיאטה טבעונית יכולה להיות עשירה מאוד בשומן בעיקר בגלל שימוש בזרעים למיניהם וטחינה. לגבי הסרטן- לרוב זה ירידה במשקל לא עליה- אלא אם כן יש לך בצקות- ולא דווחת על זה. לא כל שינוי גופני מעיד על סרטן. השאלה סופו של דבר איך אתה מרגיש באופן כללי, ולקחת בחשבון שדיאטה טבעונית עלולה גם להוביל חסרים תזונתיים- ולכן כדאי להיות במעקב של דיאטנית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר