האם יש לי חוסר בסידן?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/12/2018 | 18:08 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 21 ובמשך זמן רב שיש לי כאבי פרקים (גב ברכיים ידיים) בעיקר במהלך פעילות גופנית. בנוסף יש לי תופעות נוספות כמו עייפות (לא משהו חריג יותר מידי אבל אני עייף מהממוצע אפשר להגיד) וציפורניים בגוון סגלגל. אני חושש שזה נובע עקב מחסור בסידן? הייתכן? איך ניתן לאבחן דבר כזה?

שלום דניאל, מה שאתה מתאר לא נשמע קשור לסידן, ומחסור בסידן בדם ניתן לזהות בקלות בבדיקות מעבדה. ממליצה לפנות לרופא המטפל, לערוך בדיקות והלמשיך משם. בברכה,דנה

06/12/2018 | 10:40 | מאת: תמר

הי דנה, מחסור בסידן אי אפשר לזהות בבדיקת הדם. יש לכך בדיקה מיוחדת (צפיפות עצם). בבדיקת דם רואים רק את כמות הסידן בדם, אבל אין זה אומר שהיא נספגת בעצמות. לי לדדוגמה יש אוסטיאופורוזיס כבר שנים אבל תמיד רמות סידן תקינות, ואפילו ברף הגבוה של הנורמה, בדם.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר